Keresés

Részletes keresés

Kardszárnyú Creative Commons License 2006.12.10 0 0 808
Boszorkánypogácsa
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.

Elkészítése: A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk belőle, és tojás fehérjébe mártjuk, darabos dióba hempergetjük, közepét benyomjuk. Világosra sütjük, még melegen kevés lekvárt pöttyintünk a kis kráterbe.

t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.10 0 0 807
hasonlóképpen:

Mogyorógrillázsos trüffel

HOZZÁVALÓK 60 golyóhoz:

60 g vaj
250 g étcsokoládé
125 g tejszín
1 evőkanál rum
125 g mogyorógrillázs

A MÁRTOGATÁSHOZ:
45 g étcsokoládé
45 g tejcsokoládé

A felolvasztott vajban olvasszuk fel a csokit, majd a tejszínnel keverjük simára. Ha kihűlt, tegyük hozzá a rumot és a darabokra tört grillázst, majd hűtsük ki. A masszából formáljunk hatvan golyócskát, majd a hűtőben dermesszük meg.
A kétféle csokit gőz felett külön-külön olvasszuk meg. Harminc golyó tetejét a tejcsokiba, harmincét az étcsokiba mártsuk. Csokis felükkel felfelé sorakoztassuk őket zsírpapírra, és szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni.

ELTARTHATÓ: Hűtőben, zárt dobozban, zsírpapírral rétegezve tíz napig.


Grillázs

HOZZÁVALÓK 125 grammhoz:

60 g pirított, darabolt törökmogyoró
90 g kristálycukor
60 ml víz

A vízből és cukorból főzzünk aranysárga szirupot, majd keverjük bele a hántolt mandulát vagy mogyorót, és főzzük még két-három percig. A karamelles mogyorót öntsük vékonyan megolajozott sütőlemezre/tepsire, hagyjuk megdermedni. Végül mozsárban vagy késes robotgépben törjük kisebb darabokra.

Én leturmixoltam, a félig dermedt masszát csillagcsőrös nyomózsákkal papírkosárkákba nyomtam, és a tetejüket megszórtam a maradék grillázsmorzsával. Vigyázni kell, hogy elég nagy lyuk legyen a zsák csőrén, különben a grillázsdarabok eltömik.


persze nem saját fotó.
t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.10 0 0 806
karácsonyi szóróajándéknak:

Narancsos trüffel

HOZZÁVALÓK 40 golyóhoz:

60 g vaj
75 ml tejszín
220 g étcsokoládé
1 tojássárgája

1 teáskanál reszelt narancshéj
2 evőkanál vegyes citrushéj
2 evőkanál (Grand Marnier) narancslikőr

cukrozatlan kakaópor

A vajat a tejszínnel melegítsük fel pl. egy jénaiban. Ha a vaj elolvadt, húzzuk le a tűzről, és dobjuk bele a darabokra tört csokit. Keverjük simára, majd keverjük bele a tojássárgáját, narancshéjat, citrushéjat és likőrt. Hűtőbe vele, aztán a masszából formáljuk negyven golyót, hempergessük meg őket kakaóporban.

Eltartható: hűtőben, zárt dobozban két hétig. Tálaláskor a trüffeleket egyesével helyezzük mignonpapírra, és ne hűtőhidegen fogyasszuk.

Módosítás: a második egység hozzávaló helyett 1 nagy narancs héja, 1 citrom héja, 1 zöldcitrom héja, 1 ek saját kandírozású narancshéj 1 ek narancslében felfőzve és apróra vágva, 1 ek házi vaníliakivonat (az alkohol miatt).

Golyóformálás helyett félig dermedt állapotban habzsákból ki lehet nyomni, és bonbon alakúakat gyártani, mégsem leszünk könyékig csokisak, és jóval gyorsabban meglesz.

