Keresés

Részletes keresés

Astrojan Creative Commons License 2006.03.25 0 0 17772

Nézzük mégegyszer, hátha érthetőbbre sikerül miért dönti meg a rel -t a GPS,

Vegyünk három órát

1. ez legyen a normál földi UTC óra, 1 sec alatt 1 sec -et mutasson.

2. és 3. egyforma legyen, mindkettő legyen megerőszakolva, egyformán késsen napi 38 microsec -et, 1000 nap alatt 38 millisec -et.

A 2. órát reptessük meg 20 200 km magasan, ő legyen a repülő GPS óra. Most akármeddig figyeljük a földfelszínről nézve mindig egyformának látjuk a 2. óra járását az 1. UTC óra járásával.

Ha a repülő 2. óra sietés-eltérése a 3. órához hasonlítva valóságos lenne, akkor a következő körben erre az új ütemre fog hatni a relativisztikus hatás, ha egyszer ez az új valóságos ütem. Az új ütemre tovább hat a relativisztikus hatás és ismét gyorsul az ütem ami szintén valóságos lesz, és így tovább, az órának folyamatosan és megállíthatatlanul be kellene gyorsulnia.

Csak abban az esetben nem gyorsul folyamatosan a 2. óra ha az eltérés látszólagos.

És ezt látjuk. Nem gyorsul folyamatosan a 2. óra, csak egyszer beáll sietésre amint a műhold elfoglalja a pályáját. És ezért naponta ugyanannyival (38 mics) többet mutat a földfelszínről nézve.

Ha az eltérés látszólagos, akkor a valóságos ütem nem változik, s így a következő körben is az eredeti megerőszakolt ütemre hat a relativizmus, ezáltal nem kell az órának folyamatosan gyorsulnia.

Ezért ha mondjuk 1000 nap után lehozzuk a 2. GPS órát az a 3. óra mellé helyezve ugyanolyan gyorsan fog járni, és ugyanannyit is fog mutatni. (Az iker visszatér és nem lesz fiatalabb)

Az 1. UTC órához képest természetesen 38 millisec -et fog késni, hiszen így lett megerőszakolva.

(A Koromhoz képest egész jól nézek ki..)

Előzmény: mmormota (17757)
tegla Creative Commons License 2006.03.25 0 0 17771
Hát, szórakoztak vele rendesen, hogy minden zavarást kiküszöböljenek. Lehet, hogy egyszer csak valaki rábök egy pontra a kísérleti elrendezésen, hogy "na, itt a szűrődik át a forgó rendszerből EM hatás a gyorsulásmérőkre..."

Előzmény: mmormota (17767)
mmormota Creative Commons License 2006.03.25 0 0 17770
Hatpárti konszenzus alakult ki - be lehet emelni az Alkotmányba.
Előzmény: Simply Red (17768)
tegla Creative Commons License 2006.03.25 0 0 17769
úgy tűnik, nem minden fajta szupravezető anyagnál jelentkezik. A kritikus hőmérséklet fölött pedig megszűnik. Meg aztán a csillagászok azokat a műszereket szeretik csak, amik 23 óra 56 perc alatt fodulnak egyet ;)
Előzmény: mmormota (17766)
Simply Red Creative Commons License 2006.03.25 0 0 17768
Szépen gyűlnek az aláírások. De ki az a Novák Tibor?
Előzmény: pint (17756)
mmormota Creative Commons License 2006.03.25 0 0 17767

(megjegyzés, iszugyi elmélete természetesen ezt is előre megjósolta, ezt mindenki tudja)

Van egy olyan halvány sejtésem, hogy leginkább  a Mester elméletének ez a része passzol ide: EM zavarás. 

Előzmény: tegla (17765)
mmormota Creative Commons License 2006.03.25 0 0 17766
Nagyon meglepő, és elég nehezen hihető eredmény. Ha ennyire erős lenne az effektus, miért nem vették észre a csillagászok?!
Előzmény: tegla (17765)
tegla Creative Commons License 2006.03.25 0 0 17765
Itt van egy jó kis relativitáselméletcáfolás. Kísérlet, valami 100 Hz-n pörgettek szupravezető anyagot, és anomáliákat mértek. Amiket gravitomagnetikus mezőnek tulajdonítottak.

