Keresés

Részletes keresés

sagia Creative Commons License 2006.09.06 0 0 968

Tök jók a beszámolóid, csak az a 'probléma', hogy teljesen lázba hozol!

Elounda-nal át lehetett egy kis hidon menni és utána egy keskeny úton lehetett tovább haladni, aztán rövid sétával el lehetett érni a tengert. Nekünk nagyon tetszett ott, tiszta, hó fehér homok és csak addig a rövid ideig volt sok turista - ők is a vizben - mig fél órára megállt egy Spinalognára menö hajó. Szóval kár, hogy kihagytátok, tényleg szép ott a part.

Előzmény: stancy (962)
sagia Creative Commons License 2006.09.06 0 0 967

Aha!

Kezdek lázba jönni Stancy beszámolói alapján. Annak nagyon örülök, hogy ott még meleg lesz!

Előzmény: Lord Sage (953)
stancy Creative Commons License 2006.09.06 0 0 966

7.nap.

Reggeli ébredés után szomorúan látjuk, ma sincs strand idö, még mindig viharos a szél. Akkor autóba be, irány a dél keleti rész.

Elmegyünk Kalo nero felé.

Ahogy haladunk a déli tenger mellett, egyre ritkább a települések száma. Erre nagyon köves, sziklás a vidék. Bal oldalunkon csak magas köhegyek, jobb oldalunkon a kavicsos tenger part.

kapsa fele

Messze a távolban látszik koufunissi szigete.

Elhaladunk a Kapsa apátság mellett, ami a sziklákba épült, igazi épitészeti érdekesség.

kapsa

Ezután az út, befordul a hegyek közé. Kanyargunk a korlát nélküli szerpentineken. Erre újból kecskék tünnek fel, az orrukkal a köveket túrva. Ziros felé egyre zöldebb a táj, sok olajfa liget, és szőlő ültetvény között haladunk. Éppen szőlőt szüretelnek a gazdák. Ziros után Voila felé kanyargunk, egyszer csak vége az aszfaltos résznek, és egy kis murvás úton folytatodik útunk. Egy ókori rom mellett haladunk el, látszik itt valami város szerü lehetett. Szerencsére a murvának gyorsan vége lett, csak 1-2 km, és megint jó minöségü aszfalton folytatjuk útunk Palekastro felé. Láttunk erre egy hegy oldalnyi szélmalmot, Nato radar állomást. (az égiek vigyáztak ránk.:)

kelet

egy kis jellemzö út arra felé..:)

kelet2

kelet3

És a kis hüséges társunk a magasban. 1400 km-et tettem meg vele, 80 liter benzinnel. (rendszámunk csak papirbol volt, ez ott elég elterjedt)

fiat

Néha feltünt a keleti part is a távolban.

kelet4

Ahogy leértünk Palekastroba, rögtön megváltozott a táj. Itt már nem voltak nagy hegyek, inkább lankás dombok, tele olajfa ligettel, szőlővel. Folytattuk felfedezö útunk vai felé.

vai fele

Erre már széles, enyhén kanyargós az út, és már van szembeforgalom is. Egy banán ültetvénynél kell lefordulni jobbra Vai felé. Itt már teli van pálma fákkal az út. Érezni, közel járunk. Egy kanyar útán, útunk állja egy sorompós örbodé, és egy hölgy árulja a nem túl olcsó kapujegyet.:) 3 júro a személyautóval ide látogatok dija.

vai

Nagy murvás parkoló fogadja az ide látogató turistákat, a szélén gyümölcs árusokkal, tavernával.  A rossz, viharos szeles idöjárásnak köszönhetöen, szinte pang a parkoló.

vai2

Leparkolunk, kisétálunk a partra. A strand apró soder, és homok keveréke. Kicsit balra észak felé, tiszta homok. Hatalmas hullámok, nem is fürdik senki. Aki a strandon van, inkább focizik, tollas lambda, ping pong keveréke játékkal játszik.

Felmegyünk a jobbra találhaó lépcsökön megközelithetö kilátóba. Fényképezünk. Szép szép, de én többet vártam töle.

