Valami 'monkey king'-sztori az alap, Jet lesz a címszereplő, Jackie meg valami segédje, társa, mittudoménmije, a pletykák szerint. Valóban nem sok jót ígér, sejteti, hogy egymással sem fognak verekedni. Pedig az akciófilmtörténelmi esemény lehetne, egy komoly összecsapás két élő legenda között. Amíg még tudnak mozogni...
Csak annyit szerettem volna rögzíteni, hogy nekem is tetszett a Danny the Dog (=A nyakörv). Ki nem állhatom Luc Besson visszataszító futószalag-akciófilmgyárát, de egész tűrhető forgatókönyvet ütött össze. Úgy tűnik, amihez alkotóként valós köze van, az nem olyan kommersz szemét.
Nem tökéletes film, helyenként kidolgozatlan, nyers. Emiatt a cinikusabbak biztos földbe döngölik, de a sztori teljesen elüt egy szokványos akció/dráma sztoriktól, van benne sok ötlet, jól-rosszul megvalósítva, az akciók meg szimplán jók, Jet-hez méltók. Szokatlan mix, szinte rétegfilmes a megvalósítás, és ezért lehet szeretni.
Nos én a Fearless-t még nem láttam azt sem tudom mi a sztori.Te jóval előrébb vagy mint én.Sajnos nem tudok külföldről rendelni mert gőzöm sincs,hogy kell.Csak azt a filmet tudom megvenni ami nálunk is megjelenik.Ezért sok filmjét nem láttam,és nem is fogom sztem.
hát a maiakkal valóban nem vagyok tisztában. de ha anno látogattad a jetli.com/hungary oldalt, akkor találkozhattál 1-2 irományommal. :)
egyébként ne mondd nekem, hogy ezek a nevek egy átlag embernek hú de sokat mondanak. én így értettem, nem "belsős" embernek szólt, ha átolvasod még1x, rájössz :)
a hites dolgon csak azért csodálkozom, mert mikor a jetli.com-on ezt bejelentették, akkor ez volt a hivatalos álláspont.
A wu shu-ja pedig még mindíg kimagasló. és ezt nem a filmjeire értem, ha érted!? :)
hát eléggé nem sokat tudhatsz a mai ázsiai filmekről, mert telis-tele vannak ezekkel a nevekkel... Jet mellett pl. Sammo Hung, aki szinte minden Jackie Chan filmben ott van, nemrég az S.P.L-lel tarolt, Ekin Cheng, aki már ki tudja, mióta a toppon van, mind szinészként, mind énekesként, Colin Chou, akit legutóbb a Mátrix (!!) 3. részében láthattunk..., Francis Ng (aki mai sikerfilmekben szerepel, már 150 filmben játszott), és a többi név is olyan, aki vagy 60 filmben játszottak.. mindmáig.
a hite miatt pedig nem kell elhagynia dolgokat, hanem a lelkiismeretére hallgatva csinál, amit helyesnek tart.. a wushu filmeket azért hagyta abba, mert már mindent elmondott velük. és persze, nem lepődnék meg, ha ez később változna, bár a kora most már sokmindenbe beleszólhat.
a most készülő Rouge c. filmben egyébként csúnya rosszfiút fog játszani a transporteres Statham mellett...
a sok sztár az túlzás. Ez Jet Li első filmjei közül valók, a kínai wuxia filmek (ha jobban tetszik B kategóriás 'kungfufilmek' korából). ha sztárok, akkor max a 80-as évek végén tündöklő ázsiaiakról beszélhetünk, de ebben a filmben nem volt ott ezek krémje sem :)
szóval, mint wuxia, egyeseknek bugyuta a film. aki vonzódik ehhez a műfajhoz, annak kötelező darab és örül, hogy egy ilyen réteg film is megjelent nálunk.
Egyébként ez az adakozós dolog tényleg így van. Jet tanítója hívatta vissza őket amerikából, hogy elég a fényűzésből. Erre 1 hónap leforgása alatt már otthon volt az egész family. :)
egy kicsit meglepődve olvastam, hogy csak ilyen-olyan filmekben nem szerepelhet, stb.
én eredetileg úgy tudtam, hogy eleve a fényűzést kell elhagynia a hite miatt...
Sziasztok!Úgy látom nem nagyon mozog a fan club,én most találtam ide.Most sikerült megnéznem a nyakörvet.Szerencsére a film nem olyan gáz mint a címe!Tulajdonképpen egész bejön.Végig érdekes volt a számomra,nem úgy mint a The One az eddigi legrosszabb filmje.sztem!
egyébként (hogy még reklámozzam magam) elég sok Jet Li film lesz most a tévében az összegyűjtött műsor alapján.. amennyire belenéztem, a Born to defend is elég ...hm, bészériás, azt esetleg azért érdemes megnézni holnapeste, mert egyetlen eddigi (és korai) rendezése.
Szinte minden - nevetséges bunyók, mindenki repked, őrült vagdosás, egy darab wire nélküli jelenet nem volt eddig, számomra gyak. értékelhetetlen. Oké, a repkedés szándékos, de tragikus a megvalósítás.
Danny the Dog? Stathammel már volt egyszer a The One-ban, amit máig nem mertem megnézni.
friss hirek és egyéb ázsiai dolgok továbbra is az oldalamon..
egy kis Jet update:
1. Ma mutatják be legújabb filmjét, mely egyben (elvileg) utolsó harcművészeti alkotása: Fearless.
2. Kiderült a félreértés, tehát harcm.-i filmeket nem csinál többé (mint Fist of Legend, OUATIC stb), de "sima" akciót meg mást viszont igen. Szóval a nemes kungfu dolgot, ami arról szól, ahogy a tanuló és a mester stb, azt már mind elmondta, úgyhogy mostantól mint adakozásban és békés dolgokban elmerült buddhista csak durva, igénytelen akcióverekedésekben utazik, mer abból dől a lé (jótékonykodásra persze)...
3. Előző filmje, a nálunk be sem mutatott Unleashed aka Danny the dog dévédén jelenik meg A nyakörv című ostoba magyarosított címmel, de egész jó lemezen, méghozzá február 9.-én.