Szíjaztok, tegnap álmodtam egy jót. Nem tudatosnak indult, egy vonaton voltunk (asszem néhány osztálytásammal, de nem tudom), és amikor az már őrületes sebességgel repesztett, akkor jöttünk rá, hogy nekünk valahol le kellett volna szállnunk. Ígyhát, némi mérlegelést követően egyszerűen leugrok a vonatról (a többieket is erre ösztönzöm), csak egy kicsit fájt. Aztán valami vasútállomáson próbáltunk elérni egy vonatot, egyszercsak látjuk ám, hogy elindult egy. Pont, ami nekünk kell (ez így szokott lenni:DDD). Utána iramodtunk, megpróbáltunk felugrani rá, de már túl gyorsan ment. De én mellette, oldalazó futással haladok, itt rá is jövök, hogy ez egy álom, és próbálom közben felnyitogatni az ablakot, hogy beugorhassunk (asszem az álom közben fekete-fehér volt). De hiába: végtelenített effektus jön elő, ahogy felnyitom az ablak üvegét látom, hogy mögötte ugyanolyan üveg van. Felnyitom azt is, és a következőt is - hiába, mintha mi sem történt volna, masszív üveglap fedi a nyílást. Feladom, közben a vonat gyorsít, -Nem!- dörgöm hátborzongatóan, -Ez egy T.Á., azt csinálok, amit akarok!- ezért én is begyorsítok, és most már az ajtóval próbálkozom, hiszen nagyon fontos felmennem erre a vonatra. Váltás, Tihanyban, vagy valami egyéb turistacityben vagyunk, és egy iszonyat drága, puccos étterembe próbálunk bejutni, én, meg asszem az osztályom. Hirtelen egy tömeg ragad el, föld alatti folyosókon, átjárókon megyünk sietősen, mígnem hirtelen elérünk egy laza kocsmaszerűségig - azt mondják később, hogy azok között vagyok, akik szerencsésen megúszták az étterembe való bejutást, és cserébe itt mulathatok. Nagyon örülök, zöld neonfények világítanak, asszem valami hangulatos zene is szólt közben, nagyon jó kis hely ez, a bárpulthoz sétálok. (Itt nem emlékszem egy részre.) Aztán odalépek valami automatához, olvasgatom a kiírását, mire a pénz-visszaadó nyílásán át fémes, csörömpölő hang jön ki. Megnézem, egy hatalmas 100 Ft-osra emlékeztető korong jött ki rajta, elolvasom, valami emlékérme. További négy csörömpölés, további, különböző emlékérmék. Hmmm, érdekes, a pultos lányhoz viszem a pénzeket, mik ezek?-kérdem tőle. Azt mondja, így nem 150 Ft-ba került az ittlétem a bárban (épp indulni készültem, meg fizetni), hanem az érmék miatt 40000 Ft-ba. Elhűltem, hogy mi lesz, annyim nem volt egész életemben, nemhogy most!!! Aztán valahogy vége lett, már nem emlékszem, hogy.
Bocs, hogy ezzel a hülyeséggel traktáltalak titeket, de gondoltam leírom.
...SRÁCOK !!!! ....ne bonyolítsátok túl !!!!!!!!!!!!!!!.....mert legközelebb még messzebb kell elmennetek ahhoz hogy megéljétek... crofTT ez főleg neked szól !!!!
Szemüveg és hangtárolás egyelőre teljesen elfogadható ;)
Azzal viszont nem feltétlenül értek egyet, hogy a szimbólum csak saját lehet. Általában igen, de ott vannak az archetípusok. Emiatt érdekes lehet a közös szimbólumok felbukkanási gyakoriságának vizsgálata.
A korábbi hozzászólásaimban olvashatsz a tudatos álmaimról és a gyakorlatokról. Egy ideje már nem foglalkozok vele aktívan, de a naplózás az amit még mindig csinálok, most léptem túl az 1000. napot! Ennek a szoftverenk a fejlesztése majd újabb lelkesedést ad. A MILD-et LaBerge fejlesztette, az ö könyvében olvashatsz részletesen róla. Üdv!
Azt hittem a naplo valamilyen alom elemzeshez kell.
A tudatos almodashoz en anno az alomkontrol konyvbol csinaltam a gyakorlatokat. Azt csinaltad rendszeresen legalabb egy ket hetig? Szerintem, ha osszekapcsolod meg azzal, hogy abban a ket hetben minden este 10 ora elott lefekszel ejszaka, akkor jo esellyel mukodnie kell a tudatos almodasnak.
Esetleg meg fokozhatod a hatasat, ha abban a 2 hetben kevesebb tevet nezel, ha amugy nezel.
