Hólapát fából... :DDD Valamire csak jó lesz! :) Amúgy már kezdtem azt hinni, hogy az egész rész Etus ünnepléséről szól majd, aztán szerencsére máshogy lett... Viszont szegény kórházi nővért jól megalázták. Már amikor Bujáki mondta, hogy "ha látnád, nem hinnéd", féltem tőle, hogy tényleg megmutatják és aztán tessék, meg még utána is küldtek két szívélyes mondatot. Kicsit már Mátyás is idegesít, amiért folyton beszól a mi Jankánknak...
Mindkét mondatot aláírom, utóbbit azzal a kiegészítéssel, hogy inkább Kutya nyála, mint Bujáki hálás örömkönnyei. Szánalmas, ahogy felhős tekintettel udvarolni próbál...
Megismerted volna. Én is már kezdtem gonoszkodva készülni a közelire, de (szerintem) meglepően ugyanúgy néz ki, mint most. Csak épp most nem HP-t játszik, hanem tényleg szívből mosolygott és természetesebb volt, mint a BK-ban. Képet most nem tudok feltenni, mert a tv tuner épp vesz fel, de, ha estig senki, akkor majd már tudok. Ápolónői korából (kb. 2-3 résszel ezelőttről) viszont már tettem fel akkor képet, keresd vissza!
Először én is kifogásoltam a floppyt, de mivel a régi gépében csak ez a nagy alakú lemez volt, kénytelen volt ilyenre menteni, bár az már furi, hogy az új és modern gépben sincs 3,5"-os.
Julcsinak és Julinak ma is kijárna egy szögesbakancs: Julcsi az iskolában mondott szövegéért (felvág a mindenféle egészség prgramra), Juli meg azért, hogy szerinte még nics belekeveredve Vitézzel a dologba...
Amúgy, az a pulcsi,a mi Julcsin volt Etus felköszöntésekor, nem az ügyvédnőn volt a múltkoriban? Azt meg nem értettem, hogy miért vittek "meglepetésként" szülinapi kaját Etushoz: ha ebédre/vacsorára hívta őket, akkor valószínűleg ott is volt kaja, ha meg nem, lehet, azért, mert, mondjuk előtte Károly pont egy kiskocsmában köszöntötte fel, és Etus nem is akar enni... Illik ezt?
Bravó Ernő bácsi,ritka nagy hülye vagy.Az első hólapátolás után ronggyá fog ázni. De lehet,hogy nem is fog utcára kerülni,csak ott a szobában nézegeti Bretus.
Feri, helyre kis programot ütött össze a ház költségeinek nyilvántartásához. Tökfejkém,Excelről nem hallottál még? Tökéletesen megfelel a nyilvántartáshoz. Illetve milyen nyelven írhatta ez a Feri gyerek azt a programot?
Csak nem képzett programozó is egyben?
5-1/4"-es floppy nem volt már 1996-ban egy kicsit időszerűtlen?
Elég aktuális volt Gábor szövege a parlamenttel szemben álló hajón ;o)
Feri mondja Kutyának: "....a számítógép két részre osztja a világot. Az egyik csak nézi és nem ért hozzá, a másik meg dolgozik vele" Ha ez utóbbi ő, akkor ő ugyanúgy nem ért hozzá, mint Kutya.... Amit meg épp mutatott Kutyának, mint a ház frissen áttöltött adatait, az nem DOS-ban volt? De, az biztos, hogy köze nem volt a vindóz 95-höz...
Azért ennyire hamar még egy szereplőt sem vettek újra -más személyiségként- elő: Deutch Anita két-három résszele zelőtt még az Öreg ápolónője volt a kórházban, most Sümi gyógytornásza (és Kutya csöpögteti rá a nyálát gusztustalanul, de ezt most hagyom) Netán, közben diplomázott le, mint gyógytornász? És, mióta járnak házhoz a gyógytornászok? (illetve, járnak, de mennyiért: Sümi nem tudna bekocogni a Sportkórházba a 139-es busszal, költségmentesen?) Az én emberemnek még két mankóval is be kellett járnia egy térdműtét után, én hoztam-vittem, míg nem tudott vezetni... Vagy, Süminek ilyen jól megy, hogy telik házi gyogyóra???
