Keresés

Részletes keresés

thehassan Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10770
Azért egy apró dolgot el kellene fogadni: bár a legális önvédelmi lőfegyver az már az önellentmondás kategóriába tartozik kis hazánkban, ettől függetlenül RENGETEG fegyver van az embereknél! Rendőrök, katonák, vadászok, sportlövők, pénzszállító biztonsági őrök, satöbbi. Namármost ezek az emberek ugyebár rendszeresen mészárolják az 50 méteres (katonák esetében 400 méteres) körzetükben lévő embereket, ugye, Kevin?
gvass1 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10769

"Persze GP nekem is van, mint jó fegyverbuzinak, sokszor még nálam is van, de én se tudom, tulképp minek. Nem bízok benne. "

Pofanloves celjabol jelentkezzel nalam, es rovidre zarjuk ezen problemadat nehany ropke pillanat alatt.

Ize, NEKEM lesz ropke pillanat, amig lovot kettot orcadba, neked lesz negyedora taknyodban fetrenges.

Előzmény: friss nick (10766)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10768

"Én pl. nem örülnék neki, ha bárki járkálhatna éles fegyverrel, bármilyen alapos vizsgálat után is van, mert nem bíznék se benne, se a vizsgálatban"

Akkor hulye vagy. Kersz durvabbat?

Vagy pl. csak annyit: Jartal mar szlovakiaban? Es miylen volt? Hullahegyeket kellett kerulgetni allandoan es elugrani a lovesek elol? Ha nem, akkor faszsagot beszeltel. PONT.

Előzmény: Kevin_A'are (10756)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10767

Csak egy pontosítást: sztem a börtön elég szívás ám, csak nem nem a - bocsika - gettólakó cigánynak. Neki olyan, mint otthon. Hazajárnak. Mármint a környezet, a szag, a lepukkantság, a stílus, a nyomor, a kosz, a nincstelenség. A "törvények".

NEKED borzasztó lenne, hidd el, nem épp delux.

Viszont azt nemigen tartja visza, akit kellene, abban igazad van...

Előzmény: erandrew (10765)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10766

Megyek én is most már tényleg. Egyébként nem az muhaházott be, akinek írtál uit... még jó, hogy nincs mindenkinél éles, mert jönne a parázs vita aztán vki halott lenne :)) na jó, hüjje vicc.

Meg még vmi. Nehogy azt hidd, hogy a cigányok ellen "ideális" a GP. Ideális, az más, mondjuk a lángszóró, a páncélház, a sörétes vagy a hatásos és végre is hajtott törvények.

Talán, ha elfutni vagy ölni nem tudsz/akarsz, akkor egy tapsnál jobb, de én SOHA nem bíznám az életemet egy kütyüre, amelyik cirka 2mre lő (ha nincs szél semerre, hátszélben esetleg + 1-2m), nincs azonnali megállító hatása, zárt térben - cseszheted, ha belelépsz a felhőbe - cseszheted, ha bírja mert immunis vgy totál gőzös - cseszheted, közel kell menni a késsel hadonászó faszihoz - cseszheted, satöbbi. Késsel még éles fegyverrel szemben is agyonszúrhatnak akár 5-6-7 méteről, ha elszánt a támadó, ő kezd, és/vagy többen vannak...

Inkább a fegyver elrettentő hatására építenék, ha valamire. Talán nem anyira kockáztatnak, ha ESETLEG lehet éles is, vagy ntán akkor te lehetsz civil nyominger is, ilyesmi. Persze GP nekem is van, mint jó fegyverbuzinak, sokszor még nálam is van, de én se tudom, tulképp minek. Nem bízok benne. Igaz, nem is próbáltam még ki senkin, lehet, h beválna. LEHET.

Előzmény: Kevin_A'are (10764)
erandrew Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10765

Nos, igen, az emberi életet tisztelni kell, ebben igazad van. Csakhogy, ha teszem azt nem hozzám mászik be, hanem a 80 éves nagyanyámhoz, és agyonveri?! Merthogy ő biztos nem tiszteli az én jogaimat, ha egyszer lopni jött.

