Keresés

Részletes keresés

FémFatál Creative Commons License 2006.04.26 0 0 85
Ez már vicces körimélekben is terjed :-)
Előzmény: contemporary (65)
eMM Creative Commons License 2006.04.26 0 0 84
Nade a farkas volt a szegény ember fő ellensége.elvitte a tyúkot disznót tehenet.Ámbár ha volt neki ilyen, nem is volt szegény ember de végülis mind1.
A másik ló is biztos marhára örült hogy milyen lyó helyre került a taposómalomba.
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.26 0 0 83

ja, nincsenek árvák, a rókával kevertem

 

majdnem mindegy amúgy

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.26 0 0 82

Találomra felütöttem a gyerekek egy 79-es kiadású (Móra könyvkiadó) Magyar Népmesék c. örökölt kiadványát, a 143. oldalon:

 

A szürke ló

 

Volt egy szegény ember, semmije se volt a szürke lován kívül. Amolyan napszámos melót csináltak, a ló a taposómalomban nyomta többnyire a nyolcórázást, de a szürke ló hócipője egy szép napon tele lett. Azt mondta, elmegy társat keresni a nehéz munkához.

 

Ment, mendegélt, rókalyukat látott, ráfeküdt, mint aki meg van dögölve. Lent a rókacsalád azt hiszi, leesett a hó, furcsállják is nyár közepén a dolgot. A kisrókák (legkisebb, közepes, nagy) sorra leriportolják, hogy hóhelyzet van, nem tudnak kimenni. Apjuk kételkedik, és sejtése támad, hogy egy szürke lovat láthattak gyermekei (logikus, nem? mi mást láthattak vaze, mint szürke lovat?? eszem megáll).

 

Gondolkozik rókaapu, mit kell tenni: el kéne húzni. Elmegy hát a farkashoz (hogyan???? ha egyszer nem tudott kijutni???). Aszongya neki: szereztem lóhúst, húzzuk el hozzád, raktározzuk nálad, és felezünk cserébe. A farkar mondta: naná. Közben elkezdett spekulálni, hogy bassza át a rókát, és szerezze meg az egész lovat.

 

No igen, de hogyan kellene mozgatni? Róka azt mondja: össze kéne kötni a farkukat, és úgy vontassa. Meg is van: farkas izomra húz, erőlködik, semmi.

 

Ekkor a ló elkezd szaladni, haza, a gazdihoz. Riportol: hoztam társat. No, szegény ember agyonverte gyorsan a farkast (három árva meg özvegy, ugye),a bőrét eladta a zsidónak (sic) jó pénzért, a bevételből meg vett még egy lovat, oszt lett munkatársa a lovának.

 

Nagyszerű.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.26 0 0 81
:)
Előzmény: Lovászi (80)
Lovászi Creative Commons License 2006.04.25 0 0 80
Minden esélyegyenlőségi útmutatónak fittyet hányva megakadályozzák, hogy lányka elmenjen a legközelebbi uralkodói párválasztó eseményre. Inkább gabonaismereti továbbképzésen kell résztvennie, de hitchcock-i segítséggel túléli. A szombat esti lázon végül háromszor vesz részt, egy mogyoróbokor segítségével. Csapdába került cipőjéért többen öncsonkítást végeznek. Az ifjú herceg olyan bamba, hogy nem tűnik fel neki, nem azt a nőt viszi, akit szeretne. Szemfüles galambok lépnek közbe.
Lovászi Creative Commons License 2006.04.25 0 0 79
Miért vagy ilyen karcos, és sértődős? Hmm? Szvsz nem bántottalak... És nincs semmi ellentmondás, mert nem azt írtam, hogy más nem érthet hozzá, hanem kérdeztem, hogy rájöttél-e volna, hogy idézek. (Én biztos nem, nem fújom kívülről a könyveket.)
Előzmény: JANDEK (78)
JANDEK Creative Commons License 2006.04.25 0 0 78
Na latod, ezzel a hozzaszolasoddal, megint azt tamasztod ala, hogy mas nem erthet hozza. Egy mondaton belul kerulsz ellentmondasba onmagaddal. Eloszor azt irod, hogy mas is ismerheti ,utana meg feltetelezed, hogy nem johet ra mas. Te meg ezen gondolkozz el. Nem varok valaszt, inkabb irj ide le egy jo meset.
Előzmény: Lovászi (71)
JANDEK Creative Commons License 2006.04.25 0 0 77
NEM, Akkor biztos nem! Kosz, hogy odairtad
Előzmény: Lovászi (71)
FémFatál Creative Commons License 2006.04.25 0 0 76

