Keresés

Részletes keresés

schlumberger Creative Commons License 2006.07.31 0 0 7681
Nna, úgy látom, most se lesz szerencsém az irodalommal :(
Előzmény: schlumberger (7678)
tt1150 Creative Commons License 2006.07.31 0 0 7680
Ment a mail, volt nekem is ilyen változata 78 százalék és kész, ez nálam most müködik!!!
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.07.31 0 0 7679
Üdv Topiklakók!
Lehet, hogy láma vagyok, és a DjVu progit nem tudom telepíteni, és így Petya bácsi oldalait nem tudom olvasni!
Valami oljan hibaüzit kapok a telepítése közben 78%-os állapotnál, hogy a progi nem tud létrehozni egy file-t a plugins könyvtárban.
Tud Valaki tippet, ill. segedelmet adni, mi lehet a gondom?
Öreg Csóka
schlumberger Creative Commons License 2006.07.31 0 0 7678
Urak!

Megint egy kérés: TR0619/W024 wobbler gépkönyve??????????????
Van-e valakinek? Szeretnék hozzájutni.
Más: Az Elektronika KTSZ gyártott egy stab. tápegységet, típusa ETE-3. Ennek nem működik az áramkorlátozó része. Van valakinek doksija hozzá???
Köszönöm, ha segítetek.
Sch.
Füli() Creative Commons License 2006.07.31 0 0 7677
Sziasztok
Köszönöm.
Előzmény: watta1 (7672)
hg3ipd Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7676
Én is hasonlóan jártam a gyógyszertárban, amikor tekercs ezüstözéséhez kerestem ezüst-nitrátot, vagy lápiszt, és kálium-jodidot.
Főleg akkor kezdtek furcsán nézni, amikor a teljes készletet (3,5 gramm) kikértem.
:-))
Előzmény: gg630504 (7669)
glbtech Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7675

Van a Lomexnél is, de van egy nagyon jó bolt a 13. kerületben a Kassák Lajos utca - Dózsa György út kereszteződésétől pár méterre, a Kassák Lajos utcában a Peugeot szervíz bejárata mellett, a CRC Dinitrol szaküzlet. Nagyon jó anyagok vannak ott, nekem pl. bejött a Flux nevű spray, nagyon kiadós, és a nyákok szép fényesek maradnak, valamint kiválóan forraszthatóak. A lemosáshoz is van ott anyag, egy kefés végű spray, de az nem annyira jó, ragacsos marad a panel, mint a denszesz után is, viszont ami tökéletesen tisztává teszi az a Label Off cimke eltávolító spray, az tökéletesen leszedi a gyanta maradványokat, és a nyák porszáraz lesz utána. Az egyetlen baja hogy elég drága, és kicsit furcsa a szaga. Mint írtam, nekem a kémiai ónozó egyáltalán nem jött be, de van ismerősöm akinek igen. 

Előzmény: Doky586 (7666)
Qqberci Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7674
Ez tényleg egy jó site.
Előzmény: watta1 (7672)
Qqberci Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7673
Gyorsmaratót Pesten a Lomex kft alkatrészboltjában lehet kapni 1 literes kiszerelésben, a Lehel utca - Dévai utca sarkán (XIII. ker.)
watta1 Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7672
Petyabánál minden van ez is http://petyamuvek.atw.hu/download.htm olvassd
Előzmény: Füli() (7667)
airband Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7671

Szolnoki találkozó:

-Szardíniásdoboz-effektus az új helyszín miatt. Lényegesen kisebb hely = tumultus.

-Hová lettek a Titánok, FM300-asok, Marosok? :) Összesen két Maros-t és egy kosár hozzá való mikrofont láttam, a többi "öregnek" se híre se hamva. Temérdek haszontalan kacat között ritka volt az értékes holmi. Az árak természetesen most sem voltak arányban a tényleges értékkel, de ezt már megszokhattuk. Kevés igényes/hasznos holmi volt. Annak azért örülök, hogy néhányan odafigyeltek a "standjuk" kinézetére.

-Az amatőrtársak zöme szégyenlős, nem meri kitenni a hívójelét a ruhájára, nehogy a fiatal amatőrök megismerhessék. Nálam volt pár QSL-lap, melynek átadását a találkozóra időzítettük a partnerrel, ám átadni nem tudtam, csupán egyet, mert az illetőn ott fityegett a hívójele. Ha az életben még nem láttam az illetőt, miből gondolja, hogy ott rögtön rohanok majd feléje? Én azért kilógattam a hívójelemet jó nagy betűkkel. Azért voltak még páran, akik így tettek, szóval ritka volt a kivétel! De ez a hozzáállás viszont elszomorító.

Egyébként szerencsére jó idő volt, a zivatarok csak késő délután jelentek meg a környéken, de én akkor már otthon voltam. Így azt sem tudom igazolni, hogy tényleg csak 14h-ig volt nyitva a helyszín, mint ahogy azt ott hallottam több jelenlévőtől. :(

'9IEG: Fél 9-től 12:15-ig egyetlen szúnyoggal sem találkoztam :)

73!

hg7kaz, Zoli

Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7670
Üdv Barátim!