Kilátás fentröl.

vai3 vai4 

vai5 

A kilátótól jobbra, ösvényen lehet feljebb jutni a hegyre. Kimászok, és innen látni a másik strandot. Azon egy lélek nincs.

vai6

Lemászunk a hegyröl és felsétálunk a strandon. itt látszik hogy valami patak szerüség probál eljutni a tengerig, most vagy a föld alatt bele jut, vagy felszivodik mielött elérné a tengert.

vai7

Vissza sétálunk a pálma erdöbe a parkolóhoz, és búcsút intünk Vainak. Kifelé veszünk helyben termelt banánt. (2 juro/kg). Nem tudom ez olcsó vagy drága, de vettünk. Izre a dél amerikai finomabb, nagyobb a gyümölcs is. Ezek olyan kis satnyák, és nem is túl édes. sebaj, ilyet is ettünk.

Palekastronál elfordulunk Sitia felé, és a széles, jó úton haladunk nyugat felé. Elmegyünk a Toplu apatságot jelzö tábla mellett, majd leérünk az északi partra. A távolban már látszik Sitia. A tenger nagyon hullámzik, úgy látszik mindenhol tombol ez a viharos szél. Ilyenkor biztos kaszálnak az aquaparkok.

sitia fele

sitia fele2

Pár perc múlva megérkezünk Sitiába.

Bemegyek a tenger parti útra, és leparkolunk. sétálunk a part mellett a pálmafás sétányon. Teli a part tavernákkal. Ember nem sok.

sitia3

sitia

Sétálunk tovább a városban, van egy angol katona emlékmü, elolvasni nem tudom , de szerintem II.v.h.-s. elég jellegzetes az angolok uniformisa. A parton egy Ókori csatát jelzö emlékmüvet is találunk, jelzi, két nagy harcos itt küzdött a városért, ez is görög betükkel leirva.

sitia4

sitia2

Besétálunk az utcákba, majd fél órai bolyongás után úgy döntünk ebédelni kellene. kb 13 h óra van. Elég zajosak a tavernák, csendesebb helyre vágyunk. Nézegetjük a part menti taverna sort. Az egyik pizzéria, a másik meg drága. Áh, menjünk haza a jó kis falunkba, megkeressük a kocsinkat, beülünk, és irány Makrigialos. Fél óra alatt át lehet érni kényelmesen. Miután leparkoltunk a falucska nagy parkolójában, besétáltunk egy kis tavernába. tengerre nézö kerthelység. Rendelünk, eszünk.  A számla 22 juro. 3 étel + üditök. Ezután  vissza térünk a szállásunkra, leteszem a kocsit, és lemegyünk a strandra fürödni. A viz jó meleg, nem is hullámzik, csak a szél fúj.

Este megint a szálláson az erkélyen vacsorázunk, csendben ülünk, nézzünk a tengert, és szerintem mindannyian arra gondolunk hogy holnap haza kell menni.

folyt.köv.

compot Creative Commons License 2006.09.06 0 0 965
Te ne csináld ezt velem! :) Otthon már áll a belhé amiatt, hogy minden órában 2x mondom el, hogy vissza akarok menni Krétára! :)
Előzmény: stancy (962)
stancy Creative Commons License 2006.09.06 0 0 964
minden második ház szálloda vagy apartman. szerinted?
Előzmény: DSM-fan (963)
DSM-fan Creative Commons License 2006.09.06 0 0 963

Üdv!

Számítok a véleményetekre a következő kérdésben:

Ismerőseim indulnak pénteken Krétára hárman. Szereztek is egy két ágy + pótágyas apartmant valamelyik irodánál. Én egyéb előre nem látható elintéznivalóim miatt csak csütörtök délután tudom meg, hogy el tudok-e szakadni innen velük, vagy sem. Repülőjegyem elvileg meglesz, de szállást már nem valószínű, hogy itt tudok intézni.. Mire számítsak, neki merjek-e vágni? Milyenek az ottani apartmanosok, szerintetek milyen eséllyel lehet ott kinn alkudozni, hogy kinn csereberéljük a szobákat adott esetben egy négyágyasra, vagy betoljunk még egy pótágyat? Vagy ha nem jön össze, találok-e emberi áron szállást?

Köszi a segítséget!

stancy Creative Commons License 2006.09.05 0 0 962

6.nap.

