Keresés

Részletes keresés

nagypolc Creative Commons License 2006.10.08 0 0 3252
és ez a bejárata a helységnek....
nagypolc Creative Commons License 2006.10.08 0 0 3251
ez hanyas a g betüs sorozatból???holnap teszek föl még pár képet meg lenne pár kérdésem is....
nagypolc Creative Commons License 2006.10.08 0 0 3250
sziasztok ... ja ugyanugy néz ki mindeggyik rak bázis ez cserépfalu.
Volt tüzér Creative Commons License 2006.10.07 0 0 3249

Gondolom, nem haszontalan, ha leírom, mit láttok a képen?

A kép a PV kabin helye mellől (tőlünk balra) készült, ez egy kicsit magasabban van, mint az előttünk látható gödör. (a pont előttünk látható lejtőn lehetett letologatni a kabinokat a helyükre) Az épület a harcálláspont, az előtte lévő mélyebb területen ácsorogtak a különféle kabinok, aggregátorok, egyebek. Az ajtónyílással pont szemben volt az UV kabin, mégpedig úgy, hogy a hátsó kis ajtó volt a betonozott terasznak tolva. Attól közelebb volt az AV kabin, mert az RPK kábel csak annyit engedett meg. A háttérben látható nyílás egy beton 40 személyes óvóhely bejárata. Mindez körül van véve egy néhány méter magas föld töltéssel. Igaz, sose jártam ott, de Tardona is ugyanúgy nézett ki, mint majdnem az összes többi régi tüzelőállás.

Előzmény: nagypolc (3248)
nagypolc Creative Commons License 2006.10.07 0 0 3248
egy tardonai kép.......
hadsz Creative Commons License 2006.10.06 0 0 3247

ez a lejárat a két torony között majdnem vonalban van,lényegesen közelebb a keleti toronyhoz.4 szint legalább,de nem sok látnivaló van,mert gyakorlatilag egy hengeres akna az egész.

Előzmény: Sapet (3246)
Sapet Creative Commons License 2006.10.06 0 0 3246
A 7. ,8. képről kérdeztem hogy hol van. Oda szeretnék lejutni; mert azt a lejáratot nem találtuk.
Előzmény: Sapet (3245)
Sapet Creative Commons License 2006.10.06 0 0 3245
Nem is kell kinyitni, ill. felesleges.  Máshonnan is be lehet oda jutni. A keleti torony előtti lyukon lemászol, (ingatag létra) azon a szinten megkeresed a lépcsőt, lemész, jobbra fordulsz, egy-két kanyar, és a kazánházba (ha ugyan az volt) jutsz. Van ott egy bazi nagy piros tartály vagy bojler is. Ott van ez az ajtó; láthatod a feszítővas végét. Van ott egy-két "szerszám", ha esetleg megpróbálot kinyitni. Már csak a jobb alsó pecek tartja.
Előzmény: sweethome (3243)
bravo5 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 3244
Sziasztok! Tudtok valamit a tabi laktanyáról?
sweethome Creative Commons License 2006.10.06 0 0 3243

Itt mászol le, látszik a nyitott 28-as ajtó.

Belépve a túlsó falon látszik a búvónyílás.

Azon átbújva újabb helyiség, létra lefelé.

Lent újabb búvóajtó zárva, nem lehetett kinyitni.

Előzmény: Sapet (3242)
Sapet Creative Commons License 2006.10.05 0 0 3242
Üdv Neked!
Abban a helyiségben nem láttunk ilyet, pedig jól körbeszaglásztunk. 3 aknát találtunk a padlóban: 2 a kazánház felőli oldalon, alattuk két egyforma helyiség egyikben egy kék tartály. 28-as felőli oldal: egy akna, alatta fémfalú helyiség vagy 80 cm mély vízzel. Egyébként az ajtó előtti lyukak mik lehettek?
Északi ajtó: nem teljesen alatta, azaz ahogy vesszük. Délre van tőle a két torony a domb tetején.Végülis felette. Ha az ajó előtt állsz, és balra nézel, a földből kiáll valami fémdarab; kb egynyolcvan magas, tetején valami szelepszerűség. Másképpen, az egyetlen ajtó a tornyos dombon, ami le van hegesztve, és épségben van (mert a főbejárat teteje ugye kicsit le van tépve)

Sapet
Előzmény: d.a.v.i.d (3241)
d.a.v.i.d Creative Commons License 2006.10.05 0 0 3241

Az a vascsöves akna nem tudon hol van, de valószinüleg abban a heiségben, ahol az a nagy 28-as ajtó van, tudod amire néha figyelni kell, mert beszorul.