Ha az effektus valódi, akkor
1) végre találtak olyan gravitációs hatást, ahol az áltrel már nem jó
2) laborban is elő lehet állítani mérhető gravitációs mezőt, lehet kísérletezgetni.

ESA - GSP - Towards a new test of general relativity?

(megjegyzés, iszugyi elmélete természetesen ezt is előre megjósolta, ezt mindenki tudja)
mmormota Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17764
Szívesen elolvasnám. Pénzt nem adnék érte, nem azért, mert magát a pénzt sajnálom amit elköltök, hanem azért, mert semmilyen formában nem szeretném az áltudományt támogatni. 
Előzmény: magnum56 (17763)
magnum56 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17763

Talán félsz elolvasni, mormota?

Előzmény: mmormota (17762)
mmormota Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17762

Kedves iszugyi,

Hol lehet megkapni a könyvedet? Szeretném elolvasni.

Végre valaki megveszi! Kíváncsi vagyok, mi lehet benne, majd mesélj!

Előzmény: magnum56 (17761)
magnum56 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17761

Kedves iszugyi,

Hol lehet megkapni a könyvedet? Szeretném elolvasni.

Előzmény: iszugyi (17760)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17760
Kedves Egy Mutáns!

" .. valószínű nem is lenne baj, mert a frissen gondolkodó, kritikus fiatalok hamar kibuktatnák, hogy a világörökség vagy a világökörség részévé válhatnának .. "

Hiába voltak eddig is frissen gondolkozó kritikus fizikusok Einstein elméletei ellen, a kisérleti támogatás és az elméleti helyettesítése hiányzottak.

Ez a helyzet megváltozott a könyvem megjelenése óta. Mind a kettö van, az új elmélet létezik és kimutattam, hogy a fizika elsö feltevése, a szabadesés egyetemessége, nem volt helytálló. Nem hiszem, hogy ezek után Einstein gondolatai /fonton hipotézis, specrel és áltrel/ sokáig még felhasználva lehetnének.
Előzmény: egy mutáns (17759)
egy mutáns Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17759

Ami valószínű nem is lenne baj, mert a frissen gondolkodó, kritikus fiatalok hamar kibuktatnák, hogy a világörökség vagy a világökörség részévé válhatnának-e ezek az elméletek.

egy mutáns 

Előzmény: mmormota (17757)
Simply Red Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17758

Jaj, ne marháskod már! A végén még valamelyi párt is beleveszi a programjába.

Inkább valami értelmes célért gyűjts aláírásokat, mondjuk, hogy márciusban soha ne mehessen 10 fok alá a hőmérséklet.  Túl hideg van.

Előzmény: pint (17756)
mmormota Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17757

Az egyetemeken pedig egyenlő teret kell adni pl. a következő elméleteknek:

- iszügyi (ez esetleg lehetne még egyenlőbb...)

- Astrojan

- Korom

- stb, gondolom össze lehetne szedni pár ezret

Előzmény: pint (17755)
pint Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17756
pint Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17755
javaslom, hogy gyűjtsünk aláírásokat a relativitáselmélet ellen. tudja valaki, hogy hogy kell ilyet csinálni? összegyűjtünk pár aláírást, és ha isten is úgy akarja, a relativitáselméletet hatályon kívül helyezzük. a cél nem a betiltás, hanem annak kimondása, hogy a relativitáselmélet az emberek véleménye szerint nem helyes, nem érvényes.
iszugyi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17754
Az én elméletem egy véges Minkoswki térben van megfogalmazva, van egy kitünteret vonatkozási rendszer, de az abszolút idöt nem lehet fizikailag megmérni tehát nem létezik a számunkra.
Előzmény: iszugyi (17753)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17753
2004-ben egy kb 3000 publikációból alkotott lista ment egy Memorandum mellett a Bundesregierunghoz, hogy csináljanak már valamit az egyetemi oktatás és kutatás terén, mert Einstein eleméleteiben a kukac van. Valahol fent van az interneten is. Eddig nem történt semmi.
Előzmény: magnum56 (17751)
NevemTeve Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17752
magnum56 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17751

Kedves iszugyi,

"...a fele sem igaz Dubois enek az üzenetének."

