Belmondo 1933-ban született. Garas 1934-ben. Gáti 1949-ben. A Profi című filmet 1981-ben mutatták be. Belmondo akkor 48 éves, Garas 47, Gáti 32 éves volt. Szerintetek miért lett akkor Garas és a közelmúltban Gáti? Többet nem segítek.
Az tény hogy Garas Dezső tényleg furcsa választás volt Belmondóhoz nem tudom hogy milyen ötlet alapján jött ez ki a szinkron-kiosztóknak.
Viszont a régiben a kedvencen szinkronhangom Lőte Attila is benne van Robert Hossein hangjaként(ő alakítja azt a kemény nyomozót a neve nem ugrik be így hirtelen).
gyors kérdés: a tv2 ma adja a Profi-t, melyik szinkron lesz, Gáti vagy Garas?
más: tegnap a Cora-ban láttam két Piedone filmet, a ravasz kiadó mind a Bujtor, mind a Kránitz szinkront feltette a lemezre - zseniális ötlet, még sok ilyet!
Megnéztem az adatbázisban ! Rá tetszett gondolni, de sajnos Ő soha nem volt(legalábbis a ma délután sokadszor ismételt részig) Id.Paul Teutul magyarhangja !Elnézést ebben biztos vagyok , de azért KÖSZÖNÖM !
Vas Gábor vagy Vass Gábor ! Nem mindegy, az utóbbi egy ismert győri színész, rengeteg szinkronnal és reklámmal a háta mögött, ha rá gondol a kedves doktornéni, akkor tévedni tetszik. Az Ő hangját két hangból felismerem !
A Notturno első műsorvezetője 2003. január 1-jéig élvezhettük nagyszerű gondolatait éjszakai műsorunkban.
Szerelmeim: az anyanyelvem, Nagyszalontáról, a magyar. Azután Aradon a román. Kolozsváron az orosz és a francia. Budapesten fejezem be az egyetemet orosz-magyar szakon, és egy véletlen folytán a Magyar Rádió bemondója leszek. 34 év. Kemény. Hajnal, nappal, éjszaka. És jött egy kései ajándék: a Notturno. Ha meghallottam egy zenét, rögtön vers, próza jutott eszembe. Azt próbáltam megosztani három éven keresztül a kedves Hallgatókkal. Talán voltak, akik tébolyult világunkban meg is hallgatták. Jó éjszakát
Földi Ottó: szvsz nyugdíjas. Tényleg nagyon kellemes, emberséges hangja van! Ha jól emlékszem, tavaly még hallhattuk a Petőfin a Zeneszerda- Délutáni randevú című műsort vezette Kertész Zsuzsával felváltva, és annó, az áldott emlékű +Szabó Évával+!
Pintér Sándor: Néhány hozzászólással ezelőtt írtam róla, a MR Kossuth adójának bemondója!
Péter Ferenc: Időnként a Petőfin tűnik fel, amint műsorokat mond alá.
Van hát. Ami legutóbb itthon ment abban ő volt. Bár én nem néztem azt a sorozatot, egyszerűen untatott, de Helyeíre emlékszem, hogy Onídün kapitány hangja vót.
Az oké, hogy Paul hangja stabil, DE KIÉ AZ A HANG ?
Új kérdés : Imádom egy- két régi rádió-, TV bemondó hagját. De sajnos sehol semmit nem találni Róluk! Jó most itt nem Dr.Bőzsöny , Bozai, Korbuly, Szalóczi, Mohai- ra gondolok. Őket sok helyen látni-hallani !Most írok pár nevet hátha valakinek eszébe jut valami/az esetleges pontatlanságokért elnézést /:
Földi Ottó - neki nagyon szerettem a hangját
Pintér Sándor
Dömök Gábor - Ő a régi TV Híradóban volt felolvasó
Egressy István - Ő is
Péter Ferenc - asszem így hívják / szerintem Ő mondja most a Fridi felkonfját : a stúdióban F. Sándor/
Róluk tudtk-e valamit ? Fotó,cikk, esetleg hang, ide utaló link is jó !
Ami az OCC-t illeti én kiba zabos vagyok, mert kb 16 féle szinkronos részt láttam már belőle. Az öreg Paul hangja stabil, de Vinny, Mikey és Paulie hangja is folyamtosan változik, sőt a "segédszerelőké" is, tököm ki van h Paulie hangja is vagy 4 féle volt a sorozat alatt, és ráadásul oylan balfaszul csinálták, hogy volt olyan rész amiben a korábbi hangok felcserélődtek.....
