A BVA repterrol busz hoz be a Porte Maillot megalloig, ez 13 euroba kerul egy utra. Kb masfel ora buszut ha nincs dugo. A Porte Maillot-tol az 1-es metrovonallal tudsz tovabb menni. A szallast meg kell nezni, hogy a Pigalle (2-es metro), az Anvers (szinten 2es) illetve az Abesses (12es) megallojahoz van e kozelebb, azon a kornyeken mindenkepp keruld el sotetedes utan az egyedul maszkalast mert veszelyes... es mindig maradj a foutvonalon ahol sokan vannak, kis, elhagyatott utcakba ne menj be. A legkozelebbi metrot probald meg megtalalni, es ha a keregetok/punkok csoportja kozelit feled, inkabb menj at a masik oldalra.
Ha a 2es vonalan vagy, akkor eloszor a Porte Maillot-tol az egyessel Château de Vincennes iranyaba a Charles de Gaulle/Etoile megalloig es ott szallj at a 2esre Nation iranyaba. Kb fel ora metrozas, egy jeggyel megoldhato.
Tovabbi infot a parizsi kozlekedesrol itt talalsz: www.ratp.fr
Heló Mindenki! Január elején munkáltatóm jóvoltából 5 hétre Párizsba költözöm... :) Kérdésem lenne, hogy mit, milyen sorrendben, és hogyan látogassak meg? (tömegközlekedés, bérlet, stb.) Munkanapokon kb. 1/2 6 körül végzek majd, így a elsőre a sötétben is látványos és élvezhető dolgok érdekelnének. Aztán a hétvégékre jöhet a zsúfolt program... Kb. a 3. hét végére várom a nejem látogatását, addigra profinak kellene legyek, hogy mit is érdemes megnéznie! Gondolom a helyi kollégák is ellátnak majd infókkal, de érdekelnének a Ti tapasztalaitok is. Ahogy hallottam január végén egész jó leárazások is vannak ott. Erről valami infó? Várom javaslataitokat! by T
Párizs : halihó. Párizsban kellene jó és elfogadható árban szállás 6-8 éjszakára. eddig ETAP-ban voltunk mindig , de talán van aki tud valami frankót. lehet hotel, panzio, apartman (lakas) is. Köszi :)
szeretnék segítséget kérni, tudja-e valaki, hogy párizsban a közlekedésnél van-e olyan kedvezmény, mint itthon, hogy az utazás esetleg bizonyos kor felett (65 év) ingyenes?
Kérdésem azokhoz szólna, akik Franciaországban élnek, vagy már voltak ott. E hét végén megyek Bordeaux-ba, a barátom testvérének esküvőjére. Ha valaki járt már ott, meg tudná nekem mondani, hogy mit érdemes ott megnézni? (természetesen a borpincéken és borkóstolókon kívül). Esetleg a Bordeaux-ból Párizsba vezető úton?? Az sem baj, ha egy kis kitérővel jár az autópályáról.
És tippek a cote'd azur-ról? Nizza, Canes, Saint Tropez? Oda is leautóznánk, ha már ott leszünk.
Kérlek, segítsetek, minden tippet szívesen fogadok. :)
Lenne egy kérdésem. Miért van az, hogyha az "olcsó repjegyekre" kattintok egy old-on, ahova oda is van irva, h fapados, azok is több százezerbe kerülnek! H tud mindenki 40000esekről beszélni? Hol vannak ezek az oldalak? Vmi eldugott helyen?! HELP:)))
Nézzétek meg az oldalam és írjatok a FÓRUMBA, ha bármi kérdésetek lenne írjátok be a fórumba és válaszolok! Mivel voltam már Párizsban, szerintem tudok válaszolni!
Én is Korzikával kezdtem a francia föld megismerését.
Beleszerettem. Aztóa sajnos Korzikára nem jutottam még vissza, viszont tavaly júniusban voltunk Párizsban és a Loire völgyében is. Egyszerűen fantasztikus!
A hangulat, a színek, a kavalkád, és persze a látnivalók.
Ismerősöknél laktunk Párizsban, ott töltöttünk 8-9 napot, a végén pedig leutaztunk a Loire völgyébe 5 napra.
Párizsban megnéztük a főbb turistalátnivalókat.
A Loire völgyében Chenonceaux-ban laktunk, ott megnéztük a kastélyt (fantasztikus éjszakai zenével és kivilágításban is!).
Jártunk Bloisban, Amboiseban, Toursban, Orleansban, Chambord-ban. Egyik csodálatosabb, mint a másik! És a nagy kedvenc - főleg a kertek miatt: Villandry.
Tavaly voltam Korzikán - lásd a CORSE nevű topikot, egyszerűen fantasztikus volt. Azelőtt Franciaországra úgy gondoltam... nem is gondoltam sehogy. A francia filmeket szeretett, és annyi. Korzika után azonban kíváncsi lettem A Franciaországra, és A franciákra, ezért elmentem hát (buszos, csoportos) frankföldre, és meg kell mondjam, kellemsen csalódtam, mi több, rettentő szép, gyönyörű, megkapó, megható, kellems, bohókás, bohém, nyüzsgő - és még sok száz jelzőt lehetne találni, de most nincs időm, ha lesz bővebben beszámolok!
Szia!
Én tavaly voltam a családommal (3fő) 5 napra, magyar idegenvezetővel egy elég jó kis szállodában.
Egészen biztosan kevés rá ennyi idő -szerintem egyszerűen fantasztikus!
Persze fontos a magyar id.vez.
Azt mondják, hogy ha a Louvre-ban miden kiállított tárgyra 20 mp. - et fordítanál akkor éjjel-nappal egyfolytában kettő! hónapig nézelődhetnél!
Ha van kérdésed írj!
m
Szia!
Hááát,lehet,hogy csak én vagyok hülye,de nálam a gépen nincsenek meg ezek a topicoc!Csak egy oldalam van,azon viszont nincsen Fro.-s!Hogy tudnám +találni?
Szia Anna!
Figyelmedbe ajánlom a http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9010016&uq linken lévő topicot...
Amúgy Párizs rulz :) Egyszer voltam ott, ill egy Korzikán! Egyiksem 0 ám! :)
Dave
Sziasztok!
Ha jól láttam nincsen Franciaországo-Párizsos topic,ezért nyitottam egy újat.:)
Szeretnék minél több infót megtudni Párizsról...Ki járt ott,tud-e jó szállást,ill. h. min. hány napot érdemes eltölteni...Busszal/autóval utazni nagyon gáz??Jobb a repülő?És ha igen van fapados járat?Tudja valaki?
Kérlek segítsetek!Köszi
Üdv:Anna
(nem csak Párizs érdekel,ha valaki járt Fro. más gyönyörű területén,az is írja le,ha gondolja!;))