Néhány hete ezzel szenvedtem, egy Passat PDTDI-vel. Ha a geometriát szabályozó vákumdobról leveszem a csövet, akkor a lapátsor átfordul, "elengedi" a nyomást. Magas fordulaton lesz valamennyi nyomás, de távolról sem a szükséges. Ha a dobra szabályozás nélkül eresztem a vákumot, akkor sincs nyomás. Nyomás nagyjából 20-80Hgmm depresszióközött van, ezen belül szabályoz a vezérlő, ha ennél nagyobb, vagy kisebb, akkor hirtelen csökken a nyomás, illetve alacsony fordulaton nincs. Valószínűleg éppen a leeső/kilyukadó cső miatt működik így, azaz depresszió hiányában sem "nyomja szét" a turbó a motort.
Nem biztos hogy lecsúszott vagy teljesen kilukadt.Elég ha egy picit falsot szív,és már nem is úgy szabályoz a turbó ahogy kéne.Persze ezek csak tippek.Igazábol látni és mérni kéne az autót.
Hi! Sürgős segítség kellene egy nagy VAG-COM szakértőtől! Van egy 2000-es POLO GTI-m, ABS+ESP elektronikával. Egy motormosás alkalmával szerencsétlen módon befolyt víz az elektronikába, miután az esp felmondta a szolgálatot. Kiszedtem, megjavítottam. A probléma a következő egy autóvillamossági szerelő hozzányult a diagnosztikai programjával, azóta egyfolytában csipog és a zABS valamint a mellette lévő felkiáltójel folyamatosan villog. Ő nem tudja miért lett ez. Utánakérdeztem. Azt mondták, hogy belépett elindított egy login folyamatot, melyet megszakított. Ettől az ABS "kiakadt". Most újra kellene kalibrálni az ESP-t, de Ő nem tudja. Én valamennyit konyítok a VAG-COm-hoz. Hogyan oldjam meg ezt a problémát? Mi a login kód?
A turbós témáhot szeretnék hozzá szólni. Nemrég egy A6-on cseréltem levegő szűrőt,közben szétcsúszott egy a turbóhoz tartozó vákum cső amit azonal nem vettem észre ennek következtében volt túrbónyomás csak más tartományban. Eredeti állapotban 1300-tól volt túrbó nyomás,szétcsúszott csőnél pedig csak 3000-töl volt nyomás.
Elvileg igen.Bár ezt így elég nehéz megállapítani.A klímánál pedig még nem találkoztam olyannal,aminél a nyomáskapcsoló lett volna rossz.De ez lehet egy lecsúszott csatlakozó is a nyomásérzékelőn.
nézd meg itt rengeteg hasznos dolgot találsz többek között erről a töltőnyomás-szabályozási hibáról. ( ugyanazt mondják mint hawgabi :-), hiába aki látott is ilyet :-)))
Bocs!Még valami az eszembe jutott a turbónyomással kapcsolatban.Ami a turbóra megy vákumcső,az elvileg rögzítve van a levegőcsőhöz.De ha nincs,akkor a jobb oldali féltengely pont kidörzsöli és így nem szabályoz le a turbó.
A 01409-es hibakód az előmelegítő kályhánál vagy üzemanyaghiány dugulás vagy tápszivattyú hiba miatt.A 17965-ös hibakód a töltőnyomásszabályzó szelep hibája,de ez lehet lecsúszott vákumcső vagy megszorult "geometria változtató lamella".Én inkább erre tippelek.A klímánál pedi csak keress egy jó klímást aki feltölti a rendszert gázzal.
Köszönöm a segítséget. Nagyjából én is le tudtam fordítani, csak az értelmezésével
van gondom, ugyanis nem vagyok autószerelő :-(.
Van irányítástechnikai, számítógép műszaki, informatikus mérnök végzettségem, csak épp az autókhoz nem nem konyítok ilyen szinten. Utóljára a Dáciámat buheráltam. ;o)
Ha le tudnád írni, hogy mi a teendő ezekkel a hibákkal, azt megköszönném.
Esetleg magánba, hogy ne terheljük meg a fórumot a kínjaimmal.
A 18-as cím szerintem a kiegészítő fűtés (kályha).