Keresés

Részletes keresés

Elm Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134751
Sokat en se irnek, a tavalyi 3:15-os eredemenyemet akartam 3 ora ala szoritani, es ez boven teljesithetonek tunt a 49. kilometerig. Addig, az eso es huvos ellenere elveztem, tetszett a palya, az erdo, nyomtam neki, es nem is faradtam el, a sarga szemuvegben tiszta nyari erzesem volt, az eso legalabb hutott, szoval nekem jo volt a sarazasig. Aztan jott a buda maratonhoz hasonlo moka, huszmeter tolas, tizperc kapirgalas, karomkodas, fogadkozas, hogy soha tobbet ha csak egy pici felho is van az egen az elozo egesz heten. Aztan vegul 4:06-tal beertem, bicikliben sem lett sok kar, osszessegeben nem vagyok szomoru, de tenyleg atgondolom ezt a dolgot jovore...
Hosszu tavos baratom 7 es fel ora korul ment, uccso 4 km leszakadt valtoval betolas.
Megneztuk az eredmenyhirdetest meg a tomolbat is, es este hetkor, amikor elindultunk, es mar lebontottak a celt es a hozza vezeto folyosot, meg jottek befele hosszutavosok...
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134750
Érdekes, mert én meg 234 indulóra emlékszem...
Előzmény: vadorz0 (134743)
messengerina Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134749

Gratulálok a Bükk Maraton teljesítőknek! Az utolsó tizeniksz km-ért nem irígykedtem, no meg az esőért sem. A képeket este töltöm fel.

Külön gratulálok Bicóóónak és Veronikának a 3. helyekért (más-más korcsoportban és távon, természetesen). :-)

dhpage Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134748
inkább ne jöjön olyan közel, mert szárazon szeretnénk lejutni a hegy aljába ;))
Előzmény: Resuah (134746)
dhpage Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134747
ahá! dezinformátor van közöttünk :))))
Előzmény: vadorz0 (134745)
Resuah Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134746
Én sajna most nem tudok menni, pusziljátok meg a Holdat helyettem is.
Előzmény: Fishtax (134736)
vadorz0 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134745
Közben megkerestem. Ő korábban is ezt írta. Valaki más volt aki túlbecsülte a létszámot.
Előzmény: dhpage (134744)
dhpage Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134744
mondjuk most megfogtál, mert nem emlékszem Azso levelére amiben írta a számokat, de a rekord szinte biztos :))
(majd ha jön, gondolom beírja)
Előzmény: vadorz0 (134743)
vadorz0 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134743
Ahhoz képest, hogy úgy emlékeztem, 500 körüli az indulók száma. :-)
Előzmény: dhpage (134742)
dhpage Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134742
mihez képest? :)
mert ha jól tudom, akkor ez az eddigi legtöbb résztvevő a gázlón. tehát az eddigi rekord.

duna maratonhoz képest tényleg kevés ;)
Előzmény: vadorz0 (134740)
Nemozoli Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134741

"Szerda este Telehód lesz, ha eső nem lesz, ha lesz, nem lesz..."

...szóval ha nem esik, én is feltétlenül megjelenek.

Előzmény: dhpage (134737)
vadorz0 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134740
Ilyen kevesen indultak??
Előzmény: AZso (134735)
janimaci Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134739

Bükk maratonról vagy jót vagy semmit.

janimaci

(később még lehet, hogy meggondolom, és csinálok valami beszámolót)

janimaci Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134738

Asszem én is megyek.

janimaci

Előzmény: dhpage (134737)
dhpage Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134737
ha nem esik én tutira megyek
Előzmény: Fishtax (134736)
Fishtax Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134736

[Telehódas Topik Túrák]

64. telehódas HHH

Hely: Budapest
Dátum: 2006. augusztus 9. (szerda)
Időpont: 20:30
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): A Rekettyésbe most kivételesen telefonálok előre, hogy készüljenek kenyérrel. :-) Azért jó lenne tudni, előzetesen mennyi emberre lehet számítani...

