Hm, a helyzet érdekes, mert nem állandóan betegeskedik, csak néha, nem tudom megmondani, mennyi időnként, és milyen ritmusban :(
Ha gond van, akkor pl az msn live tesztmetódusa is a dns hibáját jelzi. A korábban megnyitott weblapok viszont gond nélkül reloadolhatóak, a kapcsolat a szokásos sebességgel megy. (Gondolom a dns infókat tárolja a böngésző (opera 9.01 avagy ie 6.0)) Azt is próbáltam, hogy a routerben talált dns ip-t (ami ugye a szolgáltató dns-e) beállítottam fixre. Semmi eredmény. Úgy sem, ha a routert kiiktatom, és az adsl modemet közvetlenül csatlakoztatom a hálókártyához, majd a hálózati kapcsolatot frissítem. Ilyenkor (és abban az időben, amíg gondvan) a kapcsolat ha jól emlékszem "nem elérhető vagy korlátozott" megjegyzéssel épül fel.
DNS szervert vagy beállítod fixre, vagy automatikusan kapod a szolgáltatótól, de nem csak te a II kerben, hanem minden ügyfelük! (Ha gond lenne DNS ügyben, akkor már zengene ettől a net!) Nálam nincs probléma névfeloldás ügyben....
Ip-t meg kapnod kell a kapcsolat létrejötte során.
Kérdezném: DSL kapcsolat megvan? modem lámpái rendben? Tesztjelszavas teszellenőrzés mit mutat?
Sziasztok, egy kérdés, bár sajna nem túl nagy itt a forgalom: T-onlyány adsl, II. kerület: Nálam van gond, avagy másnál is döglődik a szolgáltató DNS szerverének elérése/szervere, avagy a DHCP kiosztás? :(
Ha csak szörfözésre használod akkor szinte semmi. A különbség akkor jelentkezik , ha töltögetsz is ,mert akkor az 1024kbit/sec fele annyi idő alatt tölti le az adott dolgot mint a másik.
hello
bizonáyra volt már hasonló kérdés és én voltam figyelmetlen.
egy 512/96 kbit/s sebességű adsl csatlakozás és egy 1024/128 kbit/s között mi a különbség a gyakorlatban, időben, böngészésben.
tlejsne átlagos:) célokra használom a netet...
előre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok! Kb 2 hónapja van T-Com ADSL-em, ami gyakorlatilag használhatatlan. Miután felcsatlakozom kb. 10 percig tökéletesen megy, majd megáll az adatforgalom (olyan, mintha a felfelé iránnyal nem stimmelne valami). Vagy szétkapcsol, vagy olyan, mintha kapcsolatban maradna. Miután bontom a vonalat, nem tudok újra csatlakozni, csak ha kihúzom és visszadugom a telefonkábelt (vagy modem reset), utána kezdődik minden előröl. Ez a 3. modemem, kipróbáltam más hálókártyát, kipróbáltam routeren keresztül, feltettem újra a rendszert, egyszer kijöttek és kivettek valami diódát a telefon aljzatból. Semmi változás. Az a szomorú, hogy amikor megy, akkor baromi gyors és szuper.
Naponta többször jelentem be, van amikor azt mondják, hogy náluk minden ok, van amikor azt, hogy látják, hogy valami nem stimmel.
Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? Előre is köszönöm!
Nem lesz miatta gond. A led addig villog, amíg a modem nem talája meg a kapcsolatot (amíg felszinkronizál a DSLAM-ra). Ha folyamatosan világít, megtalálta.
Köszi a sok választ, tudom, hogy hülyék a kérdéseim, de még kezdő vagyok, ráadásul kisgyerekem állandóan kiráncigálta a telefonvonalat az adsl modemből, és ezt szeretném megtudni, hogy nem okoz-e gondot, plussz költséget, bármi problémát (mert ha visszadugtam, ugye elkezd a zöld villogni, dehát ez nekem nem sokat jelent...) köszi a segítséget...
Mi az, hogy 'kihúzod' a vonalat? Ha kikapcsolod a modemet, mit akarsz még széthúzigálni?
Nálam hosszabbítóval működnek a dolgok, és a hosszabbítót kapcsolom le, ugyanezen modemem van. Vagyis a modem ki van kapcsolva, és teljes mértékben az egész gép. Ezáltal nem kell semmit szétráncigálni. Nyugodtan kikapcsolhatod, legalább nem lesz dög meleg.
Van egy megbízhatatlan ADSL (Budapesten, tehát T-Com területen).
A modem napokon át nem tud szinkronizálni a központtal, volt már olyan, hogy három hétig nem működött. Sajnos a hiba előfordulása is megbízhatatlan, és mintha megijedne a szerelőtől (eddig háromszor nézték meg, és épp akkor mindháromszor jó volt).
Az eredetileg idehozott Huawei modemet kicserélték egy régebbi típusra (élére állított fekete dobozka, a típusára nemléxem), de nem javult meg. Legutóbb a szerelő állítólag már a központban is átkötötte az ADSL-t egy másik portra (ezt ugye nem tudjuk ellenőrizni), de attól sem javult meg, vagyis rendszeresen megbízhatatlan, havonta összesen legfeljebb 8-10 napig működik.
Az ADSL modem nem logolja, hogy mikor és miért nem sikerül szinkronizálnia?
Nincs valami ADSL teszt berendezés, ami kimérné, hogy mi a gond?
Valaki tudna segíteni egy Cisco 831-es ADSL router beállításában? Másik helyen használták és a át kellene állítani mindent rajta... Bármi infonak örülnék, link, saját konfig elküldése stb.
vélem: a 3C is ADSL-en szolgáltat, hamár ebben a topikban került szóba.
ADSL esetén éppen a last mile (illetve a használó oldali dolgok) a leggyengébb láncszem. Ha az jó, akkor az ISP-k között vélhetően nem lesz egyetverő különbség. mert pl. ügyfélszolgálatra akkor van szükség többnyire, ha a lastmile, vagy a használó oldalán gond van. Az ISP-k csomagjainak összetétele meg eleve adott, ha valakinek kell valami extra, amit máshol nem kap meg, akkor oda megy ahol megkapja. stb...
Mindenesetre igazad van akkor, ha azt mondod: két hét tapasztalat nem tapasztalat.
képzeld, azok a modemek amíg a gyártótól eljutnak a használókig, addig is ki vannak kapcsolva, sőt a hálózatba sincsenek bedugva! :-)
Tény: az ADSL épp arról szól, hogy akár folyamatosan is igénybevehető, márha folyamatosan be van kapcsolva a modem.
De nehogymá' attól romoljon el, hogy nem használják...
Mondjuk ha valaki bejelenti, hogy nem tökéletes a netje, akkor tán érdemes bekapcsolt állapotban hagyni, hogy távolról is lehessen vizsgálni, a központból...
Illetve először egy ki-bekapcsolással kisérletezni, van amikor éppen az használ.
Nemrég azt hallottam hogy az adsl modemeknek nem tesz jót ha ki vannak kapcsolva, vagy a hálózatból vannak kihúzva. Állítólag nonstop bekapcsolt állapotban kéne lenniük, egyébként idővel elromlanak. Megmondanátok, h szerintetek ez igaz-e?
Valaki tudna segíteni egy Cisco 831-es ADSL router beállításában? Másik helyen használták és a át kellene állítani mindent rajta... Bármi infonak örülnék, link, saját konfig elküldése stb.