Az ország egyik legnagyobb forgalmú vasútvonala volt régen az ózdi vonal. Mára már nincs akkora forgalom itt, de úgy gondoltam hogy,legyen ennek is egy topikja.
Csak így a közepibe': (nem irok ÉLMÉNYbeszámolót, pedig élményem vót dögivel (+Csörivel + Szergejjel + Dácsiával + Bézével)(a zeM47esen kívül a többivel többes számban [2db] :) és ez mind 1 óra alatt, ma 3-tol 4-ig, Sajószentpéteren...
na, hogy ******** most maradt fekve a számitógépem, a képeket lehet, hogy holnap teszem fel, vagy másfél órája próbálom összepakolni ezt a hozzászólást (képátméretezés)... a számitásteknikai-hadiipar össszeesküszött ellenem...
a lényeg szavakban (ami nemnekem, tehát másnak is érdekes):az 5413-as vonat(Ózd-Miskolc 15:24kor van Sp-n)
Lekaptam a Kazincbarcika alsónál telepített új fényjelzőt. Érdekes hogy a B vágánynál a képen is látható módon a régi alakjelző elé, de az A-vágánynál jóval az A-vágány alakjelzője elé telepítették a jelzőt, pár méterre a múcsonyi úti átjáró elé.
én sem értek egyet (kettőt,... semennyit) a 87-es kicsinálásaval...
a B-vágányra Sp felől nem emlékezek vonatra (bár nagyobb gyakorisággal az utóbbi időben járok arra és a suli megindultával ez ritkulni fog sajna, u.is Miskócra járok suliba...)
a villanygépet + nemtudom
ami a hőerőtet illeti, mostan a nyári időszakban alig látni favonatot, a téli bazi', Szergejes szerelvények helyett most csepp kis vonatokat láttam akár 2(!) kocsival, gépet tekintve az utóbbi időben remotDácsia, de láttam má' 2200-s Csörgőt is, vagy 5 fáskocsival Barcikára indulni Péterrül'...
a 26osut' mellől úgyahogy be lehet látni a zovjettum' területére (a zerőüműbe')... hegyekben áll a fa meg a fapor (biomassza), régebben egész a fővonal (A-vágány [ha a bé a B akkor az biztos az A]:-) szoval' a A-vágány melletti ill az A-B közti üres területen vót fa, de ma má' nincs, az okát nemtudom :-| ...
2006.08.01. 14:10, B-vágány Barcika felöl, M47 1238 + 2 fáskocsi, őtet előző nap is láttam 3 ukrán(debiztosabb, hatengelyátszereltetirok)+1,1közkocsival kocsival Miskócnak
más téma amit noxvill vetett fel a 26osuthoz közelebbi vágányokról, a képeket június 25-én készítettem dél óra 30 perckor,ez hőerősi felüljáró ...
használják (nincs is ösvény a sineken át)
kicsit közelebbről, már jobban látszik a lényeg ami lehet, hogy a rejtély megoldása, tessék figyelni a hidon' a vágányok felett a vezeték miatti magasítást, és alul a füstfogó lemezt
ez a fővanal (A-vg:) fölötti rész
ez meg a B-vg fölötti, a B-vg vezetékestül a híd' lábánál van, viszont a közepinél is van füstfogó...
de ezalatt viszont van egy Sp felé magasodó töltés ami eccercsak' végetér...
amit ezek után el tudok képzelni: az az hogy, aza töltés egy kis gurítódomb', de legalábbis kihúzó és a B-vgról (a drótos [felsővezetékes:]rész alól) azon a vg-on húztak ki amit noxvill piros nyíllal bejelölt, onnét meg vissza' az A-vg-hoz közelebbi' vg.okra..., ezek fel vannak szedve, a Barcika felöli végéből van meg egy kicsi 2 vgból, (a BorsodChem 4es portája/kapuja magasságában')
(a selejtezett kocsik egyik része ezek közül a szélsőn, a A-vghoz közelebbin álltak, de mán' elvitték őket...
(a többi bent' a rendezőn állt, volt köztük egy Bhv az egyetlen személykocsi, mióta az eszemet tudom ott áll, illetve nem tudom, hogy ott vannak-e még, nem próbáltam észrevenni, a növényzet meg gondoskodik róla, hogy csak úgy ne vegye észre az ember...
ja meg mostanában azon a részen, ahol a ZöldVonatot rakták felszedett aljakat látni...
A B-vágány Sajószentpéter felöli végét egyébként használják még valamire, vagy csak a barcikait és egyáltalán mikor járt vajon utoljára villany gép a B-vágányon.
Nem szünik meg a B vágány Berentén mivel az Hőerőbe barcika felől tologassák be a kocsikat. Amúgy meg nem értek egyet a Szilvás-Putnok vonal megszüntetésével. Különben is arra jár a Gyertyafény Expressz, most csinálták meg a vonalat,turisztikai okokból ezt a vonalat nem lenne szabad megszüntetni.
Nos persze a rudabányai vonal még ígyis megszűnik, hahh pedig mennyit zötykölődtem én azon a vonalon a csattogós Bz-vel. Nos igaz hogy elég ramaty állapotban vollt, néha akkorát odavágott egy összetételnél a Bz hogy azthittem itt a vég. No és a sebességkorlátozások, hát igen. Pedig a közelmulban azért rendesen járt rajta a rudai tehervonat kb 10 nyitott teherrel meg a szergejjel. Néha öröm vollt látni hogy régi nagyságukhoz méltóan cipelték fel terhüket a rakodó előtti emelkedőn.(de ez már a múlt) No meg járt arra Sulzer a zöld vagonjaival is.
