Keresés

Részletes keresés

Trollka74 Creative Commons License 2006.08.30 0 0 4645
Én ha kimegyek a szabadba és rámtőr az allergia egy fél Zyrtectől fél órán belül teljesen elmúlnak a tünetek. Persze ez március-július időszakra vonatkozik, akkor
csak a természetben jönnek ki a tünetek, városba nem.

Eddig augusztustól októberig parlagfűallergiás "voltam" az utóbbi 2 évben viszont alig... tavaly kb 1 hónapig szedtem a Zyrtec-et, idén 3 napig szedtem a Xyzalt, de mivel nagyon kóma voltam tőle abbahagytam és konstatáltam, hogy a napi 5 tüsszögésen és a szemviszketésen kívül semmi bajom.

Egyik nap találkoztam egy sorstársal, akinek ugyanilyen tapasztalata volt, hogy az utóbbi 2 évben alig jött ki rajta. Tapasztalt ilyet valaki? Lehet, hogy a parlagfű írtás szerepet játszhat benne?
Előzmény: ötfelezős (4641)
igen7 Creative Commons License 2006.08.30 0 0 4644
a claritine akut recept nélkül kapható, azért ez a neve. ha szezon közben szeded, valamit javít, de nem tudja már elmulasztani a tüneteket.
Előzmény: ötfelezős (4643)
ötfelezős Creative Commons License 2006.08.30 0 0 4643

Az biztos, hogy sikerült jól elrejtettem az íróniát...

Szóval, például, ha az akutnak ugyanaz a hatóanyaga, mint ezt alább itt olvasom, akkor hogy is van ez?

Előzmény: igen7 (4642)
igen7 Creative Commons License 2006.08.30 0 0 4642
nem. szezon előtt egy héttel el kell kezdeni szedni ha rendes hatást akarsz és folyamatosan szedni kell.
Előzmény: ötfelezős (4641)
ötfelezős Creative Commons License 2006.08.30 0 0 4641
Hát, akkor én nagyon rosszul használtam idáig a Claritine-t. Egy hétig szinte még sosem ettem egyfolytában. Eszerint én pszichésen vagyok könnyen befolyásolható, hogy azt hittem, egy fél Claritine elmulasztja a tüneteket. A fene egye meg.
fraulein_1 Creative Commons License 2006.08.30 0 0 4640

Kedves Isidorra!

Köszönöm a gyors választ.

üdv.fraulein

Előzmény: Isidorra (4638)
Isidorra Creative Commons License 2006.08.30 0 0 4639

A gyógyszereknek valóban több idő kell a teljes hatás eléréséhez. Azonkívül ha semmi hatás nem mutatkozott, akkor elképzelhető, hogy nem is allergiás vagy, vagy csak kisebb mérétkben és valamilyen társbetegség kapcsolódott hozzá, ami felerősítette a tüneteket.

Alapigazság: ha egy gyógyszer nem hatékony, el kell gondolkodni a diagnózis helyességén. A mai korszerű gyógyszerek olyan molekuláris technológiával készülnek, olyan szigorú előírásoknak kell, hogy megfeleljenek, hogy ha nem hatnak, akkor már forgalomba sem kerülnek.

Egy olyan súlyos tünetekkel járó betegségben, mint az allergia nem lehet játszani hatástalan gyógyszerekkel, hiszen nagyon sok embert érint és súlyos szövödményei is lehetnek ha kezeletlen marad.

Persze, minden egyéb lehetséges módszert is érdemes kipróbálni, masszázst, lámpázást, sófürdőt, mittoménmit, stb.

Előzmény: saggitarius2 (4635)
Isidorra Creative Commons License 2006.08.30 0 0 4638

Kedves fraulein!

