Keresés

Részletes keresés

Zafír74 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 794

Namosmá az jutott eszembe, hoty mikó még porbafingók vótunk oszt valamejünknek kiesett a tejfoga, mindég aszonták, hogy "hun a fogad, kifostaja bába?" Oszt ezen mindég röhögtünk. Úllehet innenvaló a mondás is. Lehet, hogy a delikvensnek is kifosták egy-két fogát, igaze. csak neki télleg.

Előzmény: Ungary Betyár (793)
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.04.17 0 0 793

Na má most a lenne a vicces,ha beviszik a sittre,oszt benn a keménnyfijúk rájaparancsolnak,hogy mars kitakarítani a budit,oszt nagyba röhögnek rajta,hogy mennyire kibasztak vele,mert most bisztos kakás lesz a keze.

Ő meg szintén röhög rajtuk,merhát mi neki ez a kis szmötyi?

Mondgyuk az is bisztos,hogy valószinüleg hétfőtől-péntekíg benne fog állni a hordóban.

Előzmény: Híd (792)
Híd Creative Commons License 2006.04.17 0 0 792

Kívánoke minnyájoknak!

Oszt ammán igaz-e, hoty őléggé hüje vót aza paraszt, akija budibul leste a fejércseléd valagát. Hát minállunk a Veres Jóskának vót egy ómafájja, oszt mindég szót a jányoknak, hogy ha akrnak ómát, hát másszanak fel a tetejibe. oszt szeggyenek, ű meg tarcsa a lajtorját. Najoszt elterjett a híre, hoty a Jóska csak a jányok bugyiját akarja kifigyelni. De mink tújártunk az eszin, oszt azontú ha mentünk ómárjé, direkt nem vettünk fő bugyogót.

Najoszt így láthatott mindent. Meg azir asse vót roszz mikó lefeli gyövet a létrárul megcsikolta a mecsodánkat. Bugyogó nékűl azér más érzet a.

Előzmény: Zafír74 (790)
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.04.17 0 0 791

Kend tán a városbúl gyütt ide közénk?Bisztosan,merhát mijen okosnak is teszi magát.

Vót má itt ecce egy ember a városbú.Lekéste a buszcsatlakozást,oszthát bement a kocsmába valamit inni.Na ott kisebbfajta felfordúlást csináát má a szimpla  rendelésével is,merhát bugyborék nélkűli pásványvizet kért. Osztá megmagyarászták neki,hogy az hüjesíg,mer ott a pohár oszt meríccsen magának a kútbúl.Asztán valami megjegyzíst tett a tájszólásra.Pedíg mi magyarúl beszélünk,nem thai-jiöl,bár a szomszédfaluba nyilt valami thaimasszázs,de még ott nem vótam,mer aszonta az asszony,hogy leveri a derekomat a nyútófáva ha odabeteszem a lábam.

Na osztán ez az okosember ottvan eltemetve a temető mögött,mer a pap csak ottt vállalta.

Előzmény: kalapax (789)
Zafír74 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 790

Jónapot Kendéknek!

Ríg nemvótam errefele!

Az embereknek sok pirostojást, az asszonyoknak meg sok locsolót kívánok! Meghogy elne hervaggyanak!

Szegín parasztnak, akirű itten szóvan, nagy lehet a hijánya, hamán derékig a sz*rba kel hoty térgyejjen osz csak onnat láthassa egy nőnek az altestit! Vagy sz*r nékű is büdös mint a dög, meg csúnya, oszt azé nemmutassa meg neki egy lyán se a csúnyáját, vagy ójan szígyellős, hoty nemmeri mondanyi, hoty mutassák meg neki. Sajnálom a szegín párát! Dehát igaze, mindőnknek mevvan a maga baja.

Előzmény: Ungary Betyár (787)
kalapax Creative Commons License 2006.04.15 0 0 789
728-as ITT KATT nagyon betett a gépezetemnek :((
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.04.15 0 0 788

Kellemes húsvéti ünnepeket minden kedves tanyatársnak!

Osztá mennyen ám mindenki locsólkodni!

