A Honda fórumon én is rajtprogramnak neveztem az Accord motorvédelmét, de Öreg Kergyu mester kioktatott, hogy mi is a rajtprogram. Szóval ez tényleg csak védelem.
egyébként ja tényleg védelem.. hallottam már ilyen megnevezést is...
de legyen má inkább rajtprogram, az mégiscsak jobban hangzik... hm? :-)
ez a Stilo-s legyorsulósdi mutatja mennyire a pilótától függ a 0-100 sprint meg ilyenek..
én is nyomtam már le komoly autókat akik 5.ben előztek én meg 3.ban lódultam neki a kis p. offtopic autómmal aztán lenyomtam őket mint a bélyeget.. :-))
néztek is egy sort...
szóval a pilótán múlik 70% minimum.. ha jól kiautózod, jókor válatsz.. simán lehet virgonckodni..
hááát én nem vagyok az a vitatkozós fajta, meg ez a fórum a Civic-ről szól...
de annyit megjegyeznék, hogy szerintem egy picit oszthatnád finomabban az észt...
mindegy...
az tiszta sor, hogy a katalizátor fojtja a motort, de erre gondoltak a japók is ám!
az precízen be van lőve, hogy a gázok milyen gyorsan távoznak az égéstérből..
ha te ebbe beleturkálsz nehogy azt hidd hogy olyan frankó lesz..
pl. a szelepösszenyitáskor rohadtul nem mindegy a kipuffogórendszer ellenyomása, ami nagyban befolyásolja az áramlásokat és elszökhet a keverék a kipuffogón át a hengerből -> nyomatékcsökkenés!.
simán lehet, hogy egy kisebb folytású kipuffogórendszer ronthat a motor teljesítményén és növelheti a fogyasztását...
tudom persze mondhatod, hogy akkor minek a sportrendszer meg így meg úgy..
azt is be kell állítani, összhangban kell lennie a többi cuccal hogy ne csak a hangja nőjön meg hanem a teljesítménye is..
na de ha minderre teszel egy nagyot, még akkor is kíváncsi leszek majd hogyan vered át a második lambdát. ugyanis ez egy rendesen modern motor igen kifinomult obd-vel, azt azért nem lehet már csak úgy átverni, elég nehéz neki megmagyarázni, hogy a kat. él, virul és minden ok vele.
tudom, tudom persze nem lehetetlen meg mindenki azt mondja hogy majd ő megcsinálja.. aztán a srácnak többet volt szükségüzemben az autója, mint normálisan müködött volna..
szerintem hagyd bent a kat.ot nyomd a gázt mint egy őrült és autózz sportosan tisztán, és nem utolsó sorban garanciával!!
Az szerintem nem "rajtprogram", hanem csak egy gyári védelem.
A Type-S Accordban is ilyen van asszem, meg is lepődött egy reptéri gyorsuláson egy friss tulaj, mikor mentem ellene anno, oszt még nem igen próbált vele gyorsulni. :o) (Elkentem a száját egy 1.8-as Stilóval. :D Gondolom, azóta már azért megtanult indulni. :)
Irtam hogy mellékesen a hangja is jobb lesz, ugyanis a katalizátor terheli a motort ha értenél hozzá kicsit is akkor tudnád miről beszélek ugyanis tele van folytással. Ezt kb úgy képzeld ha ennyire sötét vagy a témához hogy befogják az orrod és a szád te meg fújd ki a levegőt valahogy.
"A garanciát természetesen elveszted."
Ezt megint miből gondolod? szerintem ez is baromság mint amiket irtál, ez a dolog a Honda Hungaryn múlik ugyanis ettől nem mehet tönkre a motor.
"vegyél egy jó ITR-t,"
Nem akarok azt venni mert Civiket akarok. Nagyjából ennyi.
olyan 6 e től kezd el a rev sor világítani, de ez motorhőmérséklettől és az áttételtől függ, talán olyan 6300 körül. de mire az egész sor világít, addig már majdnem leszabályzásnál vagy.
a leszabályzás ahogy figyeltem olyan 6800 körül van, 7-et nem éri el.