A Flixonase helyi hatású gyógyszer, tehát gyakorlatilag nem szívódik fel, mindösszesen 2 %-os a felszívódási arány, tehát kb. egy hét alatt biztosan teljesen kiürül. A turbohalerrel már egy kicsit bonnyolultabb a helyzet, mert az érinti a tüdőfelszínt is, itt nagyobb felületen jut be a szetroid, a hatóanyaga is más, ennek már 30%-os a felszívódási aránya.

Ehhez kb. egy hónapot javasolnék,kiürülési időszaknak.

Az Aeriust hivatalosan nem lehet alkalmazni a terhesség során, a Claritine az, amit a II. trimesztertől előny/kockázat mérlegelésével lehetne, de ha nagyon nem muszály, akkor gyógyszermentesen kellenne végigcsinálni a terhességet.

Ha ennyire programozottan álltok neki, akkor javasolnám, hogy a terhességet a kevésbé allergiás időszakra iktassátok ( tehát a nyár maradjon ki talán, ha úgy jön össze). Ha pedig nagyon muszály valamit alkalmazni, a homeopátiás szereket tudnám javasolni, valamint a Nasonexet,amit bátran alkalmazhatnak kismamák is, csak lokálisan hat.

Sok sikert a babaprojekthez!

Előzmény: fraulein_1 (4634)
Zolee__ Creative Commons License 2006.08.30 0 0 4637
Én tavaly valahogy ilyenkor, aug vége szept elején adattam be a diprophost és kb 2,5 hétig tartott a hatása. Pár óra után teljesen elmúlt minden allergiás tünetem, nagyon király volt, a búskomor orrfújos, szemviszketős állapotom teljesen elmúlt. Aztán 2,5 hét után folytatódott minden tovább egészen kb okt. közepéig. Az idén az Aireus + Nasonex módszerrel kezdtem, eddig egészen jól bírom a tavalyhoz képest, de a hűtőben azért még ott figyel a tavalyról maradt "álom".
Előzmény: Nincs01 (4620)
igen7 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4636
"Tavaly már az orrspray és a claritin sem használt semmit abba is hagytam 1 hét után."

egy hét alatt nem is fog.
Előzmény: saggitarius2 (4635)
saggitarius2 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4635
Sziasztok !

Üdvözlöm a sorstársakat, jópár éve én is parlagfűre és fekete ürömre vagyok allergiás. Tavaly már elég súlyos volt a helyzet tüsszögés egész nap időnként már rosszul is voltam napközben.
Ősszel véletlenül elmentem egy thai masszázsra és ott mondtam a problémámat, és a tradicionális mellett a láb masszázst ajánlották. Ez olyasmi mint az akupunktúra csak nem tűkkel végzik hanam kézzel. Most gyakorlatilag tök jól elvagyok reggel tüsszögök párat de napközben már nem és semmilyen gyógyszert nem szedek ! Tavaly már az orrspray és a claritin sem használt semmit abba is hagytam 1 hét után. Ajánlom mindenkinek sokat nem lehet vele veszteni. Nekem nagyon bejött pedig ennyire nem is bíztam benne eleinte. A gyógyszerek hosszútávon nem nyújtanak megoldást mellékhatásaik vannak szárítják a nyálkahártyát stb.
fraulein_1 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4634

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből a Flixonase és a Rhinocort Turbohaler orrspray? Ha jól tudom, akkor mindkettő szteroidos és jelenlegi információim szerint kb. egy hónap alatt ürülnek ki minumium a szteroid tartalmú szerek. Vagy ez csak a gyógyszerekre vonatkozik, orrspray-re nem? 

Babaprojekt előtt mennyi idővel ajánlatos abbahagyni a fenti spray-ket valamint az Aeriust?

Igaz az, hogy az Aerius használható a terhesség 2. trimeszterétől? Mi a helyzet az orrsprayk-kel? 

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.

fraulein

ötfelezős Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4633

Ha ennyire eldugulsz, akkor tán orrsövényferdülésed is van. Azt megoperáltatva a levegő tán tud járni.

Ja. Egyik ismerősöm halálbiztos módszere: akkor megy az Adriára 2-3 hétre, mikor kijönne rajta az allergia.

