Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Hogy engem mi hajt az eredeti tervhez: A várható társaságban leszünk néhányan, akik még nem jártak ezeken a helyeken.
A Lom hegy: ha a Lajos-forrástól gyalog kell menni, akkor a mérésem (inkább sacc a Google alapján) szerint kb. 2 km. Ez kényelmes tempóval oda - vissza egy óra.
Pilis: Az szól mellette, hogy jó idő van, és onnan jó időben olyan a kilátás, hogy az megfizethetetlen. Mindamellett meg mentünk már mi oda kocsival, úgyhogy én most is bízom benned.
Zsámbék: Valóban sokan láttuk tegnap, de szerintem azt nem lehet eleget látni. Én tegnap óta nagyon lelkes vagyok.
Tinnye: Viszonylag egyben van, tehát a friss látogatóknak élmény lehet.
Ez a négy tüzelőállás viszonylag közel van, tehát nem kell a fél országot bekocsikázni azért, hogy lássunk valamit. Ráadásul ott van a vonal alsó végén Úny, amit akár meg is nézhetünk, ha valamit a többi közül nem sikerül.
A felsorolásodat kiegészíteném:
A Dvina állások közé vedd fel még Dunaföldvárt, mert ott ugyan a laktanyát a feölddel tették egyenlővé, de a laktanya és a TÁS még egyben van.
Nógrádverőce: kocsival 10m-re megközelíthető. A lakótelep, technikai terület valamilyen honvédségi egészségügyi intézmény. Az indítóállások területe szabadon megközelíthető, egyik része nyaralókkal beépült, másik része dzsungel.
Igen. Először én is féltem, de amikor beköltöztek, rendbe tették, és tartják a jelek szerint.
Hát az urak asztalánál jobban néz ki.
Remélem így marad. Kérdeztem hogy mivel tudják szavatolni a vasgyűjtők ténykedésének megakadályozását, csak a polgárőrökkel. Remélem nem rabolják le a technikát jobban.
Szomorú, hogy a felelősök a múzeumi köteles példányokról szépen elfelejtkeztek.
Mindamellett köszönet illeti ezt a színházas társaságot, mert azért valljuk be! Az, hogy ők ott voltak, akármire is, de használták a területet, így nem engedték meg szétrabolni az egészet. Sajnos láttam rá ellenkező példát is, az olyan helyek, amit a paint-ballosok használnak, azok hát hogyis mondjam? Szóval érdekesen néznek ki. Lásd Börgönd.
Nemcsak "lélektelen" empátiám miatt érzem át teljes egészében feldobódottságodat. Volt némi közöm a dologhoz nekem is. Akkora szakértelemmel nem bírok, mint te, mint ti, igazából ténylegesen nem is tudok mit nyújtani egykori rakétás légvédelmünk utókor számára megmentett és még megmenthető technikája ügyében. Régen és nagyon elszakadtam a dologtól. Tisztelgek ténykedésetek előtt. Hajrá! Hajrá! Hajrá!
Na én is hazaértem a múzeumi megnyitóról. Nekem nagyon jó gondolataim támadtak ott, amikor megláttam azt a sok érdeklődőt, és a sok régi kollégát. Olyanokat, akiket csak a kíváncsiság hozott oda, illetve olyanokat is, akik segíteni akarnak abban, hogy ebből a múzeumból valami komoly dolog legyen. Már most meglehetősen sok technikai eszköz volt ott, de az a fajta technika, amiért valaha ez a bázis épült, az még nem került oda. Állítólag hamarosan lesz valami pozitív változás ezen a téren. Most nagyon optimista vagyok. Elmúlt az a rossz hangulatom, ami olyankor jött elő, amikor régi kollégáimmal és barátaimmal "váltottuk a világot", amikor előjött, hogy a múltunk minden nyoma eltűnt az országból. Most bizakodom, hogy mégsem, mert van néhány "elvetemült", aki ilyen dolgokból komoly ügyet csinált. Köszönöm nekik a mai élményt is és a továbbiakat is. És köszönöm nektek is, akik ma ott voltatok.
A terület bezárása óta most voltam fönt először, még egész egyben van szerencsére. Jó volt látni a technikát, bár a közepest és a kicsit (Sz-75, Sz-125) nehéz lesz beszerezni az infók alapján. Pont az érdekes részek hiányoznak a raktárakból. Talán a szomszédok segítenek.
Jó volt látni a régi kollégákat, és jó tudni, hogy a topikunk "nagyon magas" embereket is érdekel, és olvassák.
Úgy is jó, ha ide írsz a topicba, úgy is, ha küldesz nekem levelet. Van-e olyan hétköznapi nap októberben, mely Neked nem felel meg, mert aznapra már van elfoglaltságod? Ha sok ilyen van, akkor mely napokon tudnál jönni?
Ezeket az ekvivalens antennákat ellopták, mert ezekből az eszközökből még nem adtak el semmit. Egyébként megvan ott minden, csak az eltelt 10 év a gond.
Nemrég Charlie21 topic-társammal levelet küldtünk Veszprémbe, melyben kértük az alakulat parancsnokát, Szűcs Pál ezredes Urat, hogy tegye lehetővé számunkra, hogy a veszprémi laktanya területén található radar-parkot megtekinthessük. Tegnap levelet kaptam Balogh Tibor őrnagy Úrtól, az alakulat humán tisztjétől, aki megírta, hogy a Parancsnok Úr engedélyezte a látogatást. Arra kérnélek benneteket, írjunk egy listát, hogy ki szeretne jönni. A látogatás időpontját tegyük hétköznap délelőttre, mivel Nekik ez felelne meg a legjobban. Az őrnagy Úrral úgy beszéltem meg, hogy októberben mennénk valamikor és ha már biztos időpontot tudunk Neki mondani, akkor felhívom és megbeszélem Vele a látogatást. Tehát arra kérnélek Titeket, hogy próbáljunk októberben egy olyan hétköznapot keresni, amely mindenkinek megfelel. Aki szeretne jönni, írja le, hogy Neki mely időpontok felelnének meg. Kezdem a sort azzal, hogy nekem teljesen mindegy, tudok Hozzátok alkalmazkodni.