Keresés

Részletes keresés

Pémén Creative Commons License 2006.09.21 0 0 8329
Szerintem 50E-n kipöckölve sem fog működni az emu, gyakran lefagyasztja a gépet. Én 2 db vázon próbáltam. A többi kipöckölös típusnál megy. Ha valaki egyetlen emuval tisztességesen kommunikáló 50E-ről tud, kérem jelezze.
Előzmény: kukac jani (8309)
Astroman11 Creative Commons License 2006.09.21 0 0 8328

Sziasztok!

Új vagyok itt, így lehet, hogy már volt szó az alábbiról.

Ha meg lehet oldani, akkor hogyan lehet az EOS 300D külső áramforrásról való táplálását?

Válaszokat előre is köszi!

faboferi Creative Commons License 2006.09.21 0 0 8327
No akkor most másképp...

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9002034
Előzmény: faboferi (8326)
faboferi Creative Commons License 2006.09.21 0 0 8326
Nézzétek meg, állványgyűrű 4/70-200L-hez. (Ha sikerül linkelnem.)
faboferi Creative Commons License 2006.09.20 0 0 8325
Ez rendben is van, semmi gond, csak ezt a képet ajánlottad kedvcsinálónak egy objektívhez. Csupán ezért volt a felhorkanás (szvsz).
Előzmény: farkzoli (8324)
farkzoli Creative Commons License 2006.09.20 0 0 8324
Valami amatőrnega lehetett, Fuji valószínűleg. Talán 100.
A képminőségről mindenkinek lehet más véleménye, de a szemcsézet ellen nem tehetek semmit.
Előzmény: Törölt nick (8322)
posthero Creative Commons License 2006.09.18 0 0 8323

bocsáss meg neki a szemcse miatt. nem is tudod milyen volt a nega.  a nem megfelelő laborálásról meg nem is beszélve.

Előzmény: Törölt nick (8322)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 8322

A képed oldalai középmagasságban befelé görbülnek, a kép homorú, én ezt a jelenséget párnatorzításként ismerem. Ennek ellentéte, amikor hordószerüen kifelé domborodik, na az a hordótorzítás. Vagy én tudom rosszul.......

Láttam szkennelt filmet rengeteget (bár én nem űzöm ezt a sportot), a legjobb barátom még mindig filmre dolgozik 2 db 25 éves, manuális Minolta X-300-as egyforma vázzal  (na jó, az egyik fekete, a másik fémszínű), ő is szkennel ezerrel, de ő például napfényes tájképjellegű témához ISO 50-es, ritkán százas érzékenységű negatívot használ, ott azért korántsem ennyire zavaró a szemcsézet. Ezért  tart 2 vázat......a másikban van a 400-as film ... :)

Ez az objektív viszont egy valószínűleg igen gyenge minőségű filmes "kitobi", manapság már azért többet vár az ember, és nem csak a jómódú........engem sem vet fel a pénz, de a 350D kitobiján kivül (amit nem tartok jónak, de 8-10 körüli rekesszel egész tisztességes tájképezni, városképezni), egy Canon 50/1,8 Mk II.-t használok, valamint egy használtan vett Tamron 28-75/2,8-at. Ezek bármelyike (de főleg a Tamron zoom, pedig az is megfizethető kategória) lényegesen szebb képet produkál a Te képeden látottnál, minden szempontból.

Lehet, hogy a zajra (jelen esetben szemcsézetre) én vagyok túlzottan allergiás, de az előző digigépem egy Minolta A1 volt, és annak bár szerettem a képeit, kivéve a nagyon erős képzajt.....verőfényes nappalon, ISO100-on képes volt (majdnem) ilyen erős zajt produkálni az égbolton. Pedig kizárólag RAW-ban hazsnáltam, hogy utólag a legjobb eredményt tudjam kihozni egy-egy megismételhetetlen felvételből. Azóta nagyon allergiás vagyok az ilyen jellegű "képhibákra", végülis a belépő szintű DSLR-ek közül azért választottam a Canont, mert annak legcsekélyebb a képzaja (ISO 800-on produkálhat ilyesfajta égboltot) az akkori választékból.
               Fekete-fehér fotóknál sokszor még a kép hangulatát is emeli, stiláris elem, de színes fotón én megbocsáthatatlannak tartom a homogén felületeken PAPÍRKÉPEN is szembetűnő zajt, szemcsézetet.

Amúgy meg ne kérj elnézést, ez egy fórum, aholis mindenki elmondja a véleményét. Ezekből a véleménykülönbségekből is tanulhat mindenki aki olvassa, és végülis ez viszi előre a (fotós-) világot.

