Most váltottam IP tv miatt , és most a kábelmodemem a is wifi router lett.
Több mint 4 eszközöm van és ezért nem tudom mind vezetékesként a routerbe bedugni, de van egy másik szintén 4 bemenetes wifi routerem.Hogyan lehetne beállítani hogy az eszközök egyik része a T homos routerről menjen a másik fele meg a mögé tett saját wifi routeremrŐl ?
Üdv a guruknak. Van egy ADSL-es internet kapcsolat, ezt szeretném wifi routerrel használni. A modemből kábel megy a router WAN portjára. A routert látja a gépem, IP címet is kapok, a router konfigurációs felületét elérem. Az internetet mégsem tudom így használni. Mi lehet a gond? A beállítások a "default" értékek. A router típusa Asus RT-G32. A segítséget előre is köszönöm.
Nekem is volt hasonló gondom, meghalt a router, újat vettem, belkötöttem, minden szép, de nem tudtam feléleszteni a kapcsolatot.
Délelőtt, másnap a szolgáltatót felhívtam és ott először minden egyéb hibával elküldtek....
Délután másik szervizes volt szolgálatban, Ő azonnal mondta, hogy a számos oldalon ahol a router adati, számai megjelennek, onnan a MAC-Wan számot adjam meg, utána Ő beállítja a kapcsolatot. Várjak egy kicsit, kb. 5-10 percet, húzzam ki a routert, majd némi várakozás után dugjam vissza a konnektorba. Router kis idő múlva bekapcsolva, majd beáll a rendszer és utána tökéletesen megy az internet.
(Ha az a 192.168. 1.1-es nem megy, akkor 1.0-át írj be címnek, a router adati eléréséhez, nekem ez ment.)
Sziasztok! Router beállításához szeretném a segítségeteket kérni. TP-LINK TL-R402M routert szeretnék kicserélni TL-WR740N-re. A probléma az, hogy nem érem el a router konfig oldalát. Összekábelezés rendben van, áramtalanítás után modem összekötve a wan porttal, a gép pedig a link1 porttal. Mutatja is, hogy létrejött a kapcsolat. Állapotjelző szerint küldött adatok vannak, fogadott viszont nem nagyon (nem tudom ez így rendben van-e?!). vírusírtó kikapcsolva, tűzfal kikapcsolva. Próbáltam fix IP címet beállítani (192.168.1.1 alhálózati maszk 255.255.255.0), de így sincs semmi eredmény. Kábelek biztosan jók, mert ha visszarakom a régi routert akkor megy a net. Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen. Köszönöm előre is!
Szia, tulajdonképpen megválaszoltál magadnak: igen, switch-et vegyél! Igény szerint: 5, 8, 16, vagy 24 portosat. Ha van keret, akkor gigabiteset, hogy ne szűküljön a LAN keresztmetszet. Például: http://www.pcx.hu/termek/tp-link-tl-sg1008d-switch-19718
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy gigabites vezetéknélküli router 4. LAN portját szeretném további 4 felé osztani. A további 4 ág gyakorlatilag sosincs egy időben használva. Ez esetben elméletileg elég lenne egy HUB a továbbosztásra? Mivel ilyet már nem nagyon lehet kapni, akkor egy switch-et vegyek? Mit ajánlanátok?
Lehet, hogy már kérdezték már , hogy smc wbr14t-g -m van és már egyszer sikerült is kapcsolódnom a laptophoz vele de egyik alkalommal amikor elvitték a laptopot akkor hirtelen megszünt a jel és nem látta a vez.nélküli hálózat az smc-t.
Most visszakerült hozzám a laptop és az a problémám , hogy ha az internet kábel a gépbe van bedugva akkor látja az smc és csatlakoztatva felirat jelenik meg a laptopon és maint átdugom a kábelt az smc-be akkor nem tudom előhívni az smc admin táblát mert sajnos a gép nem látja az smc-t.
Pantel adsl-em van, van hozzá egy modem. Ha a modemet rákötöm egy routerre, akkor tök jól működik. Simán klónozom a mac-addresst, de ha nem tenném, akkor is működnie ipconfig release-renew után, vagy 12 óra elteltével magától is.
A probléma az, hogy először tök jól működik a routerrel, de egy vagy két nappal később, amikor bekapcsolom, akkor hirtelen nincs net, és nem tudom visszavarázsolni. A mac adress klónozva van, ez nem lehet probléma, és a router által kiadott release renew sem segít.
Így már világos. Nem vagyok biztos a dolgomban, de szerintem a 2. router-t úgy használd, hogy a LAN interface-ekbe dugod a gépeket, és szintén a LAN interface-be dugod az 1-es router egyik LAN interface-ét cross kábelen keresztül. A 2. router WAN interface-ét üresen hagynám, az első router-é pedig megy a szolgáltató felé - illetve gondolom nincs is neki WAN interfésze, mert ADSL modem is lakozik benne, mint írod. Mindkét routert és az összes gépet azonos alhálózatra tenném, tehát pl. 192.168.0.x/255.255.255.0, ugyanakkor természetesen mindkét routernek és a gépeknek is különböző statikus IP-t adnék. (Tehát pl. 192.168.0.1, 192.168.0.2, 192.168.0.3,...). Alapértelmezett átjáró - default gateway - az 1. router IP címe lenne.
Nem értek a hálózatokhoz, ha nagy marhaságot írtam, majd kijavítanak. Mindenesetre egy próbát megér.
A 2.-on szerintem fölösleges bármit állítani - DNS, ilyesmi -, mert olyasminek kellene történnie, mint amikor az alhálózaton belül két gép között csinálsz valamit. Pl. az egyik gépeden indítasz egy ftp szervert, a másikról pedig eléred azt. Ilyenkor a router ill. switch 'buta' jószágként viselkedik.
mindt mondtamvolt nem tud hozzá férni, nem tudja hogy hogyan kell, hol és hogy mi a jelszó :) fix-ip -vel se megy majd este lesz távkonfig, megpróbálok a csatornákkal játszani
Akkor most nem cseszegetlek olyasmivel, hogy ugye nem kapcsoltad ki a wireless modulját a webes felületről, mert még belevágod a billentyűzetet a monitorba... :)
Na jó, az ember nem nulla idő alatt ír meg egy hozzászólást, ezért úgy tűnhet, mintha valaki csak okoskodni akarna. Természetesen nem volt még ott, amikor nekifogtam...
ha azt írja ki hogy a csomagok elvesztek akkor ki se mész a netre, vagy hogy DNS gond van akkor próbáld meg a ping 217.20.131.2 ha ez se jó akkor tényleg nem mész a netre, ha igen akkor tényleg DNS gond van tűzfalad nincs ???