Az a berendezés ott szerintem is valamiféle légszűrő lehetett egykoron.

Az az északi ajtó amiről beszéltél afölött van az egyik torony nem?

Amúgy felőlem találkozhatunk! Ha megyek! Eddig még úgy néz ki! Ha esetleg közbejön valami akkor értesítelek!

Előzmény: Sapet (3238)
Saskarom34 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3240
Ha vegyszerezett, az valami olaj vagy más anyag mentesítése miatt lehetett. Nem hiszem hogy gyomírtózták a területet, vagy hogy nukleáris mentesítést végeztek volna ott, hisz semmi nem indokolja.
Előzmény: Sapet (3239)
Sapet Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3239
Bocs, kimaradt: a kerítésen a "Vegyszerezett terület" (valami ilyesmi a felirat, télen néztem meg utoljára) az valami növényirtószerre utal, vagy másra?
Előzmény: Sapet (3238)
Sapet Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3238
Üdv!
Az a vascsöves akna merrefelé van? Mi nem találtunk olyat. Viszont a toronylétrás akna alján nem láttunk elvezető utat... azért nem másztunk le. Bár lehet, h csak mi tévedtünk. Sztem a másik létra veszélyesebb, ami a nagyobb bázisrészbe vezet ( a keleti torony előtti bejárat) szépen hajlott derékban... Ott lent mindjárt előre az első heyliségben van valami masina. Az mi lehetett? Valami légszűrő berendezés? Az északi ajtó mögött mi lehet? U. olyan kis helyiség, mint a szemközti oldalon? Sajnos nem vittünk fűrészlapot, így nem tudtuk megnézni.
Egyébként d.a.v.id, nem bánnád ha veled tartanánk? (haverom+én) Ti. múltkor nem volt elég filmünk fényképezni.

Sapet
Előzmény: d.a.v.i.d (3237)
d.a.v.i.d Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3237

Erre gondoltam! De ez elég veszéjes résznek tűnik.

Vasárnap egy kicsit megmozdítottuk a létrát és majdnem becsúszott a lukba!

Előzmény: hadsz (3236)
hadsz Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3236
Így van!
Előzmény: sweethome (3235)
sweethome Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3235

Már küldöm is a képet ....

Egyébként ebbe nem másztunk le, ha jól emlékszem.

Előzmény: hadsz (3234)
hadsz Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3234
Igen,ezekbe az általunk eddig még nem ismert járatokba,termekbe aknákon kellett lemászni,mondjuk van belőlük bőven.Az egyikben 4 szintet lehet haladni lefelé,igaz nem sok látnivalóval.A torony levágott létrájára nem emlékszem,pedig azt is láttuk valahol,de szerintem nem ezeknél.
Előzmény: d.a.v.i.d (3232)
d.a.v.i.d Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3233
Én egyébként kb. 3 hét mulva megyek újra a hajagra két napra. Remélem akkor már rendesen be tudom járni az egészet! Mert ezek szerint még sok mindent nem láttam.
d.a.v.i.d Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3232

Ehhez az ujjonan felfedezett részhez nem egy mély aknába kell lemenni ?

Azt hiszem az eggyik torony létrája van beletéve!

Előzmény: sweethome (3231)
sweethome Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3231

Ismét Hajag, közös kirándulás HADSZ kollégával. Újonnan bejárt részek:

sweethome Creative Commons License 2006.10.04 0 0 3230

Kedves Attila !!

Írásodból nem derül ki, Téged hogyan lehet elérni ?? Küldenél mail-címet ?

Privát mail-ra is jöhet.

Üdv: Sw

Előzmény: BIL-896 (3211)
**ven** Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3229
Nem kiabálni akartam, hogy ekkorák lettek a betűk, csak ha cirill betűket szúrok be, akkor így elbaltázza a dolgot.
Előzmény: Volt tüzér (3228)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3228
Hajag nem volt radarbázis. Hajag a

БАРС (Вроне Автономный Радио Система) része volt. Ez szabad magyar fordításban körül-belül annyit tesz, mint páncélozott autonóm rádió rendszer. Persze nem a páncélozás volt a jellemző, hanem a védett, megerődített létesítmény. Ám semmiképpen nem volt radarbázis, mert ott egy deka radar (bár lévén orosz, én ebben az esetben inkább a rádiólokátor kifejezést használnám) nem volt.