Előzmény: Nincs01 (4622)
igen7 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4632
ahogy elkezdtem szedni, két napig éreztem hogy álmosít, de azóta semmi.
persze este szoktam bevenni, nem reggel.
Előzmény: esotherica (4629)
Isidorra Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4631
 Talán a lehető legjobb elérhető gyógszeres terápiát kellenne kipróbálnod ( Nasonex, Aerius) mielőtt az injekcióra kerül a sor.Az ugyanis igazi merénylet a szervezet ellen,egy bizonyos hatás érdekében. Érdemes meggondolni.
Isidorra Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4630

A legroszabb dolog amit tehetsz a rhinospray mértéktelen használata.Ugyanis ez ellenétben a szteroidokkal ( mivel ez nem az, hanem helyi hatású érszűkítő) ugyan azonnali hatást fejt ki, de egy idő után ugynevezett rebound effektust idéz elő, vagyis egyre nagyobb mennyiségben kell használnod a kívánt hatás elérése érdekében, ugyanis az érfalakat olyan mértékben károsítja, hogy egyre kevesebb lesz a reaktív felület).

A végén pedig már egy flakonnal is simán befujhatsz, semmi reakció nem keletkezeik.

A szteroidok, mint pl. a Nasonex tartósan biztosítják az orrdugító hatást, viszont ennek érdekében a használat kezdetétől el kell, hogy teljen 2-3 nap ( vagyis ha pl. hétfőn elkezded használni, akkor szerdán fog kialakulni a teljes hatás, onnantól viszont tartósan hat).

Előnye, hogy a gyulladást  is csökkenti, nem pedig csak a tüneteket, tehát okilag is beavatkozik a nyálkahártyát érintő káros folyamatokba, aminek pozitív következménye az lesz, hogy a felület képes lesz önmaga is kifejteni a védekező hatást. És naponta elegendő egyszer használni, max kétszer ha nagyon erősek a tünetek, orvosilag támogatott, tehát olcsóbban is hozzájuthasz, egy flakonban pedig 140 ada van, elég hosszú ideig elég. A készítményben egyedülállóan glicerin is van, tehát ápolja a meggyötört nyálkahártyát.

Előzmény: Nincs01 (4626)
esotherica Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4629
Meg kell, hogy erősítsem.
Eddig azt hittem, hogy a Claritine sem álmosít, de idén határozottan nyomott voltam tőle. Az Aeriustól semmi. (A Zyrtectől meg szabályosan holdkóros voltam.)
Előzmény: igen7 (4628)
igen7 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4628
mármint saját.
Előzmény: igen7 (4627)
igen7 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4627
az aerius nem álmosít, tapasztalat.
Előzmény: Nincs01 (4626)
Nincs01 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4626
Gyógyszerszedés kilőve nálam, egyrészt az életvitelem miatt is, egész nap jövök megyek kocsival kb. havi 6-7 ezer km, aminek az álmosság nem túl nagy barátja, márpedig amit eddig próbáltam bogyót attól mind beálmosodtam rendesen. A rhinospray-t használgatom, de ezt túlzásba vinni nem lehet, mert egy idő után az ellenkezőjét váltja ki, ettől is eldugul az orrom (persze napi 6-7 fujás után) Na mind1 majd kiderül még elegyek 2-3 rhinolightos parasztvakitásra aztán, ha nem javul megy befele az injektálás. 
Előzmény: pozo (4624)
lildiko Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4625

Sokéves tapasztalatom azt mondatja velem, hogy csak akkor fejlődik ki ennyire, ha nem kezdem el már egy héttel előbb szedni a jó kis gyógyszeremet, ami harmadik éve a Xyzal. Korábban mást kaptam, de a Xyzal sokkal jobbnak tűnik. Flixonase spray-t és szemcseppet kaptam mellé, de az orrspray nem is mindig kell, sőt idén még - lekopogom - szemcsepp nem kellett, pedig általában nagyon szoktam szenvedni.