Igen, tudom, szeresd felebarátod, meg fordítsd oda a másik orcád is, meg minden, de engem sokkal jobban zavarna, ha meghalna valamelyik szerettem, mert nem volt eszközöm megvédeni, mint az, hogyha egy ilyen szeméttel kevesebben lennénk, és én húztam volna meg az elsütőbillentyűt.

No, meg a börtönbüntetésről is megvan a véleményem...

Ez nem büntetés, ami manapság van. Egész nap pihi, 3X ingyen kaja- pontosabban az adófizetők pénzéből :(, fűtés, színes tévé- 40 csatornával.....

Na ne má! Ezeket a jómadarakat vinni kéne mind követ törni, vagy útépítésre, földet hányni, akkor biztos lenne elrettentő ereje a börtönnek. Legalább annyit dolgozzanak, hogy a saját ellátásuk értékét kitermeljék!

"Olyan statisztika nincs, hogy mennyivel növekedett a fegyverrel történő visszaélések száma ahol engedélyezték azt? Pl. az iskolai lövöldözések Amerikában? Illetve ezzel szemben mennyivel növekedet a sikeres önvédelmi esetek száma, ami éles nélkül nem lett volna sikeres?"

Ilyenről nem tudok, az viszont biztos, hogy a Briteknél, miután egy pár éve gyakorlatilag megszűntették a polgári fegyvertartást, azóta valami 30%-al nőtt a bcs-ek száma.

Iskolai lövöldözés: Nos, itt pedig már a másik végleted tekinted, hiszen USA-ban azért elég kevés szabály van fegyvertárolásra. Olyat én se szeretnék!

Megfelelő tárolóhelybiztosítással azért ez mindenképpen kezelhető, és ott sem elsősorban a gyerekek, hanem a szüleik a felelősek. No meg azt is vegyük számításba, hogy ott mennyi fegyver van/mekkora a lakosság.

Az, pedig, hogy meg tudta-e volna oldani éles nélkül...hát szerintem ez nem mérhető sehogyan, hiszen az is egy megoldás, ha a kórboncnok rádcipzározza a fekete zsákot... Ha pedig ott az eszköz, akkor használni kell! Egyébként is, megfelelő fegyverhasználó esetén csak akkor kerülhet elő a fegyver, ha már semmilyen más kiút nincsen, legyen az éles, vagy GP.

Előzmény: Kevin_A'are (10763)
Kevin_A'are Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10764
Elég jó dolgokat írtál. Holnap átolvasom mégegyszer, mert a szomszéd szobában most kezdtek rohadthangosan zenét hallgatni. A szóból meg nem értenek...ezeknek se ártana egy tár pepper aztán rájukzárni az ajtót. Dehát másképp kell elintézni. Na bye.
Előzmény: friss nick (10762)
Kevin_A'are Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10763
Hi! Na ilyen hozzászólást vártam. 1: rosszul fogalmaztam, "a kötekedő cigányok" és a "betörők" az 2 külön példa lett volna. 2: "Aki annyira féreg, hogy mástól lop, mert nem hajlandó tisztességes munkát szerezni, az nem érdemli meg, hogy éljen." Akkor öljük meg? Meg is tennéd? Élnél a tudattal?. Szerintem: büntetni más módon, de az emberéletet ettől jobban kell tisztelned, akármilyen is. Szerintem.
3: Én nem mondtam, hogy mások felnőttebbek. Alapvetően olyan társadalom lenne a cél, ahol nincs szükség ilyesmire. Tehát ez olyan, mint a tüneti kezelés. A probléma forrása attól még nem szűnik meg.
Egyébként igazad van. Olyan statisztika nincs, hogy mennyivel növekedett a fegyverrel történő visszaélések száma ahol engedélyezték azt? Pl. az iskolai lövöldözések Amerikában? Illetve ezzel szemben mennyivel növekedet a sikeres önvédelmi esetek száma, ami éles nélkül nem lett volna sikeres?
Azt még mindig tartom, hogy rosszabbul érezném magam, ha bárki (ha át is ment a tetszten) éles fegyverrel szaladgálhatna hazánkban.

