Nemsokára mosógépet szeretnék venni, a fürdőszoba nem nagy , így a keskeny elöltöltős mosógépek között kell válogatnom. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyiket vegyem?
Én kinéztem hármat az AEG L 1246 EL , a Gorenje WS 43121 és a Siemens WS 12X460BY.
Az AEG az AEG mint hallom (nekem sose volt) de csak 1 év garival, a Gorenje mindenben egy picit jobbat nyújt mint az AEG és 3 év garival, a Siemens-t pedig 2 év garival adják.
Örülnék minden hozzászólásnak, a saját választásotoknak, tapasztalanak, esetleg szerelői hozzáfűzésnek!!!
Indesit WG90 mosógép program elején beszívja a vizet, majd elkezd mosni. Eltelik 2 perc, kiszivattyúzza a vizet, körbe-körbe forog a programkapcsoló ka nem állítom le szerintem akár két napig is. Közben folyamatosan szivattyúzik...
Tévedsz! Véleményem szerint többet keres egy nyugat-európai melós, mint 2 ezer EU.
Az újságíró nevekre értettem a politizálást. Ha figyelsz némely magyarországi újságot, akkor pont az általad említett nevek elég sokat tesz írásaival a határontúli magyarságért. De ez összefüggésben van nem csak a magyarsággal. (Magyar Nemzet újságot, ha tudod vedd meg, vagy szerezd meg.)
A távolkeleti kérdésben egyetértek, hogy elárasztották Európát - az inkább kritikán alulinak mondott - áruival. Nem hiába akar a textiltermékekre az Unió kvótát kivetni egyes keleti országokra.
Az viszont nem politika, hogy elárasztanak a távolkeleti cuccok - kurva olcsón és nagyon jó minőségben.
Az sem politika, hogy az európai műszaki termékek egyre szarabbak - ha egyáltalán van még európai termelés.
Egy európai mosógép nagyjából ugyanannyiba kerül, mint egy távolkeleti - csakhogy az EU-ban a mosógép-gyártó-melós fizetése a 2 ezer Eurót nyaldossa - azaz a közel 550 ezer Ft-ot....szintén per hó.
Ehhez számoljuk hozzá a mérhetetlen adókat és a szociális juttatásokat. Mennyi marad akkor a termék minőségére?
Kosz a segitseget, a ruhakat vegul kipiszkaltam nagy nehezen a dobbol. Viszont maradt egy kattogo hang, ami olyasmi, mintha a fedo verodne a futoszal kornyeken valaminek minden fordulatnal. Szokott ilyen tortenni?
Le kell venni a géptetőt - 4 csavar 2 zsanér - a gépet fejreállítani ,
Vigyázat Balesetveszélyes művelet.
Kicsit megdönteni és egy segítőtárs alul addig mozgatja előre -hátra a dobot amíg a ruha a gravitáció segyírtségével bele nem keerül a dobba ekkor visszafordíthatóvá válok a dob.
Korábban, mikor ilyen mosógépem volt, az alján, ami neked most felül van, van egy kivehető borda. Ott meglazítottam a csavarokat (elég nehéz), a két szélső csavart kitekertem, elfordítottam a bordát és ügyesen (nagy nehezen) kibányásztam a ruhákat.)
Gyors tanacsra volna szuksegem. A (Hajdu Energomat, felultoltos) mosogepemet a noverem nyitott dobbal inditotta el, igy aztan program kozben le lett allitva, es jelenleg a dob a beszorult ruhak miatt nem mozog. Van valami tipikus megoldas ilyen helyzetekre? Pl. hogy legalabb a ruhait ki tudjam szabaditani... A dob (nyitott) teteje alulra kerult.
A vizet ilyenkor hol szokas leereszteni? Ugy gondoltam, biztos a szuronel, de ott csak egy-ket liter volt, a dobban meg lotyog valamelyest.
Jajjj teeee...hát én nem itt születtem, a Medencében ??? Mármint a Kárpátban? Miért gondolod, hogy élvezek el a gyönyörtől - hogy még a cipő a lábamon is kínai?
Ahol én élek, ott 4 darab (!!!) olyan cipőgyár volt, amelyik nem Vlagyivosztokba, hanem Párizsba és Londonba szállította a termékeit.