Összességében elég jó memóriám van (kivételes esetek azért akadnak), ugyanakkor néha szoktam jegyzetelni - bár azt is csak mostanában. Nem haszontalan dolog, ha mindenhez hozzá alar szólni az ember. De jegyzettömb nélkül sem rosszabb a helyzet. Egyrészről emlékszem jó sok dolgora, ami meg elúszna a feledés országába, arra adott esetben egy topiktárs gondolt, így mindjárt van egy ilyen mankó is. Ennyi!. De mondom, legtöbb esetben semmi jegyzetem nem volt, csak mostanában jött rám. Lehet, hoyg jövő héten már nem lesz kedvem hozzá, csak nézem. Szóval, változó!
Már akartam kérdezni főleg ALacka, Neonvadász és sun007 topiktársakat, hogy ti jegyzettömbbel, tollal felszerelkezve nézitek a fejezeteket? Nem azért, már nekem is eszembe jutott, csak úgy érdekel... :)))
- "Micsoda meglepetés" volt, hogy Albert nem tudott elmenni a saját partijára, mert lekéste a csatlakozást! Biztosan "felköpök és aláállok" (Copyright kollégám), ha személyesen jelenik meg, amikor meg kell neki. - A partin instrumentális ABBA szólt: Chiquitita. - Klarissza elragadó, édes és egyúttal mocsok gonosz volt ezzel a vitézes beszervezésel. És még arcába mondja Julinak, hogy azért sózza rá a művészt, hogy ő addig rástartolhasson Megenheimre. Csodálom, hogy Juli eközben szótlanul hallgatta ellenlábasát. Legalább annyit mondott volna negédes álmosoly közepette, hogy "Ahhoz én is kellek, cicám!" vagy "Ha megteszed, kikaparom a szemeidet, te ilyen-olyan!" (Helga és Almalé lift előtt majdnem pankrációba forduló beszélgetésének mintájára.) - Julcsi szerint meg egy ilyen partin biztosan "érdekes ÉS jó" a kaja. Valamint ott kedvesnek ÉS udvariasnak" kell lenni. (Hoppá, akkor Juli azért nem rúgott bele Klarisszába!?) S mindezt Magenheim még mindig abban a szakadt köpenyben hallgatta. Bár Julcsin is köpeny volt, kék. De rendesebb, szerintem.
- Bujáki a megmaradt tankönyvek kapcsán micsoda szabályos körbefeleltetést rendezett a tanáriban. Három kérdés, három tanártól egy-egy válasz. Mint amikor óra elején a tanár ilyen röpkérdéseket tesz fel az osztálynak, hogy ellenőrzze, tanultak-e a kölykök, nem?
- SándORR milyen ravaszul kibújt Lenke néni inkvizíciós próbálkozása elől, hogy lesz-e baba avagy esküvő?! Feláldozta a margarinos kenyerét is, és elment éhgyomorra CSAK azért, mert Taki bácsi bevitte a városba! És enni mit fog? Salakot a pályáról? Lenke mama meg erre magában beszélt nekünk.
- Sümeghynél látott valaki bármilyen cuccot,a mikor a mentők hazahozták a kórházból? Szerintem semmilyen pakkja nem volt. Előre küldte? Kutya persze megtisztelte azzal, hogy a fehér gerillás bugyival a fején fogadta. Taki bácsi meg odaállt körítésnek, hogy a hazatérő Süminek ne legyen olyan rossz az összkép, amit maga előtt lát. Bónuszként Kutya kimutatta a "foga hiányát". Egyébként Taki bácsi elvei változtak mostanra, hogy már a taxis maffiózók közé is hajlandó beállni?
- János stáblistás bölcs mondása nagyon tetszett, amikor kiírták a nevét. Vert minden eddigit. Felszólt a kaputelefonon Helgának, hogy a csizmáját meg tudom is én milyét fennhagyta. Lehozza Helga, vagy ő menjen fel? Micsoda élettapasztalat kellett ehhez!
- Julcsi megint otthon sztahanovizált. Lehet, hogy a NEVI-ben ne ér rá? Mondjuk rendszeresen feldobják a fénymásolóra és megtekerik, így ezzel megy el a munkaideje? Jut eszembe: én nem buborékokat, hanem PANNIT AKAROK!
