Keresés

Részletes keresés

Stms Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37127
Vai eléggé visszanyúlt Zappa beteg dolgaihoz mostanában. Joe bácsi meg gyártja a Crystal-os lemezeket.
Előzmény: landmine (37126)
landmine Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37126

"Vai es Satriani mar reges reg progrock-ot vagy inkabb jazzrockot jatszik "

Asszem lemaradhattam pár lemezről :)

Előzmény: KARPI (37121)
Buckethead Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37125
Nem, nem megyek =) Főleg hogy Buckethead nem lesz velük, mondjuk nem mintha annyira szeretném, mer van kb 4 hallgatható száma a többi meg olyan "kísérletezés a gitáron effektekkel" szintű dolog. Csak éppen ez jutott eszembe még anno mikor regisztráltam.
Előzmény: Carcass (37112)
Stms Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37124
Még ha unikummal példálóztál volna. ;)
Előzmény: Toth Andras (37123)
Toth Andras Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37123
Ehh, elkalandoztam. Szóval akartam valami hasonlatot a gasztronómiából, de semmi frappáns sem jutott eszembe.
Esetleg a grapefruit. Keserű aztán rákap az ember. Aztán azon kapod magad, hogy buliban grapefruitlevet kérsz és megsértődsz ha nincsen. :)
Előzmény: Toth Andras (37122)
Toth Andras Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37122
Persze, ismerős, de én nem lelkesedem annyira, jól játszanak, meg profi a dolog. Csak nekem túlzottan beteg akar lenni. Azt szeretem, ami magától beteg. A Fredrik lemez meg nálam is ugyanígy hatott: mi ez? 10 hallgatásig az ember nem tudja, hogy mi ez a folyam... aztán rákap az ízére. Most akartam itt a gasztro
Ha már ajánlgatsz magyarokat, ajánlom magunkat is. (Lásd nickem linkjei) És találj nekünk énekest, ehhe, mert kilépett :(.

Vic: azért 6800 egy teljes beállításra... legközelebb inkább új tremolót rakatok bele, ez a Craftsman tremoló elég szemét. De majd útközben derül ki, hogy mennyire volt megfejtés, amit csináltak vele.
Előzmény: Carcass (37114)
KARPI Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37121

meghalgattam a zeneket

a gitarozas OK , jo szolo reszek vannak .

A dob valahogy kilog a kepbol , talan mixeles .

Hosszuak a szamok ,es nincs hatasos modulatio.

Az enekes bandakban a hang kell vigyen mindent , a tobbi az kiseret .

Monoton szamok , valami hianyzik .Az hogy a legtobb ilyen stilusu banda monoton az

a zeneszerzok hianyat mutatja .

De azert van sok banda amelyik ujjitani probal es kitorni ebbol a korbol.

Mondjuk ugy mint a Ramstein , egy kis szinpadiassaggal latvanyossaggal .

Meg a Haggard ( azt hiszem igy irjak) az is tetszik , egyes szamok .

Vai es Satriani mar reges reg progrock-ot vagy inkabb jazzrockot jatszik , persze a guitar hero  mokakkal .

Azt mondtam hogy ez a Derek egy gyengecske dobos .

A stilusrol mondtam hogy olyan mint a lagzizene nallunk.Banati "frisses" ..mondjuk forditasban " szerbes " tanc zene 2/2- ben.

Tobnyire rock dobosokat es basszust visznek lagzira , nagyon jo kemeny "ropogos " backing kell a fuvosoknak akik eszmeletlen sebessegel fujjak es meghozza stacatto-zva.Sok dobosnak ez volt a legjobb gyakorlas , gitarosoknak ugyszinten.

Előzmény: Carcass (37116)
Stms Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37120
Látom, az elmúlt pár nap a jazz kontra death metal verseny fényéáben zajlott, melyből egyértelműen kiderül, hogy egyik se jobb a másiknál, ellenben Bali még mindig egy tudálékos harmadik láb.
Andrejja Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37119
Természetesen! Kaptok majd egy vérestollú lemezkritikát is! >:)
Előzmény: Carcass (37115)
landmine Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37118
Ez tényleg egy kávédaráló :))
pele_ Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37117
Mar elnezest, de szemely szerint nem sorolnam a Pantera-t Death Metal-ba...
Carcass Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37116

Ő jár Portonoy-al, meg Derekkel:

http://www.youtube.com/watch?v=UGtXcv_hrM0&search=cryptopsy

(milyen furcsa, hogy death metal dobosokat vesz maga mellé) :)

(román lagzi dobos)

Egyébként a Dream Theater egyik klipjében James-en Napalm Death poló van! :)

Azt meg elég későn tudtam meg, hogy pl. Petrucci előszerettel játszik death gityótémákat, úgy mint Napalm, vagy éppen Pantera...., ó szegény Dimebag.