A ruhagyáraink kizárólag a hollandoknak, belgáknak, németeknek gyártottak. Még a gyerekek is tudták - hisz a régi tempó szerint ezek a városközpontban voltak - és nem lehetett nem észrevenni a nyugati kamion-konvojokat. És mi lett belőlük?
Na ne félj. Egy kerek hónapig loptam a napot a Balaton-partján. Én ott egyetlen egy olyan strand-cikket sem láttam (matrac, úszógumi, csónak, stb.) ami ne lett volna kínai. Van egy legendás, amerikai profi-halászcsónak márka - életemben ott láttam először ilyet. Kurva komoly cucc - nyilt-tengeri használatra.
Made in China, for xxx US company.
És még a hölgyek bikiniét meg sem vizsgáltam - mert nem tudhattam, hogy a kétméteres pasijuk nem pont lángosért áll sorba.
Ezek után te azt gondolod, hogy én azon örömködök, hogy már a legprimitívebb eszközt sem vagyunk képesek sajáteszüleg legyártani??? - versenyképesen meg semmiképp ??? Van egy 22 éves egyetemista fiam. Ő vajon kinek fog dolgizni, ha nagy lesz? A kínainak ?
Beszarás....komolyan mondom - ezért kérlek ne vádolj olyasmivel, amiben egyébként tökéletesen egyetértünk.
A politikában nincs igazad, de ebbe nem megyek bele, mert ez nem a "poldili fórum"! :)))
Egyáltalán nem irritál a koreai ipar, vagy az emberek, el vagy tévedve! :))) Az előítéletekkel van bajom, mert az is előítélet, hogy minden európai szar, de minden ázsiai szuper! Ha hiszed, ha nem, bár német kocsim van, de a japcsi autókat szeretem! A zasszonynak suzukija van, ami itt készül, de ázsiai! :)
Jóvanna - Csurka Pista bácsi helyett írhattam volna Hegedűs Lorántot, Bencsik Andrást, Seszták Ági-t, vagy akár Bayer Zsoltot is...de féltem, hogy őket nem ismerik a magyarországi topic-társak :-)))
Egyébként fel vagyok háborodva. Nincs 2 hónapja, hogy kaptam itt hideget-meleget (vegyesen, mint egy Daewoo mosógép) - mert lehet kissé vehemensebben a kelleténél - ostoroztam a lezülött, európai ipari kultúrát.
Erre fel megjöttek a "kombiné-villamosok". Fasza, német munka.
Mit mondott erre a Siemens? "Beismerjük, mi basztuk el - de szabad legyen megjegyezni: a magyar megrendelő is igénytelen volt" .
Hiába na. "Európaiak egymásközt" - milyen jó kis, ilyen című, kedd esti szappanoperát faraghatna ebből Horváth Ádám...mi?
Állítom: ha egy "fejszallagos" tervező (nem mondom ki milyen nemzetiségű - mert tudom, hogy irritál) ilyen hibákat követ el - az minimum harakiri-t (ha hölgy, akkor szepuku-t) követ el. Na mindegy. Konicsiba.
Hát, szerintem ma még kínlódom vele, de érezd úgy, hogy meg vagy hívva, hamarosan számíthatsz a hívásomra.:) Most viszont alvás, mert nem aludtam 34 órája....
Az utolsó mondatod az igazmondó: vagyis hogy "Még mindíg sajnálod a pénzt a mosógépszerelőtől???
Nekem volt olyan kliensem, akinek szaladt a kép - más baja nem volt a TV-nek. Meg volt "nyúlva" egy katód-ellenállás, ennyi volt a baj.
Kérdezősködött, hogy honnan tudom? Mondtam: itt 8,5 Volt kell legyen - és most van 80 V. Azt nem mondtam neki, hogy megnyálaztam az ellenállást - és megállt a kép.
A javítás 200 lejbe került volna....cakk-pakk - kiszállással együtt. Úgy elhajtott, mint Csurka a Klezmer zenekart. És todod mit csinált?
920 lejért vett egy ruszki műszert...hogy ő is megmérje...hogy nem basztam-e át ??? Egy C 430 -ast vett - akkor nekem C20-asom volt. Csakhogy az Isten nem ver bottal.