Előzmény: farkzoli (8320)
kukac jani Creative Commons License 2006.09.18 0 0 8321

M42/eos adaptert vennék!(lehetőleg minőségit(nem feltétlenül márkás)). Multok kaptam már valakitől ajánlatot, de véletlenül kitöröltem a levelte, ezért nem tudok válasszolni...

kukac jani

farkzoli Creative Commons License 2006.09.18 0 0 8320
Sajnálom, hogy így belegázoltam a topiklakók ízlésvilágába, ígérem nem lesz több ilyen :-))
Hogy azért ne legyen fenékig tejfel: amit torzításként látsz az sajnos nem párna, hanem hordó...
(azt viszont nem értem, hogy az égbolt zaja miért elrettentő? Láttál már szkennelt filmet valaha? Ez a film szemcsézete, zajcsökkentő hókuszpókusz nélkül.)
Még egyszer elnézést kérek.
Előzmény: Törölt nick (8316)
camobs Creative Commons License 2006.09.16 0 0 8319

Szia!

Vaku nélkül használom, értelek,köszönöm.

üdv:Camobs

Előzmény: faboferi (8318)
faboferi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 8318
Szia!

Használtam a Nikont és a Canon EOS 3-at. Nem írod, vakus riporthoz kell-e használnod az EOS 30-at. Vaku nélkül szvsz. jó Canon mátrixa, de ha vakut is használsz akár szabadban derítésre, akár beltérben főfényként, a Nikon pontosabban dolgozik(zott) :-(. De digiten nyugodtan használhatod a mátrixot, az utólagos feldolgozás miatt nincs nagy gond.
Előzmény: camobs (8315)
faboferi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 8317
Egyetértésben a 8307-tel.
Előzmény: Törölt nick (8316)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.16 0 0 8316

Ne haragudj, de EZT kedvcsinálónak????

Ez iszonyú.....és nem csak pixelvadászoknak. Ennél a Canon filléres kitobija (18-55 EF-S) 8-as blendén kb. ezerszer jobb képet csinál. Ennek iszonyatos párnatorzítása van, és az egész képen nincs egy éles pont......:((( 
Hihetetlenül erős a kromatikus aberrációja is.  Nem tudom, milyen filmre, vagy milyen digigéppel lőtted, de az égbolt zaja/szemcsézete szintén elrettentő.

Előzmény: farkzoli (8303)
camobs Creative Commons License 2006.09.16 0 0 8315

Kényszerből ( a jó öreg, és megszkott Nikon 90.em helyett) egy viszonylag hosszabb időre Canon EOS 30-at kell használnom., gyors riportszerű munkához. Korábban szinte mindig középre súlyozottat használtam a Nikonnal és módjával korrigáltam. Az eredmény abszolút jó volt. A mátrixot soha nem szerettem.  Kérdezném: A Canon EOS 30 "mátrixa" érdemileg jobb, vagy rosszab a tapasztalatok szerint, mint a Nikoné vagy érdemben azonos....( A Nikon D-jétől most vonatkoztassunk el!). Tartok tőle, hogy itt is a "középre súlyozott-korrekció" megoldás kellene, de egyszerűen Nik-ra álló kezem nehezen szokja ezt a canonnál, ezért jó lenne ha a mátrixra bíztatnátok...Köszönöm

P.S. Bocsénat, hogy jelzem, de tapasztalatra és nem leírésra vagy tesztre stb lenne szükségem, ezzel meg tele a ...padlás. A taopsztalat megszerzésére pedig nincs már időm.

farkzoli Creative Commons License 2006.09.13 0 0 8314
De ha komolyabban veszed a manuális lencsék használatát a jövőben (meddig lesz még film...?), akkor szerezz 1 rossz Canon EF-M-et, és vedd ki a mérőékes mattüvegét. A "Mattüveg faragás" topik elején megtalálsz mindent.
Előzmény: farkzoli (8313)
farkzoli Creative Commons License 2006.09.13 0 0 8313
Heló, én is kijártam ezt, biztos olvastad ezt:
http://www.fototipp.hu/m42ef
de, ha nem akarsz forrasztani, ragaszthacc is, vagy ahogy a kolléga ajánlotta, akaszd ki a pöcköt. Minimális munka, és jó lesz.
ivannorbi Creative Commons License 2006.09.13 0 0 8312
Sziasztok!

Nekem egy EOS 300-as gépem van, és az a gondom vele, hogy nem nyílik ki a beépített vakuja. Kölcsönadtam 2 hétre, külső vakut használtak hozzá, és amióta visszakerült hozzám, nem működik :-(
Itt Pécsett nem tudok márkaszervízt, gondoltam feldobom itt a kérdést, hátha mondtok valami okosat.