(ui: öcsém, ha már arra van erőd, hogy bemuhaházz a másiknak, annyi eszed is lehetne, hogy hozzászólsz legalább 1 értelmes/hasznos mondatot a témához, vagy ha nem tudsz, akkor a legjobb nem írni semmit...)
Előzmény: erandrew (10760)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10762

Ja, igazad van, azt meg nem is mondtam, hogy MIÉRT NE lőhetném le / üthetném agyon, aki hozzám BETÖR? Miért is nem? Mi a büdös #&°&#<~#&ért jön be?

Ez már csak azért is visszás, mert ha van egy állat kutyám, amit rendesen elzárva tartok (mondjuk BELÜLRE zárom a házba, rendesen bezárva), és valaki betör, pl. behatol ablakon, amikor nem vagyok ott és megöli a kutya, akkor engem nem cseszgetnek, a kutyát is csak azért altatják el, mert emberölést és vért ízlelt, és rákaphat, mert könnyű ellenfél neki...

De legutóbb épp Szlovákiában és Olaszországban jött ki a törvény, hogy magánterületen belül NEM vizsgálják az arányosságot: magyarul házadban megölöd - te dógod, minek volt ott. (BÁRMIVEL, ez egyébként tök független a lőfegyvertől)

Előzmény: erandrew (10760)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10761

Bocs, de sztem ez az egész hülyeség! Akarom mondani, téves vélekedés, amit pont a média sulykol. Meg a többi hozzánemértő borzonganiszerető.

Mármint, hogy ha elterjedt lenne a legál önvédelmi, akkor azzal mennének betörni a cigányok vagy nemcigányok. Meg fosztogatni. Meg dugóban lődözni. Meg családi vitákat rendezni.

Ez azért nem állja meg a helyét, mert ha engem vki a házamban lelő, eléggé nyilvánvaló lenne még kezdő helyszínelők és friss nyomozómókusok számára is, hogy nem egészen önvédelem esete forog fenn. És it jönne a lényeg, a magántulajdon védelme, a következetesség és a pozitív médiabefolyás: HA történne ilyen (biztos történne, de hát jelenleg is évi 20-30 felderítetlen gyilkosság történik pl., tehát semmi sem tökéletes), akkor az idegbteg elkövetőt 20-30 évre sittre,  jó nagy médianyilvánosság mellett. Aztán 2-3 eset után tanulnának, és nemigen történne ilyen. USAban azt a rohadt sok gyilkosságot nem a hivatalos CCW (rejtett viselésivel) rohangáló pógár hozza össze, hanem az illegál bűnözők. Deazok most is vhetnek, itthon is. Vesznek is, hidd el.

A másik, hogy kevés ember van, aki élvezetből, hidegvérrel gyilkol. Azok elmennek Irakba, vagy sorozatgyilkosok lesznek. Egy átlagbetörő nem ölni akar, hanem könnyű zsákmányt. Arányosságot fontolgat, mit nyerhet/veszíthet. Feleslgesen nem kockáztat. Ha ölni akarna, most is megtehetné, baltával, késsel, téglával. Néha pánikból ölnek, de azok jobbára milyen arcok? Szted ők kapnának engdélyt, vagy egyáltalán, lenne pénzük ilyesmire? Falusi öregaszonyfosztogatók.

A harmadik, s ezt kifejtettem már itt: a társadalom legfőbb értéke az emberi élet. A társadalom jó része tisztes pógár, a társadalom úgymond hasznos tagja. Azért mert ESETLEG van olyan hülye, aki a feltételek ellenére kap engedélyt és csinál vmi baromságot, miért kéne a többséget ELŐRE KOLLEKTÍVE büntetni, és megtagadni tőlük a legértékesebb megvédésének LEHETŐSÉGÉT?

Negyedik: én szigorú GYAKORLATI visgát is kitalálnék, de komolyat, amin TUTTI nem mész át, ha nem jársz mondjuk tanfolyamra jópár hónapig. Namármost, akkor már sok szűrő belép: lőtársaid, oktatód, ZSÉ (el kéne lőni 1-2 ezer skulót), tényleg akarod-e + megszokod a fegyvert, elmúlik a cowboy korszak, hogy "hú ez igazi, na most akkor nagyon vagányan mindjárt előveszem". Meg ez állam bácsinak szép bevétel is lehetne, mint anno állami nyelvvizsga. Vagy az engdély díja...

