Keresés

Részletes keresés

Pelle381 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30589

Natalia, csatlakozom a drukkolók táborához, nyugalom, csigavér!  Ilyenkor a legjobb, ami használ, az a szigorú pihenés, ágynyugalom, ha már muszáj vagy dolgozni, akkor onnantól, hogy hazamész, vízszint:-)))  Plusz vegyél Magne-B6 tablettát a gyógyszertárban, napi 3*2-t is be lehet venni, ellazítja a méhet, nagyon jó!     Én a 4-7. hétig pecsételtem, szívinfarktust is kaptam ötször, bőgve jöttem-mentem, de hála Istennek elmúlt!  Utrogestant szedtem utána a 14. hétig, ezt orvos írhatja fel.    A pöttyözés okára nekem azt mondta a doki, hogy a hormonugrándozások miatt van, és amíg nincs alhasi görcs és vérzés, addig nem kell aggódni, a sok stressz is okozhatja, sőt az is, ha valaki két órát strázsál mondjuk a postán várakozva!  /Hozzáteszem, hogy két hétig táppénzre mentem, végig feküdtem, pihentem, magasból tojtam a munkahelyemre, csak a babának drukkoltam, hogy kapaszkodjon erősen, anya vigyáz rá:-)))/

Ági anyu, megkaptad már a hozzáférhetőséget?  Én megírom Neked emilben, ha adsz egy címet, jó?

Pannakata Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30588

A mennyiséget nekem az orvosom határozta meg. Ha jól emlékszem napi kettőt szedtem és egy hónapig. De ezt a dokiddal kell megbeszélned, én is az ő "utasítása" szerint jártam el.

Előzmény: natalia_ (30586)
Adri* Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30587
én is egy hónappal teherbeesés előtt kezdtem, mert már akartuk a babát :) a második meg csak úgy jött, és nála sokkal ritkábban szedtem, mikor eszembe jutott, mégis ugyanakkora lett centire és súlyra kb, és ránézésre is ugyanolyan :D szóval nálunk úgy tűnik, tökmindegy volt :)
Előzmény: natalia_ (30585)
natalia_ Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30586

Pannakata!

A rutascorbint szerinted meddig szedjem? És egy nap hányat?

A nővérem is mondta, hogy nyugodtan vegyek be belőle napi 2 szemet.

Előzmény: Pannakata (30568)
natalia_ Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30585

Ő is mondta, hogy jól teszem hogy elkezdtem szedni. Mikor még nem tudtam hogy terhes vagyok, akkor volt egy érzésem, hogy ideje lenne szednem már magzatvédőt. A nővérem is mondta (a 2.at várja), h jó ha teherbeesés előtt már 3 hónappal az anyuka elkezdi szedni.

Mikor elkezdtem szedni, talán akkor fogant meg. A doki is mondta, hogy a Gravida is jó (csak árban különbözik az Elevittől, mert olcsóbb).

Előzmény: Adri* (30584)
Adri* Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30584
én elevitet szedtem a terhesség elején, de a szülésznőm tanácsára az első két hónapban minden nap, aztán csak minden másnap-harmadnap egyet-egyet, mert azt mondta, túlzott gyarapodáshoz vezethet, és ha nem akarok ötkilós babát szülni, de vigyem túlzásba. a gravidát nem ismerem, de kérdezd meg a dokid ebben a témában alkalmasint :)
Előzmény: natalia_ (30583)
natalia_ Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30583

Köszönöm szépen a jó tanácsokat, amit adtatok nekem. Lassan lejár a munkaidőm, már kikapcsolom a gépet nemsokára.

Meg vagyok már nyugodva, mert ha lesz valami kérdésem, akkor bátran fordulhatok hozzátok, mivel ti már túl vagytok azon, amit én még csak most kezdtem el.

A rutascorbint (vérzéscsillapítót) szerintetek meddig szedjem? A Gravida magzatvédőt azt folyamatosan szedem. Amikor voltam a gyógyszertátba Elevitért, az mondták, hogy nincs, de ez a Gravida (Béres) ugyan olyan mint az Elevit, bátran szedhetem.