MILD, ez is abbol a konybol van? Lehet, mar regen olvastam.
Köszönöm a tippeket! Ha nem haragszol, az álomszemüveg majd valamelyik n-edik verzióba kerül bele :) Mire gondolsz a közös adatbázist illetően? A saját szimbólumaim csak számomra jelentenek valamit pl. a fekete kutya mást jelenthet nekem mint neked. Rövid hangokat lehet hogy bele lehet majd tenni de a diktafonosok inkább valami más rendszer után nézzenek, valami archiválási vagy hasonló mert ez egy online szöveges adatbázisnak készül. És még egyszer: csak készül :) amik készen van belőle a lentebb megjelent modell ;-)
Bár elviekben egyet értek, azonban a naplózást szeretném megvédeni. Ugyanis nagy segítség lehet abban, hogy az ember a jelen itt és mostjába kerüljön! Nagyon is fejleszti a figyelmet, és őszintévé teszi az embert, legalább önmagával szemben. Szerintem csudajó dolog. (Az más, hogy több évnyi álomnapló írás után letettem a tollat, mert megszűnt a késztetés, maradt a sima napló) Persze mint mindent az életben lehet jól, és rosszul használni. Vagyis nem is rosszul, csak másképp. A t.á.-t valaki önkielégítésnek használja, valaki ihletet keres benne, valaki megvilágosodást, valaki önismeretet. Egyikkel sincs baj. A mosogatást is lehet utálattal csinálni, de meditálva is...;)
A naplózgatásom fő funkciója jelenleg a szimbólumok visszakeresése amik aztán felkerülnek a reggeli visszaemlékező listámra meg időnként amikor rászánom magam felhasználom őket a MILD technikához. Tehát tudatosan akarok álmodni (ami így nem nagyon megy), ahhoz kell az egész.
Először is még nagyon odébb lesz mire készen lesz az első tesztverzió, de majd értesítek mindenkit. Valószínű XML native adatbázis + JSP, tehát elérhető lesz online mindenki számára.
Mondjuk bocs, de maga a program celja, tehat maga egy alomnaplo annyira engem nem erdekel, de masok mashogy vannak ugye ezzel.
En a magam reszerol ugy vagyok, hogy a maban kell elni, minel teljesebben, es minel kevesebbet gondolni a jovore, vagy a multra is. Azzal, hogy a multat boncolgatom, es azt nezegetem, milyen almaim voltak 2 evvel ezelott, ez mint minden mas, elveszi az idot attol, hogy a jelent minel teljesebben ateljem.
Kulonbozoek vagyunk, biztos vannak, akiknek ez a program tetszene.
[bocs az ismétlésért... még nem vagyok teljesen kibékülve ezzel a szerkesztéssel...]
Kedves Álmodók!
Egy álomnapló szoftvert fejlesztek és a segítségetek kérem.
A szoftver magva a megfelelő modell felállítása. Ezen nagyjából túl
vagyok és azt szeretném ha kommentálnátok, leírnátok mi benne a jó, mi
a rossz, személyes szemszögből nézve mi hiányzik belőle, ti mit adnátok
hozzá...
Nagyon sokat jelentene a segítségetek, így nem csak egy testreszabott
szoftver lenne az egészből, hanem széleskörű online-álomnapló,
természetesen ingyenes.
CoBB már besegített, ez már a második verzió.
Előre is köszönöm segítségetek!
NAP
Az álomnapló napokból áll, minden nap több alvásszakaszból, az alvásszakaszok pedig álmokból. A napok kulcsa a dátum. A napiTortenesek tartalmazza az aznap lezajlott események rövid leírását, ez a "tisztogató álmok" kiszûrése miatt kell.
ALVASSZAKASZ
Egy nap több alkalommal elszundikálhatunk, ezért az Alvasszakasz objektum. Éjjeli alvás mellett lehet még délutáni vagy bármilyen. Az elalvasIdopontja és az ebredesIdopontja opcionális, ha sikerül feljegyeznünk, késõbb különféle analízisekhez lehet használni. Melyik idõszakban mennyit aludtunk, mikor emlékeztünk több álomra, mikor kevesebbre, stb.
