Keresés

Részletes keresés

uraaam Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5723

Tudom, 1866. tér (egyedüli pálmafás etc.)

Közbiztonság? Bélet autót valahol lerakni egy napra? Belefér?

Előzmény: ychl (5719)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5722
kevés a másfél óra. a két és fél már jobb...
Előzmény: uraaam (5721)
uraaam Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5721

Én nem szeretném kihagyni, de mivel öten megyünk, ez is még alku tárgya, de eddig 4:1 a szurdok mellett. Viszont az 5. ember a sofőr:D

A terv (ezek szerint) kocsival Gouves-bol Chania, végülis csak 8:30-kor indul a busz:) Gondolom, másfél óra alatt át lehet jutni reggel...

"- Kocsival: te tényleg nem tudsz mást a Samaria-szurdokról, csak a nevét? ;-)"

A Geológiai közlönyt nem olvastam el, így csak a régi földraj tanulmányaim alapján tudom, hogyan keletkezett, de amit itt írtak, azt elolvastam. Annyit tudok. Érdekel az első pillanattól kezdve, és hajlandó vagyok a hatból egy napot csak erre szánni.

"De sztem Samaria vagy végig, vagy inkább ne."

Ezt én sem gondolom másképp.

Ismétlem: mindössze annyi érdekelt (bár nem bíztam benne), hogy Heraklion felől le lehet-e vágni a aknyart, de nem. Ez van. Marad Chania.

Előzmény: ychl (5715)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5720
neked még nem jutott eszedbe, hogy Hániában le lehet parkolni 1866 téren (vasárnap ingyen), felszállni az Omaloszba tartó buszra, majd séta, komp, busszal vissza Hánia, onna kocsival haza?
Előzmény: ychl (5715)
ychl Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5719
Gouvesből Samaria-túra, mégegyszer:
Bocs, kihagytam egy lehetőséget: kocsival Chaniaba, ott leparkolni, onnét busszal Omalos, végén hajóval Chora Sfakion, Onnét busszal vissza Chania, majd kocsiba be és irány Gouves. Azért húzós, gondold meg. (Ha Chaniaban akarsz parkolni, megkeresem a térképen a helyet, ahol lehet ingyen és még hely is van. Kb. 10 perc séta a buszpályaudvartól, emlékeim szerint)
Előzmény: uraaam (5714)
uraaam Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5718

Jah, én fogalmaztam pontatlanul, bocs.

Nem az a kérdés, hogy hol béreljünk, és mikor, hanem maga az autóbérlés: amit aláiratnak velem papír. Ott mire érdemes figyelni vajon? Erre irányult kérdésem...

Előzmény: Jacques de Molay (5708)
ychl Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5717
Azért van más megoldás is. Chania-hoz közeli szállásról indulva, buszozva sima ügy.
Előzmény: Jacques de Molay (5709)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5716
Dehogy, elég olyan ötkor :-)
Előzmény: Vernon Sullivan (5712)
ychl Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5715
Én Gouves-ből kihagynám Samariát, de te tudod.

- Busszal: nagyon messze van, kora hajnalban kell indulni, nagyon késő este érsz vissza. A túra döglesztő, előtte sem alszod ki magad, ott fizikailag/idegzetileg lestrapálódsz, ilyen állapotban még késő éjjel is buszon döcögni, ehhez erős elszántság kell. Szerintem 1hetes kréta esetén felesleges strapa Samaria a sziget túlsó végéből, lesz bőven látnivaló közelebb is.

- Kocsival: te tényleg nem tudsz mást a Samaria-szurdokról, csak a nevét? ;-)

Omalos felől indul (Xiloskalo) a szurdokba vezető turistaút, a kirándulás végén leérsz a tengerpartra, onnét semmilyen országút nem vezet vissza. Sőt semmilyen út nem vezet sehová. Komppal eljutsz ahová akarsz (2 irányba mehetsz), onnét van országút, busz. Az, hogy Omalosban hagyod a kocsit és visszamész érte, az egy nagy ... nemjóötlet. Szerintem sose érsz oda vissza (mármint akkor kerülővel, hogy az már kreténség).