Köszi a figyelmeztetést, majd a másik felét olvasgatom :)))

Néhány kritikust még ajánlok a figyelmedbe:

Jánossy Lajos          (Lorentz követője, de relativitáselméleti kritikája kitűnő)

Palágyi Menyhért     (teljesen antirelativista)

Székely László         (kissé bizonytalan, de nagyon jó)

Ilya Stavinsky          (teljesen tisztán látja, hogy az egydidejűség relativitása mekkora hülyeség)

Nicolai Hartmann     (szintén az abszolút egyidejűség híve)

Előzmény: iszugyi (17747)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17750
Dubois, Neked úgy látszik könnyü, meg nem emésztett ostobaságokat ide íni!
Előzmény: Dubois (17749)
Dubois Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17749

"én tehát Einstein kritikusait komolyan veszem"

Én is mindig azt mondtam, hogy te komolyan veszed ezt a két ökörséget. :))

"Ezen túl kerekperec kimondom a könyvemben megdöntöttem Einstein áltejét, foton hipotézisés, és specreljét is, annak ellenére, hogy ez a specrellel nem foglalkozok külön. "

Kimondani könnyű. :)))

Előzmény: iszugyi (17748)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17748
Magnum56,

én tehát Einstein kritikusait komolyan veszem, nem úgy mint az egyetemi fizika (ami cenzurával és kirekesztéssel realgál). Ezen túl kerekperec kimondom a könyvemben megdöntöttem Einstein áltejét, foton hipotézisés, és specreljét is, annak ellenére, hogy ez a specrellel nem foglalkozok külön. De a Minkowski tér véges tarományában megfogalmazott Hamilton elv a specrel ellen tör lándzsát.
Előzmény: iszugyi (17747)
iszugyi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17747
Kedves Magnum56, a fele sem igaz Dubois enek az üzenetének.

Ez a két személy Einstein számos kritikusai közé tartozik mint én is, akik, a maguk módján, a specrelt kritizálják. Náluk megdöntésröl szó sincs, ha a megdöntés alatt nem csak a megalapozott kritika, hanem egy helytállóbb elmélet megfogalmazása is értendö.

Von Mettenheim Karl Propper természetfilozófus követöjének nyilatkozta ki magát, ezt neki el kell hinni. Ö ezt jobban tudja, mint egy ólvasója, mint pl. Dubois. Vukelja meg a matematikai fizika oldaláról vonja le a következtetéseit. Az említett szerzők általam, és ilyen háttérbböl kiindulva, kerültek ide be.

Mivel Dubois köphendien nyilatkozik róluk, minden specrel kritikusról, várjuk meg, mit nyilatkozik ö majd a Janj0hoz irányított 'óra járás' és 'óra szinkronizálás' problémáival kapcsolatban, ha öt Janj0 felkéri segítségre mint specrel szakértöt.

Dubois magától fogva ezekröl eddig még nem nyilatkozott megérthetöen, pedig a specrel alapfogalmait érinti.

Előzmény: Dubois (17740)
pint Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17746
nem igazán. de kényszeres vagyok, muszáj úgy csinálnom, mintha az emberek a józan ész szilárd talaján állnának, különben elvesztem a reményt.
Előzmény: tegla (17745)
tegla Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17745
te még mindig elhiszed, hogy ő megérteni akarja a dolgokat?
Előzmény: pint (17744)
pint Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17744
mi van, ha az óra távolodik? semmi specrel, azt most felejtsük el. sima newtoni mechanika, és véges fénysebesség.

ha ezt megérted, akkor megértetted a jupiter-holdak látszólagos viselkedését.
Előzmény: magnum56 (17743)
magnum56 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 17743

Kedves Dubois,

Összekeversz két dolgot. (remélem nem szándékosan)

"Ha kinyújtom a karomat, akkor kb 2 nseccel korábbi a leolvasott érték, mintha az orrom elé teszem."

Ez teljesen igaz. Csakhogy a korábbi érték, meg a lasabb járás, két merőben különböző dolog.

Az, hogy mennyivel korábbi értéket olvasol le az óráról, az a távolságtól függ. Az pedig, hogy mennyivel látod lassulni (vagy gyorsulni) az óra járását, az a távolodás (vagy közeledés) sebességétől függ.

Hogy még világosabb legyen:

Ha egy hozzád képest álló, távoli órát nézel, akkor valóban körábbi időpontot olvasol le a a távoli óráról (hiszen a fénynek is idő kell, amig hozzád elér). De két leolvasott időpont közötti időtartamot ugyanannyinak fogsz látni a távoli órán is, mint a sajátodon. Az órák ritmuta tahát egyforma.

Előzmény: Dubois (17742)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!