Jómagam abszolút a külső kör híve vagyok, de jelen esetben én is a belsőt javasolnám. Feltéve, hogy a nagyobb tömeg miatt nem kerülünk összetűzésbe a buszokkal vagy a rend őreivel.
Hát, nem vagyok meggyőzve. :) Konkrétan arról, hogy az autók meg a buszok félrehúzódnak-e majd. A gyalogosok se szoktak, az autó ráadásul még erősebb is. Szerintem simán balesetveszélyes a dolog.
Abban sem vagyok biztos, hogy a külső körön több mindent kell kerülgetni. Persze, ott is lesz egy csomó sétáló meg biciklista...
Én még sose próbáltam napsütéses, piknik-jellegű hétvégén a belső körön futtatni ennyi embert. Azt hiszem ilyen szempontból az YT tapasztalatai keveset érnek, januárban a madár sem jár arra néhány bolond futón kívül. :)
De hangsúlyozom, felőlem legyen a belső körön, csak akkor én szeretnék eggyel hátrébb lépni, valaki vegye át a szervezést, mondja meg, hogy hol legyen a frissítőállomás, mikor menjünk oda, és egyáltalán, árulja el, az Árpád és a Margit hídnál hol kell megfordulni :) stb. Mindenben tevőlegesen is támogatni fogom.
Kibicként szólók csak bele -- mert nem szigeten való körözgetéssel szeretném eltölteni a szülinapi futásomat -- , de szerintem is sokkal praktikusabb a belső kör. Épp kerek 5km a hossza, könnyebb tehát tempót kalkulálni, és az akadályok is jóval könnyebben kezelhetőek. Szép idő lesz hétvégén, valszeg a külső oldalon (inkluzíve a futópálya és a sétány is) rohadásig lesz gyalogosokkal, babakocsikkal, kutyákokkal, mindennel.
Pedig, ha sokan lesztek, akkor tök jól ki lehet pakolni a frissítőket is és lehet folyton pacsizni a szembejövőkkel, meg hüledezni a gyorslábúakon. A gyalogosok a járdán mennek, az autósok és a buszok pedig a tömeg láttán megfutamodnak. Amennyiben egyáltalán számít a véleményem, főleg, hogy ott sem leszek, egy szavazat a belső körnek. (A külsőn úgyis sokkal több mindent kell kerülgetni)
Gondolkodtam ezen a kérdésen, de egyfelől én még sosem futottam a "belső körön", így igazából csak hallomásból tudom, hogy mit jelent. Másfelől, ha a belső autóutat jelenti oda-vissza, nos, múlt hétvégén jártam ott, és marha sok gyalogos volt ott. Meg autók is jártak. Nekem ránézésre nem volt szimpatikus. :)
Szóval tájékozatlanság okán nem tudok nyilatkozni a kérdésben, de szerintem mostmár talán nem kellene változtatni. De összességében bármire nyitott vagyok, ami nekem nem jelent többletmunkát. :)
(abszolút ideológia-mentesen, csak mert süt a nap, és szeretünk futni)
Időpont: október 1., vasárnap délelőtt 10 órakor
(A frissítés valószínűleg valamivel korábban kint lesz, szerintem olyan fél 10 körül...)
Helyszín: Margit-sziget, külső kör
Narancssárga póló ésvagy citromsárga fejfedő viselete ajánlott (aki rendelkezik ilyennel), de e nélkül is biztos megtaláljuk egymást.
Táv: valahány kör, ki mennyit szeretne
Frissítés: saját + valamennyi izotóniás pezsgőtabletta, mazsola, szőlőcukor
Helyszíne: pesti oldal, Margithídhoz közeli rész, valamelyik padon
[A frissítést úgy képzelem, hogy mindenki hoz magának egy kis zacskót, amibe beleteszi a maga cuccait (pl. izoital, banán, spenót). E mellé, ha valaki megszorulna, mi biztosítanánk az egyebeket.
A frissítőhelyhez érve mindenki használja a saját holmiját ésvagy a fenti közös cuccot. Az ivókutakat mindenki használja belátása szerint. :)
Szóval alapvetően önellátó a dolog, de azért lesz némi tartalék is.
Vagy: Chino fölvetette, hogy legyen komolyabb frissítés (izoital, ásványvíz, banán, csoki...), esetleg az SE pénzéből... Erkölcsi támogatásom az ügy mellett. :)]
Résztvevők:
(Futóbolondok és Futófórumosok)
riki15 (táv: annyi lesz, amennyi megy :-))
Tüdő (6 kör)
-ethka- (kb. 23-25 km)
Blans (2-3 kör)
Chino-San (15-20 kili)
aagica
hackz (talán maraton, de legalább 30 km)
speti (nem tudom, hány kör, a társaságon múlik :) pumchi Gabesz72 rendes fiú (gyaloggalopp) 30 kili/2 óra...
Limonádé Joe?
krstan (már kb. 8 órától) Bitor east (15-20 km) mAlter (tempót tervez, nem távot) amatőr (6 kör Tüdőt majmolva :) lutak (1, és talán még 1 kör) Bocsi Londonban élő szabadkai lány (atom futóismerőse) és futóklubja :) -- ők teszik nemzetközivé a futásunkat! ...
Szurkolók, frissítők:
pudingman
Blans
nitaa23
(köszönjük nektek!)
És többen írták, hogy futás után szívesen segítenek a frissítésben. Előre is köszönjük ezt is!
Gyertek, gyertek! Szurkolókat, segítőket is szeretettel látunk.
Szia! Ha Camelbak ivózsákra gondolsz, akkor a kerékpáros üzletek jönnek inkább szóba. Pár hónapja én is nehezen találtam meg, hogy hol kapható. Nézd meg a WWW.PROBIKE.HU-n (itt van árlista is). Az üzlet címe Szilágyi Erzsébet fasor 13. Ennél olcsóbban nagyon nem találtam.
Camel bag ügyben bármelyik nagyobb sportboltot érdemes megnézni, általában kétféle szokott előfordulni. Sőt, láttam már a piros-zöld feliratos áruházban is, de csak abban, amelyikben a nagy sportosztály van.
Én ugyan a vidéken szavazó csapattársaim (és főleg barátaim) miatt délutánra terveztem a vasárnapi futást, de ha már úgyis felkerültem a listára... Úgyis decemberben futottam utoljára napi két hosszút. Kösz a szervezést!
Sgítség! A tegnapi topikfutás után letörött a régi típusú PC14-esem egy darabja. Mégpedig az, amelyikbe a szíjat tartó pöcök csatlakoztatható. Így hát én is beállnék a sorba. Aki megszánna egy már szükségtelenné vált PC14 kockaházzal, jelentkezen! Előre is köszönöm!