Ötödik: ha nem lenne a lőfegyver ritka mint fehér holló, hanem mondjuk lehetne akár a mögötted álló kocsiban is, meg a melletted állóban is, meg egyáltalán, TERMÉSZETES lenne és nem kivétel, akkor talán nem kezdenél el nagyhangon hadonászni vele a dugóban idegből, mert még vki félreért és meghalsz... Egyébként meg valóban vannak idegbetegek, de a józan többség szurkálni se kezd el dugóban, pedig a kés legális...

Ha meg elmebeteg vagy és mindenáron fegyvert akarsz GYILKOLÁSRA, azt most is szerezhetsz, illegálisan kb. 2 nap alatt a piacon (és ugye aki rabolni+gyilkolni megy, tán nem várja be a hivatalos engedélyt meg a BEJEGYZETT stukkert) de legálian se olyan nehézkes, ha AKAROD. Nem feltélenül ÖNVÉDELMI, de az agyonlövendő házlakó nem fogja megkérdezni, hogy "akkor ugye ez nem sport, hanem önvédelmi"...? Van itt néhány embernek pár darab, oszt mégse járnak vele lődözni éjszakánként a gombaszedő nénikéket.

Meg van még pár indok, de lassan elhúzok, meg biztos unalmas is már ez a vita, én unom marhára, de bosszantó, hogy az állam ENNYIRE leszarja azokat akikből tulképp vígan élnek az urak... Meg bosszantanak a hamis riogatások is, mert emiatt parázik mindenki.

erandrew Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10760

Hali!

Bocs, de azért van egy pár dolog, amiben sztem nincs sok igazságod.

Aki pszichikai alapon fog mészárolni, és nem azért, mert annyira profi- ld móri bank- az fegyver nélkül is meg fogja tenni. Sőt, van vmi statisztika is, hogy az USA-ban elkövetett gyilkosságok szignifikánsan magas százalékát követik el, NEM lőfegyverrel- bocs de késő van, most nem kaparom elő...- tehát aki ölni akar, az meg fogja tenni lőfegyverrel, vagy a nélkül is!

A betörőt pedig igenis lelőném- mindegy, hogy cigány-e, vagy sem, én nem ez alapján szoktam minősíteni az embereket! Aki annyira féreg, hogy mástól lop, mert nem hajlandó tisztességes munkát szerezni, az nem érdemli meg, hogy éljen.

A betörőnek meg most is lehet illegálisan tartott lőfegyvere- amennyit csak akar!, én meg megpróbálom megönvédeni magam gázpisztollyal vagy aki még ennyire sem felkészült- lapátnyéllel/konyhakéssel/vázával, ő meg tol két 9mmest az arcomba, nagyon fair küzdelem volt- köszönöm szépen....

Akkor már inkább halok meg tisztességes tűzharban- ott legalább  van esélyem. Ami viszont szegény időseknek ritkán adatik meg, akiket előszeretettel vernek halálra párezer forintért....

Ahogy szokták volt mondani, nem lehet mindenki mellé rendőrt állítani!

Ami pedig a társadalmat illeti:

Miért felnőttebb bármelyikünknél egy szlovák/belga/svájci/amerikai ember??

Ennyire azért ne degradáljuk le magunkat! Mindent meg lehet tanulni, csak lehetőség kell rá. Ha egy gyerek sosem lát életében fát, nem fog megtanulni felmászni rá.

Kevin_A'are Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10759
Csak nyugodtan, van akitől ennyit vártam. Elolvasni sem muszáj, reagálni meg főleg nem, szal legközelebb magadban tarthatod. Okosabb tudják hogy indítónak szántam. Szal pl. humberto milyen helyzetben használnád az éles fegyvered?
Előzmény: NattyDread (10758)
NattyDread Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10758
Erre megérdemelsz egy nagy muhahát!
humberto Creative Commons License 2006.05.10 0 0 10757

"egy ilyen vizsgálaton vagy olyanok is átmennének akiknek nem szabadna, vagy pedig senki."

Ebben van igazság!

"társadalmunk semmiképp nem érett még az éles fegyverre."

Egy bizonyos része valóban nem, mint azt írtam is, de a "jobbik fele" miért szívjon a hülyék miatt?