Egy kérdés : Régóta nézem a Discovery-n az OCC choppereresek cseppet sem unalmas történetét, nem tudjátok, hogy ki az Öreg Paul hangja? Mondjuk az nem tetszik, hogy se a Disc., se a Nat.Geo. csatornán nem mondják el, hogy kik voltak a szinkron-alámondó hangok. Ellentétnen a Spektrum viszont nagyon jó! Vezető, márkás hangok és a végén mindíg felsorolják őket ! A Discovery is megtehetné,hogy nemcsak a narrátor nevét említi, aki viszont az egész műsor alatt kb. 2 percig hallható! Pl : R. Kárpáti Levente. De ugyanez igaz az Animal Planetre is ! Újra mondom : szerintem a Spektrum tökéletes. Az OCC hangok is jók, de nem tudom ki az ?!
"de pl. az ezer részben szerepelt Wolf Roth is "meghalt" Szakácsi nélkül. "
Hát ez igaz, de sztem ez is csak megszokás kérdése, mert a fülünk hozzászokott. :)
Én pld Terence Hill-t Újréti hangjával tudtom elképzelni aztán amikor meghallottam mással szörnyülködtem :))
Viszont mások azon szörnyülködtek, hogy az Angol betegben nem Szakácsi Almássy gróf "hangja" pedig sztem ott elég jól kijött Kautzky A. hangja. Már nem emlékszem lehet Dafoe kapta ott Szakácsi hangját?
Jut eszembe Kautzky Armandról, hét elején láttam a Verdák cimű filmet sztem elég jól sikerült. No a film végén volt a stábfelsorlásnál, a Kautzkynak 1-1 beszólása és mindig kontrázták, hogy "na de már megint ez a James Bond szól, mit akar itt"... :))))
Egyébként Derrick-re visszatérve nem tudom, hogy jó választás volt-e ez az új szinkronkiosztás. Újlaky érdemeit nem akarom lebecsülni de sztem borzasztóan nem illik a Derrick karakterhez.
Imádom az eredeti Dzsungel könyvé-t / Balu- Csákányi,Háti ezredes- Képessy József, Majom- Bodrogi/
Akkor már említtessék meg a Szabó Gyula - Bagira, Szombathy Gyula - Ká, Gellei Kornél - Sir Kán trió is!
Csak nekem tűnt úgy gyerekként (egyébként vagy hatszor-hétszer biztos láttam moziban a filmet, egyik meghatározó élményem) hogy Sir Kán kiköpött Gellei Kornél?:-)
Sziasztok !Sajnos csak most találtam erre a topicra,valamelyik kedvenc hangomhoz kerestem a hozzá tartozó színészről adatokat aztám ide is küldött a gugli! De nem is ez a fontos ! Nem tudok rangsort írni , inkább csak a fő kedvenceim : Lemmon és Matthau - Zenthe és Velenczey-vel, Alföldi Robi Carter dokija számomra felejthetetlen, Szabó Ottó - Kristóf Tibor -Grúber Hugó bármelyik szerepe,Az elnök emberei szerintem tökéletes( ez a kedvenc sorozatom)bár Toby - Fazekas Istvánnal jobb volt, a Barátok közt Vili bácsija- Várkonyi András Leo-ként, és Papp János - Martin Sheen hangjaként nagyon tetszik ! Végvári Tamás természetfilm narrátorként és a kicsit spicces angol szakács Keith Flloydként tökéletes! Imádom az eredeti Dzsungel könyvé-t / Balu- Csákányi,Háti ezredes- Képessy József, Majom- Bodrogi/ . A Voyager-ben szerettem meg Barbinek Pétert (Holodoki). Most Ő adja a hangját Forgács Gáborral az A buszon- hoz a Filmmúzeumon. De sajnos messze vannak az eredeti(én még emlékszem rá) Zenthe Ferenc- Gelley Kornél pároshoz ! Haumann Louis de Funes-e utolérhetetlen(l.Balázs Péter).Kerekes József Szamárként, és a Némo-ban is fergeteges! Egyelőre ennyi, várom a hsz.-eket, véleményeket, aztán írom a többit ! Addig is itt az első szikronhanggal kapcsolatos emlékem : James Onedin - Peter Gilmore, magyar hangja Kristóf Tibor, Peter Onedin- Grúber Hugó, Jessica- Káldi Nóra ! Emlékeztek ?!
Derrick, új szinkronnal: NÉZHETLEN! A sorozat - valljuk be! -gyakran unalmas, vontatott stílusát egyedül a szinkron tartotta életben. Nem csak a főszereplőké, de pl. az ezer részben szerepelt Wolf Roth is "meghalt" Szakácsi nélkül.
El vagyok keseredve. Rá kellett jönnöm, hogy nem Derrick, hanem Derrick szinkron-fan voltam... :-(((