Bobbo Creative Commons License 2006.07.12 0 0 805

ribizliből

jól lehűtve, hidegen remek

 

http://www.webcuki.hu/edesseg_search.php?id=465

 

Ribizlis sütemény
Hozzávalók:
4 tojásból piskóta, 2 dl tej, 2 dkg búzadara, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg megtisztított ribizli, a tetejére citrommáz, ribizli. 
Elkészítés:
A piskótát megsütjük, majd kettévágjuk, és a következő krémmel töltjük meg: a tejből a búzadarával tejbedarát főzünk és kihűtjük. Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a kihűlt darát, és a ribizlit. Alaposan kikeverjük, és ezzel töltjük meg a piskótát. A felső lapot bevonjuk citrommázzal, tetejére ribizlit szórunk. Még frissen bejelöljük a szeletek helyét, mert ha a citrommáz megszárad, szeleteléskor törik. 

t3v3d3s Creative Commons License 2006.06.20 0 0 804
Nos, ezt is ajánlom kipróbálásra, a meggyes alap szinte tök ugyanaz, csak vaníliaöntet van a tetejin:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2006/06/rote-grtze-piros-gymlcspuding_16.html

a másik pedig egy receptecske:


Bolti kakaós kesz házilag (kb. 80 db)

35 dkg puha vaj
25 dkg cukor
csipet só
4 púpos ek holland kakaó
35 dkg liszt
1 tk sütőpor
étcsoki a bemártáshoz

Vajat cukorral habosít, bele kakaó, aztán kanálra vált, bele liszt és sütőpor. Nem t3v3d33s, nincs benne tojás. Fél órára hűtőbe. Aztán diónyi gömböket (trutyisnak néz ki, de nem ragad a kézre), elég távolra egymástól tepsibe, tetejét lisztbe vagy porcukorba mártott villával lenyomkodni. Kb. 5 centire nő meg, ez 3 nagy gáztepsinyi adag, de nem érdemes kevesebbel kezdeni. 180 fok + légkeverésen 12 perc, ekkor kicsit még puha (mint a kekszek általában), de nem szabad tovább sütni. Ha félig kihűlt, akkor kell kivenni a tepsiből. Lehet olvasztott csokiba mártani, vagy csíkokkal díszíteni stb.

Tudom, hogy a "bolti" jelző gyakran szitokszó, de nem tudok rá jobb kifejezést, olyan, mint a bolti kakaós aprósütemény. Én szeretem az ilyesmit.

A képek a könyvből valók:

Előzmény: Selket (793)
wessago Creative Commons License 2006.06.18 0 0 803
Köszönöm. A túró-küldetés sikere érdekében remélem, hogy arra is van ott megoldás.
Előzmény: krisztina0726 (802)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 802

www.mindmegette.hu

 

Itt rengeteg receptet talalsz es kedvedre valogathatsz.:)

Előzmény: wessago (800)
wessago Creative Commons License 2006.06.18 0 0 801
Ja, és ha felvilágosítanátok, hogy a röstit hogy készítik, azt nagyon megköszönném!
wessago Creative Commons License 2006.06.18 0 0 800
Sziasztok, szeretném elkápráztatni az új nőmet egy olyan sütivel, ami túrós, de nem egyértelműen az. Ugyanis utálja a túrót, és megviccelném azzal, hogy a süti elfogyasztása után közölném vele, hogy mit is evett. Állítólag a gyerekeket is így szoktatják rá különféle ételekre. Nem allergiás vagy ilyesmi.
SEVERINA Creative Commons License 2006.06.16 0 0 799

Sziasztok!

 

Szuperek a receptek, csomót kimásoltam, majd én is teszek be párat!:))

krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 798

Sziasztok,

 

Az alabbi sutemenyt egy angol good food ujsagban lattam. Egybol megfogott, mert nagyon konnyen osszerakhato es miutan megcsinaltam rajottem, hogy isteni ize van. 

 

Hozzavalok:

250g ricotta sajt

140g olvasztott vaj

4 tojas felverve

225g cukor

250g liszt

1cs sutopor

200g  tort mandula

4ek sargabarack dzsem (en most eperrel keszitettem)

5db sargabarack negyreszre vagva

mareknyi szeletelt mandula

porcukor

 

A ricotta sajtot, vajat, tojast es a cukrot keverd ossze. A masszahoz keverd hozza a lisztet (amibe mar belekeverted a sutoport). A vajjal kikent formaba tedd bele a teszta felet majd kend meg a dzsemmel. Ezutan ontsd ra a teszta masik felet majd helyezd a felvagott sargabarackot a tetejere es masfel oraig gazsutoben 190C elektromos sutoben 170C susd.

