Keresés

Részletes keresés

n1 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 1093

CAM ARO!

Miert gondolod azt, hogy amirol Te es az ismeroseid nem tudnak az nincs is? Talan azert mert hamarabb jottetek mint mi es TI mar mindentudok vagytok? Kicsit kezdek morcos lenni, mert ugy allitod be a dolgakat mintha egy hazug ember lennek. Baratom meg abban sem szoktam hazudni, hogy mihez ertek es mihez nem. A penzt meg "erdekesseg keppen" azert vetettem fel, mert itt mindenki csak arrol beszelt, hogy a tulelesert dolgozik. Ha azert dolgozol akkor biztosan tul is fogod elni, de semmi tobb.

Előzmény: cam aro (1092)
cam aro Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1092

Igen. Volt egy kis vita. Nem csak elmosolygunk egymas mellett. Lehet, "bunos" vagyok benne. Az en ismerosi koromnek 80% a mosolyogna az ilyen £150/d fizin.

De elkepzelheto. Itt minden lehet. Csak aki ennyi penzt keres, az altalaban nem mondja. Es/vagy  nem oktat. Bocsi, kicsit magamra vettem. En nem szoktam "keresztbe rakni." Egyszeruen csak van velemenyem. Es elnezest ha valakit megbantottam. Legkozelebb magamban rohogok.

Előzmény: aknot (1091)
aknot Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1091
Gondolkoztam, hogy hogyan tudnám érthetően, de röviden elmondani, én miért nem tartom fontos kapcsolatalakító elemnek a nemzeti hovatartozást. Az előző egynéhány hozzászólás szerintem megmagyarázta helyettem...
Előzmény: -River Island- (1046)
Bibor78 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1090

Hogy Ti milyen nagy pénzekről beszélgettek itt! Igazén csak sitterkedem, de heti 60-ért.No jó szállásom kajám megoldott.Meg a kiscsaj is aranyos.

Javaslom ha valaki nem ismeri a magyaroklondonban. com ot oda is lessen egy pillantást mert én ott találtam az állásom és millio hasznos cuccot szivtam magamba.

Nem volt gondom a számla nyitással meg ilyenek.

cam aro Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1089

Lehet cinikusnak tunt, de nem annak volt szanva. Legalabb is az elejen. Utanna meg nem en neztem meg mit is irkalt elotte a "tuloldal". Reszemrol ennyi. Es: :-))

Maszekot szoktam valalni, sott, jelen esetben "tulvalalni", ugy hogy kb. 1 honapig nem igazan erek ra. :-((

Előzmény: n1 (1083)
n1 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1087

Gratullalok az uj munkahelyhez es az anyagi elorelepeshez is.

Egyebkent vissza terve arra, hogy rogton az elejen mennyi csuszott a zseben be, volt olyan, hogy ki sem fizettek mert a fonok ugy volt megegyezve az ott dolgozo lengyelekkel, hogy hetente ad valamannyi penzt es majd karacsanykor balansz. Mikor szoltam neki, hogy ez nekem nem felel meg, mert mondjuk mivan, ha eluti egy auto. Mi lesz a penzzel, azt mondta, ha nekem ez igy nem tetszik mehetek, hat mentem. Hozza kell meg tenni nem az volt a gond, hogy nem volt penz zsebeben. Ennek a cegnek az egyik munkajan polcrendszert szereltunk be egy hazba, ahol a szemelyzet az also lakasban lakott, az sem volt semmi. A szobalany szolt, hogy vigyazzak a csillarra mert £20000 volt es nem tenne jot, ha a letraval levernem.

Előzmény: Maarc! (1086)
Maarc! Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1086

Akkor megnyugodtam :)

Egyebkent jovo heten kezdek uj helyen, heti kb. 240-260 font kezhez. Ez, ahhoz kepest, hogy elso heti fizum itt Londonban 40 font volt, szerintem mar haladas. Es mint mondtam, tovabbra sem vagyok elegedett, igenis harcolni fogok, hogy meg jobb legyen.

Akkor szent a beke? :)

Előzmény: n1 (1085)
n1 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1085

Kedves MAARC!