Reggel 9-kor kijelentkezünk a jó kis szállásunkról, majd irány a sziget keleti fele. A new road-n nincs nagy forgalom, egy-két bérelt autós turista néha feltartja a forgalmat, de azért 100-as átlagot tudom autózni.  Heraklion környékén már 2 sávos a new road, majd úgy 40 km után, egyszer csak vége. Csodálkozás, Én azt hittem végig megy Sitiáig. Na mindegy, lekanyarodunk Malia felé, ott áthajtunk azon a katasztrófális részen. Én nem is tudom hogy lehet Malia környékén nyaralni. Az a rész vetekszik egy fradi meccs szurkolóival. katasztrófa. pedig én pesti vagyok, megszoktam a tömeget, de az nem fehér embernek való. Lépésben áthajtunk a városon, már alig várom hogy kiérjek. 

Egész úton érezzük, látjuk, hogy ma viharos az északi szél, ezért valami olyan helyet keresünk ami észak felöl védve van. A térképen Elounda környéke tünik védettnek, ezért azt tüzzük ki célul.

kb 12 felé elérjük Agios Nikolaust. Itt lefordulok a new roadról és spinalonga felé veszem az irányt.

elounda

elo2

Egy kis idö múlva, meglátjuk Elounda-t. Nagyon szép a környék, szimpatikus.

elo3

A városban leparkolunk és kisétálunk a partra. A strand szép, homokos a part, de a viz 1 méterre a partol tiszta köves, fejvakarás, ez nem lesz jó. Anyám itt nem tud bemenni. Na hamár itt vagyunk, ebédeljünk. Beülünk egy tavernába és megebédelünk. Én csirke Suvlakit, öcsém kardhalat, anyám baconos tükör tojást rendel. Megebédelünk . Kifizetjük a számlát (22 eu), és irány keletebbre, hátha találunk homokos strandot.

Elhagyjuk agios nikolaust és tovább kelet felé. útközben rengeteg strand mellett megyünk el, (ammoudara, Vathi, istro) de mindenhol 2 méteres hullámok, és persze egy ember sincs a strandokon. Nem akarok nagyon keletre menni szállásért, mert vasárnap hajnalban mehetünk a reptérre. Na hol szálljunk meg? forgatom a térképet, Ierapetra csak 20 km, és déli oldal, hátha nincs nagy szél és messze sincs. probáljuk meg.

Lekanyarodok dél fele. Nagyon gyorsan leértünk, erre se kanyargos, se szük rész nincs. Elhaladunk a "Ha canyon" mellett.

canyon

Széles, jóminöségü, egyenes út. ilyen ritka krétán. 20 perc múlva Ierapetran vagyunk. Mivel a forgalmas részeket utáljuk, elfordulunk nyugatnak, Mirtos felé. Útközben nézzük a falvakat, strandokat de erre meg nagy kavicsos a strand, mindenhol. Tovább nyugat felé, már elérjük Mirtost. Itt is nagy kavics, a fene.  Nem kellene a jó úttol messze menni, ezért vissza fordulunk Ierapetra felé. Ierapetrán is nagy kavicsos strand, közben autóból város nézés..:)) látjuk a régi eröd falait, de jellegtelennek tünik a város, nem állunk le. Olyan mint nálunk a mezö városok, mindenhol melegházak, ( Ez amúgy jellemzö egész déli lankás részre. Látszik erre van a veteményes kertje krétának.) snasz, egyszerü épületek.

Na elmegyünk kelet felé, hátha erre jobb.

Kanyargunk a déli utakon közben nézzük a strandokat,  leparkolok egy faluban, messziröl homokosnak tünik, nézzük meg. És igen végre, egy csolátalos nyugis homokos strand, és a vizben is 100 méterrel beljebb is homok, és csak derékig érö viz. Ez az, ez jó lesz. Keressünk szállást, bemegyünk egy Romantika nevü apartmanba érdeklödni, van szoba. Megnézzük a szobát tengerre nézö terasz, felszerelt apartman, 2 szoba +fürdö. ára : 50/éj, sokallom, elvégre szeptember van. :) Alkudozni kezdünk. Öcsém angolos, probálkozik, az öreg nem beszél angolul csak nyomokban, kiderül németes , na majd én. Alkodozunk, 45-nél tart az öreg, én kötöm az ebet, 40. azt mondja: kevés, na jó akkor go. Megfordulunk,  kilépünk az ajtón utánunk szól: oké. öröm bogotá :)  Amúgy minden  második ház apartman vagy szoba kiadó, ezért is alkudoztam, megérte volna az 50-et is.:)

szallas

Kipakolunk az autóból és megyünk le a strandra fürödni. Az egésznapos szélvihar itt abszolut nem érzödik a vizen , tükör sima a viz. De a hegyek között, házak között azért átfuj az északi szél.