Van valaki közzületek GÖDÖLLŐ-ről?

Öreg Csóka
gg630504 Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7669

Elektronikai boltban szokott lenni. Ahol van IC is, valószínű.

A patikát nem ajánlom, az eladók alulképzettek.
Kértem tőlük benzint és fogalmuk sem volt milyen oktánszámút árulnak.

1001001 de Gábor.

TamiBT Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7668
- NHH honlapjan mar tulvagy?
Előzmény: Füli() (7667)
Füli() Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7667
Sziasztok
Keresek olyan vebcímet vagy leírást ahol a 140és 160mhz-közti frekvenciakiosztások találhatóak.
Előre is köszi.
Doky586 Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7666

OK. köszi. ki fogom próbálni.

A gyorsmaratót milyen üzletben árulják? (vegyszer/patika/villamossági -bolt?)

Előzmény: glbtech (7665)
glbtech Creative Commons License 2006.07.30 0 0 7665

Valóban nem voltam gép közelében. :-)

A link itt van még egyszer : LINK

Ha valami nagyon egyszerű nyák kell akkor van hogy filctollal rajzolom, én az Office Depo-ban ( is ) kapható edding ohp markert használom, tökéletes, soha nem mar alá. Ez is van vagy 3 szélességben. De a vasalásos módszer sokkal szebb eredményt ad mint bármilyen kézi rajzolás. Régen használtam tustollat is higított olajfestékkel, az is jó volt, csak gyakran megfolyt. Szereztem profi csőtollat is, de az nekem soha nem jött be, és állandóan mosogatni kellett.

Az SM0VPO felirat azért van a nyákokon, mert egy workshopra készítettem akkor elég sok nyák lemezt, amit SM0VPO tervezett. Mennyivel egyszerűbb volt így, mint kézzel rajzolgatni a 20 panelt. :-) Akkor fotózgattam a workshophoz, és egyszerűbb volt ezeket a képeket használni mint újból végigfotózni.

Sima vasklorid kristállyal szerintem nem érdemes szórakozni, ez a gyorsmarató keverék jobb. De aki bevállalja annak ott a sósav-hidrogén peroxid, az brutális, pár másodperc alatt mar, de iszonyat büdös.

De tényleg csak ajánlani tudom a módszert, nagyon gyorsan készen van, és szép az eredmény, kollégám most már szinte csak SMD-s nyákokat csinál ezzel a módszerrel. ( Úgy meg tud spórolni egy csomó fúrást :-) )

Előzmény: ha6pc (7657)
SoroksáriÖcsi Creative Commons License 2006.07.29 0 0 7664

Szervusztok
Elcserélnék egy 2m-es "YAESU VX-10" tipusú kézirádiót
(140-174 Mhz-ig) hasonló de 70cm-es rádióra
értékegyeztetéssel.
Köszönöm, hogy elolvastátok!
A térerő legyen veletek :))

ja és a tel: 06 30 346 58 27

airband Creative Commons License 2006.07.29 0 0 7663

Igazolom hg3ipd-t, én is olyant filccel dolgozok évek óta, és tökéletes! Az M-es vastagságúval több esetben csináltam meg pl. egy SMD-IC részére a forrpontokat és a mintázatot. Az S-es viszont nagyon vékony, azt nem javaslom. Ja, és a biztonság kedvéért az első felrajzolás után újból áthúzok mindent, mert így garantáltan nem lesz gond a maratásnál.

73!