Ki beszelet itt arrol, hogy rogton nagy penz? Olvasd el, hogy mennyivel kezdtunk! Es bocsanat nem kioktatasnak szantam amit irtam, csak a £150/het minimal berre reagaltam volna. Orulok neki, ha elegedett vagy a mostani helyzeteddel. Nem cinikussagbol es nem ironiaval mondom ezt. Oszinten orulok.

Előzmény: Maarc! (1084)
Maarc! Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1084

Kedves n1!

En nem tudom, Te hogy talaltal magadnak rogton olyan munkat, ami napi 150 fontot csorget a perselybe. Szerintem ilyen egyszeruen nincs, hacsak nem mar vartak ezzel az allassal. Vagy mar regota kint elsz, es szepen emelkedett a fizud? Mert ha igy van, akkor nem ertem, miert oktatsz ki. 5 honapja elunk itt, szvsz boven jo a 150 fontos allas kezdesnek.

A hazudozast ironikusan mondtam, bocsesz, ha nem ertetted. Persze, hogy nem megyek el orvosnak, meg urhajosnak... Es minimalberen sem szeretnek nyuglodni, de amig nincs mas, addig orulok, hogy van mit ennunk. Igenis meg fogok harcolni azert amit tanultam (informatika), de amig nem erkezik el az ido, nem tehetek mast, mint azt mondom :"Mar voltam utcasepro". Ez aztan nagyon nagy hazugsag, nemde? Megyek is sirni, mert elszegyelltem magam.

Csak probalunk tulelni, errol van szo.

n1 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1083

2006 03 25 22.47    1072   " persze ez csak az en velemenyem" montam vot.    

Amikor magyar mentalitasrol beszelsz mire gondolsz baratom?

Kezd elveresedni a torkod es lassan ott tartunk, hogy azt mondod hazudok. Nem ertem mi erdekem fuzodne hozza. Szobam meg nincs kiado, mert mi csaladban es nem kommunaban szeretunk elni. Bocsesz!!!!!  Kicsit beszeljunk masrol. CAM ARO komolyan kerdezem es nem cinikussaggal, mint ahogy Te valaszolgatsz nekem, volna egy kis munka az automon. Szoktal maszekot vallalni? Gondoltam inkabb egy magyarnak adom oda a penzt a munkaert.

Előzmény: cam aro (1080)
cam aro Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1080

9 hozza szolasod van osszesen. Egyikben sem talaltam ilyet.:"ez az en velemenyem". 

Idezet toled.     Bocsesz!!                          Kiado szallasod nincs veletlenul??

:-))))))))))))))))))))))))))))))))).

Előzmény: n1 (1078)
cam aro Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1079

hehehe. A magyar mentalitas, amirol szo volt mar egy parszor. :-)). Elj boldogan!! 

Előzmény: n1 (1078)
n1 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1078

Miben is allott az eszosztasom szerinted? Ugy emlekszem hozza tettem "ez az en velemenyem". Na aztan atmentel oda dolgozni ahol +£290 bonusz-t adtak. Nem vagy a baratom ma csak amugy kivancsisagbo kerdem, kulonben meg nem erdekel.

Előzmény: cam aro (1077)
cam aro Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1077

Szval, nem £ 20-40/d  ben gondolkodom. Egy icci picit elobb is jottem mint te. De ez nem szamit. Eszt itt az oszt aki 6-7 eve kint van. Attol meg neked lehet szerencsed.

Gratula hozza!! (oszinten!). Vitatkozni sem kell velem, baratod sem vagyok.

Egyszeruen,: a magad peldaja lehet osztonzo, de tulnyomo reszt ilyen penzt nehez itt meg kapni sztem.  Mi is a penzed? Before TAX, or after TAX? Csak kivancsi vagyok, bocsi!

Előzmény: n1 (1076)
n1 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1076

Nezd baratom mindenki azt hisz amit akar, es feleslegesnek erzem,hogy ez ugyben vitatkozzam veled. Tudod, ha az ember nem hiszi el, hogy van gravitacio es leugrik a szakadek ba akkor is szarra megy. Tehat a napi penzem attol, hogy Te ketelkedsz akkor is annyi amennyi. Az abaj, hogy tul sokat jar a szam, de csak azert irtam amit irtam, hogy probaljatok mar meg ne £ 20-40/nap-ban gondolkodni, mert van azert itt mas is.