Biztos :-)

Meg bakikkal is televan, például Torzonborz meg bandája tévéképernyőn lesik a fejleményeket, amelyhez a jelexerint valaki kézben viszi a kamerát a helyszínen, de ott amúgy nincs senki.

 

(Mellesleg nem akarnám bántani a Süsüt, bár azt magam is látom, hogy ezzel éppen ellentétes látszatot keltek, mert szemét vagyok, mindenesetre a Süsü tök aranyos kis mese, kedves, néha butácska, de soha rosszabbat).

Előzmény: Zak (74)
contemporary Creative Commons License 2006.04.25 0 0 75
Na, akkor úgy látom, egyedül az én mesém volt steril. Hiszen a szeretet, a jótett, a hála a vendéglátás és ajándékozás, csupa jó dolog dominál benne. Meg a fingás is jó, de ezt a gyerekek amúgy is tudják.
Zak Creative Commons License 2006.04.25 0 0 74
amikor valamelyik részben Süsü beleesik a verembe és megszúrja az izé a lábát, az olyan szadis majdnem, mint Chuck Norris a Missing In Action nemtomhányban :-)
FémFatál Creative Commons License 2006.04.25 0 0 73

Kisbence :-)

 

És nemcsak a mesék, meg a dalocskák, hanem némely filmek.

Süsü a sárkány kalandjait szokták figyelni a tisztelt olvtársak?

 

Először is Süsü, meg bűntársa, a királyfi, csalással próbálkoznak a trónt + fele királyságot megkaparintani. De jól megdőlnek Süsü bénasága miatt.

Na mindegy, a nyafogós hülyepicsa királylány azért hozzámegy a rovott multú senkiházi királyfihoz, aki persze a koronát is megkapja, ahogy szokták (abszolúte szerelmi házasság a HP királylánnyal), nem függetlenül attól, hogy a szenilis vén király már tökre unja az uralkodást.

 

A további részekben (mindegyikben) kiderül, hogy az új király meg a sleppje totál fatökűek, és Süsü nélkül képtelenek az országukat megvédeni. Ezért akarja a konkurrens király, Torzonborz, folyton csapdába ejteni Süsüt, mert ő bezzeg nagyon jól tudja, hogy teljesen magatehetetlen a egész bagázs, nemcsak harcolni, de dolgozni se tudnak, gyakorlatilag mindent Süsü végez el, ingyen.

A kis csacsi Süsü ezt persze nem veszi észre, és még ő hálálkodik, hogy egyáltalán lelegelheti a vadkörtét a fáról...

mitla Creative Commons License 2006.04.25 0 0 72
És nem csak a mesék:

Volt egyszer egy kemence
Belebújt a Kisbence
Kormos volt a kemence
Fekete lett Kisbence

Hazajött a mamája
Nem ismert a fiára
Becsukta a kemencét
Jól elverte Kisbencét

Na kérem, hol itt a felelős szülői magatartás? Anyuka egyedül hagyja kiskorút a korántsem babysafe lakásban, noch dazu nyitva felejti a kemence ajtaját, majd hazatérve látja a dzsuvát, és leveri frusztrációját az ebadta büdös kölkén?
Lovászi Creative Commons License 2006.04.25 0 0 71

Nem feltételeztem, hogy én ismerem egyedül Bettelheimet, csak nekem volt egy régi hozzászólásom egy másik topicban, amit beidéztem.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha nem írom oda a pontos oldalszámokat (hülye bölcsész szokás), észrevetted volna, hogy idézet? ;-)

Előzmény: JANDEK (67)
Zak Creative Commons License 2006.04.24 0 0 70
:-)))))
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 69

"anyuci, ugye jól rábaszott a cúnya farkas?"

