Az Isztimér közelében fekvő Burok-völgy jelenleg látogatható, vagy mivel szigorúan védett terület, ezért le van zárva a látogatók elől? Az Országos Kék járásakor nem volt alkalmunk lemenni, de akkor sem voltunk bizonyosak affelől, hogy egyátalán le lehet-e.
Sajnos, más jelvényszerző túramozgalom is érintett. Az OKT pecsételőhelyei közül megszűnik Boldogkőváralja vá. (Abaújszántó - Hidasnémeti vonal), valamint Sirok vá. (Kisterenye - Kál-Kápolna vonal). Utóbbi "racionalizálását" már rebesgették a helyiek (lásd pecsételőhelyek fóruma). Putnok vá. nem szűnik meg, de nagy kár a Putnok - Szivásvárad szakaszért is.
A mozgalom valószínűleg nem szűnik meg, mivel a bezárt mellékvonalakról felszabaduló Bz-k a fővonali személyvonatokban fognak tovább közlekedni, kiváltva az elöregedett "kék kocsikat". Azonban eredeti célját, a mellékvonalak bemutatását sajnos elveszti. :o(((
Szeretném megköszönni Nektek a segítséget, amit kaptam Tőletek! Nagyon rendesek vagytok!
Az előzőhöz kapcsolódva, Padison mi egyszer arra ébredtünk, hogy egy macika szundít a verandán... sokáig aludt... addig nem mertünk kijönni a házból.... hát igen, boldogult ifjúkor... ez ugyanis sajnos nem tegnap, hanem tegnapelőtt történt... szóval régen.
Akkor nosztalgiázzunk, a Tolna megyei Kajdacs közelében egy kellemes augusztusi estén kifeküdtünk egy jó kilátással rendelkező domb tetejére csak ugy , hullócsillagokat nézni. A kelemes éjszaka után hajnalra ott helyben el is aludtunk és reggel arra ébredtunk, hogy köröz körülöttünk a traktor az ekével és körbe lettünk szántva .
Erdély Bihar hegység:
az egyik túra egy horhós úton vezetett egyszer csak három jól fejlett marcona tekintetű bivaly ballag szembe , teljes keresztmetszetben kitöltve a járható részét az utnak. Mi megállunk, ők is, mi nézünk , ők is, miután nem voltak hajlandóak libasorba rendeződni, kénytelenek voltunk meghátrálni és keresni egy kitérésre alkalmas helyet. Később ezek az amúgy igen békés jószágok nagymértékben hozzájárultak a túra sikeréhez, mivel tudtunk, tejet, túrót és sajtot szerezni az amugy teljesen lakatlan hegyen, és nem kellett lemenni a hegyről utánpótlásért.
A Pádison lévő túristaházban kízárólag vodkát lehetett venni:-))
Mi Szeleste mellett jártunk majdnem ugyanígy tavaly nyáron egy tarló szélén. Felvertük a sátrat, gondoltuk, a (sánta) kutya :-D se fog ott háborgatni bennünket, de tévedtünk. Szántani jött a tulaj, de elkerülte a sátrat. Hát, nem sokkal!
Egy kis adalék az elhagyottnak látszó utakhoz. (Románia, 2002) Az első képen még világosban elértük a tervezett szállásunkat, egy kiszáradt sóstót. Felvertük a két sátrat, leparkoltuk, lefedtük a kerékpárokat, és három társam elment megnézni a sóstót.
Egyedül maradtam, amikor... A szívgörcs jött rám, ahogy megláttam az út teljes szélességében elszántan közeledő birkacsordát. Aki látott már ilyet, tudja, hogy nem sok mindennel törődnek. Hamar múlt időbe kerülhet a sátor... Két kispannolt sátor, négy leparkolt bicikli -- mennyi van még hátra, mit lehet menteni? A legjobb, amit tehettem, a fényképezés volt a táborunk emlékére. :-)))
Aztán, amikor minden veszni látszott, vagy két méterre a sátraktól a csorda az utolsó pillanatban elkanyarodott egy úton, amelyet addig nem vettem észre. De az egyik kutya még ottmaradt hátvédnek, és szemmel tartott, amíg a birkák elég messzire nem értek...
Tanulságos eset volt, nem kívánom senkinek az érzést. :-)))
Subject: [geocaching.hu] Hírlevél: Jelzésfestés a Börzsönyben
>Jelzésfestés a Börzsönyben > > A hét második felében, csütörtöktől vasárnapig turistajelzéseket festünk a > Börzsönyben, mégpedig a festői Dunakanyarban, Törökmező környékén. Bárki > jöhet, akinek van kedve megismerni és kipróbálni, hogyan is készülnek a > turistajelzések. Elsősorban csütörtökön és pénteken van sok hely, de a > hétvégére is várjuk az érdeklődőket, akár egy napra is. > > Leírás: http://turistautak.hu/routes.php?id=91 > Bővebb felvilágosítás: kolesar@turistautak.hu, illetve (20) 9612875.
Biztos férfilelked van... meg a többi hozzá. A párom, ha egy nyáron kihagyja a Bp-Debrecen távolságot, már nyavalyog. Ő egy nap alatt teszi meg. Újabban évente kajakkal megkerüli a Csepel-szigetet, még sátrat se visz, a stégeken alszik. Erre én képtelen lennék. Bennem túl sok az aggodalom.
Az erdőben? :-)))) A városban még megérteném. :-) Mitől félsz? Nem, ennek a távnak csak egy részt tettem meg. Egyébként mostanában inkább kerékpárral járok, de sátorozásban nincs nagy különbség, csak hogy még a biciklire is figyelni kell.
Háát.. igen, én is a víztől meg annak a súlyától félek leginkább. Négyen megyünk, elég sok cucc lesz. A térkép azért nem jelöl minden bokorban forrást. Remélem, nem lesz semi baj. Meg ahogy elnéztem, elég sűrűn vannak a települések is.
Ezért nem szoktam bent sátorozni az erdőben. Inkább a mező szélén, ahol az állat is látja, hogy ott vagyok. Eddig még szerencsém volt. Mondjuk a nagyvadak jellemzően nappal járnak és éjjel alszanak, a bagoly meg nem bánt, de azért nem kellemes, ha egy felriadt szarvas átgázol a sátradon. :-) Eddig kutyától féltem leginkább. Ja és nincs az az elhagyottnak látszó kocsiút, ahol hajnalban fel ne bukkanhatna egy szekér, szóval az útra sátorozás kerülendő, minden látszat dacára.