Hali! A kocsiból menetközben nekem úgy tűnt mintha új fényjelzőket telepítettek volna Kazincbarcika alsónál az A és a B vágány mellé(persze ha tévedek akkor bocsi). Talán akkor mégsem szűnik meg a Berentei iparvágány.
Na, az volt hogy bánrévén láttam a 17-es Nohabot. Épp az állomásra tartottam, mikor a bódénál fölfigyeltem rája. A negyedikről dzsalt kifelé,mert a kettőn az 5426-os személyvonat állt.Két magánvasúti kocsit hozott magával,(Gondolom nem volt a fültőháznál más gép ezért leküldték) aztán ment vissza miskolcra. Egy fiatal srác volt a pilóta rajta. Ennyi volt a mese.
Nos én nem azokra a vágányokra gondoltam amik az osztályozó alól jöttek ki, hanem azokra amik a 26-os főűthoz vannak közelebb.
Nos valahol a neten láttam egy régi fekete-fehér képet a rendezőről(és azon látszódott már a villamosítás) az osztályozóval együtt ahol nekem úgy tűnt hogy a vágányok benyúlhattak teljesen idáig(vagy még tovább!). Ezek a vágányok még teljesen a "gerincvonalból" ágaznak ki a barcikai vég felől, mielőtt a vonal ténylegesen bemenne a rendezőre. Csak azért vetődött fel bennem az a kérdés hogy ezekre a szentpéteri vég felől is belehetett járni, azaz betorkollottak-e a "gerincvonalba" vagy valahogy máshogy oldották meg.
Ezt csak azért gondolom, mert mint a képen látszik leágazott ott egy vágány pont a többi irányéba(érdekes mi?)
BOCSI A MINŐSÉGÉRT DE MOBILLAL KÉSZÜLT KÉPEK, digicamre meg jelenleg nem telik:(
drót:'71-ben Ecsegig, 82-83ban Secseg.től Barcikáig asszem, bocs, ha tévedek
A rendezőről, majh'olnap irok..., a tológépeket nemtom,
azokra kihúzóvágányokra gondolsz, amelyikek az osztályozó alól' húztak ki, és a fővonal a "B"-vágány?
Barcika felől van forgalom rajta(B-vg-n), azon tolják be a fát az erőműbe (mert nincs körüljárási lehetőség, arra fele (amerre megyen), a rendezőre bemenni meg kerülő lenne')
ez a vg.út nem érinti a rendezőt és a 'ZöldVonat' (a Sulzeres szénvonatot, hivom/híttam', így, a ződ' kocsijai miatt) sem ment a rendező közepibe...
Valaki megtudná nekem írni hogy Miskolc és Barcika között mikor villamosítottak és hogy Berente rendezőn milyen gépekkel tologattak annó? Csak azért érdekelne mert ugyebár a rendezőt villamosították(persze nem teljesen az elülső vágányokat nem amiken a régi tehervagonok is álltak)talán V41, V42-kel.
Valamikor megszámoltam hogy hány vágány is lehetett ott, de már nem emlékszem a lényeg az hogy meglepődtem mert kevesebbre számítottam.
A nemvillamosított kihúzóvágányok egyébként Sajószentpéter felől is betorkollottak a fővonalba? Csak azért kérdem mert mostanság csak a barcika felőli leágot használják(na jó ez azért egy kicsit túlzó, fogalmazzunk úgy hogy tízévente egyszer használják) a vágányok pedig azalatt a hoszzú felüljáró alatt ami a szénosztélyozóhoz vezetett egyszerűen eltűnnek. Mondjuk akkora szénpor van rajtuk hogy az nem is csoda!
Na, ezt jól öszzecsaptam! Remélem ti is tudjátok követni, válaszaitokat előre is köszönöm.
Másik delta Putnok és Bánréve közt a vonatból úgy látszik, mintha meglenne. ...csak a két végén lévő váltót, és a biztosítóberendezést bontották(tuk) el.
Igen arra én is emlékszem mikor csak megállt az IP Bánrévén, de nem volt beleírva a menetrendbe. Amúgy olyan sok időt áll ott szerintem néha pedig nem várunk semmilyen vonatra sem, hogy szabad legyen a pálya.
1994 ben még használták a személyvonatok a bánrévei deltát, az a pár darab.
1995-ben évközben is módosítás volt és ekkor minden személyszállító vonat bement Bánrévére.
Később is van egy IP ami látszólag nem érinti Bánrévét, de a szolgálati menetrendben Bánrévénél "inverz" alapú időadat van, ahhol 5 perc irányváltás van benne talán ez a 2001-es. Ez azt jelenti csak üzemi okokból áll meg a vonat, azaz utascserét nem engedett meg.
Később meg lett hírdetve Bánréve is az IP számára.
Mi a helyzet mostanság Bánréve felé tehergép ügyben, mer' itt egy cseppet délebbre(dél-keletebbre:) Sajószentpéteren az utóbbi időben lehet tapasztalni teherCsörgőt ?