Keresés

Részletes keresés

Noirdesir Creative Commons License 2006.06.06 0 0 10957
Hali Toto!

Van valami fejlemény bankbiztonság témakörben?
Előzmény: Toto_HU (10943)
friss nick Creative Commons License 2006.06.02 0 0 10956

Azér' inkább lurker üljön az ablak mellé, amiben épp belelőtt egy lelkes hobbi terrorelhárító :) miután a lövedék átlyukasztott már 2-3 utastársat...

Lövedéktípusok, ez yo 5let, de a hüjjék még a színházban se kapcsolják ki a mobilt 100%-ban, tehát nem gondolnám, hogy majd mindenki kicserélgeti akkurátusan felszállás előtt az ezer joulos 357es lőszereket gumira :)

Vagy esetleg a stewardessek mindenkinél ellenőriznék beszálláskor, hogy gumisra cserélte-e? Akkor meg a sloziban (dohányzás közben) pakolászná vissza némelyik :)

Előzmény: Messer22 (10954)
Kiskalóz113 Creative Commons License 2006.06.01 0 0 10955
Nem tudom ki ismeri a sztorit, de volt olyan, hogy egy repülőnek, kb 8-10 üléssor hosszan leszakadt a teteje. És mindezek után még le is tudott szállni. Az utasok, mintha egy cabrió kocsiban ültek volna. Szóval tényleg sokat kibírnak.
Messer22 Creative Commons License 2006.06.01 0 0 10954

HI

Naa,azthittem itt kreatív emberek vannak! :)

van kismillió lövedéktípus,ki mondta ,hogy FMJ-vel lődözz a repcsin?

gumilövedék? műanyag ? vazz egy kesernye elöltöltős elég lenne a tapétavágós emberek ellen.

Messer

NattyDread Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10953
"Amugy megfelelo helyeken mar elindultak tiltakozasok...talan feljelentesek is..ki tuggya?:-))" -- Szuper, gratula, csak keményen! :o))
Előzmény: gvass1 (10884)
Noirdesir Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10952
Személy szerint nem értek hozzá, de repülőgépműszerész ismerőssel beszélgettem már erről még régebben. Azzal együtt át fogom nézni az oldalt amit belinkeltél, de akármit is írnak én azért nem fogok lövöldözni repülőn! ;-)
Előzmény: lurker1 (10950)
humberto Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10951

http://www.online.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0605224466

Zajlik ez élet fővárosunkban...

lurker1 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10950
"gy gépbe relatyve kis helyre van bezsúfolva 1000 olyan dolog ami kurva fontos ahhoz, hogy az a gép normálisan le tudjon szállni a célállomáson és addig se murdeljenek meg az utasok" Ezt Te azért mondod mert tudod, vagy csak tippelsz? Itt egy link, ( http://www.keepandbeararms.com/information/XcIBViewItem.asp?ID=2474 ) amit repülőmérnökök írtak. Ők ugyan nem az utasok fegyvereiért kampányolnak, hanem a pilótákért, de a technikai része ugyanaz. Azt merik állítani, hogy egy repülő nem nagyon esik le attól, hogy lövöldöznek benne.
Előzmény: Noirdesir (10948)
dos48 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10949

Minden fegyverbuzulónak, aki még nem ismeri :  most találtam rá a

www.hermann-historica.de

aukciós portálra. A  47. , 48. és 49. aukcióra klikkelve irdatlan mennyiségű régi és új fegyvert lehet nézegetni rajta, néha megdöbbentően jó leütési árral.

Noirdesir Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10948
"A 747-es pl. úgy van megtervezve, hogy 5-6 ablak kiszakadását is kibírja, a kompresszor még fenn tudja tartani az 1 atmoszférát. Ehhez képest néhány pár mm átmérőjű luk, az kutyafüle."

főleg akkor kutyafüle, hogy ha éppen a kompresszor kábeleit lövöd át, vagy az oxigén csöveket, vagy a tököm tudja mit. Az ok, hogy kibír pár lukat, csak egy gépbe relatyve kis helyre van bezsúfolva 1000 olyan dolog ami kurva fontos ahhoz, hogy az a gép normálisan le tudjon szállni a célállomáson és addig se murdeljenek meg az utasok. Én a tenoristákat is, csak kettesével sorba állítva lőném le, hogy még véletlenül se legyen gubanc. :-)
Előzmény: lurker1 (10947)
lurker1 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10947
"sérülékeny törzs" A túrót. A repülőgep nem egy lufi, amit gombostűvel ki lehet durrantani. Először is, nem könnyű kilőni, másodszor pedig a luk nem okoz semmiféle gondot, mert a törzs MÁR ELEVE TÖBB HELYEN LUKAS. A motorhoz kötött kompresszorok nyomják a levegőt befelé, és egy BAZI NAGY szelepen meg megy kifele amit az utasok telefi..gtak. Meg a szigetelés résein. Meg egy csomó apró kis likon, aminek a szigetelésével nem vacakoltak. A 747-es pl. úgy van megtervezve, hogy 5-6 ablak kiszakadását is kibírja, a kompresszor még fenn tudja tartani az 1 atmoszférát. Ehhez képest néhány pár mm átmérőjű luk, az kutyafüle. Ha nagyon zavarja az utasokat, be kell ragasztani kenyérbéllel, vagy rágógumival :) Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy egy repülő pici és sérülékeny, csak azért mert őket kis helyre zsúfolták benne. Aztán odaáll mellé a kis gezemice csuklós busz, és kiderül az igazság :)
Előzmény: friss nick (10940)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10946