Előzmény: cam aro (1074)
Ethan Hunt Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1075
Egy erettsegit nincs ertelme leforditani, azt senki nem fogja kerni. Szakmunkas vizsgak kozul erdekes lehet a villanyszereloi, gazszerelo, stb, amihez itt is kotelezoen kernek kepesitest, hogy dolgozhass. Egy muszaki szakkozep bizonyitvany forditasara felesleges penzt kiadni. Diplomakra mar erdemes, ha az adott szakteruleten akarsz dolgozni.
cam aro Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1074

Number One vagy, ez nem vitas.  £150/day,  a meg az angolnak is szep penz.

Tudhatsz valamit.  (?!). Csa Wood Green-bol.

Előzmény: n1 (1072)
n1 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1073

Bocs MEGREZ kihagytam a valaszt a kerdesedre. Ahogy erzed, ha olyan vegzettseged van es ugy gondolod ezert fontos tedd meg. Fordittasd le. En nem tettem, de az en papirjaim nem tul sokat nyomnak a latban.

n1 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1072

CAM ARO tudod est a penzt eloszor egy angol ceg fonoketol kaptam meg. Azt mondta"egy napra kapsz 150-font-ot orulsz neki? hat mit mondjak, kurva jo erzes volt.

En sem kezdtem mashogy, mint TE vagy a tobbiek . Semmi penzert sokat kellett dolgozni, es ugy viselkedett a fonokom mintha az eletemet es nem a munkamat venne meg. A tetejebe meg egy kedves magyar honfitarsunk le is akart venni 500 font depozittal. A parom heti 60 fontot keresett mar irtam harom diplomaval, es egy olyan torok szakacs ugraltatta aki nem tuja megmondani mennyi hetszer negy. Ez nem vicc apali nem tuta kiszorozni. Ja es bocs letettuk a cigit nem jarunk PUB-ba. Csak a cigin legalabb 300 font-ot takaritunk meg havonta. Oke vannak maszek munkaim is. Ahol lakunk ismernek, akinek a lakasat bereljuk van tobb kiado lakasa is es ezeket en szoktam rendbe tartani. Egy nagyon fontos dolog. Sokan egy kicsit maguk ellen dolgoznak amikor latogatoba mennek Mo.-ra, mert mire vissza jonnek se penz se munka es mindent kezdhetnek elolrol. Szerintem az utazgatassal meg varni kell amig nincs eleg toke, meg akkor is, ha eppen karacsony van. Persz ez csak az en velemenyem.Tudok irni mas magyarokrol is, pl. fiatal parocska kb, 10 honapja erkezett. Olyan rossz korolmenyeik voltak Mo.-gon, hogy a srac azt mondta amikor ettunk"olyan jo enni". elgondolkodtato nem? Most szepen haladnak elore egyre jobban fizeto munkahelyekre tudnak valtani es van felretett penzuk!!!!!!!!!!!!

Masik parocska, kb. 4-5honpja jottek, a srac napi 10 £- ert dolgozott automosoban. Aztan vegre elszanta magat, hogy megkerdezze egy autofenyezu muhelyben kell-e ember. Ezek a szokasos szemet igergetesekkel epitettek le, viszont a kovetkezo helyen ahol kerdezoskodott, mar dolgozhat is, nem is rossz penzert. Mi ez, ha nem siker???!!! Ezeket is olvassak el az ide keszuluk Mo.-gon es majd ok dontenek!

Előzmény: mergez (1071)
mergez Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1071
Én konkrétan a bizonyítván hivatalos angolra fordítására gondoltam, nem egyszerűen a fénymásolatra. Egyébként ha van időd és kedved, én szívesen olvasnék arról (és talán a többiek is), hogyan kezdted el a kinti életet... Köszönöm!
Előzmény: n1 (1067)
cam aro Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1070

Nem, koszonom. Negativ dolgokat nem kell mondanod. Aki kijott, es talalt munkat, az sztem nem is tud. (?)Nekem csak  a £150/nap. szurta a szemem. Aze ez nehez.

