Akkor valószínúleg ezeknek is alváz segédkeretük vagy milyük van/volt mint a zágrábi kéttengelyes motorkocsiknak. Azok is az UV-k kortársai, és szintén forgalomban vannak még. Jóval nagyobb a kapacitásuk mint ezeknek a Gotha féléknek.
Feltalálták a: - váltózárat (1800-as években) - biztosított kitérő (csúcssínrögzítés, stb. ellenőrzése) - emelt könyöksínt (Ez is legalább 50 éves találmány...)
A H&K váltóhajtómű és csúcssínrögzítő 60 km/h-ig alkalmazható. (Alkalmazzák is, csak nem itt...)
A vágánykeresztezésen valószínűleg azárt van 15 km/h, mert a villamosoknak kissebb átmérőjűek a kerekei mint a nagyvasúti járműveknek, ezért a vágány megszakításokon (vg kereszt, váltó keresztezési középrész) nagyobb az ún vezetetlen hossz.
Te, menj már be a MÁV-hoz is, biztos van szükség nekik ilyen nagy tudású dolgozóra! Nagyon felelőtlenek: hátborzongató 160-okkal is merészelnek a váltókon haladni. Elképesztő, nem?
Itt a válasz miért van a BKV-nál vágánykereszten 15km/h. Híába bírja el a pálya meg a jármű a nagyobb sebességet, emberi vagy műszaki hiba mindig bejöhet.
Lipcsében két villamos összeütközött tegnap, 17:30 körül. 24 utas sérült meg, a kár 500000 Euró felett van. A kereszteződésben a lámpa működött, a baleset oka egyenlőre ismeretlen. Az ütközésben két NGT8 érintett (Duewag-Bautzen-ABB-Siemens gyártmány). Az egyik kocsi láthatólag az ütközés következtében eltört a csuklójánál.
Nagyváradon pénteken, délután fogják bemutatni az ottani villamosközlekedés 100 éves évfordulójára írt magyar nyelvű monográfiát (ha jól tudom, 600 oldalas, sok fotóval, dokumentummal).
Az esemény alkalmából egy kisebb műsort rendeznek a helyiek, vetítéssel egybekötve.
Amennyiben valaki szeretne odautazni, és megtekinteni a műsort, keresse meg Nagy Istvánt, telefonszáma +40 745134193.
ebbe is van vakami, de persze, ha ilyet vezetnek be, akkor ott több feltételnek is teljesülnie kéne, van amelyik ebben az esetben megoldható, van amelyik nem
Hát akkor oda jutottunk, hogy lehetne, de kis szakasz miatt meg ki fog belekötni az aktuális szabályzásba. Én az 1-es Árpád hídi szakaszán oldanám fel az 50-et csak ott meg a pálya már nem a legjobb.
De tele van kereszteződéssel, és aztat nem szeretik ám (mármint a lámpát) 50-nél nagyobb sebességgel megközelítetni az okosok. Szóval szerintem inkább valami hosszan zárt pályás, aszfaltot csak messziről látott villamospályánál képzelhető el, pláne, ha (illegális) gyalogosforgalommal sem kell számolni.
Ha a Móricz-hurkát megszüntetik, akkor egyirányú szóló motorkocsival nem lehet eljutni Pestről Budára tolatás nélkül, legalábbis le kell menni Budafokra megdeltázni...
Igen, rugózásra valahogy más érzés, mint az itthoni kéttengelyesek (legalábbis amiket ismerhetünk), de azért akkor is csak egy kis kéttengelyes minikocsi. És ha nem tartják jól karban őket, tudnak olyan rosszak lenni, mint egy kockakerekű UV pót a Bartók Béla út külső részén a felújítás előtt :) Pár éve Aradon volt szerencsém kipróbálni, hát... izgalmas volt, ki nem hagytam volna, de úgy látszik karbantartás nélkül és rossz vágányokon az is rossz.
Gothai Grossraumwagenhez sajnos nem volt szerencsém, azok nem tudom, milyenek. A G4-es "gothai bengáli" viszont rövid próba alapján egy nagyságrenddel mindenképpen jobb a mi Bengánknál.