ALOM
Minden álomhoz tartozik egy Alom objektum id Alom kulccsal.
cim - az álom találó és rövid címe
leiras - maga az álom leírása
kommentar - bármilyen megjegyzés az álommal kapcsolatban, következtetések, találgatások, bármi
fontos - be lehet jelölni egy-egy fontosabb álomra, olyanokra amelyek fontos információt hordoznak, megpecsételõek, stb.
hangulat - az álom hangulata (negatív számok rossz hangulatot jelölnek, ide tartoznak a rémálmok, stb. míg a pozitív számok jó hangulatot jelölnek)
emlekezesIntenzitasa - késõbbi analízisekhez lesz jó (-1, 0, 1
tipus - jegyzi az álom típusát (rendes, tudatos, OBE, prekogníció)
tudatossagSzintje - 0-tól felfelé, mondjuk 7-ig, nulla az alapértelmezett, ez a rendes álmot jelenti
SZIMBOLUM
A szimbólumok az álomnapló legfontosabb elemei, idSzimbolum kulccsal. Rájuk fog épülni az egész szoftver, keresés, elemzés, MILD technikák és még rengeteg ötletem van velük kapcsolatban.
nev - a szimbólum neve
megjegyzes - a szimbólum leírása vagy valamilyen megjegyzés vele kapcsolatban, mennyire ismerjük, miket figyeltünk meg eddig vele kapcsolatban, stb.
kep - a szimbólum képe, opcionális
hang - a szimbólum hangja, opcionális
Kedves Álmodók!
Egy álomnapló szoftvert fejlesztek és a segítségetek kérem.
A szoftver magva a megfelelő modell felállítása. Ezen nagyjából túl
vagyok és azt szeretném ha kommentálnátok, leírnátok mi benne a jó, mi
a rossz, személyes szemszögből nézve mi hiányzik belőle, ti mit adnátok
hozzá...
Nagyon sokat jelentene a segítségetek, így nem csak egy testreszabott
szoftver lenne az egészből, hanem széleskörű online-álomnapló,
természetesen ingyenes.
CoBB már besegített, ez már a második verzió.
Előre is köszönöm segítségetek!
NAP
Az álomnapló napokból áll, minden nap több alvásszakaszból, az alvásszakaszok pedig álmokból. A napok kulcsa a dátum. A napiTortenesek tartalmazza az aznap lezajlott események rövid leírását, ez a "tisztogató álmok" kiszûrése miatt kell.
ALVASSZAKASZ
Egy nap több alkalommal elszundikálhatunk, ezért az Alvasszakasz objektum. Éjjeli alvás mellett lehet még délutáni vagy bármilyen. Az elalvasIdopontja és az ebredesIdopontja opcionális, ha sikerül feljegyeznünk, késõbb különféle analízisekhez lehet használni. Melyik idõszakban mennyit aludtunk, mikor emlékeztünk több álomra, mikor kevesebbre, stb.
ALOM
Minden álomhoz tartozik egy Alom objektum id Alom kulccsal.
cim - az álom találó és rövid címe
leiras - maga az álom leírása
kommentar - bármilyen megjegyzés az álommal kapcsolatban, következtetések, találgatások, bármi
fontos - be lehet jelölni egy-egy fontosabb álomra, olyanokra amelyek fontos információt hordoznak, megpecsételõek, stb.
hangulat - az álom hangulata (negatív számok rossz hangulatot jelölnek, ide tartoznak a rémálmok, stb. míg a pozitív számok jó hangulatot jelölnek)
emlekezesIntenzitasa - késõbbi analízisekhez lesz jó (-1, 0, 1
tipus - jegyzi az álom típusát (rendes, tudatos, OBE, prekogníció)
tudatossagSzintje - 0-tól felfelé, mondjuk 7-ig, nulla az alapértelmezett, ez a rendes álmot jelenti
SZIMBOLUM
A szimbólumok az álomnapló legfontosabb elemei, idSzimbolum kulccsal. Rájuk fog épülni az egész szoftver, keresés, elemzés, MILD technikák és még rengeteg ötletem van velük kapcsolatban.
nev - a szimbólum neve
megjegyzes - a szimbólum leírása vagy valamilyen megjegyzés vele kapcsolatban, mennyire ismerjük, miket figyeltünk meg eddig vele kapcsolatban, stb.
kep - a szimbólum képe, opcionális
hang - a szimbólum hangja, opcionális
..hmm ..viszont itt nem orvosi beavatkozásról van szó..nem műtét meg ilyesmi ...
..egy sima ,könnyen elkészíthető berendezés ,mely tartalmaz : 1db átalakított szemüveget ; 1db detektort ( ami nálam pl pulzusmérő) ; 1db adat feldolgozó BR ( a laptopom )...
...a laptop a porton keresztül kommunikál a szemüveggel és a detektorral...
