Bodecsabi!:
Méghogy nem volt gikszer?! - csak rossz vonattal mentél haza....:)
Pénteken a 854-en (AB+6Bko) a 1159-es szili megadta megát Gárdony után a fázishatárnál...
..ill utána még 30-cal,majd 20-szal elgurultunk az 554es sz. szelvényig...
Állítólag légsűrítő sem ment,ill a főmegszakító sem (majd szakértők kijavítanak ha rosszat írok,m nem vagyok,s nem is leszek vasútgépész)... ...ezt a jv-k mondták ,meg azt is ,hogy : "műszaki probléma miatt bizonytalan ideig egy kicsit állunk"...
Fehérvárról fél 3 után ért ki a 1182-es ,mi végül 1óra késéssel vitt minket tovább...
Mikor a gépet akasztották,s fékpróbáztunk a bal vg.-on elment mellettünk a Déliből 13:25-kor indult személy (v43 1176-tal) , majd a 8504-es is(élén 1076)...viszont páratlanban végig semmi sem jött meglepő módon...
Sv-n aztán visszaelőztük a sebes,végül 17:00-kor szálltam le Balatonszentgyörgyön...rá pár percre aztán a 013-as meghozta a 2Bp+Arp (csak nemdohányzó) kocsikból álló IC1844-et...
Persze Tapolca fele a csatlakozás nem várt...ez engem nem annyira lepett meg,ismerve a szentgyörgyiek utasbarát viselkedését...bár a peronon ismerősök kérdezték,hogy hol a vonat,mert nekik a gyorson a jv. azt mondta,hogy bevár minket...hááát...rosszul mondta..:))
Így aztán maradt szerencsére ismerős ismerősének autója,kik hazadobtak...
Viszont a gyorson a fővizsgálók vélhetően a kialakult vasutaselleni hangulat miatt végül nem kezdtek el dolgozni...):)
A tegnapi esti Goldnin a nyerőszámok: kb 220belföldi utas 2.o-,s kb 6 az 1.-on...
18ó előtt már semmilyen 2.o-ú pótjegyet nem lehetett venni,még a kanizsai részbe sem,szerencsére kaptam 'biancót',melyet felszállás után szépen kitöltöttem magamnak...s így jöhettem..
Az EC Szentgyörgyre kb. +5'tel ért,ez maradt kb. Tárnokig,utána hála a lassújeleknek már +10'zel álltunk meg Kelenföldön,s a Keleti 1.vg-án is...
// ..a nemzetköi utasszám szerintem úgy max 50fő lehetett Bp fele... //
egy észrevétel a kocsma kapcsolatán : a piktogram szerint nemdohányzó,viszont a z utasok majd fele szívta a hamutálak hiánya ellenére is..igaz,ez mindegy volt a büfésnek,állapotát inkább nem firtatom...:(((
ui: a fülkénkben megtaláltam a tegnapelőtti EC 33 helyfoglalásilistáját is,meg sok egyéb papirmaradványt...úgy tűnik az olaszok nem nagy hévvel takaritják a hozzánk küldött kocsikat...:((((
más: gazdát keres két db. 2004-es DB menetrendkönyvecske:
1. Drezda és más városok közötti utazási lehetőségek,átszállások s vonatok listája...
2. éjszakai német vonatok mentrendje,árai (CNL,EN , Urlaubs-Ex...)