Fürdünk egy jót, majd felkerekedünk gyalog hogy egyáltalán hol vagyunk? melyik faluban?  Makrigialos.

makri

Eszünk egy fagyit, sétálunk, szép kis nyugodt csendes falu, nyomokban fedezhetö fel csak turista, inkább az összeépült Analipsi-n találhatók. Itt nagy szállodát is láttam a part mellett.

A faluban rengeteg étterem és turisták kiszolgálására épült egyéb szolgáltatóházak vannak.  Nem is tudom miböl él a falu, ha nincs szezon.

Vásárolunk vacsorát az egyik szuper marketban, és vissza megyünk a szállásra. Majd a tengert nézve megvacsorázunk az erkélyen.

a kilátás az erkélyröl:

makri2 makri3

este 11. jóéjszakát.

makri4 makri5

folyt.köv.

uraaam Creative Commons License 2006.09.05 0 0 961
Nem fukarkodtál az enterekkel, az tény:)
Előzmény: stancy (959)
stancy Creative Commons License 2006.09.05 0 0 960

5.nap.

Elhatároztuk hogy még egy éjszakát kifizetünk e remek szálláson. Elmegyünk Chaniába vásárolni, hajókázni, ugyanis amikor elöször voltunk bent csak nézelödtünk, majd utána Balosra fürdeni.

Megkerestük a fönök úrat, kifizettük, majd bementünk Chaniába. Már rutinosan oda találtam a belvárosba ahol 2 napja is parkoltam.

chan9

Megkerestük azt a hajót amit kinéztünk hogy majd elmegyünk és megnézzük a vizalatti világot. (15juro/fö és 1 óra) ez egy üvegaljú hajó, direkt erre a célra.  Pechünkre a nagy hullámzás miatt ma nem ment. :(

Kicsit szomorúan sétáltunk tovább, találtunk még két hasonló hajót ami igy volt hirdetve , de ezek már sima hajók voltak csak egy 2x1 méteres luk volt ami üvegezett volt.  Az egyikre befizettünk.  (10juro/fö 1 óra, igaz tartalmazott egy ingyen italt.)  Pont idöben érkeztünk mert beszálltunk és már indultunk is. 

Ez elvitt egy lakatlan sziget mellé, megkerültük, majd kikötött és lehetett ugrálni a hajóról, uszkálni a hajó körül. Úgrottam két fejest meg uszkáltunk kicsit.

hajo4

Ezután a hajó kapitánya a vizbe ugrott, valamit a hajó alá vitt a kezében az üveg részhez, és oda csalogatta a halakat. 

hajo6

Bevallom én a szemüveggel több és szebb halakat láttam mint ö amiket oda hozott a látványra kiéhezett turistáknak.

Fél órás lakatlan szigeti tartozkodásunk után, irány vissza Chania.

hajo hajo2

hajo5

hajo7

Kikötés után sétálgattunk a városban, vásásroltunk emlék polot, rakit.:)  elmentünk megint a piacra. Itt én ettem egy szendvicset 2 juroért, öcsém anyámmal meg kardhalat sütve, ami elég lehuzás szagú volt, ugyanis 8 jurot fizettek azért a nyamvadt sülthalért a piacon. Én étterembe 6-ért ettem körettel. Sebaj, enni muszáj. :)

chaniachania2

Vissza sétálva az autóhoz, láttunk egy érdekes hajót.

chania3

Ez egy több evezös gálya, és mellette volt egy múzeum, amiben fényderült a kilétére. Megszállott ókor rajongók klubja épitette, és beakarták bizonyitani hogy igen is képesek voltak ezek a tengeri közlekedésre. Olympikonokkal a fedélzeten bejárták a Görög szigeteket, útitervel,  és fényképekkel bizonyitva.

Délután 2 óra, irány Balos.