"Meg tulkeppen nekem van nagyon prima muanyag kesem, azt pont iylen femkeresokapus helyekre jarni talaltak ki:-))"

csak nem ott vetted ahol a Glock 7-est is árulják?? :)))"

Neem, kedvelt izraeli tokgyartonk remek termeke, szepen lehet vele kenyeret szelni, elegge massziv, bar elsosorban inkabb dofesre valo, semmint vagasra.

Előzmény: Toto_HU (10942)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10945

"Azért repülőn lődözni, kicsit meredek, ha most csak a gyakorlati oldalát nézem is... Szűk hely, sok utas, sérülékeny törzs, fegyvertkitudjahogyankezelő emberek..."

Jah, de eselytelen egy pisztolyt rantani ott, ahol meg esetleg 341 db van, es utana beleteriteni a ropcsit egy magas toronyhazba, nem?

(vazzeg, montam, hogy vicc)

Előzmény: friss nick (10940)
dos48 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10944

Nekem is van, fehér,fűrészes élű. Van hozzá kanálka meg villácska is ...

Előzmény: Toto_HU (10942)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10943

"Én is amatőr vagyok, csak érdekel a téma. Az szuper lenne ha meg tudnád kérdezni egy profitól. Kiváncsian várom a reakcióját!"

Ma meló után összefutok vele, megkérdezem ezt is.
Előzmény: Noirdesir (10937)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10942
"Meg tulkeppen nekem van nagyon prima muanyag kesem, azt pont iylen femkeresokapus helyekre jarni talaltak ki:-))"

csak nem ott vetted ahol a Glock 7-est is árulják?? :)))
Előzmény: gvass1 (10939)
Noirdesir Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10941
"Aszittem elirtad,
nade, ezt igy meg vegkeppen nem ertem...minek venne el az engedelyt???"

Nem írtam el. Feltételezem, hogy akinek viselésije van és behatol egy bankba a stukkerrel az nem rabolni megy, de ha mégis megpróbálja akkor maradjon valami kiindulási pont a bankfiókban. Szóval a begyűjtött viselésiket berakják egy pácélkazettába és kifelé menet mindenki felcsippanthatja.

Na, nem sok bankrablást hajtottak végre műanyag kés vs 9mm para fellállásból! ;-)
A raboló is mérlegel.

"Belefutottal a rendori gondolkodas csapdajaba!"

Nem hsizem, csak egyszerűen félek a repüléstől, repülőgépektől és attól meg nagyon, hogy a kettőjük harmóniáját megtöri egy .45 ACP ütötte luk a szárnyon! :-)
Előzmény: gvass1 (10939)
friss nick Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10940

Azért repülőn lődözni, kicsit meredek, ha most csak a gyakorlati oldalát nézem is... Szűk hely, sok utas, sérülékeny törzs, fegyvertkitudjahogyankezelő emberek...

És hát ugye repcsivel meg is érkezel vhova, tehát akkor kéne vmi fegyver-világútlevél, egyfajta egyezmény egymás viselésijeinek elfogadásáról stb.

De ÉN azt gondolom, ez gyakorlati szempontból nem jó 5let. Persze ez elméleti vita. Mert a gyakorlatban ennek engedélyezésétől úgy látom meszebb vagyunk, mint Banánisztánban a pógárok jogainak alkotmányosan biztosított védelmétől :)

gvass1 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10939

"Na, akkor hol is írtam, hogy a fegyvert venné el??? Direkt fegyvertartásit írtam (mondjuk viselésit kellett volna)! "

Aszittem elirtad,

nade, ezt igy meg vegkeppen nem ertem...minek venne el az engedelyt???

Meg tulkeppen nekem van nagyon prima muanyag kesem, azt pont iylen femkeresokapus helyekre jarni talaltak ki:-))

"Repülőn pedig minden utastól elvenném a fegyót!"

Belefutottal a rendori gondolkodas csapdajaba!

Előzmény: Noirdesir (10936)
humberto Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10938

Jó, a filmekből soha nem szabad kiindulni, de azért nem szívesen utaznék lukas repülőn! :))

Talán ha egyáltalán nem lehetne a repülőn az utasnál a fegyver, hanem elzárnák egy szekrénybe, megérkezéskor meg megkapná...