Ismerek kb. 60 magyart, tobbseg epito ipar. Ilyen penzrol csak a maszek beszel. (bar o inkabb bo tobbrol.) De frankon azon mulik, ki mit talal. A tobbseg kijovo inkabb "tulelesre" jatszik. Csak hogy maradhasson.  

Előzmény: n1 (1069)
n1 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1069

CAM ARO Baratom!

Tavol alljon tolem, hogy barkit is bolonditsak es tisztaban vagyok vele, hogy mennyit fizetnek az epitoiparban nekunk amig tudatlanok vagyunk. Amikor megerkeztem napi 30 fontot kaptam azert a munkaert amiert most sokkol tobbet kapok. Azert irtam a 150 font-ot, mert annyi a normalis penz es, ha akarod tudok negativ dolgokat is mondani. Egyebkent igen, azert a penzert mar tudni is kell valamit. Es meg egy nagyon fontos dolog, hogy ennyi penzt keress el is kell hinned azt, hogy kereshetsz ennyit. Volt ido amikor minden heten masik "cegnel " dolgoztam mert nem voltam hajlando ugy osszecsapni a munkat ahogy draga torok, vagy indiai fonokeim mondtak, es persze azert is valtottam, mert nem fizetett annyit amennyit a munka ert. Meg egyszer mondom nem akarok senkit sem arra buzditani, hogy eleinte ne vallaljon el mindent es fokent nem akarok senkit kabitani. Az is igaz, hogy aki rosszra szamit azt csak kellemes meglepetes erheti, de ugy is igaz, hogy amire szamitasz azt kapod. Nezd mond azt, hogy hencegek nem erdekel, 17ho.-ja jottunk, most lakast berelunk autonk van, stb. jol elunk, de ezert meg kellett dolgozni. Ja!!!! Es zero nyelvtudassal jottunk. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy most induljon mindenki, mert itt milyen konnyu, cak azt mondom lehet azert szerencsesebb is a dolog, mint ahogy sokan leirjak. Persze a legfontosabb !!! A valaszom arra a kerdesre, hogy mihez ertesz mindig igaz volt.    Bocsanat, ha barki ugy erzi be akarom kabitani a szegeny Magyarokat!!!!!!

Előzmény: cam aro (1068)
cam aro Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1068

Egyebkent csak erdekesseg kent mondom az epitoiparban szakmunkaert normal penz a napi 150 font, de azert mar tudnod is kell valamit. "  Sajna, ezzel nem tudok eggyet erteni.  Esetleg, ha brutto. Nem kene behulyiteni az otthonrol olvasokat, sztem. Orul itt sok epito ipari, az £50-nek is. Es meg tudnak is, de hat a lengyel.....

Na bocsi....

Előzmény: n1 (1061)
n1 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1067

Kedves MEGREZ

Igazan azert nem tudok neked erre valaszolni, mert mi is felverteztuk magunkat a bizonyitvanyink fenymasolataval, de eddig meg a kutya sem volt rajuk kivancsi. Valo igaz ebben az orszagban barmi lehetsz papirok nelkul. Azert azt javaslom olyanokat irj a CV-be imihez ertesz meg, ha nincs is rola papirod. Itt inkabb az a fontos, hogy ertesz-e ahhoz amit csinalsz, ha igen akkor kesobb rendes penzert csinalhatod. Szerintem hozd ki a fenymasolatokat nagy helyet nem foglalnak, meg enni sem kell adni nekik. Lehet, hogy neked szukseged lesz rajuk.

mergez Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1066
A kérdéseimre esetleg tudsz majd válasz adni?
Előzmény: n1 (1065)
n1 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1065

Kedves MAARC igy utolag bocsanatot kerek, mert az elobb nem jol irtam a "NEVED"

ORB-X egyszerre tobb gondolatot is ideztel az iromanyombol, igy hat meg kell kerdezzelek tisztelettel, mi az, vagy mik azok a dolgok amikkel kapcsolatban neked masak a tapasztalataid. Meg azt aruld el csak nem Mo.-rol irtal, mert az idopont nem itteni.