Na megyek okkulni egy kis akusztikus gitárestre.

Előzmény: Toth Andras (37108)
Carcass Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37115

Szevasz Andi! :)

Éppen savaznak itt ezerrel, nem könnyű a death metal gitárosok élete! :)

Télen kint lesz az anyagunk, majd kérnék egy kis helpet a terjesztést illetően :)))

Előzmény: Andrejja (37113)
Carcass Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37114

Andras!

Nem tudom ismered e a Watch My Dying-ot....

www.watchmydying.com

A frontember Gábor első zenekaromban volt basseros :)

Most voltak kint németeknél tehetségkutatón, a zsűri szerint ők voltak a legjobbak!

(nem semmi egy ilyen zenét játszó csapattól)

Kicsit amolyan Meshuggah ízzel nyomják a Death Metalt, de jóval emészthetőbb!

Gábor a magyar underground élet egyik nagy harcosa, aki sohasem adja fel, nem alkuszik meg senkivel, elhivatottan nyomja a kemény zenét. Nagyon nagyra tartom őt, mondhatnám példaképemmá vált olyan téren, hogy sohase adjuk fel a zenei elveinket!

Dobosuk egyébként nagyon jó, vállal oktatást is, de tudod, ő is csak egy román haknis :)

Ez a klipjük nagyon bejön, pedig amatőr kreáció!

Nicht vor dem Kind VIDEO

Nézd meg, érdemes..., azt már nem is írom, hogy európában is játszák a klippet. :)

Andrejja Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37113
Jé, mennyi ismerős név! :) Üdv, Andrejja a Zenészinfótól
Carcass Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37112

Most néztem csak, hogy a mester fiatalabb mint én.

Asszem az idősebbnek kijárna a tisztelet, mégha a death metalt is szereti elsőként. :D

Jut eszembe, megyek Guns koncertre 31.én :) 92ben is voltam, igaz akkor még fénykorukban :)

Volt itt egy Buckethead nevű nick, hátha ő is jön.....

Előzmény: Toth Andras (37109)
vic7799 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37111
Ugye ? :)

Velem is ez van, én évente beugrok hozzajuk hogy rakjak rendbe a kicsikét.
Előzmény: Toth Andras (37106)
Carcass Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37110

Ú vazze...., annyira imádom őket! Emlékszem mikor először hallottam őket....., mondom ez meg mi???? :)

Alapmű.....

Toth Andras Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37109
Jaja. Remélem mostanra rájöttél, hogy 321 mesterről lehet vitázni, csak nem érdemes :). A death metal értékeinek befogadásához felnőttség és tolerancia kell, nem kell erőltetni ezt a dolgot. Ahhoz, hogy valaki túllásson a hivatalosan jó zenéken, mint pl. a népzene, ami semmivel nem különb egy bluesnál vagy annál, amikor autodidakta zenészek egymástól tanulgatva saját számokat és feldolgozásokat játszanak (szerintem ez per definitionem a népzene és nem az, hogy a fonóban játszanak, miközben a jányok fonnak), ahhoz iszonyú nyíltság kell.
Előzmény: Carcass (37107)
Toth Andras Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37108
"Masreszt pedig, nyilvan te is tudod,, hogy ahogy minel melyebben foglalkozik az ember a zenevel annal kozelebb jut a Jazz-hez."
Attól függ afrikai vagy európai.
Sajnos a jazz nem a zenélés szent grálja. Csak egy nagyon jól megalapozott stílus.
Én a magam részéről pár éven belül a komolyzenébe néznék bele jobban, sokkal jobban illik ahhoz a fajta muzsikához, amit mi csinálunk.
Jók ezek az improvizatív dolgok, de nehéz vele jól felépített katarzist csinálni.

http://www.youtube.com/watch?search=Fredrik+Thordendal&v=1cwOL_S11EE

Egy román lagzidobos. Egy kutyaütő kakofón gitáros. Aki nem ismerné.
Sajnos a szólókat nem játssza. Nagy kár ez a világnak.
Előzmény: pele_ (37025)
Carcass Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37107
Te is oda hordod? :)
Előzmény: Toth Andras (37106)
Toth Andras Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37106
"Ez a Fulara gyerek egy zseni de olyan rondta gitározás közben mint az állat :))"
Tompika reinkarnációja villanygitárrerként. Hihetetlen, minden szempontból.

Viszont visszakaptam a gityómat a Vintageből... mintha egy másik gitárt kaptam volna, 100x könnyebb rajta játszani. Olyan érzés mint elmerülni egy forró fürdőben.
ááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhh.....
Előzmény: vic7799 (37045)
Carcass Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37105
Értem. Kiváncsi leszek majd a saját zenétekre. A csajszi hangja nagyon jó sztem, van benne vmi fűszer...
Előzmény: vic7799 (37101)
Carcass Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37104

Karpi, köszönöm a kioktatást.