Gyorsan elértem a kastelli utáni leágazást balos felé,lefordultunk jobbra, olajfa ligetek között kanyarogtunk egy kicsit, majd vége lett a aszfaltos útnak és következett a 9km-es murvás, köves hegymászás.  Itt volt elöször amikor sajnáltam a kis puntonkat, jobban éreztem volna magam egy Hummer, vagy hasonló jármüben.

bal

bal2

Az út már ha annak lehet nevezni egy köomlásokkal, hatalmas kövek között hold felszinre emlékeztetö valami, de igy vissza tekintve csodálatos. A panoráma,  a kecskék között slalomozni, kerülgetni a 10km/h-val a hatalmas köveket, nem mindennapi élmény. Attol féltem csak hogy leütöm a kartert, és itt állunk majd olaj nélkül. (Azt tudni kell, a teljes biztositás nem érvényes erre az utra. Bármiféle kár az autóban a bérlöt terheli.)

bal4 És hogy anyámat idézzem: megyünk az égbe. :)

bal3

Korlát sehol sincs, szakadék annál inkább. kb fél órai élményautókázás után, felértünk a parkolóba. Rengeteg autó volt, az autók között kecskék hüsöltek, némi bizalmat adott mikor láttam mennyi ember eljött ide, csak nem lesz annyira rossz. (a képen már az esti üres parkoló látszik)

balos

Fent a parkolóban van egy "Kantina", frappéval, hütött dinnyével, italokkal, szendvicsekkel.

Ezután jött a másik fél óra utazás, demár kétlábon, volt akinek 4 is kellett.:)

gyalogut balos

a gyalog út..

gyalogut2

Ezek a lépcsök visznek le balos öbléhez. kb 800 db..))

Majd egyszer csak ez a látvány fogad.

balos2

balos3

megállunk kb féluton ahol egy pihenö található, kifujjuk magunk és fotozunk.

balos4

gramvousa szigete.

balos5

Lebaktatunk azon a pár lépcsön és lent vagyunk a Strandon.

balos6

Ez is hasonló hely mint elafonisi, de ez nyugodtabb, lehet a megközelithetetlenségének vagy a délután 4 órai idöpontnak köszönhetöen. Pedig még 3 hajó is horgonyzott kint a nyilt viznél, mégis alig volt ember. A part homokos néhol apró sóder, a viz homokos egy két ponton gyorsan mélyül, de alapjában kicsi, térdig érö viz.  A vizhöfok érdekes, mert ide a tengerviz beömlik, ezért volt hogy hullámokban hirtelen hidegebb, majd újból meleg áramlatok jöttek. Hullámzás nagyon kicsi, pedig a tenger erösen hullámzott.

balos7

Este fél 7-ig fürödtünk, majd neki veselkedtünk az elöttünk álló pár lépcsönek. 3x meg kellett állni mire felértünk a parkolóba. Aki nem aktiv sportoló, készüljön fel, nem leány álom..:)  Jól esett utána a kantinában egy hideg eis tea, és egy frappé. 

Az autóba bepakolásnál a kecskék a neylonzacskó csörgésére olyan pofátlanok lettek, hogy a fejüket dugták a csomagtartóba a zacskókhoz, látszik hogy a turisták etetik öket chips-el meg még kitudja mivel.

Lefelé vettük az irányt, szépen lassan leengedtem az autót a föutig, közben azért bennem volt a drukk hogy valami baja lesz a kocsinak. Szerencsére semmi nem volt.

Már besötétedett mire leértem az aszfaltig, és mostmár nyugodtan rottam a kilométereket hazáig.

folyt.köv.

stancy Creative Commons License 2006.09.05 0 0 959
huha. ez meg szétesik.. ehh nem jó ez a fórum motor.. sorry.
Előzmény: stancy (958)
stancy Creative Commons License 2006.09.05 0 0 958

4.nap

Ma az irány Elafonisi.

A térképet böngészve a hosszabik út mellett döntöttem, New roadra fel, majd a nyugati parton végig.

Reggel 9, indulunk. Elmentünk Kastelli, Platanos felé. Az út csodálatos, erre is végig szerpentinek, fel a hegyek közé, majd le, majd megint fel.

ela fele ela fele2 ela fele3 ela fele4

Az út mellett (már ahol van) a szakadékoknál nem korlát, hanem ilyen álbiztonságot nyújtó épitkezésekböl ismert 4-es betonháló található. Kiváncsi lennék mennyit fogna meg, ha valakinek egyszer szüksége lenne eme szolgáltatásra.:)

a képen remélem látszik mennyire szükség is lenne a korlátra.