A nagy felbuzdulásba belemért valahová a sortrafó környékére is (gondolom a 800 V-os booster-ba) - és szarrá égette a műszert.
Visszahívott (lett egy üveg bor is) - amit ő ivott meg - így hát tőle tudom az egész sztorit.
De 400 lejért megcsináltattam a műszerét is. Amit viszont a román felesége mondott közben - azt ide nem írhatom le, mert nincs 21-es karika - amit kitehetnék az idézetek mellé :-))))
Ő egy AWG 861 Whirlpool. 6 éves volt a drága, és két éve nem használták, tehát 4 évesen halt meg.
Ez lett belőle, semmit nem lehet vele kezdeni: programkapcsoló hiba az elsődleseg, a többi: csapágyas, kikopott a szivattyú, a lengéscsillapítók meghaltak.
A több Energomat palást, de a gépek már el vannak adva új palásttal:):)
Először is köszi! Másfelől meg egy szöget sem tudok beverni a falba....:) Szóval a szivornya gondolom az a kis furat vagy cső, ill. szelep, ahol átmegy a cucc. Azt elvileg megtisztítottam. Valami barom egy kis műanyagdarabot csúsztatott bele, de azt már kiszedtem.
WC-kefe? Hát a fiók helyén nálam nincs akkora hely, hogy az beférjen,de azt a rész még egyszer tüzetesen átnézem.
Még egy lényegi kérdés: ha mondjuk valami eltömődés van, amit én nem tudok kitisztítani, az szerelővel kb. mennyibe kerül? Csak kb...:)
Az eddigieket köszi
Ui.: a pingvin10@freemail.hu-ra elküldhetnéd egy megbízható, korrekt szerelő elérhetőségét, akár a sajátodat, ahogy gondolod.
vedd ki a fiókot, a fiókból a szivornyát és alatta is pucold ki. Majd a fiók helyét egy tiszta wc-kefével, ecettel, hypo-val felül is pucováld ki!, mert lehet, hogy a kis vízbevezető furatok el vannak tömődve. Ha továbbra is fennáll a hiba, hívj szerelőt! :)
Az előlapot vedd le! Üstszájgumi rugó ki, gumit óvatosan lefejteni az előlapperemről, vigyázni ki ne szakadjon, ajtóreteszkapcsolót leszerelni, előlaprögzíző csavarokat ki,
lefelé húzni az előlapot és látni fogod a főtőtestet!
Még mindíg sajnálod a pénzt a mosógépszerelőtől??? :))))))))))))))))))
Van egy FAgor FE-416-osom. A problémám a következő: az adott program lejárta után az öblítőrekeszben marad az öblítő, ill. a víz, de utóbbi minden esetben, tehát nem ürül ki a rekesz. Ecettel, vízkőoldóval megpróbáltam az esetleges lerakódásokat eltávolítani, de a probléma továbbra is fennáll. Úgy vélem, ezek után, vagy "belső problematika" lehetséges, vagy az öblítő programrészével van a gond. De tán nem...:)
Szóval van valami ötleted, avgy ebből mindenképp szervíz, illetőleg szerelő lesz?
A hátlapot már leszereltem, de ott csak a dobrögzítő csavart látom, meg az ékszíjat amivel a motor hajta a dobot. Az előlap alatt mit értesz ? Az elején alul leszedtem egy lapot, de ott nem férek be és csak a motort látom. Leszedtem a tetejét is. Na ott aztán van minden. Én arra gondoltam, hogy ha a dobrögzítő csavart kicsavarom akkor a dobot tudom annyira mozgatni, hogy talán hozzáférek az aljára került melltartó darabnak. Szerinted ? Te egyébként csináltál már ilyet ? Ha segít a típus :
Ilyet még nem csináltam, de azért a dugvillán már túl vagyok.
Azt hiszem az alján lévő lemez mögött fogok hozzáférni a fűtéshez, de ehhez torx kulcs kell, amit csak holnap tudok szerezni. Addig is köszi a segítséget.
Általában hátul van alul, néha elöl, alul, kell egy tízes dugókulcs, kombináltfogó, nem árt, ha van csőrősfogó, egy hosszú orvosi csipesz, éles fényű elemlámpa, egy kis fbs!