Kevin_A'are Creative Commons License 2006.05.10 0 0 10756
"alapos vizsgálat"
Szal gondolkodom hogy mondjam. Szerintem bármilyen alapos vizsgálatot csinálnak is, nem tudják kiszűrni, hogy az adott ember nem-e egy aberrált sorozatgyilkos lesz miután éles fegyverhez jut, vagy eleve ilyen csak okosan álcázza. Lehet hülyeségnek hangzik, nemtom másképp kifejezni magam, szal szerintem egy ilyen vizsgálaton vagy olyanok is átmennének akiknek nem szabadna, vagy pedig senki. Én pl. nem örülnék neki, ha bárki járkálhatna éles fegyverrel, bármilyen alapos vizsgálat után is van, mert nem bíznék se benne, se a vizsgálatban. Ha éles fegyvert kapnál, lelőnéd pl. a cigányokat akik kötekednek vagy betörnek a házadba? Ez sem gyere be. Ha a támadónak is éles fegyvere lenne, akkor már az lenne. És akkor ki győz? Aki pontosabban, gyorsabban kezeli a fegyvert. Itt be is zárul a kör. Az ilyeneket a rendőrségre kéne bízni, a kötekedő cigányok ellen meg tökéletes a gp. Most mondhatod, hogy a rendőrségre meg nem számíthatsz. Jó. De azt is be kell látni szerintem józanul, hogy a társadalmunk semmiképp nem érett még az éles fegyverre.
Előzmény: humberto (10755)
humberto Creative Commons License 2006.05.10 0 0 10755

Itt mindenki a médiát fikázza, ezzel kapcsolatban egy kissé OFF, de mindegy.

A média nem egy akkora szörnyeteg mint egyesek beállítják! Csak a médiának is van szutyka, legalja, mocska... stb-je, mint pl a Fókusz, Aktív és a többi hasonló totális hazugságokon alapuló szarságok.

Szintén ide tartozik a Blikk és a többi szennylap a "Flóbert pisztollyal lőtte fejbe magát egy 15 éves fiú Mucsaröcsögén" kezdetű cikkeivel.

Ebben egyetértek, ez a műfaj undorító, félrevezető, megtévesztő és 99,9% ban hazugságokra épül.

De a média elég tág fogalom, sok alfaja van, ezek nem álltalánosíthatók! Média nélkül érdekes lenne az élet, hiszen vannak a médiának ártalmatlan, nem káros fajtái is.

Azt meg, hogy a fegyvereket nem reklámozzák, a fegyvertartást nem népszerűsítik, az a társadalom hibája. Túl sok az idióta, nem beszámítható idegbeteg állat, az ő kezükbe tényleg nem való fegyver. HOZZÁTESZEM, AKI NEM IDE TARTOZIK, KAPJON LEHETŐSÉGET MÉG ÉLES FEGYVER TARÁSÁRA IS!!!!!

A normális, fegyvereket tiszteletben tartó, azt normálisan kezelő, törvénytisztelő embrt ( mit itt a topic látogatói ) nagyon kevesen vannak, a legtöbb embernek a fegyver egyenlő azzal, amive a Chuck Norris hadonászik a filmekben. Ha még azt súlykonák beléjük, hogy "igen, fegyverrel buziskodni menő" akkor még töb lenne a fegyveres bűncselekmények száma.

Tehát nem értem, hogy egy alapos vizsgálat után miért nem lehet bárkinek bármilyen fegyvere, azt viszont értem, hogy a média eszközei által megpróbálják az erőszakos fegyverkezést visszaszorítani.

Csak sajnos ez mára oda jutott, hogy ma már a média totálisan fegyverellenes, és ez nem jó!!

Bocs, ha valakinek nagyon belegázoltam az értékrendjébe, ÉN NEM VAGYOK FEGYVERELLENES, de szeritem ezt senki nem feltételezi rólam, REMÉLEM.