Előre is köszi a hozzászólásokat! (e-mail-ben is jöhetne, mert ritkán járok erre)
ivannorbi@freemail.hu
Üdv! ivannorbi
papugaja Creative Commons License 2006.09.13 0 0 8311
"pöcök nélkül lefagy a gép"

Pontosabban:
Ha a pöcköt feltolja valami, de nincs elektronyos jel, akkor lefagy. Expogomb újbóli lenyomására elvileg feléled, ha nem akkor kikapcs-bekapcs.
Ha emulátort használsz, de a pöcköt nem tolja fel semmi, akkor nem fagy le, de nem lesz fókusz-visszajelzés, mert a váz meg sem próbál kommunikálni az emuval.

Emus adapterekhez pöcökeltolós adapter kell, emu nélkül meg nem.
Áthidaló (bátor) megoldás lehet, ha a pöcköt kiékeled pl. egy darab magfelelő méretre faradott radírgumival. (kb 2x2x4mm) Lehetne fogpiszkáló is, de a radírnál szinte 0 az esélye, hogy kipottyan. Az egyszerű applikáláshoz érdemes csipeszt használni.

Digi vázakon ilyesmire nincs szükség.
alok Creative Commons License 2006.09.13 0 0 8310

Igen ;)

Ha a kis pöcköt nem emeli fel az adapter, akkor a váz úgy értelmezi, hogy nem rendszer obi van, rajta.

Tehát fel kell emelni azt, hogy az emulátort rendszer obinak "higgye" a váz.

kukac jani Creative Commons License 2006.09.12 0 0 8309

Mivel az ehez tartozó topikban eléggé kihalt minden, itt teszem fel (a kicsit off) kérdést: sefotostol lehet már olyan emulátorral felszerelt m42/eos átalakítót szerezni, amin an kis pöcök, hogy lehessen eos 50e-re használn (pöcök nélkül lefagy a gép).

Eléggé érthetetlen  volt a kérdés, de akinek van ilyen, az érti miről van szó : :P ;)

jani

farkzoli Creative Commons License 2006.09.11 0 0 8308
Oké, gusztus meg igény dolga, de nem biztos, hogy mindenki 3000 dpi-n nézi.
Előzmény: faboferi (8307)
faboferi Creative Commons License 2006.09.07 0 0 8307
Az én gondolatomban is megfordult ez az objektív, de jó hogy mutattad ezt a képet, ezután messze elkerülöm. Bocs.
Előzmény: farkzoli (8303)
garabonciás Creative Commons License 2006.09.07 0 0 8306

Helló!

Úgy látom, hogy te rendelkezel 50e-hez magyar nyelvű használati utasítással.

Egy kis könyörgés, ill. valami más ellenszolgáltatás fejében nekem is elméleznéd?

(talanakukucfreemailpontyhu)

Köszi!

Előzmény: papugaja (8280)
alok Creative Commons License 2006.09.07 0 0 8305

Meg az élesség visszajelzés se.

Viszont az AV és M mód a te barátod :)

Meg a jobbnál jobb M42-es obik ;)

Előzmény: kukac jani (8304)
kukac jani Creative Commons License 2006.09.06 0 0 8304

Ha eos 50e-re felrakok egy adaptert és egy m42-es(alap) obit, akkor minden működni fog?(gondolom a blende beugrasztás nem, de ez egyértelmü) 

farkzoli Creative Commons License 2006.09.06 0 0 8303
Ehol egy kép, kedvcsinálónak, emlékeim szerint az említett f8 táján készült, valami negatívra.
http://mappa-data.prim.hu/data/46/463c87a8/4d890c36/0812155555.jpg
Előzmény: farkzoli (8301)
farkzoli Creative Commons License 2006.09.06 0 0 8302
Persze, minden oké. Az eos 1000 fénymérője se látja, ha behúzom az első rekeszt, 1,4-ről 2-re. A Praktica VLC viszont azonnal mutatja, hogy kb. 1 blendével kevesebb fényt kap!
Ez nekem magas...
Okoskodtam, van a Canonnak is pár nagyfényerejű lencséje, de a gyári EF obinál ugye csak kikalkulálja a záridőt rekeszelgetéskor, nem tekergeti a munkablendét, mint én.
A Chinon ce-4 is kalkulálta a záridőt, hisz a rekeszforgatás 1 potmétert tekerget a vázban.
Előzmény: szazharminchet (8299)
farkzoli Creative Commons License 2006.09.06 0 0 8301
Szia!
Jó szívvel ajánlom az ef 28-70/3,5-4,5-t. Ez egy régi lompos obzsektív, zakatoló motorral, de amilyen képe van f8-tól...! Penge! Nyitva viszont átlagos. Én 10 ezer körül vettem egyet.
Előzmény: kukac jani (8297)
kutitomi Creative Commons License 2006.09.06 0 0 8300

EOS 50E + BP 50 eladó.

kutitomi@easymail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!