Előzmény: d.a.v.i.d (3227)
d.a.v.i.d Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3227

Én egyszer megpróbáltam keresni képeket, esetleg leirásokat, de kevés sikerrel.

Igazábol ezek a dokumentumok szerintem még mindig titkosak!

A hajagról csak annyit mondtak, hogy nagyteljesítményű radarbázis volt, amúgy ez egy hírközlési lánc egyik tagja volt! Ez volt a Bars rendszer, ez egész kelet európát behálózta.

Előzmény: Sapet (3225)
d.a.v.i.d Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3226

Én is tudom nagyon jól, hogy ki vagy, de ezt a nem tartozik egyik egyesülethez, meg nincs tisztában részt mailba, vagy személyesen is meg lehetett volna beszélni, nem pont itt!

Mert szerintem te is tudod, hogy nagyon szeretem azt a helyet és amikor csak tudom minden energiámmal azon vagyok, hogy megóvjam ezt a bázist, ahogy csak lehet. És ehhez nem kell egyik egyesülethez sem tartoznom.

Amúgy tegnap este már úgy ültem a gép elé, hogy fel voltam huzódva.

Ha esetleg nagyon megbántottalak akkor elnézésedet kérem.

Előzmény: BIL-896 (3223)
Sapet Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3225
Üdv!
Tudna valaki olyan helyet (net, irattár, akármi), ahol olyan képek vannak, ami a még működő hajagi bázist és/vagy a "társait" ábrázolja? Múlt héten végre lejutottam, de annyira szét van szedve, h lövésem sincs, h mi mi volt. A kazánházat kivéve. Márha az az volt. A tömény olajszagból tippeltem erre. Egyébként találtunk egy kitépett füzetlapot, orosz nevekkel, cirill betűkkel. Ez eredeti lehet?
Köszönettel:
Sapet
BIL-896 Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3224

Ez az. Csak ezt vették meg. A kft azóta a területtel együtt új tulajdonosi (befektetői) csoport kezébe került. Őket kiadni nincs felhatalmazásom, csak konkrét és komoly vevő esetén. A területre való bejutásról pedig a korábban leírtak a mérvadóak (SWAT Paintball).

Előzmény: charlie21 (3215)
BIL-896 Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3223

Kedves Dávid!

Egyrészt tudom ki vagy, ahogy te is rólam. Nem vártam ezt a hangnemet. Másrészt a SWAT-osok kértek meg arra, tegyem tisztába itt a dolgokat, és írjam meg a telefonszámukat, elérhetőségüket, mivel netközelben vagyok és reggeltem magam. Tisztában vagyok vele, hogy összeismerkedtél velük, ők mondták. Azzal is tisztába vagyok, hogy értesíted őket. Ezt sehol nem tagadtam, vagy igen? Azt is írtam hogy lekes báziskutatók vagytok a tesóddal. Ez talán elkerülte a figyelmedet. Őriztük bizony, jelenleg is folyik ügyészségi eljárás három elkövető ellen, melynek én vagyok a károsultja. Az utóbbi időben (június óta) valóban nem őrizzük mi a területet. Mi gyakorlatilag két és fél hónapig voltunk képben, ezért nem találkoztunk kint.

Itt, ha nem vetted volna észre a jogi viszonyokról volt szó. Kié a terület, ki őrzi, milyen jogon, ki mehet be és ki nem. Nem mondtam, hogy te nem mehetsz be, nem vihetsz oda senkit. Itt egyetlen gond van. Ha ott valami történik 2006 dec. 31-ig, az az én felelőségem JOGILAG!

A valóság súrolásáról pedig inkább beszélgessünk el személyesen, mert bizonyára neked is vannak elképzeléseid, meg nekem is. Én 1990-es évek elején jártam lent először, amikor az MH megnyitotta a bunkert. Szerintem te akkor talán bölcsis, vagy ovis voltál. 1997-től pedig elég sokszor. Tudom mit hagyhattak itt az oroszok, és tudom,mi mindent loptak el innen a vasvadászok. Cseréljünk eszmét kultúrált módon, ahogy kezdeményeztem, és ahogy a többi hozzászóló is jelezte. Ha meg unszimpatikus lettem ezért neked, hát sajnálom. Nem tudom mivel sérthettelek meg, de bocsánat.

A project itt bebukott, de máshol megvalósulni látszik, ott is szívesen látunk.

Előzmény: d.a.v.i.d (3212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!