http://www.skodadoktor.hu/ en hozza jarok, mindene van. Viz az nagyon sok valahol szivarog a vized jellemzoen a bilincseknek. Nezd meg milyen az olajsapkad ha habos kremes a feluleter kicsapodott olajod akkor hengerfejes (hosszu menet utan nezd).
Mert elektromos gyujtasod van. A regebbi mechanikusnal volt tapasztalhato ha nem allitottak at. Plusz mamar a 95-ben van megfelelo keno adalak ami potolja a 98-asban talalhato olmot.
hát figyelj, valami olyasmi megoldásra gondoltam, amitől nemhagy az ut szélén 1hónap mulva a járgány, és egyben nem terheli meg a pénztárcámat:) mit tudnál javasolni? szakít a gép a favorit motorral?:)
Mihez képest olcsón? Egy 120-as árából már ki lehet jönni, nekem kb ennyibe került a favi motor berakása...
Persze igénytől, meglévő alkatrészektől, saját munkától, szerelőtől, stb.-től függően lehet a duplája vagy tizede is a költség.
az lenne a kérdésem hogy, hogy lehet olcsón meguszni egy 120asnál egy motor cserét, és az a bizonyos olcsó mennyi HUF-ot takar?persze garanciális motorral
Mostanság mi a helyzet az autósélet azonrészével, hogy ha van egy autóm és használni már nem akarom de alkatrésznek jó lesz és nem akarom kidobni. Azt cincigják az egerek hogy van egy beteg törvény és megfoszt a saját tulajdonomtól, a hivatal csak akkor írja le a kocsit ha beadom bontóba, ezt még ingyér is. Vicc az egész. Lehet hogy már volt róla szó. Mert én is építgetek, bontogatok skodákat, illetve tenném, ha nem lenne ennyire lehetetlen. Ja, és emiatt alkatrészekhez se nagyon lehet hozzájutni, mert mindenki viszi bontóba, azok meg bezúzzák, öreg szar csotrogány.
Lenne egy komoly gondom. Forralja a vizet az autóm. A két év alatt, mióta nálam van már tettem bele noname, országbíró-ból való francia, és állítólag a legjobb wahler márkájú német termosztátot is, de idővel mindegyikkel megforr. A német bírta a legrövidebb ideig. Rendszer trisóval kipucolva, termosztát nélkül tökéletesen üzemel, 80 fok fölé nem megy. A hőgomba jó elöl, kapcsol. Megy valameddig gond nélkül, volt úgy, hogy fél évig is jó volt, mikor milyen kedve van, aztán gondol egyet, és felforralja magát. Víz van benne elég, indulás előtt mindig megnézem, légteleníteni meg már álomban is tudok :-( Ennyire ki kell fogni a termosztátot, vagy van valami egyéb probléma, amire nem is gondodlok? Akinek van ötlete az kérem ossza meg velem, mert nincs kedvem sorra vennni a termosztátokat súlyos ezrekért hiába.... és hamarosan jönnek a hidegek....
Őszintén nem tudok sok okosat ehhez hozzáfűzni. Nekem volt egy 1988-as piros 120L-em, ez volt a legelső komoly kocsim, még 1996-ban vettem és 3 évig használtam. Annak a karburátorát egy felújító készlettel apukám teljesen megcsinálta, utána olyan volt, mint egy svájci óra. Lehet, hogy ez a te problémádat is orvosolná.
ok. én holnap megyek Fehérvárra, egy octáviás barátommal. Az új verdám gyengélkedik, valami dugulása van. Viszont a karbit nincs merszem nagyon szétszedni, szerelőre meg most nem akarok kiadni. Próbaképpen kicseréltem a régivel, avval most jó, de lehet hogy csak átmenetileg, mert a hibajelenség 3 hét alatt az alábbi folymaton m,ent keresztül:
1 melegben az alapjárat időnként eltünt
2 hideg motorral menet közben elment az ereje, meg az alapjárat, de üzemi fokon tök jól működött.
3 Hideg motorral puffog, csak gázfröccsöket adva nem áll le, ha csak szívatózok akkor lefullad, de bemelegedve tök jól megy
4 ugyanaz , mint a 3, csak melegen is egyik pillantról a másikra elment az alapjárat, puffog, és az ereje is időnként egyik pillanatról a másikra elmegy, csak gázfröccsökkel tér magához, az alapjárat, meg állandó gázadás alatt a fordulatszám ugrál.
A karbit kicseréltem a régire, ami tök mocsok. Nehezen idult, meg még puffogott is az elején, meg nem volt alapjárat, de a bibliából kisilabizáltam, melyik az alapjárati csavar, és azon tekerbve felment az alapjárat. Utána mentem vele néhány km.-t gond nélkül, de lehet, hogy csak a 2. hibastádiumnál tartok.
Majd valamikor nekibátorodok a karbinak. Így leszedve egyszerűbbnek tűnik.
Az enyémb ki tudja mennyi van! Nem rég tettem bele az 50 000-et. Sajnos a korának megfelelő állapotban van. szal lenne vele munka de nem igazán tudok rá költeni. Pedig az álmom hogy egyszer egy gyönyőrűség lesz belőle!
Sziasztok! Én uj volnék errefelé de skodám már lassan 4 éve rója velem a Budapesti utcákat. A 95 ws 98 benzin témához szeretnék hozzá szólni. Én lassan 3 éve jóformán csak 95-öst tankolok mert dolgozom és ezért természetesen nincs pénzem. Semmi külömbséget nem birtam felfedezni a 2 benzin között. A motor kifogástalanul ketyeg nem csörög nem kopog. Az olajat sem eszi inkább csak elfolyik belőle :) Öreg jószág de a törődést meghálálja. Sosem hagyott még az útszélén!! Imádom!!!!!!
Mert nincs semmi haszna... Aminek nincs haszna, arra meg nem adok ki pénzt mert felesleges...
Csak zárójelben: (ólompótló (hiteltelen források szerint) azért kell, hogy a "régi" motoroknak felső kenést adjon, de szerinted egy 120-as skodánál a szimmering nélküli szelepszárak mellett beszívott motor olaj nem ad elég felső kenést???)
Persze mindenki saját maga dönt, hogy mire költi a fizetését (én pl csodaadalékokra nem...).
Csak a megfelelő előgyújtásra figyelj, 95-össel kényesebb lehet rá. De ha gyári közelében van az érték, akkor nem lesz gáz. Nekem csendesebb motort, és hamarabb megjövő hideg alapjáratot okozott, de a Skodriknál minden motor egyéniség, nem lehet jósolni semmit.
Az ólompótlóra visszatérve: próbából vettem egy flakonnal, az első adagot már be is töltöttem, valamint most 98-as helyett 95-öst tankoltam. Kíváncsi vagyok hogyan fog muzsikálni így a járgány.
...esetleg falsot szív, mert nincs tömítve a kipuffogó-rendszer. Általában a dobon szokott kialakulni lik, s motorféknél a forró dobban az elégetlen üzemanyag a friss (oxigéndús) levegővel keveredve berobban. Nézd végig a kipuffot, de amit F.Aladdin írt, azt is ellenőrizd!!