Mutasd meg a kedvenc gyerekkori képed, vagy a testvéredét, szülődét, gyermekedét, egyéb családtagodét! Ha története van a képnek, azt is meséld el! Ha van gyerekszájas történeted, azt is oszd meg velem!
Reagálok a sorozataidra: Utánam srácok! - Passz... Bevallom, sose hallottam róla... Le a cipővel! - Királyság volt! "Gazsi bácsi lótetű!" Csillagok küldötte - Passz... Kántor nyomoz - Jó volt, szerettem. (Bár nem gyerekeknek való volt...) A kutya és a 4 páncélos - Hű, ez valami lengyel dolog volt, töredékek rémlenek. A kutya, asszem, németjuci volt. Nem kell mindig kaviár - Ah, ez kultikus sorozatnak számított! :-) "Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem!"
Szerintem 3 pici félrehallás volt csak: --- Ugri a bokorban vígan játszik: hopp, ide, hopp, oda ugrik, lám! De Brekkencs se, Tüskés se tétovázik: Ugri után üget szaporán.
Látszik a bokorból két nagy nyúlfül, Látszik a bokorból Brekkencs orra. S még mi látszik a bokorból? Látszik egy tüskés hát!
Hogyha a homályból este lesz már, Nem liheg a fürge, már nem ugrál: Nagyot ásít, s elszunyokál A három jó barát.
Für Anikó hangjára emlékszem - idegesített is rendesen, meg Hernádié is, mert szvsz nem igazán találták el a stílust. Garas hangja nekem is rémlik, Rudolfé nem. Aranyos sorozat volt. (A címe nekem sem ugrik be.)
Hoppá-hoppá! És ez csak itt csak most csak önöknek, csak fejből. Bár mást is meg tudnék így jegyezni :))) (Persze lehet, hogy néhol rosszul írtam, de nekem így rémlik)
Annak a kakukknak Hernádi Judit a hangja, a süninek meg Für Anikó. A borz hangja is itt van a fülemben, csak a színész neve nem jut eszembe. Meg a mese címe sem, de tetszett nekem is, aranyos.
* pirul-pirul * Volt viszont egy másik sorozat is, abban valami süni volt meg kakukk. (Ez már jóval újabb sorozat, inkább 90-es évek.) És a kakukk iszonyúan hasonlított Almási Évára, ezen muszáj volt vigyorognunk. Azok valami kis házban laktak.
Még valami eszembe (mimbe?!) jutott: amiben a legkisebb ugrifüles volt. Annak az volt a címe, hogy "A legkisebb ugrifüles"? A dalocskájára is emlékszem, meg arra, hogy Tüskéshátúnak Haumann Péter volt a hangja.
Mármint nem kevered. De azok is egy bábmeséből keveredtek oda, most nem jut eszembe a címe. Volt benne egy szamár is. Egy gyerekszoba "lakói" voltak, és mindenféle kalandokat megéltek. Rémlik valakinek?
Elájulok! Valszeg azért kell a nagykorú, hogy elmagyarázza a kicsinek, hogy ebben a mesében miért nem lőnek, miért nem folyik vér, miért nem ölnek meg senkit....stb