Pusticcsuk a pálinkát becsülettel,ne maraggyon keddre semmi se!

Ehún-e meg a húsvéti tojás!

Ungary Betyár Creative Commons License 2006.04.08 0 0 787

Na,osztammeg kendtek mit szólnak

eme nagy paraszt,ezen produkciójához?

ITT LEHET NÉZNI NAGY PARASZTOT!
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.04.08 0 0 786

Pedig osztán mindaketten szembe vannak az iránnyal.

Amúgy meg má én tavaj is megjártam a választmányi bizoccsággal.Mer aszonták,hogy másnap mindenki járúljon az úrnák elé.Na énoszt má koránreggel ottvótam a temetőben az úrnák előtt. De oszt a többijek meg basztak elgyönni.

Vártam vagy este nyócíg,oszt hazamentem.De azér magammal vittem az anyósom úrnáját haza,hogy majd télen a hamujával felszórom a jeget a járdán. Mert hát legalább hólta után legyen valami haszna a vínkúrva öregasszonnak,ha má életibe nem vettük hasznát!

De hónap oszt én nem megyek az úrnák elé! A franc fog ott ácsorogni a temetőben a ravatalozó előtt az úrnáknál!

Előzmény: Híd (785)
Híd Creative Commons License 2006.04.07 0 0 785

Eszt a fotográfiját a vállasztási bizoccságrul készítettem pár perce. Ha jól vettem ki komámuram szavajinak a zértelmit, akkó most ippeg a kappánycsendet sértik. No, majd adok én nekik a sodrófával!

Előzmény: Ungary Betyár (784)
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.04.05 0 0 784

Na szóval,és tetvvel,ezt arra példázólta vón a mi okos Lacibáttyánk,hogy a politikus mindég úgy helyezkeggyék a politikába,hogy ű lehányhasson bárkit,de űvélle ne tuggyon kibaszni senki.

Na meg még asztis mondotta,hogy elsőnek mindég mi verjük szájba az ellenfelet,asztán meg rájaérünk ótán  bocsánatot kérni,hogy nem akarattal vót.

Előzmény: blindowl (782)
lalá Creative Commons License 2006.04.05 0 0 783
-Há' aggyisten komék! Én ugyan nem vagyok ojjan okosembör mint a kentek Lacibáttya, de szerintem a Patyolat(vagymifene)-számlája dönti el, hogy méknek van igassága.
Előzmény: blindowl (782)
blindowl Creative Commons License 2006.04.05 0 0 782

Tiszteet Betyár koma,

eztet mostan meg hogyírcsem? Inkább maga éngemet mint én magát, vahhogy inkább mi szarjunk a politikára, mint az mireánk?

(Merugyeja zeggyik az primer jelentís, a másik meg szinarany igasság. Oszt azé nemmindöggy ám, hajja!) :o)))

Előzmény: Ungary Betyár (781)
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.04.04 0 0 781

Minálunk a kocsmába a Laci bá nagyon okos,az mindég mond valami olyant,hogy tanúlni lehet belőlle.

A minap példájúl aszonta,hogy ment a vonaton Börzsönybe,de má nem sok hej vót a vagonba.De neki még jutott hej.Meg vót még vele szembe menetiránynak háttal egy üres hely.

Na oszt arra meg letelepedett egy öreg parasztbáttya libával,oszt elkezdte elrendezni a vásárfiját.Tette a libát a lábaközé,hogy csak a nyaka láccott ki.

Laci bá viszont nem állta meg szó nekkűl:

-Báttya!Nem szokott maga rosszú lenni menetiránynak hátta?-

-Dehonnem,fijam,hányok tűlle néha,mint a murányi kutya!-

-Na akkó mit szóna hozzá,ha hejet cserélnőnk?-

Az öreg paraszt meg persze benne vót a cserébe.

Na de alig mentek oszt vagy egy félkilamétert,mikor Laci bá írtózatosan,sugárba lehányta a parasztot libástúl,demizsonostúl.