hg7kaz

Előzmény: hg3ipd (7659)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.07.29 0 0 7662
Hi Topiklakók!
Hátha másnak is hasznos lészen:
A keresett filcet (Stabilo) a depo.hu-ról egészen baráti áron meg lehet rendelni. (Húzósabb a póstaköltség.) Presze: regisztráció! (Ha valaki más is akar egy kis tapasztalatot szerezni.) Mán megtettem, oszt jön a pudingpróba.... Az eredményét majdan közzéteszem...
Üdv Néktek!
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.07.29 0 0 7661
Üdv hg3ipd!
Köszönöm mindkét reagodat. Leginkább az első tetszik! :-)
A második javaslatodat mán egy- két alkalommal megvalósítottam, ill. alkalmaztam. Igaz a sok furat miatt kissé gyengének véltem mechanikailag.
Régebben is a nyákgyártás egyik "bukovárija" volt a vasklorid beszerezhetőség korlátja. Már akkor azt a gyakorlatot folytattuk, hogy csak a legszükségesebb felületet marattuk ki. Akkor kedvenc eljárásom a tus használata volt. Nem tudom miért, de a zöld "HOLLÓ"-tus igen jó fedést adott. (A fekete nem!) Ha tudok szerezni iljen tust még, ismét megpróbálom, főleg, hogy ma már egy "ROTRING" csúcs a grafoszhoz képest.
Mégegyszer: Köszönöm, Öreg Csóka
Előzmény: hg3ipd (7660)
hg3ipd Creative Commons License 2006.07.29 0 0 7660
Másik egyszerű megoldás a kisebb áramkörökhöz a "mátrix" vagy próba nyák.
Itt el is hagyhatod a rajzolást, csak össze kell kötni a szükséges szigeteket. Ez is többféle méretben, többféle kialakítással kapható. A képen egy és három pontos lapok láthatók, már amennyire létszanak. matrix
Jó munkát!
Előzmény: Princ of Carpatia (7630)
hg3ipd Creative Commons License 2006.07.29 0 0 7659
Szia!
Ha mindenképpen kézzel szeretnéd a nyákot készíteni, akkor én a STABILO OHPen tollait javaslom. Ezek biztosan alkoholosak, többféle vastagságban kaphatók, többféle színben is, de ez a nyák rajznál annyira nem lényeges.
Lehet, hogy van valakinek jobb ajánlata is, de nekem ez működött a csőtollakkal és tussal ellentétben.
A tollon található felirat szerint: Permanent, sima felületekhez - fólia, üveg, fémek stb.
stabilo
Előzmény: Princ of Carpatia (7630)
ha6pc Creative Commons License 2006.07.29 0 0 7658
Akkor is! Nagyon jó az az oldal,ha csak google-val találod meg!
Előzmény: ha6pc (7657)
ha6pc Creative Commons License 2006.07.29 0 0 7657
Előzmény: ha6pc (7656)
ha6pc Creative Commons License 2006.07.29 0 0 7656
Topiktársunk szerénysége tiltja,vagy üdül. Megteszem én. www.mogyoro.hu/elektro/pcb/  Nos ott az egyik nyákon láttam egy "sm0vpo" föliratot,annak is nézz utána.
Előzmény: Doky586 (7654)
TFD Creative Commons License 2006.07.29 0 0 7655

Szia!

A "vasalós módszer" röviden: Egy speciális fóliára lézernyomtatóval (vagy fénymásolóval) kinyomtatod a pozitív rajzolatot, kb. 1 perc alatt felvasalod a megtisztított lemezre, kihűlés után lehúzod a hordozó fóliát és mehet is a vaskloridba maratni. Bővebben a forgalmazó honlapján: http://www.sagax.hu/SD4pnp.htm.

Személyes tapasztalatok: A vasalás hőmérsékletét egyszer kell jól eltalálni, onnan menni fog minden. Ha lesz egy kis gyakorlatod és odafigyelve csinálod, akkor szinte nincs selejt. A nagyobb felületű nyák vasalása a nagyobb rézfelület miatt tovább tart, nem az órát kell nézni vasalás közben, hanem a fólia felületét, jól látható, hogy mikor tapadt át a lemezre a minta. Mindenképpen meg kell várni, hogy kihűljön a cuccos a vaslás után, különben bármilyen gondosan is dolgoztál, a még meleg festéket letéped a lemezről. A hordozó fólián található kék réteg valóban csak hordozó, nem kell megijedni, hogy nem ragadt át tökéletesen a nyákra (leválasztás után nagyon apró pöttyök maradnak az átlátszó hordozón), az igazi fedést a tonerfesték adja. Az esetleges apró hibákat az általad említett "golyós" festékfilccel szoktam javítani. Maratás langyos vasklorid oldatban, mozgatva hamar megvan. Alámaródástól, festék leázástól nem kell félni, még ha az említett kék réteg állaga erre is engedne következtetni. A maratás után a kék valami maradéka minimális dörzsölés mellett vízzel lemosható, viszont a tonerfesték vagy félóra intenzív vízpapíros sikálással, vagy nitrohígítóval távolítható csak el.

Nagyon finom részleteket is át lehet vele vinni, SMD nyákokat is készítek vele, nekem nagyon bevált.

Üdv:

TFD

Előzmény: Doky586 (7654)
Doky586 Creative Commons License 2006.07.28 0 0 7654

Nyák-filcet talán úgy lehet boltban megismerni, hogy ha rázod hallani benne a golyót (mint a festékszórókban). Bevallom mostanában én sem vettem..

Érdekelne van valahol leírás a neten a vasalós módszerről?

Mivel használható? nyomtató tipus; marófolyadék tipus; stb..

Előzmény: TFD (7635)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.07.28 0 0 7653
Hi!
Köszönöm a rákeresést, és a tippeket! Hogy a gugli nékem mért adott o-találatot máig rejtély számomra. (Mivel megjegyzi mit írtál a keresőbe, a második próbálkozásra mán nékem is hozta.)
Hát, kicsit "húzós" ár! :-(
No, de majd .....
A "vasalós" teccik, de nincs hozzá alkalmas nyomtatóm. No, de majdan a vót cégem fénymásolója segít, ha lészen fóliám....Addíg marad a hagyományos rajz, filccel.
Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: ha6pc (7634)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.07.28 0 0 7652
Hi Whitebird!
Mást keresgéltem ugyan, de mikó ezt láttam, eszembe villantál. Ezen a nyomon mán jártál:

http://www.ham.dmz.ro/yaesu/ft-60r.php

Részletesen nem néztem, de hátha elvezet valahova. :-))
Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: Whitebird (7592)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!