 

"igen kicsim, de most már ideje aludni :))"

Előzmény: NyariEso (68)
NyariEso Creative Commons License 2006.04.24 0 0 68
Meselek en is egyet: A kecske es a harom gido (Ion Creanga)

Volt egyszer egy ozvegy kecske, harom gidajaval elt egyutt egy hazban. A ket nagyobbik rosszcsont es a kicsi szofogado, jo gida volt. Egyszer el akart menni etelt szerezni az erdobe es a harom gidoval megbeszelt egy kodot, hogy csak akkor nyissak ki az ajtot, ha azt halljak. De a farkas, akinek mar regota a gidokra fajt a foga, hallgatozott es ahogy a kecske elment ott is volt az ajtonal, kantalva a kodot. A nagy maris ki akarta nyitni neki, de a kicsi mondta, hogy ez nem az anyjuk, mert vastag a hangja. A farkas elvaltoztatta a hangjat, vegul csak meggyozte a nagyot, hogy nyissa ki az ajtot. A kicsi es a kozepso elbujtak.

--Na itt jon az on-topic resz--

Ahogy kinyilt az ajto rogton atharapta a gido torkat, hogy csak ugy spreccelt a ver. Leharapta a fejet es gyorsan megette a gidot. Elkezdtett keresgelni, hogy hol a tobbi, mert tobb hangot hallott. Aztan tusszentett egyet es a kozepso egeszseget kivant neki. Igy ot is megtalalta es hasonloan elfogyasztotta. A legkisebbet nem talalta meg igy mergeben a ket fejet kirakta az ablakba es a falakat bekente verrel.

--
Hazajott a kecske, a kicsi elmeselte neki mi tortent, rogton bosszut tervezett, nagy lakomat csapott es a gidok emlekere meghivta a farkast is. A farkast viaszszekre egy godor fole ultette, amibe elozoleg tuzet rakott, igy egy ido utan a viasz megolvadt es a farkas a tuzbe esett. Onnan meg kikiabalt, hogy mentsek meg, de csak szenat raktak ra, hogy meg jobban egjen.
JANDEK Creative Commons License 2006.04.24 0 0 67
DE! Mar emlitettem, hogy nem a szakirodalombol valo idezessel volt a legfobb problemam, hanem a mellekesen hozzakapcsolt egy-ket mondattal, ami __szerintem eleg lekezelonek tunt. Te is szerezd be a konyvet, en mar ismerem, es nem Lovaszitol!
Előzmény: borka23 (58)
Zak Creative Commons License 2006.04.24 0 0 66
Mert nem célzottan neked válaszoltam... azt hittem, kiderült a fogalmazásból.
Előzmény: Lovászi (62)
contemporary Creative Commons License 2006.04.24 0 0 65
A büdös bogár meséje