Nem hiszem, hogy minden zenei stílusnak a jazz-hez kellene megérkeznie, addig mindenki hülye, szar zenét játszik, stb.

Satriani, Vai, Malmsteen mikor fognak már felnőni? Szegények, ha tudnák mi az az igazi zene.....

16éve gitározom kb. az első akusztikus gitáromon mindent leakartam játszani amit meghallottam. Mr. lassúkézt nagyon szeretem. Én nem death metallal kezdtem, én ezt vettem fel menet közben. Magamtól jöttem rá, hogy ott vmi mást is kapok. Ezt úgysem fogod megérteni soha, mert nem ismered a műfajt, nem is játszod. Azt sem tudod/érted itt mit és hogyan kell máshogy játszani ill. mi okoz ebben technikailag nehézséget. De hogy is érthetnéd, ha egy Derek Roddyt hakni dobosnak nevezel ki, illetve azzal jössz, hogy nálatok minden lagzis dobos kb. ilyen szinten nyomja.

17évesen volt szerencsém 800 ember előtt játszani egy rendezvényen előzenekarként, Edda, Bikini, P Mobil, P Box, stb. zenéket játszottunk. 18évesen csináltam első zenekari demo felvételemet. 19évesen 200 fős stabil rajongói táborunk volt és akkor már death metalt is játszottam (közben párhuzamosan könnyűzenét is másik zenekarban).

Ma este nemzetközi akusztikus fesztiválra megyek.

Nem kell a vállamat veregetni, hogy majd egyszer felnövök és megtudom mi a zene.

Én is folyamatosan fejlődöm, mindenhonnan érnek hatások.

Legyen itt példaként ex zenekarom, aminek alapítója is voltam többek között, szerintem death metalban ők a legjobbak ma itthon, és a gitáros Flo-t egyik legjobb hazai underground gitárosnak tartom és tudod miért? Mert minden stílusban kipróbálta magát..., nagyon szerettem vele zenélni, és ő is a death-ben talált rá magára. Kiadót is találtak, erre a szar zenére.

http://www.deathmetal.hu/main.php?folderID=880

A letöltés alatt ajánlom figyelmedbe az mp3-akat, 2 albumról is vannak, amit úgysem fogsz meghallgatni, mert előítéletes vagy.

A dobos Endrét, meg ha jól melékszem itthon a 2dik legjobb dobosnak választották. Persze neked csak egy román lagzis dobos lesz.

Jelenleg a mostani zenekarommal hasonló zenén dolgozunk, csak még elborultabb, technikásabb és kommerszebb. Rengeteg örömöm lelem benne, igazi kihívás ilyen zenével elismerést szerezni.

Előzmény: KARPI (37094)
321 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37103
"Csak rosszul esett, hogy leszaroznak olyan zenéket, meg zenészeket akiket én nagyra tartok és szeretek."

Hát, a Scootert többen tartják nagyra a világon, mint az egész metált és jazzt együttvéve. És ettől még nem lehet leszarozni? De. A Scooter szar.
Előzmény: Carcass (37088)
321 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37102
"Mert amióta illegális lett a tabok felrakása netre, sorra tüntetik el az ilyeneket. Vagyis hogy már csak a tabot csinálok saját szerzeményeinek tabját lehet leszedni."

Mondjuk ezt támogatom, legalább nem vezeti félre a kezdőket a többi kezdő által összevissza pontatlanul leszedett tabok garmadája.
Előzmény: Buckethead (37095)
vic7799 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37101
Állandó basszus probléma miatt nem jutottunk még el a saját számok világába.

Jöttek mentek a basszerek épphogy megtanulták a repertoárt aztán vagy mi küldtük el vagy őment el egyéb okokból...

Most végre stabil a zenekar, még ugy 10 szamot megtanulunk és utána jöhetnek a sajátok...
Előzmény: Carcass (37093)
vic7799 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37100
Mint említettem volt nekem is, tudom mennyibe kerül és mit tud.

Én semmi másra nem használom a POD-ot mint otthonra, egyszerűen az erősítő szimulációk zseniálisak és a VAMP2 a nyomába sem ér a hangminőségnek.

Nem véletlen azért a fél ár....

Előzmény: Carcass (37092)
landmine Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37099
A kedvenc stílusomat kifelejted? Hol marad a rep, és a háúz?
Előzmény: 321 (37098)
321 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37098
Már írtam.

komolyzene,
jazz,
népzene-világzene,
pop, funk,
egyéb...?
Előzmény: Carcass (37078)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!