De a táj lenyügözö látványa, ugyis elvonja a figyelmet erröl a csúfságról az út mellett.

ela fele5 ela fele6

közelröl megcsodálhattuk a kri kriket. :)

ela fele7

ela fele8

Ezek a szinek  és azok a füszeres illatok amik beteritik egész krétát. Leirni nem lehet.  Aki járt már ott, tudja miröl beszélek.

ela fele9

A térképen földutnak jelölt barna csík végig aszfaltos, néhol nagyon szük, nagyon kanyargós, egy Busz erre el sem fér. Amikor már a másik úttal összeolvad Vathi-nál, onnan már széles, és már nem annyira kanyargós. Egész közel, a strand közelében az utolsó 1 km ami murvás, homokos rész.

Kb 2 órai kocsikázás után ez a látvány fogadott.

Leparkoltunk (ingyenes) és mentünk a hires rózsaszin homokos strandra.

elaela2ela3ela4

A strandra érkezve elöször nyugágyat béreltünk. A dupla napernyövel 7 juro. Kicsit sokaltuk, dehát ez van. Betudtuk a parkolódij, strandbelépö összegének. Itt se olcsobb ha elmegyünk a palára, vagy bármelyik strandra.

A viz nagyon meleg, 32 biztos volt. A part és a viz is kö mentes, kisgyerekkel ez volt az a strand amit meleg szivvel ajánlanék Krétán. A legmélyebb rész is csak 1.5m, de a 20-50 cm a jellemzö. Ha a tenger viharos, hullámzik, itt abból semmit nem érezni.  Mi öcsémmel kimentünk egészen a nyilt tengerre. Ott már mély, 5 fokkal hidegebb és kb 2 méteres hullámok között usztunk. Persze buvárszemüveg és pipa használatával. Ajánlott az úszoszemüveg legalább, mert a sós viz ha szemedbe megy, nagyon csípi, és könnybe lábad a szem, semmit nem látsz.

Úsztunk egy jót, majd enni készültünk. A parton csak két "kantina" (igy hivják ahol csak ital és szendvics van) található, ezért vissza mentünk addig, ahol kezdödik az aszfaltos út. Itt található két taverna és egy kis bolt.  Bementünk amin lépcsön kell felmenni, és ebédeltünk egy jót. itt is 25 juro volt a 3 ebéd italokkal. És meg kell állapitanom végre nem egy rabló országban járok. Ugyanannyi itt az isten háta mögött egy csodálatos strandon az étkezés, mintha  a városban lennék ahol egymás hegyén hátán találhatok az éttermek.  De ez igaz egész krétára . Bármerre jártunk, ettünk, sehol nem volt több 25 juronál a 3 fös étkezés italokkal. Persze nem Homárra értem. :)  A szeretett hazánkban egy ilyen frekventált helyen egy étterem 3x annyit kér el, mint a városban ugyan azért a szolgáltatásért. Lenne mit tanulni a  Balatoni vendéglátosoknak.

Étkezés után visszamentünk a strandra, és este 6-ig itt áztattuk magunk. :) 

Este irány haza, de a rövidebb úton. Erre szélesebb az út látszik hogy a turista buszok is erre járnak, bár itt is van elég kanyar, szerpentin.

chan fele3

Erre felé 1 órával rövidebb  lett az út, és kastelli elött érünk a new roadra, majd irány a szállásunk, Stalos.

folyt.köv.

chan fele4 chan fele5

uraaam Creative Commons License 2006.09.05 0 0 957
Legalábbis így emlékszem:)
Előzmény: stancy (956)
stancy Creative Commons License 2006.09.05 0 0 956
ok. akkor úgy csinálom.:))
Előzmény: uraaam (955)
uraaam Creative Commons License 2006.09.05 0 0 955

én photoshoppal kicsinyítgettem, a végére már rutinosan csináltam, hamar megvolt, de hidd el, megértem a problémádat

elmolyoltam rendesen azzal, hogy a megfelelő képhez a megfelelő szöveget rendeljem (~580-602. hozzászólásaimban asszem), de a végére belejöttem:)

úgy csináltam, hogy

kép

enter

enter

kommentár

enter

enter

enter

egészem addig, míg úgy gondoltam, hogy kb leérek a kép aljára, attól függően, hány soros a kommentár. 3-5 enter mindenképpen kell, és utána jün a következő kép beszúrása

Előzmény: stancy (954)
stancy Creative Commons License 2006.09.05 0 0 954

A képeket kicsinyiteni, és leirni se 2 perc.