 

 

Margit2 Creative Commons License 2006.06.05 0 0 797

Sziasztok!

 

Itt az eperszezon, én is egy epertortát készítettem: a diós kakaós piskótát házasítottam az eperkrémmel:

 

Kefires epertorta

 

Piskóta:5 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, - habosra keverjük, hozzáadunk 12 dkg darált diót, 16 dkg lisztet,2 evőkanál kakaóport, 1 sütőport, 5 tojás habját. Kb. 30percig sütni 200 fokon.


Töltelék: 30 dkg eper, 4 dl kefir, 4 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 1 csomag (2,5 dkg) zselatin.


Elkészítés: Néhány szem szép epret félreteszünk, a többit porcukorral és a kefirrel habosra turmixolunk, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhab háromnegyedét, és a kevés vízzel felfőzött majd langyosra hűtött zselatint. A tortalapot kettévágjuk majd megtöltjük, visszahelyezzük a tortaformába, és a maradék tölteléket ráborítjuk. Hűtőbe teve legalább 2-3 órán keresztül pihentetjük.Én este raktam a hűtőbe, és most reggel szeleteltem fel. Tálaláskor a tortaszeleteket tejszínhabbal, eperszemekkel és citromfűvel díszítjük.

 

 

 

 

 

 

csilla597 Creative Commons License 2006.05.16 0 0 796

Ja, és a recept:

 

Tejszínes gesztenyebomba

 

50 dkg gesztenye

3 dl tejszín

2 evőkanál porcukor

1 evőkanál zselatin

5 dkg mazsola 5 cl rumba áztatva, vagy aromába

2-3 tojásból piskóta(ki milyen vastagon szereti)

10 dkg tortabevonó csoki

2 evőkanál olaj

 

Először is sütök 2-3 tojásból kisebb tortaformában egy piskótát, amíg sül, beáztatom a mazsolát, felverem a tejszínt. Veszek egy félgömb alakú tálat, alufóliával beterítem. A gesztenyét kézzel átgyúrom, majd kibélelem vele a tálat, úgy, h kb.1 cm vastag legyen. A tejszínbe belekeverem a mazsolát, porcukrot, és a felfőzött zselatin, az egészet a formába töltöm, 20 percre a fagyasztóba teszem. Utána ráillesztem a piskótát, ha nagyobb, levágom a széleit. Másnapig hűtőbe teszem, kiborítom, felmelegítem a csokit, belekeverem az olajat, leöntöm vele a sütit, majd meghűtöm. Fincsi!

csilla597 Creative Commons License 2006.05.16 0 0 795
tejszínes gesztenyebomba
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.08 0 0 794
Szóval meggyes gesztenyetorta. Meg persze csoki. Nyam-nyam! Biztos így továbbfejlesztve is jó!

A répatorta turbó lett, a muffin topikba belinkeltem pár napja. Bátran merem ajánlani, krém nélkül is!
Előzmény: Selket (793)
Selket Creative Commons License 2006.04.08 0 0 793
A múltkori elsöprő sikerre való tekintettel ismételtem, csak picit másképp. Sütöttem egy kutya közönséges piskótát, onnan pedig az eredeti recept következett. A tetejét jó "rusztikusra" alakítottam, olyan, mint a viharos tenger (némi csokimázzal persze). :-))
Főpróba délután, ha megérkeznek a vendégeim. Kedves t3v3d3s, na és persze Lajos Mari, köszi, köszi! :-)

(Milyen lett a répatorta?)

Előzmény: t3v3d3s (792)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.26 0 0 792
jaj de nagyon örülök! de végül is Lajos Marié az érdem, ne tagadjuk meg tőle, ha már túl sok jó receptet úgysem írt :-)

Ez a minifánk jó ötlet - biztos könnyű bekapni (én eclair alakúra szoktam formázni, ha nagy ritkán nekiállok forrázott tésztázni, ugyanezért). Ez a málnaöntet elég tutinak hangzik, amolyan tavaszváró hangulatú, könnyen lehet belőle valami a közeljövőben!

