Egyszerű! Kiveszed a fűtőtestet és a lyukon kibányászod a melltartómerevítőt!
sanyooo
ui: a nők azért hordják ezt a teljesen felesleges ruhadarabot, hogy mi mosógépszerelők megéljünk! Mert amúgy teljesen felesleges! Bár Pápua Új-Gineában pénisztartót is hordanak! :-DDDDD
Ma bajlódtam egy P801-es SAMSUNGgal. Javukra kell írnom, hogy az elektronikához csatlakozó vezetékeket színkódolták! Az indesit idáig még nem jutott el! Bár felteszem a költői kérdést: Minek egy mosógépbe elektronika? :))))
Véleményem szerint a Samsung a híradástechnikában jó (tévé, videó, monitor, pc eszközök), de háztartási gépek esetében csalódtam a porszívójuk tartozékainak silány minőségében ,amely tartozékok külön megvásárolva igen drágák. Hallottam korábban, hogy a mosógépeikkal is volt panasz, holott nem is a legolcsóbb árkategóriájú előltöltős mosógép volt. Sajnos a tipusra nem emlékezem. Nekem a Silver egy nagy batár darabnak tűnik.
Igazad lehet, európai mosógépek alkalmatlanok pénzmosásra, látom neked ebben nagy tapasztalatod van, tudsz tanácsot adni annak aki igényli! Bizonyára a román apeh méltányolja ebbéli tapasztalatodat! :-DDDDD
De! Hogy ne sértődj meg, elmondom, ha valaki kérdez, már koreai gépet ajánlok neki! Ez a te hatásod, tagadhatatlan! :)))))
sanyooo
ui: energo diffibe csak szintetikus olaj való, ezt minden hüje tudja, az nem folyik ki!
"Kb.4 éves Indesit mosógépem van, működésileg hibátlan. Elviselhetetlen probléma vele kapcsolatban, hogy iszonyatosan büdös a gép forgódobon belüli része. A férjem szétszedte apró darabokra, semmi okot nem talált, ami indokolhatná ezt a csatornaszagot. A dobtartó ház műanyagból van, ebből nem tudta kiszedni a dobot. Ellenőriztük a bemeneti bűzelzárót, átmostam többször is ecettel 90 fokon, sóval, domesztosszal, szódabikarbónával. A mosószeradagoló nem penészes, a tisztítószűrő tiszta. Elöltöltős a gép, az ajtaját nyitva tartom a szellőzés végett. Naponta 1-2 adagot mindig mosok.Több fórumon olvastam, hogy sokaknak van ilyen jellegű problémájuk, de igazi megoldást nem találtak még rá a fentebb említetteken kívül. Borzasztó kellemetlen, hogy a ruhák is átveszik ezt a szörnyű, dohos, savanyú szagot. Kérem, ha tapasztalt már ilyesmit, vagy megoldott már ilyen jellegű problémát, Írjon nekem."
Nahát - kedves Sanyooo barátom - hogy ne üljön mááá le annyira a topic - az én véleményem az, hogy pénzmosásra csak a koreai mosógépek az ideálisak.
Ott a pénzmosásnak amúgy is mély hagyományai vannak - ha kiderül, akkor néha széklábakkal verik hókon egymást a korrupt honatyák - tehát ellenérved sem lehet arra, hogy: "ha pénzmosás - akkor Daewoo". Ez nem kérdés.
Kérlek, hogy külön értékeld azt , hogy pont ma voltam 53 éves -és mégis kiszöktem a buliból - és kifejezetten neked címzett hülyeségeket írok itt - puszta szimpátiából.
Egyébként vérig vagyok sértve, hogy egy szóval sem méltattad azt, hogy nem ugattam bele - amikor az egyik kollega azirányban kért tanácsot, hogy mégis milyen gépet vegyen?
Azt meg végképp sérelmezem, hogy szavad nem volt arra - hogy milyen önmérsékletet tanusítottam - amikor a másik kollegának szurok-szerű, többliter, fekete trutymó folyt ki az Energoluxja alól.