Ajánlott kiegészítők: bukó, lámpa, pulóver, stb.
További részletek: http://www.kerekparostopik.hu/modules.php?op=modload&name=FAQ&file=index&myfaq=yes&id_cat=8&categories=T%FAr%E1k&parent_id=7#1] itt - lesz majd, ha egyszer sikerül visszaraknom.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"!
Szervező: robi

36. Telehódas Bazita
Hely: Zalaegerszeg

Találkozó: bazitai elágazó, Csiszárkútnál
Program (Classic): a Becsali felöli úton a TV torony érintésével fel Bazitára a helyi
műintézményhez (kocsma). Vissza: TV torony érintése után a Panoráma úton le Alsóerdőig, majd a bicóuton be a városba.
Program (Extra): "hozott anyagból"

Ajánlott kiegészítők: bukó és a LÁMPA!! nagyon fontos, mert felfele forgalom van. A lefele az elzárt rész, de ott meg világítás nincs!
Szervező: Pinye

35. TTTT (Tatabányai Teleholdas Topik Túra)
Hely: Tatabánya

Találkozó: Tatabánya, Tesco parkoló
Program (Classic): "Szokásos" aszfalton fel a Turulhoz, majd tisztelettétel a kilátó tetején jeges tea kíséretében.
Program (Extrém): Ugyanez lépcsőn.
Hard: Látogatás a barlangnál.
Ami kell: Bike (FONTOS), frissítő, lámpák tömkelege + jókedv.
Szervező: malna77

31. Sijófoki Telihold Túra
Hely: Siófok

Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban
Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz.
Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelező!)
Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások előnyben, de a dombra cipeléshez külső segítség nem vehető igénybe)
Ajánlott felszerelés: bicikli, bukósisak, első-hátsó lámpa, strandpapucs, fürdőlepedő, napszemüveg, strandlabda, jókedv, kacaj, jeges tea, stb.
Szervező: bátyó

robi

Előzmény: Fishtax (134668)
AZso Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134735
Sziasztok,
ígéret szép szó, úgyhogy ...
GÁZLÓ TT "eredmények" elérhetőek !

Jó böngészést!

Üdv. AZso
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134734

nemtom, nekem tegnapelőtt igencsak puhának tűnt, kb a városház magasságától jártam rajta a körös-torok felé. de azért a kutyi megerősítette az oldalát ;o)

csépa felé még csak egyszer jártam (bicóval legalábbis), nem tetszett az a rázatós út, bár lehet, hogy azóta kisimult. igaz tömörkény környékén se túl jó, de azt a kicsit ki lehet bírni. meg néha ópusztaszerre tekerek le, de sajnos az időm elég limitált, azért is szoktam rá az 50km-es gátéri körre, mert ott viszont szépen lehet nyomni végig, 36-38km-es átlaggal, így az kényelmesen belefér másfél órába.

Előzmény: koller andor (134732)
Nemo Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134733

Kedves emberek!

Most futok neki harmadszor az ország északi felének. Elkészült három további nap leírása is az

orszagcsavargo.fw.hu/0678ESZA.HTM

címen. Íme néhány bekezdés kóstolónak:

Mi lehet ez? A kapu mögött villanytelep és gondozott üdülőterület látszott, körös-körül pedig magas és átmászhatatlan drótkerítés. A hidraulikus szerkezet nem engedett a nyomásnak, s a Csengő feliratú gombot is hiába nyomtam: senki nem jött, hogy kinyissa. Úgy látszik, más is hasztalan előszobázott itt, mert volt ideje odakarcolni alá: "Bongó." Utóbb azt hallottam, hogy a Buják fölötti üdülő a Honvédelmi Minisztériumé (volt régebben is), ezért olyan járhatatlan itt minden.

(...)

