Keresés

Részletes keresés

bx16trs Creative Commons License 2006.04.10 0 0 179
Ez így soha nem lesz a legpörgősebb topic............... :-)))
huligan67 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 178

Gondoltam ,hogy tetszeni fog az SPD. Régen egy barátom mondta, hogy a az MTB a telótól és az spd-től az ami. Igaza volt. Legjobban akkor értékeli az ember ezek hiányát ,ha nélküle kénytelen menni. Persze nem ez a lényeg! Tekerni jó szandiban is ,csak borzolja a hajat a szél.

Előzmény: bx16trs (177)
bx16trs Creative Commons License 2006.03.31 0 0 177
Hello!

Spd témához: Mint mondtam, volt itthon "elfekvőben" egy pár Shimano Spd pedál, még taposó is volt rajta, hosszas bíztatásra, megrendeltem egy nagyon jó cipőt (SH-M072).
Igazából, először, sokkal inkább a túra/spd cipők felé hajlottam, de mondtam magamba, a fene egye az egészet, ha már veszek, akkor rendeset veszek. Ebiketól rendeltem, és tényleg 48 órán belül kihozták! Minden tökéletes, ez tényleg egy kiválló versenycipő, jól tart kényelmes......... Először bent a garázsban próbáltam-- Felszálltam a bringára, és gyakoroltam a oldást/leszállást, (első 2-3 percben szar volt, sikerült még egyet dölnöm is vele :-)))
Aztán tegnap du óta tekertem vele 100 km-t nagyon megszerettem, nem nehéz vele, hirtelen megállni, leszállni, kényelmesen tartja a sarkamat, szóval azóta nem is kéne már más! (Hozzá kell tenni, hogy közepesen gyengére van állítva a rugója, próba idő miatt, de még így se old, ha hirtelen sprintelni kezdek)
MIÉRT NEM MONDTÁK EZT NEKEM HAMARABB, HOGY ENNYIRE JÓ???

Na vége a szófosásomnak, megyek is tovább tekerni, tomboló napsütés van, igaz, hogy szél is, de most a Dunakanyar elég "jó", kevés az autós a víz miatt. (Vagy lehet, hogy inkább gátépítő segédnek kéne álljak?)

(én se órszágútizok, egy "nagyon jó" trekkingem van :-)))
Előzmény: AgentOrange (176)
AgentOrange Creative Commons License 2006.03.31 0 0 176

Visszatérve az SPD kérdésre, kb. egy hóbapja ruháztam be egy pedál-cipő kombinációba és maximálisan bejött, előtte én is klipsszel nyomtam sokat, de hosszabb túrákon hajlamos volt a műanyag klipsz eleje nyomni a nagylábújjamat, valamint kellemesen hiányzik a "meghúzom-meglazítom" játék és igen kényelmes a cipő, a dokkolás pedig pár alkalom után már sokkal könnyebb, mint a klipszet "felfelé" fordítani és belebújni. + jó a térdemnek, hogy enged 5°-ot mindké oldalsó irányba.

Holnap egyébként, mivel a mai ellenére hangoztatják, hogy jó idő lesz, elugrom kicsit a bakonyba körülnézni, betonúton maradva, mert máshol biztosan nagy a sár.

Útvonal

Győr-vonat-Zirc  -  Pénzesgyőr - Bakonybél - száraz gerenc völgy-erdészeti feltáró betonúton  Kisszépalmapuszta, majd fel a Kőrishegyi kilátóhoz (betonút-szerpentín), hétszázakárhányméter - majd vissza ugyanerre Bakonybélig, ott jobbra át és irány Pápa a gerence völgyében - Pápa-vonat-Győr

Gracioso Creative Commons License 2006.03.30 0 0 175
Az a hajó most Bolero néven (főleg) Passau - Budapest között "rohangál" :) Ácsnál is láthatod, ha épp kifogod :) (gyönyörű környéken laksz, irigyellek érte!)
Előzmény: huligan67 (174)
huligan67 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 174

Megnéztem a honlapot. Tetszik! Olvastam a Komárom-Pozsony túrát. Nekem szűkebb otthonom e terep . Ácson lakom, Komáromtól 10-km-re. Legközelebb erre jártok szívesen látlak Benneteket. Mások dícsérik a halászlevem és a birka pörköltet.

Merre suhan az a hajó?

Előzmény: Gracioso (173)
Gracioso Creative Commons License 2006.03.30 0 0 173
Az idei túráink még nem teljesen biztosak, de szeretnénk a tavaly megtett Tokaj - Szolnok táv után a Szolnok - Szeged szakaszt megtenni. Duna menti túrázás nélkül nem év az év, tehát az is biztos lesz :) Sajnos az álmunk idén nem jön össze, hogy újra eljussunk Passauba, de talán majd jövőre!

(A hajót egyébként azóta át/visszanevezték Gracioso-ról 'Bolero'-ra, így én viszem tovább a nevét, ennek az egyik kedvenc kabinos hajómnak :) )

Ha valakit esetleg érdekelnek eddigi túráink ( mondom, kocabringás bagázs :) ) az itt megtalálja:
http://bringatura.uw.hu/

:) És mi mindig köszönünk :)
Előzmény: huligan67 (172)
huligan67 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 172

Sziasztok!