Előzmény: Adri* (30576)
Adri* Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30582
nekem is tetszik :) nem én vagyok, férjem találta (a nagy munkában) a neten :)
Előzmény: banyusz (30581)
banyusz Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30581
ez állati jó 5let :)))
Előzmény: Adri* (30579)
Edcsi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30580

Szia!

Nekem 2x is volt ilyen, és mind a 2x hüvelygyulladás miatt volt, tehát nem a méhből jött hanem a hüvely falán lévő erekből. A doki szerint.

Előzmény: natalia_ (30575)
Adri* Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30579
banyusz Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30578

szia

fel a fejjel, én 2x is pecsételtem, és semmi baj nem lett, már meg is van a szép egészséges babám :))

bár engem a doki azonnal kórházba utalt és befektetett mindkét alkalommal. a várandósság elején lehetséges, hogy lent van még a méhlepény és abból szivároghat a vér, de ez majd elmúlik. lehet, hogy célszerű lenne egy másik dokit is megkérdezned, hogy megnyugodj.

Előzmény: natalia_ (30552)
Avarvirág Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30577
Én is pecsételtem a 10. héten. Csak nálam nem derült ki, hogy magától jött, vagy rásegített egy gyógyszer, amit akkoriban kaptam (orvos szerint utóbbi lehetséges). Na, erről a gyógyszerről aztán jól ki is derült, hogy nem biztos, hogy a legszerencsésebb terhesség alatt... Ezen rengeteget aggódtam. Akkor kezdett múlni az aggódás, amikor elkezdett a baba mozogni. Az nagyon jó érzés, folyamatos visszajelzés odabentről. (egészen addig, amíg nem tart egy kis szünetet, akkor meg azért kell aggódni, hogy miért nem mozog már :-)) De teljesen csak akkor múlik majd el az aggódásom, ha majd szép rendben megszületik, és szépen fejlődik. Bár, ahogy a tapasztaltabbakat olvasom, lehet hogy még akkor sem...
Szóval ilyesmin nagyon sokan átmegyünk, és a többségnek mégis egészséges babája születik, úgyhogy fel a fejjel!
Adri* Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30576
ez a jó hozzáállás :) ráérsz majd rágni a körmöd az utolsó hetekben, mikor már azon izgulsz, hogy vajon melyik a ti napotok :) addig szépen nyugiban éld az életed, és pihenj sokat, MÉG megteheted :)
natalia_ Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30575

ez tényleg nagyon szép, és aranyos :)))))

próbálok nyugi lenni, és mosolyogni mindenen, nem pedig idegeskedni, hiszen szerencsés vagyok, lesz egy pici babám :)))))))

Előzmény: Adri* (30573)
mijau Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30574
.................... :-)))) de ebben ez a szép :-)
Előzmény: Adri* (30573)
Adri* Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30573
és nem múlik el a szüléssel :) utána majd bőgsz(bőgtök, bőgünk) azért, mert nem szopik rendesen, ha rendesen szopik, akkor azért, mert fáj a hasa és nem tudunk rajta eléggé segíteni, vagy székrekedése van, később azért, mert nő a foga és fáj neki. bőgünk, mikor beteg, vagy ha valami édeset csinál. bőgünk, mikor elolvassuk mások hogyan szültek, vagy ha megnézzük a kis drágákról a képeket :D aztán bőgünk szülinapkor, ha elővesszük az icipici ruhákat... és még folytathatnám :)
Előzmény: mijau (30571)
Pannakata Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30572

Esküszöm nincs érdekeltségem náluk. :o)

Csak mint ötlet ugrott be. :o)

Előzmény: káttya (30569)
mijau Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30571
a bőgés tipikus kismama szokás, itt a fórumon is ép pillanatainkban azon vihogunk, hogy mi mindenen tudunk pityeregni.

Előzmény: natalia_ (30570)
natalia_ Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30570

Az orvosom azt mondta telefonon, hogy nincs jelentősége, eltarthat egy hétig is, máskülönben már behívott volna. 21 körül kell visszamennem.

Olyan jó neked, hogy egy egészséges babát szültél és közben te is pecsételtél.

Kezdek megnyugodni, nem akarok a pecsételéssel foglalkozni már, de ha valakinek van valami jó ötlete ezzel kapcsolatban, vagy egy pár jó szava, azt nagyon szívesen elfogadom, mert már az idegességtől minden apróságon elkezdek bőgni.