Ammeg oszt kárunkodott veszettűl:

-Hát a rák egy ki a beledet,há mé nem montad,hogy te is rosszú leszöl háttal az iránynak?-

Hát mer én aszt úgy gondúltam,hogy enkább én hánnyam le magát,mint maga éngem!

Hát ijjen okos embör a mi Laci bácsink.

Előzmény: blindowl (778)
lalá Creative Commons License 2006.04.03 0 0 780
-Aunye hát bijon drága sokjó alaminijumlemez... Löhetett vóna Dunát rekesztenyi belőlök. Híjj, ütök a számra, mostan nem ezt köll mondanyi, hanem ha féretötték vóna a gát ódaláhó, kevesebb homokzsákot köllött vóna tőtteni. 
Előzmény: MAUGLI (779)
MAUGLI Creative Commons License 2006.04.03 0 0 779
Nojazé van hasznom is a politikábó.Agyékazistenaminincsosztvegyeelamivan.A falu szélin felállitottak a Plékrisztusval szembe egy nagymarha táblát oszt ráragasztottak egy szemüveges fijatalembert.Avvót ráirva hogy szavazzrám.Az alvégen me minygyá a kőkereszhe egy másikat de asse kissebb azon meg egy másik fijatalember képi van.Pont a cigánybótval srégizavé.No eza két tábla alaminijumbó van.Leis szedtem minda kettőt mer mire a népek a téjeszirodáho érnek szavaznyi akkorra ugyis elfelejtik hogy kirekel oszt nekem me kigyön a kéttábla lemezbő a csürtető.
Előzmény: blindowl (778)
blindowl Creative Commons License 2006.04.03 0 0 778

Énnekem a kampány b...sszaja csőrömet, de piszkosúú.

Agyjéka zuristen kánteknek sziép napot!

Há nízem tennapis a tévét, oszt sok régijigaz koma ott naggyűlik e! Meg előtte való napis, a zandrásijuton e! Há mongyák mán meg magik, mija rossznyvajának a parasztnak a politika?

Én má a gengszterváltás előtt jódarabbal rágyüttem, nem rándes embernek valójaz.

Kűdtek nékünk, még a téjeszes időkbe a megyétül egy párttikárt, a Lengyel Tóni hálett. Nem sziveehettük ükelmét, mer okoskodott nagyon, hogy így a széles látókör meg úgy a kultura. No, eccer kérdem tülle, tuggyaje, mit rakunk kifele a marhajistállóbul azon nap. Há mondija koma, hogy ganét. Akkor kérdem tülle, tuggyaje, kijaz eszkápékábé első titkára. Há mongya, hogy a Jurijandropov. Mondom, tudnajé most mondani nékem három németalfődi táblaképfaragót. Néz rám oszt nemmond semmit. Mondok, nem baj, mer mongyon három XVII.-ik századi svéd egyházi költőt. Nem tudott asztse. Há mondom, akkor bizony büdöslábú bunkó, tevélled is csak szarrú meg politikárú lehet beszéégetni.

Nojoszt jártunk mi akkoriba valamiféle esti továbbképzísre, oszt a Némedi szomszídnak nem mént a fejibe sehogyanse, hogy mijaza valószinü. Mongya akkor nekem a tanárnő, - igen hegyes vászonszemíly vót külömben, - hogy én érteme mijaz. Montam, hogy a valószinü az bizony a tüzifa hozzájárulás, mer azt én ebbeja zévbe valószinü hogy nem kaptam, de érteni nem értem.

Hát így vót ez akkoriba. Mer a hozzájárulás kiutalására vót mód, csak lehetősíg nem vót, hálaja párttitkárnak. No, azóta tudomén, hogy nem valója politika rándes ember gyárekinek.

Ungary Betyár Creative Commons License 2006.03.20 0 0 777

Na osztámmán a nőnapon mi is túlvagyunk,De mán milyen okos vót aki kitanáta a nőnapot.Ijenkór a'zasszon megbocsájsa egész évi bűnömet,némi kis virágért cserébe.