Holnap répatorta lesz, muszáj kipróbálnom rollller receptjét.
Előzmény: Selket (791)
Selket Creative Commons License 2006.03.26 0 0 791
Kedves t3v3d3s, köszönöm ezerrel ezt a receptet, sütöttem már sütit, nem is keveset, de ilyen elismerésben csak ritkán van részem, mint amit ezért kaptam. Pedig milyen egyszerű... Ahogy tanácsoltad, két csomag gesztenyét használtam fel, és így éppen ideális volt az arány. Recept mentve az aranykönyvbe, köszi. :-)

Egy ötlet viszonzásképpen. Mini képviselőfánkot sütöttem úgy, hogy a vaníliás pudingra (nem akartam tojásos krémet főzni) málnaöntetet tettem (málna, cukor, kis keményítővel sűrítve, csak összemelegíteni szinte). Krémes és gyümölcsös, kevés tésztával... ez nekünk mindig bejön.

Előzmény: t3v3d3s (771)
palhen Creative Commons License 2006.02.17 0 0 790
Budán, a Savoya bevásárló központban megnyílt egy ororsz élelmiszer bolt. Tele van kinccsel, aki ráér, menjen, nem bánja meg!
ZsuR Creative Commons License 2006.01.29 0 0 789
Ma ramjott a sutes-fozes, itt egy recept amit evek ota nem csinaltam - pedig egyszeru es szeretjuk.

Banan kenyer
1 3/4 csesze liszt
2/3 csesze cukor
2 kaveskanal sutopor
1/2 kaveskanal sutoszoda
1 csesze villaval osszenyomott erett(tulerett) banan, kb 3 db
1/3 csesze olaj
2 evokanal tej
2 egesz tojas
1/4 csesze aprora vagott dio
csipet szerecsendio
A hozzavalokat mixerrel kb 2 percig keverjuk.
Egy kivajazott kenyer formaban sutjuk (persze lehet akarmiben, muffinnak is).
350 F fok (180 C) elomelegitett sutoben 55-60 percig sutjuk.



Kardszárnyú Creative Commons License 2006.01.28 0 0 788

Almás túrótorta:

Hozzávalók:

150 g liszt

40+40 g cukor

1 cs. vaníliáscukor

100g vaj

4 tojássárgája+4 fehérje

3 alma

3 evőkanál mazsola

500 g túró

2 evőkanál étkezési keményítő

 

A lisztet, a cukrot, a vaníliáscukrot, a darabokra vágott vajat és 2 tojássárgáját

omlós tésztává összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.

Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát, a tészta 2/3 részét belenyomkodjuk, megszurkáljuk, 10 percre előmelegített sütőbe toljuk, megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk és felkockázzuk.

A megmosott mazsolát lecsöpögtetjük. A maradék tésztát a forma szélére nyomjuk.

Összekeverünk 2 tojássárgáját, a cukrot és a túrót. Belevegyítjük a keményítőt, a mazsolát és az almát. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk és a túróhoz adjuk.

A tölteléket az omlós tésztára terítjük. A sütőbe tolva kisütjük és a formába hagyjuk kihűlni.

200 fokon sütjük 45 percig, és 3 órát hagyjuk hűlni.

Nem túl édes de finom süti:)

 

Én mazsola nélkül csináltam:

 

 

 

Encsi84 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 787
:)KÖSZI!

Előzmény: markusjud (784)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 786
szia Zitka!
Tudtam,hogy valahol kerdeztem valamit,csak elfelejtettem ,hol.
koszi a valaszodat,tulajdonkeppen a gimlin en is megkaptam azt a hofok listat,de egy kicsit el vagyok kenyeztetve,itt nalunk meg a tepsi meretet is odairjak a recepthez.
majd ki fogom nyomtatni es a huton szoritok helyet,mert tele van receptekkel.
Előzmény: Zitka (781)
markusjud Creative Commons License 2006.01.20 0 0 785
Stahl konyhája napi receptek topicon ma a 2610-nél írt be mannamari két jónak ígérkező kelt qglófot!
Előzmény: Encsi84 (783)
markusjud Creative Commons License 2006.01.20 0 0 784
Szia!
Gyere a qglóftopicba! :)
Előzmény: Encsi84 (783)
Encsi84 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 783

Sziasztok!

