Elméletileg igen! De semmi nem biztos pl. korábban AHA-733 is szegedi busz volt, aztán áttették Makóra! Vagy ott van az egyszem Volvo 8700-as, az meg eredetileg makói volt még JKM-655-ként, aztán Szeged elvette. De hasonló példa a néhány éve karambolozott Rába Contact is, az is eredetileg szentesi volt, és most csongrádi.
Igen, olvastam, ennek nyomán hívtam fel a Peo. információját. Hogy 1-én vagy 2-án (mert én a június 1-i járatkimaradásról hallottam) miért maradt ki a járat....?? Fogalmam sincsen, de ez azért nem semmi egy nemzetközi járat esetén. Eszembe is jutott a Nagykanizsa-Bécs Zala Volán járatot teljesítő autóbusz bécsi "eltűnésének" története... azért majd számolj be a sztorid fejleményéről (akár magánban is, bár szvsz. többen kíváncsiak lennének majd rá).
Előzmény: MALWIN (35784)
A Szeged tömegközlekedése fórumból idézek egy hozzászólást. Valaki tudja, hogy hogy történt ez a zalai buszeltűnés?
De Szentesről és Makóról az E94-esek a hódmezős vonalra csak kölcsönbe jöttek, nem? Ha megjönnek a háromtengelyűek, utána mind mennek vissza a helyükre?
Majd kiugranak a bőrükből! Ráadásul ez az utolsó két hét a tanév végén amúgy is zűrös a TVnél a különjáratok miatt és ezt még tetézi ez mínusz négy busz, ráadásul több kocsi most döglött meg, aminek korábban semmi baja nem volt, szóval van élmény! Például Hódmezővásárhelyen is egy olyan 260 vette át az ottani E94 helyét, ami már több, mint fél éve nem volt forgalomban! :-O (az is csoda, hogy megy). Makó környéke sem semmi, a tartalékok tartalékai is kintvannak, még Szegednek is át kellett küldenie Makóra ABU-013-at (ő is 260), hogy legyen elég kocsi.
Elnézést, hogy így belekotyogok, de szerintem is az IKARUS 280-as a legmegbízhatóbb gép. Dolgoztam már sok típussal, de megbízhatóság kérdéséeben a 280-as viszi a prímet.
Sorsa bizonytalan. Talán itt is volt szó róla, lehet hogy közlekedési emlék lesz. Nem tudni biztosat. Most azért küzdenek, hogy a 30. szülinapját még itt Szombathelyen ünnepelhessük. Felúj.kizárva!
Ez igaz, csak nem biztos, hogy jó, ha azzal jár együtt, hogy egy cégen belül a vidéki üzemek úgymond lesajnálódnak. Egyértelmű, hogy a kevesebb karbantartást igénylő vagy öregebb gépeket a félreeső helyeken kell megőrizni, de azért nem kell őket sem kihagyni a fejlesztésekből. Ilyenkor szoktak berágni a helyi elöljárók és vadul lobbizni új buszokért, ami pedig ugye megint kérdéseket vet fel. A középutat megtalálni viszont valahogy sosem sikerül.
Szerintem csuklósok csak Szombathelyre és a környékére kellenek Vas megyében. Lehet, hogy Szentgotthárd tényleg olyan mikrokörnyezet, hogy a környező falvakban, már ahol a terepviszonyok engedik, 280-asokat nyomassanak, de szerintem nem lehet akkora zsúfoltság, hogy ne legyenek ide elegek 13,5 méteres buszok. (Szándékosan nem háromtengelyűt mondok.)
Nehéz lesz elkapni 227-et. Kedd-szerda körül megy vissza CTK-874 Szentgotthárdra, és onnan jön vissza AAT-227. Ráadásul valószínüleg ez lesz az utolsó útja, mert vázcserés felújítást kap. 310 pedig Szhelyen tartalék, és ritkán mozdul ki a telephelyről.
Uraim ! AZ AAT-310 valamint a 227-et mennyi az esély elkapni ? Mondjuk Csütörtökön? Rendesen forgalomban vannak még? Szentgotthárdon kell keresni ügyi?
Valóban, ez újítás lehet. Eddig azokat a megállókat, ahol csak felszállás céljából állt meg a járat, azt nem írta ki, ha konkrétan az adott településre írtam a keresést.
Nem tudom, hogy észrevettétek-e, nekem új volt, hogy végre az internetes buszmenetrend is közli a megállóhelyi korlátozásokat (csak fel-, vagy csak leszállás lehetséges).
Nem tudok még térképpel illusztrált kihirdetésről.
Ami érdekesség, hogy 1 bejárat-1 kijárat lesz, így a fotósoknak(;-p) előnyösebb lesz, hogy nem kell 2 irányt sasolni, valamint a napsütés iránya is előnyösebb, hiszen mindegyik kocsiállást fogja a napsütés szembe-oldalról érni a nap valamely szakaszában.