6 évesen - Anyu: "Választhatsz: gitár, vagy balettóra." Tomi: "Gitár." 7 évesen - A Béla bácsi mindig részegen tartja az órákat, abbahagyom. 13 évesen - Göndörke barna kislány: "...gitározni nem tudsz? Az olyan izgi." 14 évesen - A, D, E akkordváltástól véres az ujjam. 15 évesen - Első elektromos+erősítő. Ja, hogy ez a torzító gombja? 16 évesen - Metál!!!!!!!!!!! 17 évesen - A többiek is metál!!!!!!!! 18 évesen - Együtt metál!!!!!!!!!!!! 22 évesen - Garázsmetál!!!!!!
25 évesen - Lemezen metál!!!!!!!!!!!
27 évesen - Hol is az akusztikus gitárom? A másik olyan hangos.... :)
Mellesleg a balettos dologról (lásd 6 év) nemrég meséltem dobosunknak, mire ő: "Még jó, hogy gitárra mentél. Hogy nézne már ki, hogy míg mi zúzunk, addig Te lábujjhegyen tipegsz köztünk?" :))))))))
14: "fogd meg fordítva, nem húrozom át neked" 16: van egy balalajka a szekrény tetején, jó lesz amíg nincs gitár 16,5: Seek & Destroy 31,5: Kurvajól nyomom (ha nem igaz, én akkor is jól érzem magam). ;)
16 évesen - mi ez a csoda, amit pl. a Pink Floyd kihoz egy gitárral magából? 17 évesen - ja, hogy ez csak G-dúr, meg a-moll? 18 évesen - bazmeg, Pat Metheny! 20 évesen - miért nem inkább szaxofonozni tanultam? 22 évesen - ja, hogy gitározni lehet tanárnál is tanulni? :-) 24 évesen - abbahagyom, nincs esélyem 26 évesen - bazmeg, John Scofield! 28 évesen - ez csak G-dúr és a-moll, mégis csodát hoznak ki magukból! 32 évesen - aktuálisan rekording ártiszt, csakhogy népzenében meg vörld mjúzikban :-)
10 évesen: bárcsak le tudnám játszani a húgom zeneiskolai előképzős kottájából valamelyik dalt a gitáron
11évesen:bárcsak a harsona mellett a gitárt is elkezdhetném végre a zeneiskolában,mert nem volt hely gitár szakra:(
12 évesen: Bárcsak ne kellene abbahagyni a gitározást, mert zongorázni kell tudni egy zenei szakközépben és 3 hangszert nem lehet tanulni egyszerre
14 évesen: bárcsak megvehetném egyszer azt a Jolana Galaxis basszusgitárt csehszlovákiában, mert a gitározáshoz én béna vagyok
17 évesen: bárcsak le tudnék valami zeneszámot kísérni egy gitáron,mert le tudom fogni az akkordokat,de hogy kell egymásmellé tenni őket!?Pl: Gypsy Kings, Friday Night in San Francisco
20 évesen:bárcsak megvehetném életem első elektromos gitárját egy Squier Stratót, már csak anyámékat kell megfűzni, hogy adjanak rá kölcsön 20.000 ft-ot,amit majd törlesztgetek a melóból
21 évesen: bárcsak tudnám milyen akkordokat fog George Benson, vagy lenne aki megmutatja(és beiratkoztam a Benczúrba)
22 évesen: bárcsak tudnék egy kicsit is szólózni
22-27 évesig: George Benson,Joe Satriani,Steve Ray Vaughan,Scott Henderson,The Rosenberg Trio stílusából értenék valamit
28 évesen: de jó lenne kijutni egy Django fesztiválra
30 évesen: de jó lenne egy selmer/maccaferri stílusú gitár, meg egy zenekar, de jó lenne nem hasonlítani senki stílusára sem!
32 évesen: bárcsak gyorsabb lennék(legalább mint Birta úr!);)
Van, ami még mindig csak álom!:))
Joe Pass mondta: a sebességgel nem kell törődni, majd jön az magától!
Szó szerint nálam is ez van! Ott van előttem a gyerek, és játsza azokat a témákat, amiket azelőtt csak a Mesterektől élőben vagy CD-n hallottam, és most meg egyazon szobában ugyanaz a pergő hangsor szólal meg az ujjai alatt, hát miért ne próbálnám meg én is.
Csak néha sz*r belegondolni, hogy hány évet szalasztottam el:) Azzal szoktam nyugtatni magam ilyenkor, amit Tommy is mondott, hogy sose késő:)
Ha nagyon profánul akarnám kifelyezni magam akkor azt mondanám hogy én mindig úgy gondoltam a kedvenceimre hogy ők ugyanolyan büdöset nyomnak mint te vagy én. Nekik is 24 óra a nap, őket is embereknek hívják, stb, szóval (persze tehetség) de főként gyakorlás gyakorlás és gyakorlás!!!!!! És a kedvenceink MINDIG pozitív motiváció kell hogy legyen. Ha meghallom a kedvencem akkor utána felgyülemlik bennem az érzés hogy ezt én is megtudom csinálni. Sok éven át ez hajott a tanulásban.
Király, köszi a sok segítséget, asszem, eloldalgok egy hangszerboltba a jövő hónapban!
Az álmokról annyit, hogy egyszer elszörnyülködöm, milyen messze vagyok attól, hogy akár csak egy AC/DC-alapot hibátlanul végignyomjak, aztán meg elmegyek gitárfoglalkozásra, és halál motiváltan jövök ki, itthon meg megy minden, ami korábban nem.
Azért az elég nyomasztó volt, mikor Al DiMeolát vagy Steve Vait láttam élőben játszani:) Michael Romeo méginkább elgondolkodtatott. Aztán a legfőbb motivációt a mostani tanárom adta, úgymond a közelembe hozta a tudást, és főként miatta fogtam ismét gitárt a kezembe.
Nekem most 21 évesen is az az álmom, hogy úgy gitározzak mint Al diMeola :). De csak mert megírta a Midnight Tango című számot ami a kedvencem forever(plussz Splendido Hotel című albuma). Bár mostanában Vaughan előzésben van. :D
És mi tart vissza? Van 2 kezed, gitárod meg időd. Akkor már csak gyakorolni kell, türelmesen és 1x megérik a dolog))) Hajrá!!! 15 évesen az volt az álmom hogy úgy gitározzak mint az Al diMeola ez 1985-ben volt. Minden gitáros álmodik vmiről hogy mit szeretne elérni nekem kamaszon ez volt az álmom...
A pedált betudod pl állítani hogy ha visszaveszed akkor tiszta ha előrenyomod akkor ráküldöd a gaint, egyébként meg van 100 preset és szépen egymás mellé beírod őket sztannyi sztannyi. Azért eklektikus mert ez a felvétel egy rövid bemutatása a 210bmp tempónak tizenhatodokkal. Néhány ütemben azt akartam bemutatni milyen a hangzása illetve milyen lehetőségek vannak benne. Szóval ez nem szám nem is szól csak egy szösszenet a probléma körül
Hm, jópofa, bár nekem kicsit eklektikus:) A vicces az, hogy épp most is olvasgatom a leírásokat a kis szappantartóról, és mindenki dicséri általában. Tud "mindent", ami kell? Úgy értem, ilyen-olyan hangzású torzító, visszhang, kórus, flanger... meg aztán elméletileg merült fel bennem pl., hogy hogyan érhető el, ha megy a tiszta hang, amin van egy kis kórus, aztán bekapcsolod a torzítót, majd pedig ki. Definiálni kell az egyik pedált kapcsolónak? Vagy mi?