Ha mindenáron ott is akarsz járni, van még a Samaria "'Lazy Way" :-) ami a tengerpartról indul, visszamegy a szurdokig, majd ismét a tengerpartra. Ez pár km, túlélhető, a kocsi Chora Sfakionban hagyható, oda is érsz vissza. De sztem Samaria vagy végig, vagy inkább ne.

Mielőtt döntesz, nézz meg egy térképet, meg legalább egy Samsaria útleírást.
pl: http://www.west-crete.com/samaria-gorge.htm
(kicsit szokatlanul a lap alján van a menüje, walk desc, photos, ...)
Előzmény: uraaam (5704)
uraaam Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5714

Köszi:)

Az ember mindig próbálkozik, hátha... meg akartam volna úszni a Heraklion-Chania utat, de csak nem megy. Mindegy, ott a szép új út, ha minden igaz...

Előzmény: Vernon Sullivan (5710)
Mogyoro1996 Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5713

Sziasztok!

Junius 20-án megyünk Krétára, Gouvesbe.

Már elolvastam szinte az egész fórumot, de lenne két kérdésem.

Az egyik, hogy szeretnénk menni Santorinire, és ezzel kapcsolatban, hogy

mennyire kell tartani a hajón a tenderi betegségtől. Elég érzékeny

gyomrúak vagyunk, érdemes-e bevenni valami bogyót az út előtt?

A másik meg az, hogy mennyire vannak tengeri sűnök, kell-e szandál a fürdéshez?

Vernon Sullivan Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5712
persze, csak ahhoz, hogy Iraklioból Sougiába érj hajnal 3-kor kell indulni...
Előzmény: Jacques de Molay (5711)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5711
Ha reggel hétkor Sougiában vagy, akkor lehet, mert ott (is) kitesz a hajó, és reggel van átszálással busz Omalosba.
Előzmény: Vernon Sullivan (5710)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5710
A kérdésem az, hogy szerintetek megoldható-e úgy a túra, hogy ne kelljen külön beautózni Chaniaba, hanem máshol felszállni a buszra, vagy autóval a szurdokig és lentről a kompozás után (nem gyalog) visszajutni a szuirdok tetejére valamilyen busszal?

röviden: nem

hosszabban: én is próbálkoztam vele, nem megy. nem ugyanazzal busszal, így nem ugyanazon az útvonalon mész oda, és jössz vissza. tehát nincs olyan közös megálló, ahol leparkolhatnál. Omalosba (ahonnan indul a túra) pedig legkorábban másnap tudsz visszajutni.

de ha megnézted a térképet, meg megnézted a buszok menetrendejeit azért ez neked is ki kellett, hogy derüljön...

a térkép: http://www.interkriti.org/smap2.htm
a menetrendek: http://www.bus-service-crete-ktel.com/timetables3.html

üdv
.vs.
Előzmény: uraaam (5704)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5709
Sougiából érdemes elindulni reggel x-kor, csak ahhoz ott kell lakni. A többieknek marad a drága szervezett út.
Előzmény: uraaam (5707)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5708
Előzmény: uraaam (5707)
uraaam Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5707

használtam és végigolvastam minden bejegyzést, amelyikbens zerepelt a samaria/szamaria szurdok kifejezés...

azt vettem ki, hogy chaniabol érdemes elindulni reggel x-kor

Előzmény: Jacques de Molay (5706)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5706
Használd már a keresőt, baszki.
Előzmény: uraaam (5705)
uraaam Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5705

Még egy kérdés, ami eszembe jutott:

autóbérlésnél kell valamire/mire érdemes figyelni?

uraaam Creative Commons License 2006.06.01 0 0 5704

Szevasztok!

Na, közeledik az indulás időpontja, nekem 17 nap.

Olvasgattam, szemezgettem, találtam pár ötletet, amit és ahova érdemes, köszönet érte.

Egy dolog nem teljesen egyértelmű számomra, ez a Samaria szurdok. Ahogy a beírásokból kivettem, Chaniabol indulnak a buszok x időnként, azok visznek el a bejáratig, onnan séta-stand-komp-busz vissza Chaniába.