Előzmény: Nincs01 (4622)
pozo Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4624
Próbáld ki az Aerius tablettát és a Nasonex orrsprayt. Szerintem jó esélyed van arra, hogy segíteni fog. A Nasonex tartalmaz szteroidot, de ez csak helyileg hat, nincs káros mellékhatása mint a szteroid injekcióknak. Légy szíves számolj be majd a tapasztalataidról, a Nasonex saját tapasztalatom szerint azonnal hat. Az antihisztamin tartalmú szerek nálam teljesen hatástalanok voltak.
Előzmény: Nincs01 (4623)
Nincs01 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4623
Még annyit, hogy sztem ez a rhinolight kezelés egy nagy kamu!!  Én eljártam 4 kezelésre nem hogy jobb lett valamivel, hanem kb megháromszorozódott minden tünetem. Úgyhogy ennyit a Magyar csodatalálmányról !
Nincs01 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4622
Na igen, de nekem minden évben aug.20 körül jön ki az allergiám és 2 hét alatt olyan szintre fejlődik, hogy az orromon se ki se be 1 deka levegő sem. A fülem pattog, ha épp levegőt vennék. Aludni max. 2-3 órát tudok azt is nagyon rosszul. Én azt hiszem , hogy megyek és beadatom valamitől előbb utóbb úgy is meg kell halni, a fulladásos halál meg nem a legszebb :(
Előzmény: k__chris (4621)
k__chris Creative Commons License 2006.08.29 0 0 4621
én lebeszélnélek róla... ha már az augusztust legyűrtük a neheze már talán mögöttünk van... jön a hűvös, esős idő legalábbis a 7en...
Nincs01 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 4620

Üdv minden allergiásnak!

Van valakinek tapasztalata a Diphropos injekcióval kapcsolatban ?

Erősen gondolkodom rajta, mert lassan a fülemen keresztül kapok csak levegőt. :(

esotherica Creative Commons License 2006.08.28 0 0 4619
Well... egy orvos egy másik topicban azt mondta egyszer, hogy a tudomány mai állása szerint a kálciumról bebizonyosodott, hogy az allergiás reakciókat inkább felgyorsítja, mint csökkenti. Ma már így tanítják.
Imhol az említett hsz. Aztán mindenki döntse el, hogy mit gondol erről.
(A napi egy kálcium amúgy nem feltétlenü baj, jót tesz a csontjaidnak. :) De meg kell inni mellé legalább a napi 2 liter vizet. Kávé és teafogyasztás esetén még többet.)
Előzmény: zinoo (4618)
zinoo Creative Commons License 2006.08.28 0 0 4618
Igen azt sejtetem hogy egy teljes szezonban napi egy kalcium az árt a vesének, ezért nekem az mondjuk eszembe se jutott volna hogy olyan sokáig szedjem. inkább csak mikor pl tudom hogy autóba kell ülnöm, és ki leszek téve nagyobb dózis pollennek, akkor van-e értelme az antihisztaminra ráerősíteni kalciummal?
zinoo Creative Commons License 2006.08.28 0 0 4617
Hú, én azt hiszem most kezdem a 4. garnitúra telfastot. Remélem nem lesz bajom tőle. De már úgy gondolom ezt a nyarat kihúzom vele. Gondolom az se jó ha váltogat az ember. Milyen probléma lehet 4 hónapnyi telfast után? Igazából volt a 4 hónapban 2 hét szünet.
ötfelezős Creative Commons License 2006.08.28 0 0 4616

Igen, mészkő vagy homok formájában, 2 méter rétegvastagságban, ezt kívánja minden allergiás minden szezonban legalább egyszer. Bocs. :)

Én egyszer említettem egy gyógyásznak, hogy a szezonban iszom napi több kálciumost, mire azt mondta: szegény veséje... :)

Előzmény: zinoo (4612)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!