Sziasztok! Ide várok mindenkit, akit érdekel a kutyák, cicák szőrápolása, otthoni és kiállítási fazonok, minden, ami ezzel összefügg. Szívesen látok gyakorló kozmetikust, kezdőt, és amatőrt is, kérdezzünk, segítsünk egymásnak. Bízom benne, hogy sokakat érdekel ez a téma.
A trimmelés nehéz fizikai munka, nem olcsó. Szerintem viszont Te is meg tudod csinálni. Vegyél egy "kapirgát", ez tökéletes a nem kiállítási kutyák trimmeléséhez, és az ára is kibírható. Az pedig külön öröm, ha a kutyád a te munkád nyomán lesz szép.
Az előbb elszállt a válaszom, remélem, most nem lesz kétszer. :))
Én nem vagyok gyakorló "kutyafodrász"( eddig mindig rövidszőrű blökijeim voltak), de most szükségem lenne segítségre....2 hónapja találtam 3 kölyökkutyit....2nek lett saját gazdija...Teddyke meg rajtunk maradt, ez nem is lenne baj, csakhogy kicsit snacis a bundája....ami nagyon úgy néz ki hogy megérett egy trimmelésre...
Próbálkoztam jó kozmetikust keresni, de eddgi csak olyat találtam aki mindenáron nyírni szeretné, vagy olyat aki minket is meg akart kopsztani...8000 FT-ot mondott egy 15 kg kutya megtépésére...
Tud valaki egy becsületes, jól dolgozó bp-i kutyakozmetikus ajánlani?
Én Moser Max 1245-öst vettem 45W-os jelenleg egy 3mm-es fejjel.
Elég halk és jól lehet vele vágni , a fej valóban felmelegszik, de ezt könnyen ki lehet küszöbölni ha:
1: Van pótfejed (ugyanolyan méret)
2: Ha lerakod a kőre hűlni, vagy (télen)kiteszed az ablakba :o)
Amúgy hamar lehűl.. :o)
Itthon nagykerbe 35-36 ezer ft ez a típus de nem mindenhol adnak hozzá fejet...igy tehát ha vki nem figyel oda vett egy jó drága gépet fej meg sehol... :o( (én ebay-ról vettem 25ezer ft -ért +postaköltség 9 euro)
Most tervezek venni hozzá fejeket több féle méretet...
Nekem apricot uszim van neki is eléggé puha a szőre de símán leviszi !
A motoros gépeket szoktuk használni, azok jó erősek, általában a prof. gépek ilyenek, az elektromágneses gépek nagyon gyengék,de egy kutyához, ill. tartalék gépnek jók. Úgy tudom, az Oster fejeket lehet használni ezekkel a gépekkel.
A mancsok kigépelése nem könnyű feladat, de majd idővel biztosan az is gyorsabban fog menni. Abban viszont biztos vagyok, hogy nagyon szépen sikerült.
Közben én is utánakérdeztem ennek a gépnek, elég jókat hallottam róla, persze nem nagyüzembe való, de Neked nem is arra van szükséged. Van hozzá mancsnyíró fejed?
Nem-nem, én nem arra gondoltam!!! :)))) Az időigényesebb szót a mancsokra értettem. Gondolom Te is tudod, hogy ez a rész a legnehezebb, legidőigényesebb a kigépelésnél. A lábujjak között, talp. A többi renben volt. Ez előtt kétszer gépeltem ki Panni hasát, arcát Osterrel és nem érzek különbséget. Egyre több külföldi kozmetikustól hallom, hogy ez a gép nagyon jó és tök olcsó. És nagyon halk. :))))) Sztem arra, hogy Pannit meg esetleg még egy-két kutyát gépelgessek vele, nagyon jó lesz.
Nem is mondtam, hogy vettem nyírógépet. Moser rex, 14000 Ft-ért. Már persze ki is próbáltam. A mancsok a legnehezebbek, de végülis megcsináltam, csak időigényesebb. Végre van ollóm is, nyírógépem is! :) Már ügyködök is rendesen. :-))) Csak nehogy kikapjak Panni kozmetikusától. :)