MEGREZ  addig amig nem voltal valahol ne dontsd el, hogy szeretsz-e majd kesobb ott elni. Esetleg ismerosod elmenye alapjan. Ezt a varost ne is akard Budapest-tel osszehasonlitani, mert itt minden pesti tapasztalatod atertekelodhet. Ez itt London egy 10 millios vilagvaros. A lenyeg amit mar mar elottem is irtak, amikor jossz legyen eleg zseton nalad, amit ne szorj el latszolag fontos dolgokra, beszeld a nyelvet valamilyen szinten es ne valogass a munkakban az elejen. A parom heti 60 font-ert dolgozott eloszor. Harom diplomaja van csak mellesleg mondom, de nem volt eleg jo az angolja. Sok sikert!!!!!!!!

mergez Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1063
Sziasztok!

Mennyire érdemes itthon a bizonyítványaimat lefordíttatni (szki+érettségi), számít ez kint valamit, ha az ember szakmunkát szeretne végezni? Arra gondolok, hogy mennyire hisznek a CV-ben leírtaknak? Másik problémám, hogy nem tudom igazán eldönteni, hogy Londonban mennyire dekkoljak le. Az az elképzelésem, hogy nem akarok ott maradni, hanem valahova délre (Portsmouth, Southampton) mennék, mert ott van a szakmámban munka, illetve London környékén, bent Londonban nemigen, az ingázás meg drága mulatság. Persze elsőre elvállalok akármit, ez nem gond. Beszéltem már pár kinti recruiter-rel, az egyik kérte is a bizonyítványaim másolatát. Azt írta, ha már ott vagyok, tud majd segíteni. Amúgy London egyáltalában nem szimpatikus éppen a sok náció miatt. Már Pest nyüzsgését sem bírom nagyon elviselni, nemhogy egy ekkora városét. Köszi a segítséget!
bhoy 72 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1062

Pedig hidd el neha kell egy kis hazugsag.

Persze nem komolyabb,tenyleges szakertelmet igenylo munkaknal gondoltam,mert ott egybol kiderul,de van ahol ezt meg lehet csinalni.

Ha nem ,akkor marad a tovabbi sirankozas.

Előzmény: n1 (1061)
n1 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1061

Kedves MARC!

A 2006 03 20.-i leveledre hivatkozva szeretnelek kerni arra, hogy kicsit jobban nezz korul, mert a minimal ber nem heti 150 font es ne becsuld ala a lehetossegeidet arra nezve, hogy mennyi az a penz amit akar mar holnap is a zsebedben tudhatsz, mint fizetest. A masik dolog amihez szeretnek szolani, hogy nem tartom tul jo otletnek ezt a hazudozast arra nezve, mihez ert valaki. Ez olyan lengyel mentalitas es meg is nezheted a munkat amit vegeznek, tisztelet a keves kivetelnek, de ok valoszinuleg nem hazudtak. Azert talal nehezen munkat az ember raadasul keves penzert mert a lengyel kepes napi 30 font-ert 10-12 orat is dolgozni es meg a munka is szar amit kiad a kezebol.  En az epitoiparban dolgozom es elszomorito, hogy mennyi kokler van ebben az orszagban. Hidd el, ha nem hazudozol akkor is meg fogod talalni a neked megfelelo munkat. Egyebkent csak erdekesseg kent mondom az epitoiparban szakmunkaert normal penz a napi 150 font, de azert mar tudnod is kell valamit. Ne akarjunk mar olyanok lenni, mint az itt elo emberek nagy resze aki ha kell, ha nem hazudozik. Nagyon szeretek itt elni, de azt kell mondjam nagyon keves ebben az orszagban az egyenes ember. Aki hosszu tavon akar munkat az nem allit olyat amit nem tud, hisz ha nem rogton, de kesobb biztosan kiderul a hozza nem ertese.

Maarc! Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1060

Igen, a gyakorlat olyannyira fontos, hogy engem az elejen nem vettek fel utcasepronek (!!!), mert en kis naiv azt mondtam, hogy nincs experiencem. :D

Most mar szemrebbenes nelkul vagyok urhajos, amerika elnoke, agysebesz.

Előzmény: bhoy 72 (1059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!