Tényleg, nem lehet útolag szerkeszteni?? össze vissza vannak a képek meg a szövegek. Nem úgy ahogy én látom mikor irom.

Előzmény: uraaam (952)
Lord Sage Creative Commons License 2006.09.05 0 0 953
Wizz?
Előzmény: sagia (951)
uraaam Creative Commons License 2006.09.05 0 0 952
na de hol késik már?:)
Előzmény: stancy (949)
sagia Creative Commons License 2006.09.05 0 0 951

Mi is megyünk vasárnap hajnalban!

Látod többen megígértük, hogy vasárnap jön az erősítés!

Előzmény: pusirofi (947)
stancy Creative Commons License 2006.09.05 0 0 950

3.nap

Irány nyugat.

Reggel 9, indulás. Felhajtunk a new roadra, és megkezdjük útunk nyugat felé.  A cél: Chania és környéke. A new road rethimnoig ismerös, ezután jön a számunkra új rész. Végig a tenger kéksége, és baloldalon a nagy hegyek mellett kanyarog az út.

chan fele1

chan fele2

Chania után az elsö leágazásnál lehajtok a new roadról, és a tengerpart melletti föúton folytatjuk útunk nyugat felé.  A képen Stalos látszik a távolban.

chan fele

Erre rengeteg a szálloda, apartman, a jobb oldalon a tenger mellett szinte csak az van. Bal oldalon az üzletek, éttermek, autókölcsönzök sora szinesiti a föútcát. Leparkolók az út mellett, és elindulunk szállást keresni. Bemegyünk az elsö helyre, kérdezzük, mondják ök csak irodán keresztül értékesitenek. Sebaj, kifordulunk és odébb megyünk 10 métert.  Következö a hotel stalos. Bemegyünk, itt van szállás. 2 szobás,2 fürdös, full felszerelt apartman 45 juro/éj. szuper. tengerparti, úszomedencés. Látszik nem kis pénzüeknek fenttartott szálló. csodálkozás hogy hogy lehet hogy ilyen olcsó. lefoglaljuk 2 éjre.

hotel stalos hotel stalos3

Mivel még csak fél 12, a szállást késöbb lehet elfoglalni, (most költözik ki az elözö lakó) mondja a tulaj, addig üljünk le a vendéglö részben. Szivjuk a fogunk, tuti itt akarja behozni a külömbözetet hogy ilyen olcsón kiadta. Azért rendelek egy frappét, öcsém egy sört amiböl 2 lett, anyám egy fagyi kelyhet, és némi table watert. közben fotozunk:

hotel stalos2

1 órája itt ülünk, nem merünk kaját rendelni, (biztos drága) de már éhesek vagyunk, ezért úgy döntünk kérjük a számlát és utána elsétálunk valamerre egyet ebédelni. Oda jön a pincér hölgy, és közli: a ház vendégei voltunk. Pofa leesik, kicsit zavartan távozunk. Elindulunk a föutcán valami taverna után. Sétálunk 10 percet és megtetszik egy tábla: raki taverna. Ez nem a föuton van hanem egy mellékutcában 2 percre a föúttol. Felérünk, vendég senki, de a teraszról már rohan egy fiatalember hogy honnan jöttünk. Mondjuk: hungary.  Leültet, és rendelünk . Én kardhalat. öcsém muszakát, anyám meg mivel fél hogy ismeretlen ételek, kér egy bolognai spagettit. Finom minden,jó a kaja, majd kérjük a számlát. Megjelenik a pincér egy nagy tál hütött sárga és görög dinnye,valamint szőlővel, továbbá vagy 2 dl rakival. Leteszi: a ház ajándéka.  Ma már másodszorra, pofa leesik. hozza a számlát. 22 juro üditökkel, kv-val, ja és az elmaradhatatlan elöétellel ami minden tavernában eléd tesznek ha rendelsz. Nagy tál kenyér és vagy vaj, vagy fokhagymás szendvicskrém.