Bár az idén nehéz vót virághoz jutni,mer az erdész aszonta,hogyha egy szál virágot is lemerek szakajtani az ő gyönyörű hóvirágjaibúl,akkor negyven nap közmunkára kűld a libatelepre tojásrúl szart kefélni.

Osztán énnekem meg nem telik vágott virágra,mer évek óta az erdőbűl szetem a virágot.

Igyoszt cselhez kőtt fojamodni,mer az erdész egész nap ott járkált főhúzott puskával a tőgyesbe.Émmegoszt beszalattam hozzá nagy súnggal,oszt kijabáltam néki má messzirűl,hogy jöjjík gyorsan,mer a kocsma előtt a cigányok kosárszámra árújják a hóvirágot.

Legott fölugrott a Simsonjára,oszt elrobogott.Émmeg addíg gyorsba leszettem a legszebb virágokat,míg ű távol vót.

Előzmény: Híd (776)
Híd Creative Commons License 2006.03.17 0 0 776

Hát látom, igencsak pihenik kifele a telet, vagy mán a vetemínyesbe vagynak kietek, hogy nincsenek sehunse?

No itten vane egy videjófelvitel a nőnapi mulaccságbul, nézegessik kedvökre.

http://youtube.com/watch?v=xH-mdKDSGOA

Híd Creative Commons License 2006.03.08 0 0 775
Hát ammán ojan ebid, amit eccő megevett a szentem, csakhát kisséleg a gyomra nehezen vette bé, oszt visszagyütt. De nem a zebid vóta hibás abba, hanemhát a bor, amit utánna este ivott rája, mer tennap valami férfigyüllés vót Tótárpijéknál a Zsuzsipresszóba, hogy kéne mára valami nőnapi mulaccság ide a faluba. Dejaszt még netom, hogy mijen lössz, mer nincsenek a férfijak ojan álapotba, hoty elmondhassák.
Előzmény: Ungary Betyár (774)
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.03.08 0 0 774

Hátosztán igen erős fény gyün onnét a budijukból.Gondolom azért kell letakarni.

Mer mán egész megfakúlt a lambéria is tűlle.

Merthát ugyibár bisztos nem a Domesztos végzett itt ijjen nagyarányu fakúlást.

De oszt mongya csak tén'sasszony,hát a mai ebéd oszt ammeg hogy kerűlt oda?

-Tá'csak nem elsózta kend?Oszt az ura meg jól kipenderitette az asztalról?

Előzmény: Híd (773)
Híd Creative Commons License 2006.03.08 0 0 773

Ungary uram! Ügyes ám a magyar, ha szorulása vagyon! Itt a zúj tanámány a szterejóbudi, az eggyik lik direkte a világításra szógál.

Előzmény: Ungary Betyár (772)
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.03.07 0 0 772

Há'szen akkó a budi tartalma is világít magoknál!

Ami ugyibár praktikus,mer akko este is lehet ólvasni a setét budiba,dolog közbe,csak akkór félsegge kell űlni a lécen,hogy a valag mellett gyűjjík egy kis fény is. Osztán meg akkór meg arra kő vigyázni,hogy a deszka tiszta maraggyon.

Előzmény: Híd (771)
Híd Creative Commons License 2006.03.05 0 0 771

Hát emmán szentigaz, a gyesznó a leghasznosabb álat a világon. Mostan meg mán ojan is van, ami vilgít a setétbe. A Novák Jani nagy tenyésztő, mög nagy gémmanyipulátor vagy mi, ojan szilvát nemesített a mútkó, hogy akkoraja, mint az óma, de a zíze nema zigazi, pájinkába meg vékképp nemjó. Aszonygya, hogy nektarin a neve. No mos meg ojan gyesznón kisérletezik, ami világit a setétbe. Ammongyuk hasznos dolog lehet, merugyi nem kő villanyra kőteni, csak beviszi a zembör este a házba a gyesznót, oszt jóvan. Mög akkó a hütőbül is ki lehet tekernyi a körtét, oszt világos van benne mindég, csak be köll tenni a fasírozottat.

Csak amikó fingott a Jani a setétbe a mútkó a tőtöttkáposztátul, majnem rámhoszta a szivbajt, mer aszittem, valami ufó vagy szellem gyütt ki a háccsófelibül, úgy világított.