- Juli is jó nagyot füllentette, hogy hol a fenében tekergett estig. Persze, sok volt a munka stúdióban! ;-)
- Kedves Neonvadász: talán már rég túltárgyalt dolog, de mostanában nosztalgiázás, szereplők összehasonlítása céljából letöltöttem az 1. fejezetet, amiben az utcai balesetes esti jelenetben (20 perc 12-nél) az akkor még talán nem is Szépilonka néven futó nő és a rendőr felett, mögött az éjszakában egy "MÉZESMACKÓ" neonfelirat részlete világít. Láttad ezt akkoriban? Tudod, hol vették fel? Ott van még? Nem vagyok fővárosi, csak azért kérdezem. - Mindenesetre Janka már az első fejezetben csúcs volt. Azonnal belejött a szenyázó szerepébe! Nagggyon tetszett, ahogy a kölcsönadott pénzére célzott.
És valóban, ifjabb Zenthe Ferenc és a nemrég elhunyt papája között kísérteties a hasonlóság. A Tenkes kapitánya a fiát hagyta itt nekünk, hogy soha se feledkezzünk meg róla. Hiszen ha ránézünk, ő jut az eszünkbe.
Hol volt eddig ifjabb Zenthe Ferenc? Hogyan lehetséges, hogy mindeddig nem láttuk, nem hallottunk róla? Még lapunkban is csak a gyerekkori képét mutattuk meg.
Kevesen tudják, hogy a Nemzet Színésze életének két szakasza volt. Az utolsó 18 évét a második feleségének, Gizellának ajándékozta, s boldog volt vele. De volt egy előző, ugyancsak nagyon boldog házassága, amely harminc évig tartott. Abból született a fia. Ifjabb Zenthe Ferenc örült, hogy édesanyja halála után újból boldognak látta az édesapját, nem akarta őt kisajátítani. Mindennap beszéltek egymással, születésnapokon, karácsonykor, nagyobb ünnepekkor együtt volt az egész család. És amikor baj volt, ott volt az apja mellett, fogta a kezét, s hosszasan beszélgettek, emlékeztek!
- Tényleg teljesen érthetetlen, hogy Sümeghy mi a pokolnak öltözik teljes gálába ahhoz, hogy lemenjen a Kutyaólba dominózni és pofátlanul, de pofát vágva hallgatózni, amikor Helgácska éppen a magánéletéről bunkózik Kutyának. "Rémes" volt. De kimondottan bosszantott, hogy megint beleszaladtak sablonhibájukba, ráadásul most rettenetesen csúnyán. Ugyanis Helga legfeljebb a küszöbön lépett túl távoztában, amikor a művész úr már az ő teljes hangerejével kezdte el kibeszélni Helgáékat. Borzasztó tapintatlanság. Onnan is hallhatta volna, mikor csapódik, csukódik a lépcsőház ajtaja, s ráért volna akkor pletykálkodni.
- Eszméletlenül kívánta Juli a baseballütőt arcra, amikor hepciáskodott otthon, hogy mit képzel a doktor csak úgy kimaradni, mi több: plusz munkát vállalni (az ő engedélye nélkül?), itthon meg senki stb., miközben ő már két hete hetyeg a valaki által ötletesen hangtorreádornak nevezett Vitéz úrral. Szóval, még neki áll feljebb. Micsoda egy HP, de tényleg!
- Valóban nem volt egy feltétlenül szükséges egy másik presszóban, kocsmában randevúznia Dezirének, Lacinak és Almának. Ez a hely gyenguszabb volt még A Presszónál is. Ráadásul biztosan nem cepeltem volna oda 1 milkát kíséret nélkül egy ilyen késdobálóba, nemhogy azt, vagy annak felét ott, a nyalt színen adjam át, számoljam le Dezirének. A következő sarkon leszúrtak volna a másik feléért. Mennyivel biztonságosabb lett volna mindez az Anyapresszóban, nem? Akár hátul, a mindenes helységben. Az azért tetszett, hogy Alma a saját levét rendelte. ;-) Lábvillogtatás ma is volt (Lillácska helyett most alma vett rövid szoknyát és tette ki a virgácsait.