Bár már a nyelvemen volt már, hogy biztos a gép differenciáljának a tömítése eresztett el :-))) - de halgattam - ismerd be.
Pedig van egy haverem aki a tömités-biznicben májer...biztos tudott volna rá megoldást.
Hát Te tudod :))) Én bizonyára nem szedtem ki annyi pénzt mosógépből mint Te, de üstcserés-pénzes esetem még nem volt! 6. érzékes, felültöltőshöz már hívtak, beszorulás miatt, kinyílt az ajtó, szét is tört a MŰANYAG BIZTOSÍTÓ-KILINCS, mondtam is a tulajnak, hogy itt sürgősen dobot kell cserélni! De üstöt????
Szarok a mai gépek, direkt elrontják a konstrukciót! Hogyan lehet törékeny műanyagból kilincsreteszt csinálni? Az ajtó meg rá van nittelve a dobra! Érdekes energónál egy ilyen beszorulás "javítása" 15 perc! A Wh-t meg el lehet dobni utána!
az aprópénz elég rendesen széttördeli a dolgokat centrizésnél amikor pörög ezerrel és hatalmas a vízörvény benne.úgy néz ki mintha valaki puskával szétlőtte volna.
ma is egy csajszi a 11.kerületben valami vasdarabot mosott mind a három dobborda leugrott
a múltkor az egyik érdi szerelő csóka is beszivatott(pedig haver)
mondta neki a nő hogy centrinél csattog
nem talált semmit
mire kihívott minket széttört az üst,benne volt egy 100-vagy 50es
sajna mindennapos már,az üstöket lassan úgy cseréljük mint egy szivattyút:(
Nem azért mondom, hogy ezentúl stresszeld magad - de az autód kerekei is csak egyoldalon vannak megcsapágyozva !!! - méghozzá meglepően csenevész csapágyakkal - melynek a kenését is csak egy fél deka zsír biztosítja - méghozzá hosszú évekig.
Azokat a csapágyakat pedig áltó helyükben is nyomja vagy 4-5 mázsa - de ha csak egyszer 60-al végighajtassz a Thököly-n, annyi "lórúgást" is kap az a csapágy (forgás közben) - hogy az egy mosógépnek kb. 100 évnyi összeadott csapágy-igénybevétele.
És akkor még hol vannak a kerékcsikorgató gyorsulások, fékezések - no meg egyáltalán az a rájuk eső 30,40 - némelykor 70 kW - amit ugye üzemszerűen át kell vállaljanak.
Tömítés: A mai "szuper-víztakarékos" mosógépek csak annyi vízet eresztenek be, hogy még lecsurgatott állapotban is csak kínlódva éri el a vizszint az ablak alsó peremét.
Ha pont olyan mákod van, hogy pont alul rohadjon meg neked a gumi - akkor is csak annyi víz folyhat ki, amennyit egy felmosó-moppal feltörölhetsz. Szerintem, én annál több vízet szétpancsolok a járólapra, egy-egy "vidámabb" tussolás alkalmával :))
Rossz hírt tudatok Veled: a felültöltősben is van üstszájgumi! :((( Ha az kilyukad akkor folyik a felültöltős is! Meg más okból is! :)))
Nem csapágyazok kevesebb felültöltőst, mint ablakost, szerintem nincs ok rosszabbnak nyilvánítani az ablakosokat! De ez a probléma is megoldódik hamarosan, mert sok mai gépet nem lehet megcsapágyazni! :(((
Csak a sajat agyszulemenyemnek koszonhetoen a kovetkezok miatt:
- nem tetszik, hogy a gumi szigeteles eloregedesekor a viz a padlon landol(majdan pedig nem akarok kemeny penzeket leszurkolni egy ilyen csereje miatt).
- a dob csak egy oldalrol van felfuggesztve, ami sztem nem igazan kafa a 2 felfuggeszteses felultltoshoz kepest...
Nekem Electrolux EWT 1346 tipusú mosógépem van. Igaz, nem olcsó, de eddgi nem csalódtam benne. Mint egy precíz óramű, olyan a működése. Igényes kivitelű.