Élt egyszer az Óperenciás patakon innen, az Ablaküveg síkságon túl, a nagy Kockás erdő közepén egy büdös bogár. Az egész területet egyedül lakta, ezért ő volt a rabló, a rendőr, a boltos, a körzeti orvos és természetesen a király, egyszemélyben.
Egyik nyáron elfelejtett sütni a nap, ezért majdnem megfagyott a palotájában, amikor eszébe jutott, hogy a szomszéd Görényország görénykirálya egyszer azt mondta neki, hogy "ahol büdös van, ott meleg is van".
Gyorsan elővett egy zsák babot, szemenként kelkáposzta levelébe csavarta és megfőzte. Alig múlt el félóra azután, hogy mindet ebédre megette, amikor a babok egyenként durrogni kezdtek a hátsó felében, olyannyira, hogy a nadrágja is füstölt. Pillanatok alatt olyan hőség lett, hogy a felesleges meleget befőttes üvegekbe zárta, hogy bármikor elővehesse, ha fázik. Boldogan csücsült a popójából kiáradó füstben, mert arra gondolt, hogy milyen jó, ha szeretik egymást a szomszédok, és jó tanáccsal is segítik egymást. Gyorsan telefonált görénykirálynak, hogy jöjjön át, mert ilyen különlegesen büdöset biztosan még ő sem szagolt, pláne ilyen jó melegben.
Így hálálta meg a jó tanácsot a rablórendőrboltoskörzetiorvos büdös bogár, és szomszédjának adott ajándékba a teli befőttes üvegekből kettőt.


(Megjelent a Rajzos rejtvény album gyerekeknek c. könyvben)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 64

köszi, majd még fogok írni :)

 

most viszont elköszönök, jó éjt

Előzmény: Lovászi (63)
Lovászi Creative Commons License 2006.04.24 0 0 63

Naugye ;-)

 

A Te összefoglalóid különösen tetszettek! Grat! ;-)

Előzmény: Törölt nick (61)
Lovászi Creative Commons License 2006.04.24 0 0 62

Te Zak, miért nem rám klikkeled a hozzászólásaidat, ha nekem írsz?

 

A jó öreg Bettelheimet azért idéztem, mert hátha valaki komolyan veszi az itteni eszmecserét, és máglyára küldi az összes népmesét.

 

És még egyszer, hátha megérted: engem a remek összefoglalók késztettek vigyorgásra. Neked is javaslom, kukkants fel a képernyő tetejére, ha balra fordítod a fejed, egy vigyorgó arcot látsz. Ilyet, ni: :)

Előzmény: Zak (54)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 61
ezt valóban vicces topicnak szántam, úgyhogy senki ne harapja át a másik torkát meseügyben :)))
Előzmény: Lovászi (59)
Lovászi Creative Commons License 2006.04.24 0 0 60

Azt hiszem ez a Te problémád, gondolkozz el rajta. Biztos nem hallgattál elég népmesét gyerekkorodban ;-)

Előzmény: JANDEK (51)
Lovászi Creative Commons License 2006.04.24 0 0 59

Nem, nem vagyok meseszakértő, egyáltalán nem.

 

Nem rajtatok mulattam, hanem a nagyon frappáns felnőttösszefoglalókon, és ha felnézel a képernyő tetejére, a topiccím végén egy smile van. Vagy csak nálam?

 

Én komolyan viccnek gondoltam az egészet, ha nem annak hittem volna, lekaphattam volna a polcról Proppot, vagy Frommot is :-)

Előzmény: JANDEK (48)
borka23 Creative Commons License 2006.04.23 0 0 58
Tehát a beszélgetésbe, véleményegyeztetésbe már nem fér bele az, hogy valaki a témáról mélyebben olvasott? Na nehogy már! Nekem tetszett Lovászi hsza, a könyvet is meg fogom keresni a könyvtárban.
Előzmény: JANDEK (48)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.23 0 0 57

jaaa, akkor rendben van, jól fognak fejlődni a gyerkőcök

 

picit pedig már megijedtem ám :)

Előzmény: Zak (56)
Zak Creative Commons License 2006.04.23 0 0 56
hát ha nem is szándékosan, de azért csak otthagyja elakadva úszélén a lúzer kistraktort, a lúzer kisautót és a lúzer kisrepülôt a genyó, nem segít nekik hazamenni, sak a saját érdekét nézi :-)
Előzmény: Törölt nick (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!