és inkább úgy mondanám, hogy enyhén rángatva megy ezen a szinten, persze ezt nem szoktam próbálgatni, váltok elötte egy picivel.
korábban írtam melyik sebességben mit is megy.
asszem 1-67, 2-104, 3-150
rajtprogram meg természetesen nincs benne, az a lábadban van :)
:):) Bár persze ha szabályozott a katalizátor akkor sajna nem 100% hogy ki lehet venni mert a computer észreveszi és hibakódot tárol el, de ügyes szervizesek ezt is tudják orvosolni, már csak az a kérdés hogy mi van a garanciával ez esetben, mert gondolom a Honda Hungary is simán kibúvót keresne akár ebben is ha mondjuk valami gond lesz/lenne az autóval motorikusan pedig sok köze nincs a dologhoz, de hát sajna nálunk igy megy ez..:(:(
"és ami még nekem fontos: közel van a kat. a motorhoz"
Nekem kb az lesz az első dolgom hogy Katalizátor ki az autóból kb 6-8 dl-rel kevesebb lesz a fogyi talán lesz szebb hangja is. És igazából a károsanyag kibocsátási szintet igy is simán fogja tartani mert a coputer a szodától kapott jeleg alapján állítja az üzemanyag levegő keveréket a motornak és igy is simán a határértéken belül lesz a károsanyag kibocsátása. Legalábbis nekem az előző 2 autóm mindegyike simán produkálta ugyanezt még műszakin is, persze lehet a hondánál máshogy van de azért én biztos bepróbálkozok majd..:)
Persze, hogy nem mindegy 6 vagy 8 de ez rengeteg mindentöl függ...
elsösorban a jobb lábtól.. ennél a motornál meg végképp!
Ha nem nyomod neki és szép finoman elcsorogsz országúton a forgalom ritmusával (6.ban 2000-3000 között), autópályán meg betartod a kreszt és nem forgatod alul sem a motort akkor biztos hogy 6-okat fog fogyasztani különösebb erölködés nélkül..
Ha a fent említetteknek ellenkezöjét csinálod és hadra fogod az összes pacit akkor biztos megnö a fogyasztás... de hát az kit érdekel olyankor...
Lényeg a lényeg, ez az egynóc nagyon takarékosnak tünik ha hajtod ha nem.. lényegesen jobb mint a konkurencia...!
(és ami még nekem fontos: közel van a kat. a motorhoz -oké nincs jól hangolt leömlö- de emiatt a motor már hidegindítás után közvetlen nagyon tiszta üzemü, ami azért az unkáinknak..........., na meg hát a tudat nekem!)
Nem elegáns dolog ötmilliós autót venni, és deciliterekben méricskélni, hogy mennyit fogyasztott. Ha olyan útakon és időpontokban közlekedsz, hogy kedvezőbb a fogyasztásod mint másoknak, akkor bármilyen más típusú autóval is így lenne!
úgy nézem te hasonló stílusban autókázol, mint én, és már jól megtiportad párszor a pedált a Civicedben.
Én egyenlőre csak tesztautót vezettem ezért még néhány kérdés nyitott maradt amit esetleg te meg tudnál válaszolni nekem:
1. Mekkora fordulaton villan az első (kettő) REV LED?
2. Mennyi fordulat különbség van az utolsó (hat) REV LED és a leszabályzás között?
3. Hogyan szabályoz le? Dadog vagy egázas módjára szépen megáll rángás nélkül 7000-en és ott ordít? Mennyinél is áll meg pontosan?
4. Apám 7gen 1.6 Sportjával szoktam néha autókázni és abban van rajtprogram.
Legalábbis én annak nevezem... :-)
Ez annyit tesz, hogy álló helyzetben kuplung benyom, egyedik, padlógáz és a motor 4300-on dadog... ha elindultál (van sebességjel) akkor már minden fokozatban -nyílván- elforog 6000 mittudomén meddig (csak párszor próbáltam)
De ez dadog, mert nem egázas...
Szóval a 8gen. 1.8-ban van ilyen "rajtprogram" szerűség?
Upsz sok a kérdés.. na azért ha ráérsz dobhatnál egyenként kommenteket..
Nem ez fogja eldönteni a vételt, mert az már eldőlt.... :-)
Drasztikus romlásra nem számítok, az én stílusomnak megfelel a 3000-3500 -nál történő elváltás amit a bejáratás során is használtam.
A dinamikusabb pedál használatot pedig remélem kompenzálni fogja az, hogy a Jazz-nál is az első időkben ( kb. 3000 km-ig ) a fedélzeti komp. által mutatott átlagfogyasztás 3-4 dl-rel kevesebb volt mint a visszaszámolt érték. Jelenleg pedig a mutatott átlagfogyasztási érték ( ami kicsivel jobb is mint a bejáratás során tapasztalt ) megegyezik a visszaszámolt értékkel.