Csoma alakját Jókai beledolgozta És mégis mozog a Föld című regényébe, Barkó Pál néven. Egy székely népmese is olvasható a helyszínen róla, ilyen bájos részletekkel: "Temérdek földön, a kutya- és farkasfejű emberek hazáján éji időben szerencsésen keresztülhatolván, eljutott a csúszómászó állatok országába, melynek színét a mérges kígyók, békák és gyíkok hemzsegő serege borítja. Az ember itt csak úgy utazhatik, ha egész testét üvegbe foglaltatja." Ezen is átvágott, és egyszercsak elérkezett a világ végére. "Negyven nap és negyven éjen kellene a sötét tengeren utazni, míg az ember oda érkeznék, ahonnan elevenen lehet az égbe bémenni." Csoma nekivágott, de a haragos tenger visszavetette a partra. Ott aztán leült és belelógatta lábát a világ végébe, ahol senki nem járt, mióta Isten a világot teremtette. Aztán fejét egy titokzatos öregember ölébe hajtva elaludt, és föl sem ébredt többet. "Ennek így kellett történnie, mert az Isten azt rendelte, hogy azon ember, ki a világ végét elérte, egyszersmind saját élete végét is elérte légyen. Az ősz lélek Csomát szépen eltemette és megsiratta; a tenger hullámai őt a mai nap is siratják."

(...)

Célszemély (sebesen talpal):
        Ej, ti ronda vérszopók, a rosseb jött miattatok,
        Én hazám e völgy, varázsa vonz, ezért kattogtatok.

(...)

A hajléktalanok elvonultak alkalmi szállásukra, én pedig megzuhanyoztam és bebújtam a sátorba feljegyzéseket írni. Valami rágcsáló egész este motozott az oldalra nyíló üregben, ahová a szemetet rakták be egy nagy műanyagzsákban. Kimentem, oldalba rugdostam, azzal csönd lett. Elalvás előtt még hallottam, ahogy lent Salgótarjánban valami bulin az Edda azt énekli:

...Éles késsel rám vadásztok,
Ha megtaláltok, kicsináltok,   
                                rosszak.

------

Legyetek jó egészségben!

koller andor Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134732
Csinálják a felhajtókat. Mellette sem puha már a talaj. Az alépítmény úgy van megcsinálva, hogy bírja az árvizi védekezéshez használt gépeket is.
Ezekhez mit szólsz? (gazdasági utak is vannak benne):Csongrád-Csépa-Szelevény-Kunszentmárton-Nagytőke-Magyartés-451.-es Tisza híd-Holt Tisza(Arany sziget)-Csongrád. Csongrád-Öreg Szőlő-Bokros-Tiszaalpár-Lakitelek-Tiszaug-Tiszasas-Csépa-Csongrád. Csongrád-Felgyő-Tömörkény-Csanytelek-Gáton vissza Csongrád. (Itt már van egy pár éve bringaút a gáton) Kedvencem a Csongrád-Ópusztaszer-Szeged-Algyő-Tisza gáton Mártély-Szentes-Csongrád. Szoktam még más kombinációkat is (Kecskemét stb.), de legtöbbször ezeket járom.
Előzmény: Törölt nick (134730)
Resuah Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134731

Pinyo,

basszus, úgy sajnálom, hogy már akkor elrajtoltam, mondtam volna, hogy egyszerűbb lett volna kihívni az autóklubot, kinyitották volna neked egy perc alatt...

Bükk Maraton 2006 beszámolóm később, addig is gondolatébresztőnek és Pinyonak mondom, hogy én is hánytam...

Előzmény: Pinyo (134728)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134730
csak kár, hogy nem csináltak még rá elég felhajtót, illetve hogy mellette baromi puha a talaj, tiszta sár most, hogy esik az eső. remélem alatta rendesen tömörítették. mondjuk jó lett volna, ha elkészül a körös-toroki napokra végig, mert könnyebb lett volna kijutni ezen, mint a belvároson át. egyébként az elmúlt 3 hétben én is sokat bringáztam csongi környékén, általában csongrád-csanytelek-gátér-csongrád 50km-eseket szoktam menni ha ott vagyok. most pénteken megint letekerek (fvárról), de ezúttal kevesebb vízzel és kajával, mert legutóbb túl pesszimista voltam a szükségleteket illetően.
Előzmény: koller andor (134523)
csiga papa Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134729
Hát, én is idáig jutottam.
Oly sok évi boldog tekergetés után vettem egy pulzusmérőt. (Hervis, 5000 ft. Kormánykonzol, vízálló, min-max alarm, stopper, ébresztő, stb.) Az első edzés után elfoglalta a kmóra helyét. A második edzésen 11%-ot javítottam a másfél órás köridőmön. A harmadik napon akkora izomlázam volt... (van:-)
Pinyo Creative Commons License 2006.08.07 0 0 134728
[Bükk maraton 2006]