...szóval megoldható,és megoldott ..én nem haltam bele ,de mint mondottam csak kísérlet kedvéért lett megépítve :) de én igazából azt mondom ,hogy : "az ember mankó nélkül tanuljon meg járni"
Nagyon izgalmasnak érdekesnek és meghökkentőnek találom ezt a kisérletet... Ez bizonyított tény? Tehát reprodukálták a kisérletet, hasonló ededménnyel és a tudomány integrálta?
Jó, t'om, hogy nem érdekes, meg itt már annyi minden van, hogy ezen senki nem lepődik meg, de azér' szn'tem érdeskes volt. Sz'al olyan álom volt, hogy tettünk-vettünk már nem emlékszem mit, aztán én (fülemben mp3-mal, amiben lágyan szólt a Pink Floyd-tól a Comfortably Numb, az egyik kedvenc számom) félrevonultam a szobámba, ráborultam a gépet tartalmazó íróasztalra, és álomba merültem (álomban). És ez, a második álom volt bizarr! Mamáéknál lógtam, valahogy egyre inkább a tudatomra ébredtem (sajna ritka az ilyesmi...), de rohadt, kettős állapot volt, tudatomnál voltam, mégsem volt tudatos álom (a profik biztos meg tudják magyarázni, szeretettel várom. valahogy arra is gondoltam, hogy: 2Hulljon már le a hályog a szememről...!" Ez egy Tholey-könyv-idézet.), arra emlékszem, hogy a cipőmmel bajlódom, mert azzal akarok kimenni repülni az udvarra. De miközben cipővel vacakoltam, hirtelen Virág (tesó) hangját hallom, valami efféle volt: "Emelkedik a Bux Index!". Hát, furcsa volt (Virág + Tőzsde...?!), de még furcsább, hogy valahogy őt is magam előtt láttam, és próbáltam inteni neki (sőt!mondtam is neki!), hogy tűnjön el, t.á.-m van. De ő közelebb jött, és tovább üvöltötte a fülembe a Bux Index emelkedését. Erre felébredtem (első téves Ébredésem!merthogy az álom folytatódott), és kísérleteket tettem Virág pozdorjává zúzására, amiért felébresztett. Holott nem ébresztett fel.
...hmmm, bocs ezért a paksamétáért.szakértők vérlepényeit (vélemény:-))) várom!
Hello! A kartyavar elmeletet nem tudom mire mondtad, mert elotte en a vilagkepemrol szoltam egy szolt, amirol viszont semmit sem tudsz, legalabbis nem tul sokat, szerintem. Szoval ha ahhoz akarsz hozzaszolni ilyen stilusban akkor felejtsuk el egymast.
Kedves Psiloidus! A tudatos almodasrol nincs kulonosebb elmeletem, egy ket gondolatom van esetleg rola, meg az almodasrol, amit korabban mondtam. Azokhoz tobbet nem tudok hozzafuzni, es nem erzem ugy, es nem erzem fontosnak, hogy ezekert a gondolataimert kialljak, vedjem oket, vitatkozzak rajtuk.
tigristomi: Vagyis lehülyézel és indoklás helyett otthagysz? :) Kár. Sajnálom, hogy a tudatos álomhoz kapcsolódó érdekes elméleti téma (a nem-materiális információátvitel) további megtárgyalása helyett a saját pozitív és az én negatív véleményezésemre vitted át a beszélgetés fonalát, majd megszakítottad.
A kisérletet a Allan Combs - Mark Holland Szinkronicitás c könyvében olvastam. (Volt már a világon jópár dolog, ami első hallásra hülyeségnek tűnt, s azok egy része valóban kóklerségnek bizonyult később is. Mások meg az egész világszemléletet, tudományt, emberi élet felforgatták....)
reen: A véleményezéshez tudni kellene a kísérlet pontos leírását. Hol olvastad? Ha nem peer-reviewed szaklapban, akkor nincs sok lehetöség a kísérleti módszerek és az eredmények leellenörzésére. Intuitíve viszont hülyeségnek hangzik: ha egy második patkánycsoport jobb lesz mint az elsö, akkor egy harmadik a másodiknál is jobb lesz? A sokadik pedig egyenesen végigfut a labirintuson? Vagy hol áll meg a "javulás"?
Talán az is véletlen, hogy ha egy adott patkánycsoprt betanul egy labirintust, akkor máshol megismélelve a kisérletet más patkány csoporttal, akik fizikailag nem álltak kapcsolatban az előző csopival, véletlenül szignifikánsan eltérően, lényegesen hamarabb mennek végig jól ugyanazon a labirintuson, amit előtte a "távoli haverok" begyakoroltak... (Bocs az offolásért, még ha nem is olyan off a téma, mint amilyennek látszódhat.)