- Remélem, Taxi bácsi csak vicces megjegyzésnek szánta azt, amit akkor mondott, amikor először beszállt a Merciba, "hogyaszongya" közé csap a 200 lóerőnek. Nagyon hallatszott induláskor, hogy ez dízel. Nem vagyok szakértő, de kétlem, hogy taxizni ilyen teljesítményű kocsival szoktak, azt meg külön kétlem, hogy egy átlagos használatra szánt dízel ilyen bikaerős lenne. Taki bácsi már első napon toplistás taxis helyezése kínosan túljátszott volt. Főleg az utána lihegő utassal. Siralmas.
- Érdekes volt Bördibandi beszámolója az optikai üzlet feltöréséről, miszerint elvittek minden drága szemüvegkeretet, csak az esztékásokat hagyták ott. Egyrészt naná! Másrészt életemben nem hallottam még róla, hogy ekkora "biznic" lenne ilyesmit megfújni. Akkora keletje van a feketepiacon? :-) Hol adja el szerencsétlen rabló?
- Szakállas, egyszerű vagy buta poén, de nekem tetszett, amikor Rezső kísérőt kérő mondatára Magdi a "Miért, egyedül fél kivinni?" kérdéssel válaszolt.
- Julcsi "használt" egy "sütemény" szót.
- Pedig annyira kívántam a végére, hogy Juli+Vitéz, valamint Magenheim+szügyésznő egyszerre érkezzenek meg a Lantos u. 8. elé. Vagy az túl szép lett volna? Mit szólt volna Juli? Vagy ez már annyira kínos, hogy inkább kussban maradt volna?
- Már volt róla szó, de nem, bírom ki: nevetséges volt Hero Feri beszólása, hogy majd megnézi, milyen programok vannak az eladó gépben! Biztosan habzó szájjal Mikroszoft 95-re számított. Meg arra, hogy a világhálózat (bár kiejtette már az internet szót is) gyárilag bele van építve, arra sem lesz gond. De, Ferikém, lesz! Fizetheted a lassú telefonvonalad után a sok pénzt! Szóval, a programok: tényleg nem értem. Jó kis illegális Photoshop után csorgott a nyála? Mert ha még a használt gépet potom pénzért meg is kapja, egy kb. negyedmillás fotóprogram pluszban nem jönne ki a családi költségvetésből. Nem mellesleg keresztrejtvény készítésére nem kifejezetten célprogram. Hülle ez, ahogy van!
Kedves ALacka, nagyon megtisztelő, hogy ennyire bízol az emlékezőképességemben, de sajnos nem tudok biztos választ adni. Szerintem ugyanaz az ember volt az építész, mint régen.
Macsek-007 topiktársnak is ez a véleménye (15520), úgyhogy valóban így lehet.
Azt sem értettem, hogy Gábor Gábor miért vonatozik. Lehet, hogy lassabban ér haza vonattal, mint a beteget ellátó, majd mellék-országutakon Budapestre totyorgó Magenheimékkel.
– Az iskola igazgatósága szerelőt hívott, mert lefagyott a gép. Biztos Jutka tanácsolta nekik, hisz a férje már járt így a Griff/Vasárnap szerkesztőségében, tehát tudja, mi a teendő. (És ez az ember akart számítástechnikát oktatni az ifjúságnak.)
– Lenke néni természetesen nem adott blokkot sem Sümeghy Oszkár művész úrnak, sem Szelényi János fő-fő-főmérnök úrnak. Nagy adócsaló lett ez a Takkerné, pedig még pár hete is hisztérikus híve volt az adózásnak.
– Ahogy Quantumleap topiktárs említette a 15553-asban, Taki bá gépkocsi-vezetői hely iránt érdeklődött a mercisnél.
Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy emlékszem, hogy pár epizóddal korábban is még győzködte Taki bát a mercis, hogy szegődjön el hozzá. Azóta meg saját bevallása szerint csak leépülés volt a cégénél, új sofőrt nem vett fel. Akkor most mi is van?
– Egy-két résszel korábban írtátok, hogy milyen mocskos a presszó konyhája, az ÁNTSZ biztos jól megbüntetné Lacit. Erre mi volt a 244.-ben? Tisztítás és takarítás gőzerővel, nehogy megbüntessék őket. Csak nem figyelik a fórumot a forgatókönyvírók? :->
– A presszóban a You're Always On My Mind szólt.