Mi azonban Gouves-ben leszünk, Herakliontól keletre 15 km-re. A kérdésem az, hogy szerintetek megoldható-e úgy a túra, hogy ne kelljen külön beautózni Chaniaba, hanem máshol felszállni a buszra, vagy autóval a szurdokig és lentről a kompozás után (nem gyalog) visszajutni a szuirdok tetejére valamilyen busszal? Vagy ez nagyon bonyolult lenne?

üdv

uraaam

oróka Creative Commons License 2006.05.31 0 0 5703

Kedves "Szaszu4"!

Bár segíteni nem tudok, inkább te segíthetnél rajtam! Mi ugyanebben a szállodába foglaltunk szállást, de majd csak szeptemberben. Ha megjössz, légyszives írd meg a véleményedet, hogy milyen volt! Egy levelet már kaptam olyan valakitől aki tavaly volt itt, ha érdekel csak üzenj, és elküldöm. előre is kössz!

Előzmény: Szaszu4 (5147)
uraaam Creative Commons License 2006.05.31 0 0 5702
... bár úgy emlékszem, ötkor kellene találkozni, és a gép maga 7-kor indulna...  de lehet, hogy én jegyeztem meg rosszul ...
Előzmény: gumimacy67 (5700)
uraaam Creative Commons License 2006.05.31 0 0 5701

Nekem is valami hasonlót mondtak az Apollónnál, csak még nem volt teljesen konkrét.

Már "csak" 18 nap...:)

Előzmény: gumimacy67 (5700)
gumimacy67 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 5700

A Malév charter mentrendje (a Malév honlap szerint), amit az Apollón Travel bérel:

Budapest - Heraklion - Santorini - Budapest

17:05 - 20:20 - 21:10 - 21:45 - 22:35 - 23:45

Tehát az útvonal Budapest - Kréta - Santorini - Budapest, először Krétára megy és visszafelé Santoriniről "egyenesen" Budapestre. Ez Malév információ...

Fabien Creative Commons License 2006.05.31 0 0 5699

Végülis nem Kréta lesz idén. Illetve kicsit lesz, mert a charter hazafelé leszáll Heraklionban este 11 körül :)

Sokadik verzió jött össze a sok embernek együtt inkluzíve három infant.

Kréta idén marad a hálószobánk falán:

christinesmall Creative Commons License 2006.05.30 0 0 5698
Kösz a megerősítést, én is így gondoltam :)
Előzmény: Skov (5694)
christinesmall Creative Commons License 2006.05.30 0 0 5697
Épp tegnap és ma váltottam e-mailt a Jacques által preferált autókölcsönzővel és 7 napra kapok egy Fiat Puntót 140 Euróért. Ha reggel írsz nekik, még aznap biztos válaszolnak.
Előzmény: George14 (5695)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.05.30 0 0 5696
Helyek: www.chalga.hu/kreta
Autóbérlés: http://www.bluesearentals.com/
Előzmény: George14 (5695)
George14 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 5695

Sziasztok!

Mi magánúton szeretnénk Kréta déli oldalára utazni, még nem tudjuk hova pontosan. Repülővel érkeznénk meg Heraklionba és autót kölcsönözve mennénk le délre. Szeretnénk infókat gyűjteni, ha tud valaki Lendasról, Isoutsourosról, Kaloi Limenesről, Mataláról, Agia Galiniről élménybeszámolni és szálláscimeket adni, azt nagyon megköszönnénk.  Autót itthonról (net-en) szeretnénk bérelni, ha tudtok ilyen eléréseket, kérjük irjátok meg!   Köszönjük előre is a segitséget!

Skov Creative Commons License 2006.05.30 0 0 5694

Szerintem nem érdemes. 20 Eur/napnál olcsóbban nem hiszem,h találsz olcsóbban.

Mi tavaly szeptemberben VW Polo-t béreltünk 40/nap-ért Rethymno-ban. Igaz,h csak egy napra vittük el, de 20-ért a Punto jó ár.

Előzmény: christinesmall (5693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!