Elégedetten távozunk. Vissza sétálunk a szállásra majd átveszzük a szoba kulcsokat.

A délutánt, a hotel tengerparti strandján töltjük. A tenger tiszta, homokos a part, és a vizben sincs kö,kavics. Végre egy igazi homokos part rész.

Este 6 fele bemegyünk a tölünk 10 km-re fekvö Chaniát megnézni.

Gyorsan beérünk, bár a forgalom nagy, látszik itt este van igazán élet. Leparkolok a kikötö mellett, és sétálunk.

chan chan2 chan3 chan4

jobbról: Öcsém Anyám meg Én.

chan5

Este 8 után sötétedik, a piaccal szemben a hömérön 29 fok, meleg van.

chan6 chan7

Fél 10-ig sétáltunk, a sok sikátoros tényleg szép városban. Igazi hamisitatlan öreg velencei stilusú házak. Nem is értem miért vették el a Fövárosi cimet mikor 100x szebb és tisztább mint Heraklion. Igazi nyüzgö nagyváros.

chan8

Haza indulunk. A hotellel szemben lévö super markerben vásárolunk vacsorának valót. Végre itt találunk kecske tejet, bár nem olcsó 2juro/liter. A tehén tej 1.20-1.40.

Este 10-kor már a szállásunk erkélyéröl csodáljuk a nem mindennapi látványt, és vacsorázunk.

folyt.köv.

stancy Creative Commons License 2006.09.05 0 0 949
Köszi. akkor folytatom.:)
Előzmény: Beus 4 (946)
Lord Sage Creative Commons License 2006.09.05 0 0 948
vasárnap hajnalban indulunk :) És szerencsére a pilóta ugyanaz, akivel Mallorcáról is jöttem haza, remélem ismét a pilótafülkében utazhatok :D
Előzmény: pusirofi (947)
pusirofi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 947

Sziasztok innen Kretarol!

Aki tud jojjon ide. Meleg van sut a nap, egy felho sincs az egen es minden nagyon szuper!

Viki

Beus 4 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 946

Szia :)

Nagyon jók a képek, és a beszámolók :) Nyugodtan áraszd el képekkel a topikot :)

Beáta

Előzmény: stancy (942)
uraaam Creative Commons License 2006.09.04 0 0 945
ezzel én is így voltam júliusban:)
Előzmény: stancy (943)
uraaam Creative Commons License 2006.09.04 0 0 944
Ez fura, én a legolcsóbb benzint Agios Nikolaos és Sfakia között láttam, útban Vai-ba egy piros kúton, de elfelejtettem a nevét. Valami nagy hálózat.
Előzmény: stancy (942)
stancy Creative Commons License 2006.09.04 0 0 943
Lehet leszedik a fejem a sok kép miatt, de másként nem lehet bemutatni. Igy is erösen szelektálok, van miböl.:))
Előzmény: stancy (938)
stancy Creative Commons License 2006.09.04 0 0 942

szeva!

A benzin a 95-s, Heraklion és délen Matala felé volt a legolcsobb, a legdrágább Vai és környéke. ott 1.150,  mig Heraklionban 1.050töl 1.099 ig. Chania környékén mindenhol 1.099. Matala felé láttam 1.025.

Az étterem pelagiaban a Acropolis nevü hely volt, ezt ajánlotta a szállásadonk. Jó is volt.

Előzmény: uraaam (941)
uraaam Creative Commons License 2006.09.04 0 0 941

Üdv!

Ezek szerint még drágább lett a benzin azóta. Jó volt viszontlátni egy-két ismerős helyet:)

Úgy látom Agia Pelagiaban ugyanoda ültetek be, ahova mi is anno:)

Előzmény: stancy (937)
uraaam Creative Commons License 2006.09.04 0 0 940
Valamikor még járok arrafelé, de nemtom, mikor...
Előzmény: szicsilla (939)
szicsilla Creative Commons License 2006.09.04 0 0 939

Azért, mégha nem is alhatsz az indulás napján, szivesen cseréltem volna.

Off: Uraam, nem válaszoltam, mert szabin voltam. De mostmegmár úgyis mindegy.

Előzmény: stancy (937)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!