Tanácsot szeretnék kérni, mivel tudnék segíteni a dolgon. Tavaly még nem volt ilyen vészes a helyzet, de mostanra már elég durván mohásodik a talaj a füves területen, persze legfőképpen ott ahol árnyék van. Gereblyével áthúztam egy párszor, de nem csak a moha (csekély része), hanem a fű is jött vele együtt. A mohátlanító fűtrágya csak táplálék volt a "parazitának". Van valami tippetek, anélkül hogy fel kellene ásni és újrafüvesíteni az egész területet?
Mikor eszembe jut! Vannak olyan reszek, ahol tomorebb a talaj (mert sokat "toltottunk fel", es ott nem tomorodik ugy), ott maszkalunk kicsit. Meg ha ugy erezzuk, valami miatt nem no a fu. Egyszeru, de jo eszkoz.
Ez a tavalyi telepítésem, még van javítandó, de ha emlékeztek, ez egy épület elbontása után agyaggal feltöltött terület ami homokkal lett betakarva, és egy zivatar a telepítés után kimosta, de azért elég tűrhető, ahhoz képest ami volt.
Ez az idei telepítésem lesz, a másik telkemen, ez is cirka 400 m2, ami összesen már kb 1000 lett a másikkal együtt. Van velük munkám elég.
Az írásokat olvasgatva úgy látom elég sokan használtok pétisót, egyszer jól megjártam vele,mert túladagoltam és amúgy sem elegendő a nitrogén.
Mostmár csak speciális fűműtrágyát használok. 4 éve használom felváltva COMPO (4kg 2000),Terrasan (van gyom és moha elfojtó fajta) Substral. A metróban a legolcsóbbak, 3-4 kg fajtától függően 150 m2 elegendő. Szerintem ennyit megérdemel a szép fű!
Néztem már, olsó is, de "csak" szellőztet, és a nyesedékfilcert nem szedi össze.. :( Másik, hogy most 350m2, de ösztől 650 m2 füvem lesz ! Ezért gépt keresek Azért köszi.
Ma feltaláltam a Spanyol-viaszt :) Lehet, hogy másnakez nem új de én ma jöttem rá a következőre:
Probláma az, hogy meg aartam fésülni a gyepet, hogy az előző évi elszáradt nyesedék, valamint a téli száradás után kapjon egy kis levegőt a talaj is. Tudom, hogy ez géppel (gyepszellőztetővel) kellene, de nekem most nemvolt ilyen.
Először próbátam gerebjével szárazon összeszedni. Ekkor kb a 10%, ha kigezebjézhető.
Utánna belocsoltam, majd megint gerebje. Ekkor kb a 80% kijött.
Szóval a felfedezés: Ha valaki ilyenre adja a fejét akkor jobb ha előtte jól belocsolja a gyepet!
Tényleg. Mit érdemes venni. Gyeplazítót, vagy gyepszellőztetőt? Tudom mi a különbség a kettő között, de nem veheti át a gyepjazító a gyepszellőztető feladatát is?