Azért írtam a Toyota topikba, mert itt jó eséllyel találok olyan embert, akinek ugyanolyan autóval hasonló problémája volt, és így nagyobb eséllyel tud segíteni.
Teljesen off Skodammal (favorit motor) volt olyan, hogy neha kihagyott, meg egyszeruen leallt. Aztan nem indult. 1 ora mulva meg poccre. Annak a gyujtotrafoja faradt el.
Előtte a Toyota Tsusho-nál voltam gyertyát cserélni, és a gyertyacsere előtt feltették a kompura. Ott kihagyogatott a moci, de a gyertyacsere után ott helyben megszűnt. Utána visszajött.
Én elektromos hibára gyanakszom, mert a hibajelenség esőben erőteljesebb. Valamint rendszerint felmelegedettt motornál jön elő a gond. Ezek hidegen próbálták, és akkor jó is volt nekik, ezért hívtak fel, hogy kész a kocsi. De mondtam nekik, hogy melegen próbálják. Nálam természetesen rossz volt, mert én többet próbáltam.
Ez után jött a 29.000-res számla, amit kerek perec megmondtam, hogy nem fizetek ki.
"Ha a kabel nem jo, az nalam ugy jelentkezett, hogy kb. 2500-ig neha azt mondta, hogy tata-datata... :) Szoval kihagyogatott, dadogott. "
Valami ilyesmi az én gondom is. 1000-2500 ig jelentkezik jellemzően alacsony sebességi fokozatban (általában 3. -ig).
NoGun:
a gyújtókábelek külsőre sértetlennek tűnnek. Persze ettől még hajszálrepedés lehet rajtuk, ami melegben még jobban kitágul.
Összetörtem a 1983-as évjáratú Corolla 1,6 GL hatchback-emet. Szerettem volna rendberakatni, de sajnos marha nehéz alkatrészt szerezni hozzá. Ezért gondoltam elpasszolom alkatrészként, hátha ezzel valakinek tudok segíteni akinek több pénze van mint nekem.
A kocsi jó állapotban volt, az eleje tört lökhárító, lámpák, motorháztető, hűtő, bal futómű mozdult el.
Szóval, ha valakinek alkatrészre van szüksége dobjon egy emailt! Borsodi vagyok, címem: atgaspar kukac freemail pont hu
hogy lehet 15-böl meguszni,?????????, mikor kell feszitögörgö,vezetögörgö,szij, esetleg szimeringek, ha már szétvan szedve szijak(servo,generátor) ja és ma egy szerviz minimum:3000ft-os munkadij/ora ha nem sufnituning. és az alkatrészt boltba veszed ,nem ugy lopod ,hogy még garancia is legyen rá. tehát kb.:5óx3000=15000 +alkatrész ami 15000 és 25000 között mozog (gyártmányfüggö) ez nálam akár hogy is számolom 40000ft
Egyebkent ez annnnyira jellemzo. Rogton neki a draga dolgoknak, dirrdurr jo dragan, ahelyett hogy az alapveto es olcso dolgokkal kezdenek. Pl. mibol all a gyertyakabelt kiprobalni ? Semmibol. Hibakodot kiolvastak a kompjuterbol ? mer az rogton kikopi ha lambda (persze ha el van mar tomodve, de elektromosan mukodik, akkor nincs hibakod, csak jol tuldusitja a kevereket, ettol fullad be a gep alacsony fordulaton)
Ha a kabel nem jo, az nalam ugy jelentkezett, hogy kb. 2500-ig neha azt mondta, hogy tata-datata... :) Szoval kihagyogatott, dadogott. Ha viszont olyan fulladasos a tied, az szvsz jo esellyel lambdaszonda lesz. A MAF- szenzort (legtomegmero) kar volt pucolni, kurva draga joszag, tisztitani meg nem nagyon lehet max elbaszni... :/
Használok egy 2.0 literes 2000-es évjáratú céges Avensis-t és a következő kellemetlen problémám van:
Ha alacsony fordulatról akarok kigyorsítani, akkor a motor össze-vissza büfög, és csak 3.000-től kezd el rendesen húzni. Toyota szerviz próbálkozott légmennyiség mérő tisztítással és gyertyacserével.
Autószerelő haverom a gyújtókábelekre gyanakodik, de a Toyotában azt mondták, azok jók. (csak Toyota szervizben szervizeltethetem, mert a főnököm aszonta.. :)
Sziasztok ! tudna valaki egy jó szervizt Györ-Sopronban ajánlani ? CarinaE vezérmüláncot kellenne cserélni. Van valami fogalmatok, hogy mennyibe kerül? Köszi ! Üdv Lacika CarinaE 2.0 GLi 93-as
Hiace 95.11- hatso lampa (uj, utangyartott), ha van a nagykerben, akkor 16-17e kozotti aron van elvileg (a sarga indexes). A masik elvileg 5e-vel olcsobb.
Nem vagyok Hiace szakerto. ha erdekel, akkor meg tudom venni neked (de csak ha 101%-ra kell ,mert utana nem tudnek mit kezdeni vele)
Sziasztok!
Egy 95-ös évjáratú Hiace-em van, eredetileg 6 személyes teherautó volt, de 9 személyesnek van vizsgáztatva és használva. Azaz nem szállítók vele nehéz dolgokat, csak a gyerekeim ülnek hátul.
Sajnos az utóbbi 4 évben, amióta megvan, 3 laprugóm törött el. A javíttatást mindig Monoron csináltattam, megbízom a szakértelmükben és az alkatrész-ellátásban. (Bár olyan nagy májer nem vagyok, hogy mondjuk észrevegyem, ha mégse kéne megbíznom. Mindenesetre velem mindig korrektek voltak. De ez más téma...)
Szóval a 3 laprugó 4 év alatt elég sok, gondoltam, megkérdezem az itt megforduló műértő közönséget, hogy mi erről a véleményetek, és hogy esetleg van-e valakinek ötlete, hogy hogy lehetne kikerülni, hogy a későbbiekben ilyen zűrök legyenek. Egyesek szerint le kéne terhelni a hátsó tengelyt, hogy nem "pattogjon" a kocsi feneke, mások szerint ez pont nem jó, mert ott terhelem, ahol amúgy is sérülékeny...
Szóval mi a véleményetek?
Kösz, sziasztok!
Vadkörte
A történetből kifelejtettem, hogy átvételkor nem adtak számlát, és 5 perc beszélgetés után jutottunk el oda, hogy átvételi elismervényt kapjak a pénzről.
Kimaradt, hogy a riasztót is szereltetnem kellett utána, mert a kérésemmel ellentétben hagyták az akkut szép lassan leszívnia.