– Rezső miért nem mondta ki azt, hogy a Salamon töke? Egyrészt Salamonnak nem a nemi szervére, még csak nem is a fejére vonatkozik a tök szó, hanem a toronyba kitett töklámpára. De még ha a lába között lévő tökre vonatkozna, akkor sem szabadna kimondani kollégák között ezt a szót?! Bár az is igaz, hogy Rezső mindenkivel magázódik, pompásan "életszerűvé" varázsolva a sorozatot!
– Sánd-Orr két idős törzsvendége felkerekedett, hogy meglátogassa Almát és vigyen neki virágot azért, mert egyikükkel hajlandó volt bemelegíteni egy hónappal korábban! Mennyire idétlen! Aztán ittak egy-egy "rostos üdítő"-t, és elsütötték a fejezet legképtelenebb eszmefuttatását: hétvégén nem járnak teniszezni, mert akkor drágább a pályabérlet, és ők ezt nem engedhetik meg maguknak. Wazze, ha ennyire nyomorogtok, akkor miért jártok mindennap taxival a teniszpályára? Nevetséges!
– Magenheimék miért nem akartak autópályán menni hazafelé? Ádám komolyan gondolta azt, hogy jobb a mellékutakon totyorogni, mert a sztrádán úgy hajtanak, mint az őrültek? Mit zavarja ez őt a külső sávban?
– Basszus, amikor Magenheimék el akartak indulni Budapestre, 100%-ra lehetett venni, hogy Flóra kérni fogja, hogy álljanak meg fagylaltot enni! Ugyan már Moni80 topiktárs említette a 15534-es hozzászólásban, de nem lehet eleget bosszankodni azon, hogy egy 8–9 éves kislány a fagylalt szót használja a fagyi helyett. Ádámén és főleg Drága Zsuzsáén annyira nem akadok ki, de Flóráé rémes!
– Ha már a gyakran használt szavakról van szó: senki sem említette, hogy Bíró (Sudár) Laci elsütött egy "lovag"-ot.
– Janka néni megkérdezte II. Mátyást, kinek szedte a virágot, ő pedig azt mondta, hogy "Zsuzsának." Ragadós Magenheimék példája? Az unoka a keresztnevén szólítja a nagyanyját? Hihetetlen!
– Julcsiék dzsuvaeltüntetési akciója közben megint szólt az a – finoman fogalmazva furcsa – zene, ami a Peugeot ellopásakor is hallható volt.
– Ahogy Tejbegrrr! topiktárs is említette (15524), a 244. fejezetben bizonyíthatóan legalább a harmadik Etus–István találkozásnak lehettünk tanúi, tehát a Nyűvésznő a Nap-Keltében nem bontotta ki az igazság minden részletét.
Akár még igazad is lehet ;o)! Ha egyszer már a lakásán is kereste a nagy fehéret... Innen akkor már csak az nem tiszta, miért kellett megerőszakolni a valóságot azzal, hogy házhoz mentek Etushoz egy aláírásért. Vagy, most esett le: pont az volt a fedőstoryja, hogy meg akarja köszönni, hogy nem szólt a nagybátyjának a betegségéről?
De, ha leszedi a borítót, és nem talál benne SEMMIT (csak valami vacak lapos-fekete-fém agyonforrasztgatott sz@rt, meg mindenféle kusza színes drótokat, akkor nem fogja megvenni, ugye? ;o)
NA, ez volt az a pont, ahol már 1000%-ig biztos voltam, hogy a nő lelép vfizetés nélkül, és az ernyő a "biztosíték", hoyg atki azt higyje, hogy vissza fog térni... VAgy, lehet, már csak nem fért bele a végkifejlet az aznapi forgatásba, és ma majd Taki elmeséli, hogy két hete, az első munkanapján milyen kalandja volt egy nemfizető utassal? VAgy, még ilyen "hosszú"távú memóriája sincs a forgkönyvíróknak?
Szóval onnan is tudhatta, hogy megnézte mettől-meddig van rendelés, és "próba-szerencse" alapon odament a végére. Vagy esetleg olyan volt a programja, hogy útba esett neki, akkor meg nem is kellett nagyon megerőltetnie magát...