Kelttésztás kuglóf receptet keresek!

Ha valaki tud segítsen!

 
t3v3d3s Creative Commons License 2006.01.12 0 0 782
Egy kis kiegészítés: minél több tészta kerül egyszerre a sütőbe, annál hosszabb ideig kell sütni, tehát számít a tepsi mérete is. Én még a régi gázsütőnkbe is tettem egyszerre több tepsit, csak félidőben meg kellett cserélni, a mostani légkeveréses villanynál ez némiképp egyszerűbb, de a sütési idő nő (és a hőfok a ventilátoros sütésnél -20%). A lényeg: szerintem is csak tapasztalatból megy. Én eleinte pl. rendszeresen kiszárítottam a tésztákat a túl alacsony hőfokkal, de legalább egyetlen egyszer sem égettem szénné semmit....
Előzmény: Zitka (781)
Zitka Creative Commons License 2006.01.12 0 0 781

Ez a leírás nem ad választ a "meddig" kérdésre.  Hát, receptbeli adat híján ez csakis tapasztalat...  A piskóta, muffin, egyéb kevert tészták nálam 20-25 perc. Vastagabb, nagybb tömegű tészták természetesen arányosan hosszabb ideig sütendők. Általában ezeknél is beállítom a sütő óráját 20 percre (mert feledékeny vagyok :-) ), akkor ránézek, és újból beállítom a további 20-25-stb. percre.

Előzmény: magnum13 (779)
Zitka Creative Commons License 2006.01.12 0 0 780

Az externetes konyhalistán egy kedves levtársunk küldte be egyszer ezt a kis leírást, szerintem nagyon hasznos:

 

 

Az alabbi adatokat  az egyik legjobb es legszebb konyvbol vettem, amit a Magyar Konyvklub adott ki, Sussunk (a sutes iskolaja kezdoknek es haladoknak) cimmel.

A szamok a suto homersekletet jelentik.

Piskota: 180
Kevert tesztak: 180-200
Omlos tesztak: 200-220
Aprosutemenyek (karacsonyfadisz, kekszfelek...): 225
Vanilias kifli: 220
Gyumolcskosar: 200
Kinyomos (gepi) keksz: 190
Kelt teszta: 180-200 pl. almaslepeny, kelt kuglof, brios, kalacs: 180
pizza: 200
kenyer: 200
zsemle: 220
muffin: 180
leveles reszta: 225
retes: 200
egetett teszta (kepviselofank): 200 (Ez szamomra is uj, mert en mindig 220 fokon kezdem sutni, majd a felenel 180-ra allitom, es hagyom, hogy szaradjon, igy nem puhul meg mire kihul, e legkozelebb megprobalom a 200 fokot.)
Ennyit a sutikrol.

A rakott eteleket altalaban 200-220 fokos sutoben, a sult csirket 220 korul,az egyben sult hust
is hasonlo hofokon. Ha nagyon nagy darabrol van szo, akkor mindig egy kicsit alacsonyabb
hofokon sutom, mert a kulso resze megeg, a kozepe nyers marad. A 250 fokot talan meg
soha nem hasznaltam, talan a sult fagylatnal, amikor csak 2-3 percre kell a habbal bevont fagyit a sutobe tenni.
A receptek nagy resze egyebkent kozli a sutesi homersekletet. Akkor aszerint kell eljarni.
A konyv ir arrol is, hogy a gazsuto melyik fokozata, hany foknak felel meg a villanytuzhelynel.
Ez az 5-os fokozatu gaztuzhelyre vonatkozik.
100-120 = 1/2-1 fokozat
120-150 = 1-2       "
150-175 = 3         "
180-200 = 3-4       "
200-210 = 4         "
220-240 = 4-5       "

Ha legkevereses a suto, akkor a legkeveres alkalmazasa eseten 15-20 %-al alacsonyabb hofokon kell sutni.

Előzmény: magnum13 (779)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 779
sziasztok!
ha a receptben nincs irva,hogy ? fokon es meddig kell sutni,azt ti honnan tudjatok?
Előzmény: Zitka (776)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!