A tegnapi nem az én napom volt.
Rajt előtt félórával észrevettem, hogy bezártam a kocsiba a kulcsot. Vonatozhattam haza Egerből Bp-re a pótkulcsért.
A vonatos visszaúton nem szálltam át Füzesabonynál, így megismerkedtem Miskolc szépségeivel.
A délután folyamán egyre jobban fájt a fejem, hányinger, ilyesmi.
Még hazafuvaroztam egy helyi hosszútávos srácot, defektes állapotban tolta a bringát az út szélén; nem tudom hogy gondolta, hogy 10 km-t tolja hazáig.
Aztán egy lakótelep mellett diszkréten kidobtam a taccsot. Egy óra alvás a kocsiban, majd valahogy sikerült hazavezetni...

Az egri srác még tisztítatlan kerékpárján végignézve és beszámolóját hallgatva talán mégis nekem volt szerencsém ezzel a kulcsbezárásos dologgal?

Gratula minden sármanónak!

(most pedig megyek vissza aszfaltozni Gárdonyba)

GabeR Creative Commons License 2006.08.06 0 0 134727
Krilin eredeti kérdése az volt, hogy kifizetik-e a limit szerinti 75-öt, ha az általa vásárolt kerékpár ára magasabb volt. Nekem kifizették :).

Nyertem vagy buktam, és mennyit?

Bukni nem buktam. Kellett nekem az a bicikli, megvettem. Akkor is megvettem volna, ha nem vagyok EP tag.

De nem nyertem 75-öt sem, mert az EP-ben lévő pénz az enyém. Én fizettem be, illetve a munkáltatóm fizette be - ahelyett, hogy nekem számfejtette volna jövedelemként.

Amit nyertem, az a 75 eFt adó és járuléktartalma csökkentve az EP működési költségekre (meg tartalékalapra, stb.) levont jutalékával.
Előzmény: PIER (134726)
PIER Creative Commons License 2006.08.06 0 0 134726
Ja , egy kicsit nehezen raktam össze a dolgokat.Leadtál egy 100 ezres számlát amiből kifizettek 75-öt.
Ha úgy nézem nyertél 75-öt , ha meg amúgy akkor buktál 25-öt.
Azért nem általános az , hogy a számlának csak bizonyos részét fizessék ki.
Előzmény: GabeR (134725)
GabeR Creative Commons License 2006.08.06 0 0 134725
Nem. Teljesen egyértelmű volt. A számla bruttó 100 eFt-ról szólt, ők pedig végül kifizettek 75 eFt-ot.

Semmilyen szabály nem tiltja, hogya sporteszköz ára magasabb legyen - a limit az EP-től igénybevehető összegre vonatkozik.
Előzmény: PIER (134724)
PIER Creative Commons License 2006.08.06 0 0 134724
Nem lehet , hogy ezért?
"több szolgáltatásra jogosult személy által történő együttes igénybevétel esetén naptári évenként együttesen legfeljebb 113 ezer forint összegben;"
Előzmény: GabeR (134723)
GabeR Creative Commons License 2006.08.06 0 0 134723
10 nap távollét után most küzdöttem át magam a hozzászólás-hegyeken :)

Tehát: tavaly benyújtottam egy 100 eFt-os kerékpárszámlát (K&H Medicina). Írtak egy levelet, hogy csak 75 eFt fizethető ki, ezért visszautasítják. Én válaszoltam egy e-mailben, hogy magyarázzák már el, mi tiltja, hogy a 75eFt-ot kifizessék. Azt válaszolták, hogy semmi, természetesen átutalják a pénzt. És tényleg...
Előzmény: krilin (134620)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2006.08.06 0 0 134722
Hú, de nagy élet volt itt ma!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!