Előzmény: Ungary Betyár (768)
Híd Creative Commons License 2006.03.05 0 0 770

Hát kévánok! Én amondó volék, hogy átverte magát aza vevő, mer nem kácsa a, amirűl beszil, hanem hat tyúk.

Onnat tudom, hoty van néköm is az üveges stelázsin ijen, a sógorom hoszta a búcsúbul még hetvenkilencbe.

Előzmény: Ungary Betyár (769)
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.03.05 0 0 769

Há mosmá mindegy,mer má elattuk néki.Adott pénzt is,meg sok kacsát is,tele is lett vele a verem,mer hűtőnk az minek.Nem szerettyük mi az ijen városi flancot.

Ha van romlandó húsunk,azt vagy leengeggyük a kútba,vagy a verembe tesszük.

Úgyhogy az idén nem veszünk má kacsahúst,mer van má ölég.Majd héten megfüstölöm az egészet,oszt akkó eláll sokájíg.

Mongyuk kissé fúrcsa kacsák nőnek ennél az embernél,de bisztos azér mer messzire van tőllünk.Példájúl hihetetlen hosszú a nyakuk,mint a karom,ojbá hosszú.De Ágoston aszongya,hogy azér,hogy kiérjen a vizből,oszt meg ne fúlladjon,mert őfeléjük sokkal méjebb a víz,mint minállunk,oszt ezér a kacsák hosszabb nyakat növesztenek,hogy a vízből kiérjen.

Előzmény: Zafír74 (767)
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.03.05 0 0 768

Csak disztót! Csakazértis!

Zafír74 Creative Commons License 2006.03.04 0 0 767
Hát tuggya, mikó mennék én közel ehhö az emberhö! Kacsát nevel, oszt a kocsijába szállíccsa őköt! Ijen madárinfulenzijás időszakba úllehet mán rája köhögték azok a kacsák a vérust! Oszt adná tovább magoknak! Ha meg nem magoknak, a magok tyúkjainak! Nehogy bejengeggyék a baromfijakho, ha megy mennéznyi a kocsit!
Előzmény: Ungary Betyár (766)
Ungary Betyár Creative Commons License 2006.03.01 0 0 766

Na jaou napot meindenkének!

Osztá hogyvannak?Hogyvannak?

Nekünk nemsoká lesz egy kis pínzünk,mer a komámék hírdetik az öreg Corollájukat,oszt aszongya,hogyha elviszik,akkor ád egy kicsit belőlle,meg jaul berugunk a csárdába.

Megis hírdették,oszmegmá gyütt is egy komoly érdeklődő válasza.Ennek asszem elis aggyák majd.

Megis mutatta a levélt,mejet most veletek is megosztok:

blindowl Creative Commons License 2006.02.25 0 0 765

Hát, amijaztilleti, van nékem kacsinytós bukszám is, meg gumicsiozmám is, mer mifelínk éghajlatilag párás meg essős a zidő, oszt köll a csizma. A bukszám meg főlegessen hóvégin szok kacsénygatni, mikor ügön üress.

Van énnékem bajszom is, ahogyan a nóta mongya, hogyaszondi:

..."Vikszoss bajszom ugyáll minta zöreg bika szarva,

Van nállam egy külömb hajdu, dejaz levan szarva!"

Ollanformán van ez innállam komajasszon, mint abbaja jókis regínybe, arrula bizonyoss bakterházrul, amékbeja mondás szárepee, hogyaszondi:

"Bugajózsi nem szíp ámber, de gavallér!" Háéppeg evvan énnállem is.

Nomost, tisztelettel szólva, amija lábaközinek a vicketíssit illeti, hát abbizony nagybaj, de éntüllem arra segiccséget nevárjon, mer koromnáá fogva énnállam mán vagy a zelőjátik, vagya zaktus, a kettő kombinácijója mán nem megódható. Teccetvón ugy tizévee ezelőtt gyünni. :o)))

Előzmény: Híd (758)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!