Előzmény: B.B85 (10754)
B.B85 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 10754
Ezt komoly?Egyetértek veled 100%-ban!Csakhát az aberrált médoában ezt hogy gondolod?Ha ilyen téma van láthatod milyen "szakéröket" hívnak!Amúgy mintha régesrégen Bokrossdoki lett volna egy m1-es műsorban!De nem hinném hogy sikerünk lenne ebben a k@rva nagy toleráns világban.
Előzmény: omen007 (10751)
omen007 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 10753
Nem is lenne baj, hogy a rendőrség előtt szakértő minősíti a papírokkal nem rendelkező fegyvereket, nem a rendőrségi ügyintéző nem fegyverszakértő, ő csak regisztrál a rendelkezésre álló adatok alapján. Megjegyzem, hogy az Európa szerte egységesen elfogadott jelzések alapján erre sem lenne szükség, mert egy fegyverengedélyezéssel foglalkozó jól képzett munkatársnak, vagy az adott esetben ellenőrző rendőrnek, meg kellene tudni állapítani a fegyver fajtáját (éles/nem éles) és elbírálni, hogy a viselési engedély alapján jogosan viseled-e az adott fegyvertípust.

Ok ez nem így van, a mi kis hazánkban erre szakértő szervezet létezik, aki a vizsgálata alapján tanúsít. Mi mindent jobban csinálunk!

Ezért bevittem a papírokkal nem rendelkező, H. Weihrauch által gyártott, Arminius HW88 Airweight típusú gáz/riasztó fegyveremet az MHK-hoz. Ők jegyzőkönyvbe foglalták a szakértelemmel végzett vizsgálatuk eredményét, miszerint:

1.A fegyver gyártási száma, négyjegyűre csökkent, az első három számot (119) elegánsan elhagyták.

2.Gyártó: Arminius

Típus: (majdnem tökéletesen eltalálták) HW88

A többi adat valószínűleg jó!

Ezért a „komoly felelősségteljes” munkáért áldoztam 6 órát az időmből és 2300 forintot a pénzemből.

Előzmény: Toto_HU (10752)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10752
"Ez az ország egy nagy dedó, impotens törvényhozókkal. Szakértelmük nulla és törvényeket hoznak, de sajnos ez más területeken is így van."

Ez is így van.
Meg az is, hogy így fegyverenként 2000 forintot húzhat le rólad az állambácsi, plusz 2000-et elvileg az MKH-ért, az már fegyverenként négyezer!
Előzmény: omen007 (10751)
omen007 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10751
Valahogy nyilvánosságra kellene hoznunk a véleményünket, tarthatatlan állapotokkal, nem éppen polgárbarát államban élünk.

Április 12.-én beadtam a viselési kérelmet a HW88-ra, van viselés engedélyem másikra, amit tegnap eladtam, az új viselésim még sehol, belekényszerülök a törvénysértésbe, vagy nem élvezhetem azt a minimális jogot sem amit nagy kegyesen engedélyeztek. Ezerszer leellenőriztek már, van vadászfegyverre tartási engedélyem, minek ez a cirkusz a hosszú kivárási idő?

Németországba is kell újabban úgynevezett „kis viselési engedély”, de egyszer megadják és annyi gázpityut veszel és viselsz utána amennyit csak akarsz, cserélgeted és viseled belátásod szerint.

Ez az ország egy nagy dedó, impotens törvényhozókkal. Szakértelmük nulla és törvényeket hoznak, de sajnos ez más területeken is így van.

B.B85 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10750
Ez a biklulás igaz sajnos!
De szerintem az emberek azért ilyenek mert a médiából mit ontanak feléjük?!A moslékot!Meghogy szarj rá kit érdekel csak magaddal törődj!Bele ne avatkozzál semmibe!
kimindod az igazságot!Rasszista,neonáci,nacionalista vagy!
Előzmény: Ditmar Clodo (10749)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10749
Egyébként bizonyára lesz majd példa erre is vmikor, csak győzzük kivárni! :(  :(
Előzmény: B.B85 (10747)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10748

Nem hiszem, hogy mostanában, épelméjű lehetőség, főleg törvényesen lenne..

Utoljára ilyen alkalom '56-ba volt, de az régen volt, mára meg az emberek elbirkultak! Pedig szép kis ország lenne ez, ha a közös nagy húsosfazékba nem éreznének egyesek folytonos belexarási kényszert! Mi meg ehetjük ezt.. :(

Előzmény: B.B85 (10747)
B.B85 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10747
Látod ezért kellene nagy szanálás ebben az országban!Kezdeni az aberrált médiával és az általad említett faszokkal,politikusokkal!Amúgy szerinted lenne ilyesmire reális lehetőség?
Előzmény: Ditmar Clodo (10746)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10746

Hali,

Hát ezt asszem nem(csak) a jelzett olvti írta, hanem én is emlegettem, és egy kedves topiktárs lejjebb vhol egész rendesen bekopizta..

