Mármint SSM-2166... Határozottan szimpatikusnak tűnik ez az IC. Lassan már nem lesz érdemes semmit sem házilag tervezni, mert az Analog Devicesnek tuti van rá egy kész, cél-IC-je... :)
......Én is amatőr vagyok, én is építettem detektoros rádiót, de azt vallom hogy a tudást, információt meg kell osztani, mert KINCS......
Vagy egy hónapja ment az élénk duma, a "Ki az amatör?" téma körül. Had dicsekedjek, és példálózzak! Mivel esmét a rádióamatörködés felé fordúltam, és nulláról indúlva, nagy segedelem volt (barátilag) az a sok ötlet, és tanács amit Tőletek már ezidáig kaptam. Elsősorban Qqbercinek köszönhetően. Nos Ő volt szíves, és meglepett egy nagy csomó "irodalmi művel". (Mivel írtam itt annó, hogy évtizedeken keresztűl gyűjtögetett RT-im, RT ÉK-im az enyészeté lettek. :-(( ) Nos e baráti sagítségnek bémutatnám az első megvalósulását:
Ahogy láthatjátok a projekt meglehetősen "koros" :-)! Leírása a háttérben lévő 1949-es Rádió és filmtechnika egyik példányából való. Igaz, ott a kiindulás egy telefoninduktor. (Mert jól csapágyazott, stb...) Jómagamnak volt egy "Isten tuggya, mér nem dobtam ki!" vagy ötvenéves MOM gyártmányú regiszter hajtóművem. Ez ráadásul tud 1:3, 1:2, 1:1, 1/2:1, 1/3:1 áttételeket, így még variálhatok tekercselés közben! A huzalvezetés is megoldott, de én még nyomtam a menetes tengelyre egy recés kereket is, mert azt tapasztaltam, hogy sok esetben a huzal fektetése így jobban kézbentartható. Nos mindez valszeg nem jöhetett volna létre, ha nincsenek amatőrök, leírásaik, és az amatör szolidalitás!
Egen ezzel én is szemezgetek, majd kiderül el is tudom e vinni. Viszont közben erősen nézelődök tovább mert nem ártana ha neadj stne tudná a 446ot is :D
Keresnék olyan mobilrádió tipust (nem kézi) ami tudja a 2m ill. 70cm hullámhosszokat és esetleg még használtan ráleet akadni. Pont nem a highend készülékekre gondoltam, mert az autót nem szeretném eladni hogy vegyek bele rádiót :DDDD
Szegecs: SSM2-166 (ex-munkahelyem egyik jolly joker IC-je, ennél jobb szerintem nincs!). Igaz, hogy SMD, de nem nehéz dolgozni vele, és van is belőle egy felesleges példányom...
Csak egyet tudok veled érteni! 3 éve már Linuxot használok, igaz, nem ubuntut, hanem Uhut, de mindent meg utdok vele csinálni amire szükségem van, amit meg nem, azt cssak a lustaságom gátolja, hogy keressek egy megfelelő programot. Szoftverért pénzt adni? Álmodj, királylány....
- igen csak nem egy elterjedt ingyen hasznalhato formatum.., tudod nem kenyszerithet ra senki arra, hogy megvegyel egy draga offiszt csakhogy eltudd olvasni a dokumentumot. - sztem abba az iranyba kell menni, hogy a mostani pdf melle feltegyek azt egy csv formatumban is, ezt meg barki ugy varialhatja ahogy szeretne.
Augusztus 31-én rakták fel az új lapot azt gondoltam mellé nyomtam, kicsit szokatlan volt de még megvan a régi is, elsején meg az új hívójelkönyvet rakták fel aminek örülhetünk hogy legalább két havonta frissítik !
- remelem is, hogy nem mikrofos xls-t fognak barmilyen adattarolasra hasznalni. - inkabb akkor egy univerzalisan hasznalhato csv, vagy fix adat-szelessegu txt-ben rakjak majd egyszer ki.
A hívójelkönyv a hatóság számára fontos szempont szerint lett sorbarendezve, mégpedig az engedély érvényességének lejárata szerint. Ez nem újkeletű dolog. Hiányolom én is a korábbi excel-es táblázatot. Biztos sok helyet foglalt a szerveren ;-)