A rutascorbint tegnap estétől elkezdtem szedni, remélem lesz valami hatása. És remélem tényleg nem lesz jelentősége ennek az egésznek, ahogy a dokim mondta.

Előzmény: káttya (30569)
káttya Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30569

ez itt a reklám helye? :)

Én is pecsételtem, és később véreztem is rendesen, a babám mégis megvan, és szépen fejlődik. Pihenni fontos, de Natália, tényleg irány az orvos!

Előzmény: Pannakata (30568)
Pannakata Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30568

Ne stresszelj! Azzal csak ártassz!

A pecsételésre nem lehet nem gondolni. Nekem végig ez volt a "rémálmom" a terhesség alatt. Mindig attól rettegtem, hogy baj lesz. Összesen háromszor fordult elő velem. 8 hetesen, meg valamikor a fél időn túl kétszer. A 8 hetes volt  a leggázabb. Akkor ugyan azt mondta a doki, hogy mensi, de azért egy hét ágynyugalomra ítélt. És baromira nem érdekelt a munka, meg a főzés én betartottam és utána is amikor csak tehettem pihentem, aludtam. Ja és Rutascorbin kellett szednem két hétig (vérzéscsillapító kifejezetten várandósoknak, ha jól emlékszem).

Kajamegoldásként javaslom a  Foodexpresst. Vagy a Gastroyalt. Házhoz viszik, el se kell menni otthonról érte. A Foodexpressről tudok véleményt mondani, elég nagy adag kaja és a napi választék is elég széles.

Megtekintheted a www.foodexpress.hu oldalon a heti menüt.

Előzmény: natalia_ (30567)
natalia_ Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30567

Most voltam wc-n, és kezd egyre több lenni, és a színe is kezd élénkülni, pirosodni.

Most kezdek nagyon megrémülni megint.

Előzmény: Adri* (30565)
mijau Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30566
Tényleg, mélyfagyasztott kaja is van millió féle! Szóval van megoldás.
Előzmény: Adri* (30565)
Adri* Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30565
értem és megértem. hát akkor pizzára fel (én nem tudtam pizzát enni, égett a gyomrom tőle), vagy szerelkezzetek fel egy csomó fagyos krumplival, előregyártott husikkal, amiket akár a fáradt apa is el tud készíteni 10 perc alatt, és mégis friss vacsi van az asztalon...
Előzmény: natalia_ (30564)
natalia_ Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30564

Megengedhetnénk magunknak, csak pizzán kívül itt más kaját nem lehet rendelni, esetleg vacsorázni mennénk el, és délben valahonnan menüt veszünk.

A nagyik, nagypapák még semmit sem tudnak az egészről, mert még nem mondtuk el. Majd akkor szeretnénk elmiondani nekik, ha 21 körüli vizsgálaton már azt fogja mondani a dokim, hogy 100% terhes vagyok, és hogy már pulzál a picike szíve.

Hétfőn azt mondta, hogy 99%ig vagyok terhes, mivel mégcsak petezsákot talált.

Előzmény: Adri* (30559)
mijau Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30563
Szerintem a legalkalmasabb kifejezés :-)))
Előzmény: Adri* (30561)
mijau Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30562
El kell dönteni, hogy mi a fontos...

Szerintem itt sokan vagyunk, akik szintén sokat dolgoznak, én is inkább kihagytam a mostani vizsgaidőszakot, hogy az első trimeszter teljes békében telhessen, visszamondtam maszek melót, hogy eleget pihenhessek; csak mostanában kezdek újra hajtani vele - mert most van energiám, erőm. A babának, és nem másért. Nekem semmi más nem számított, nem számít a mai napig sem.
Meg lehet oldani néhány napig a hideg kaját, a rendelt hamit, nem fog senki éhen halni ennyi idős korban már :-)))
Előzmény: natalia_ (30557)
Adri* Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30561
én is szimbiótáztam :D:D:D
Előzmény: mijau (30560)
mijau Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30560
Én Zsófiának akarom akövztetni és én magamban úgy is hívom, hogy Zsófia (vagy Szimbióta - a Star Trek-ből :-))) , de az nincs benne a Ladóban ) :-))))))

Előzmény: vikiviki (30558)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!