Az a "szakember" (-nek nevezett büdös kötsög féreg) valóban ezt állította. ez nem demagógia, hanem felháborodás a rosszindulatú, sötét hülyeség térnyerésén! Tőlem aztán ne várja el egyetlen ilyen, burokban élő nyomorult okostojás sem, hogy a sz@r csicskás, gengszterimádó elveit magamévá tegyem!

Ha rajtam állna, az efféle sz*rkeverő hangulatkeltő bűnöző-seggcsókosokra is simán rárohadna a műa. lakat egy olyan cellajtón, ahol bent csak kigyúrt homi kancigányok vannak rajta kívül... aztán ott majd szeretheti őket, meg azonosulhat orálisan és análisan P. Richárd elítélt és társai hímivarszervével...

:-)))))

Előzmény: John Doe3 (10740)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10745

"Ezekután gondolj bele, hogy mi fog maradni az új Kombiné villamosokból két hónap múltán... :(
Üdvözlünk Demszkygrádban!"

Mi maradna? Ami a Ganzokból: Kosz, retek, szarrá karcolt ablakok, ocsmány filctollas-neoluxos firkák...mert ugye még olyanról kis fővárosunkban nem lehetett hallani, hogy akár egy kiskötsög vandált megfogtak volna, és vele vagy a T. Szülőkkel kifizetteték volna a többszázezer-többmillió forintos kárt, amit a nagy tolerancia jegyében a kedves gyermek okozott!

(mi még tizenévesen nem ilyen beteg dolgokra élvezkedtünk... az osztályban senki sem attól volt nagyfiú, hogy összemázolta a járműveket, vagy köpködött és cigizett volna a vilin... Nem, mi piróztunk, ittunk,csajoztunk, motoroztunk, de sohasem vandálkodtunk! És ma mi van? :(((  )

Előzmény: numizmata (10735)
B.B85 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10744
Tudom!Csak akkor a körözésben arabok szerepeltek!Azóta kiderült hogy lenegyel romák!
Előzmény: John Doe3 (10739)
omen007 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10743

Mi bajuk lehet??? ........ferit jobban őrzik már mint a geogét. - Persze nem értem......... aki ekkora közszeretetnek örvend, annak nem lenne szükség rá. -és hát itt a "kitűnő" közbiztonságunk

Előzmény: dos48 (10742)
dos48 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10742

" Nem kívánom egyik illetékes döntéshozónak sem ..."

De én kívánom,tiszta szívemből és sokszor.   Mindegyiknek.

Előzmény: friss nick (10741)
friss nick Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10741

Nem kell ezt cifrázni, megrágtuk már soxor: robotolok, adózok, gyereket nevelek, barátkozom, büntetlen előéletű vagyok - minden lehetséges definíció szerint hasznos tagja vagyok ennek a társadalomnak nevezett csoportosulásnak.

Ugyanakkor ugyanez a társadalom tudomásom szerint semmit nem tart értékesebbnek az emberi életnél.

Milyen jogon tagadják hát meg bárkitől a jogos önvédelem LEHETŐSÉGÉT (a technika jelen állása szerinti leghatékonyabb önvédelemét = lőfegyver), azt feltételezve, hogy eztmegazt csinálna, ha és amennyiben. Tudomásom szerint még a körözött bűnöző is ártatlan a bíróság jogerős ítéletéig.

No de eről nem is pofázok többet, mert sok hatása nincs. Nem kívánom egyik illetékes döntéshozónak se, hogy magán vagy valamelyik családtagján kelljen megtapasztalnia mindannak a negatív hatását, ami ebben az országszerűségben a bűnözés-népszerűsítés terén tettek az elmúlt évtizedekben, főleg az erőszakos bűncselekményeket illetően, bár nem világos számomra, hogy ezen vagy egy forradalmon kívül ugyan mi ébreszthetné rá őket arra, hogy már minden határon réges-régen túlmentek.

Na ez jó hosszú lett...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!