Tudom, a "kerámiaGlock"-ot fel lehet vinni, mert nem érzékeli a fémdetektor! :)))))))

Előzmény: mcpie (10935)
Noirdesir Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10937
"Úgyis mostanában találkozom egy bank bankbiztonsági góréjával, majd megkérdezem mi a véleménye erről."

Én is amatőr vagyok, csak érdekel a téma. Az szuper lenne ha meg tudnád kérdezni egy profitól. Kiváncsian várom a reakcióját!
Előzmény: Toto_HU (10933)
Noirdesir Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10936
"Jah, marhasag is, mar ne is haragudj. Meg, hogy egy butaparaszt or elvegye az onvedlemi fegyvert...marhasag."

Na, akkor hol is írtam, hogy a fegyvert venné el??? Direkt fegyvertartásit írtam (mondjuk viselésit kellett volna)!

Repülőn pedig minden utastól elvenném a fegyót!
Előzmény: gvass1 (10932)
mcpie Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10935

Azért azért nem olyan vészes ám pár lyuk a repülőn, mint ahogy azt a filmekben előadják előszeretettel... Ne HollyWood legyen az információforrás. ;)

(Persze ne repeszgránátot durrantson el valaki.)

Előzmény: humberto (10934)
humberto Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10934

Azért a repülőn lövöldözés méfsem a legjobb dolog.. :-)

Előzmény: gvass1 (10932)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10933
"A fegyvertartásit addig elvenné tőled az ember és ha nem ölsz amíg bent vagy visszakapnád távozáskor....esküszöm, hogy nem dolgoztam ki részleteiben a tervet, de ha ennyire rossz ötletnek tartjátok nem is állok neki! :-)"

Azért mert itt 3-4 lelkes amatőr rossznak tartja, lehet hogy biztonságtechnikailag tök jó, és működő megoldás. Úgyis mostanában találkozom egy bank bankbiztonsági góréjával, majd megkérdezem mi a véleménye erről.
Előzmény: Noirdesir (10931)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10932

Jah, marhasag is, mar ne is haragudj. Meg, hogy egy butaparaszt or elvegye az onvedlemi fegyvert...marhasag.

Akkor vagyok a legnagyobb biztonsagban, ha a rablovics joggal feltetelezi, hogy barki nagykoru az ugyfelek kozul fegyvert ranthat es meghentelheti.

En repulore is KOTELEZOVE tennem mindenkinek a fegyver felvitelt, igy lehet leghatekonyabban lenullazni az elterites eselyet:-)) (jo, ez reszben vicc volt, de nem is annyira)

Előzmény: Noirdesir (10931)
Noirdesir Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10931
"Én pl be nem tenném a lábam oda, ahol zseb kipakolás van (kulcs, aprópénz) vagy mondjuk csavar van a lábamban akkor meg kell mutatnom az őrnek a sebet és orvosi igazolást? Az engedélyes fegyveremmel meg mit csinálnak? Elveszik, megoldják a tárolását?"

Ezek szerint a Móri fiókba betetted volna a lábad!?
Mint már mondottam vala fitymapirszingre, térdprotézisre, seggráspolyra, vörösvértest túltengésre nem pittyenne a masina. Persze picit lassabb lenne a bejutás és nem nyújtana 100%-os védelemt (semmi nem nyújt), de alacsony befektetéssel, lényegesen jobb védelmet lehetne biztosítani.....szerintem.
A fegyvertartásit addig elvenné tőled az ember és ha nem ölsz amíg bent vagy visszakapnád távozáskor....esküszöm, hogy nem dolgoztam ki részleteiben a tervet, de ha ennyire rossz ötletnek tartjátok nem is állok neki! :-)
Előzmény: Toto_HU (10930)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10930
"Az én elgondolásom szerintem megfelelő védelmet nyújtana az amatőrök ellen, nem kerülne sok pénzbe, nem kéne hozzá profin kiképzett ex-elite biztonsági személyzet."

Ez kivitelezhetetlen. Trust me, dolgoztam majd 7 évig bankoknál, elég sok bankbiztonságist ismerek.
Én pl be nem tenném a lábam oda, ahol zseb kipakolás van (kulcs, aprópénz) vagy mondjuk csavar van a lábamban akkor meg kell mutatnom az őrnek a sebet és orvosi igazolást? Az engedélyes fegyveremmel meg mit csinálnak? Elveszik, megoldják a tárolását?
Előzmény: Noirdesir (10925)
lviz Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10929

Emlékeztek még arra, amikor egy Gazdagréti bankot próbált valaki kirabolni és a biztonsági őr több lövéssel leszedte?!

A BME-re járt lőni úgytudom :-) önszorgalomból,de legalább hasznát is vette.

Előzmény: humberto (10911)
Gróf Úr Creative Commons License 2006.05.31 0 0 10928
OFF
Egy csőrös Scania-val meg berontok akár a parlamentbe is! :-)

Oda pont nem. Sajnos, pedig ráférne a bentlévőkre...

ON
Előzmény: Noirdesir (10926)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!