Szerintem az,hogy ki mennyire köszönős, nagyarcú, segítőkész, bajnokjelölt és egyáltalán normális bicós, nem biztos,hogy egyenes arányban van a gépe értékével.

Persze vannak tipikus esetek(apuci kicsi fia),de nem szabad általánosítani.

Nekem sem ólcsók a bringáim, de esetemben a drága hosszabb távon olcsóbb. Igaz nincs autóm csak öt bicóm és az év minden napján használom valamelyiket.

Gracioso!

Biztos klassz csapatotok van! Nincs is jobb egy jó társaságban szabadon, jókedvűen túrázni és néha maginni egy jó pofa sört. Merre gurul kereketek? Super a hajód! mely vizeken szeli a hullámokat? Én is nagyon várom már az első komolyabb túrát.

üdv: Laci

Előzmény: Gracioso (171)
Gracioso Creative Commons License 2006.03.30 0 0 171
:( Ezt elég szomorú hallani.

A barátaim és én azt hiszem "kocabringásoknak" számítunk, de mi ezt élvezzük. :) Több napos túráinkon előfordul, hogy van olyan nap, amikor csak 60-70 km-et tekerünk (és 100-120-nál még sosem volt, és az is nagyon ritka, de ha kell, tudunk tekerni) de mi nagyon szeretjük, mert közben végre nyugodtan ( és sokat) beszélgethetünk, nézelődhetünk, pihenhetünk. Az összes cuccunkat magunk cipeljük, és nem is outikkal, hanem crossokkal ( vagy trekking - kinek hogy tetszik) nyomjuk. De bátran állíthatom, hogy nem sok nálunk jobb kedvű túrázós csapat van :) Alig várjuk már az idei túráinkat is :)
Előzmény: bx16trs (170)
bx16trs Creative Commons License 2006.03.30 0 0 170
Szia!

És tudjátok az a legszomorúbb, hogy az egyik legjobb barátom kezd "átállni" a nagyarcú drágagépesek közé.
Nem tudom megérteni, hogy miért csak Ultegra, vagy Duraace a jó, nekem pl. egy sima 3 tányéros Sora van, és teljesen tökéletes..............

Hozzáteszem, hogy én nála is, és jópár "versenyzőnél" többet megyek, mégis gyakori, hogy nem köszönnek, vagy egyszerűen csak lenéznek.

A másik vicc: balra kanyarodtunk, kéz ki irányjelzés, ahogy kell, erre a nagyképűek előreszólnak, hogy mi a f@sznak integetsz............(Ez egy verseny előtt volt)
Előzmény: gabriel8 (169)
gabriel8 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 169

Valóban sok a nagyképű közöttük.

Ezért jó érzés "csupaszbringásokat" túrabringával kis vagy nagycsomaggal megelőzni. :-))

Soxor még ha én is köszönök oda a nagy arcok (akár csak sima amatőr versenyzők, de 2-300eFt-os bringán) vissza sem köszönnek.

Előzmény: bx16trs (167)
huligan67 Creative Commons License 2006.03.29 0 0 168

Örülök ,hogy szeretsz, mert én a biciglisek abba a fajtájába tartozom aki csak "naturban" szeret tekerni. szeretem vinni a cuccom, szeretem reggel eldönteni, hogy merre tovább,szeretem ha én tekerem a kerót és nem ő engem. Egyszóval a bicó tesz bennünket szabaddá. És sok bicós elfér egymás mellett az úton. És láttam már sok suhanó nyilat sírni.

"Az úton elindulni nehéz és nem végigmenni."

Üdv: Laci

Előzmény: bx16trs (167)
bx16trs Creative Commons License 2006.03.28 0 0 167
Hello!

Jobban szeretem a biciklizésnek azt a fajtáját (ill. csak azt tartom igazán kerékpározásnak), amikor naturba tekerni kell, nem számít a méregdrága technika, csak nyugodtság van, suhan a táj, senki nem méri az idődet, nem kell hozzá pulzusmérő.........
Ennek ellenére indulok gyakran az amatőr kupában is, hogy miért azt nem tudom......
Nagyon sok a bunkó, egyszer pl. sokan voltunk kint az úton, jöttek a "nagy versenyzők", ezt hallottam az egyik szájából: "nehogymá ezek mind bringázni akarnak, ezek mi a f@szt akarnak itt?" azt hiszem, ez a kis idézet sokat elárul a mai kerékpársportról.........
Előzmény: huligan67 (166)
huligan67 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 166

Szia!

Mely teljesítmény túrákon tervezed indullásod?

Olyan tt.-ra gondolsz mint anno volt Kiscell, Szoplák, Gázló, Kozma, wietnam stb?

Nagyon szerettem ezeket ,mert tájékozódni is kellett és nem kezdett senki hangos zokogásba ha egy szalag eltűnt,vagy nem jutott csoki. Sajnos a maratonok már divatossabak a" műanyag" világunkban.

Előzmény: bx16trs (165)
bx16trs Creative Commons License 2006.03.24 0 0 165
Tanulságokat levonva, arra jutottam, hogy benevezek spd cipőre! Csak kényelemes legyen, én öregurasan tekerek, szép nyugodtan, ami nem azt jelenti, hogy lassan! :-)))
Versenyezni nagyon nem fogok, a teljesítménytúrákon kívül, az meg úgy is hosszútáv!
huligan67 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 164

Igazad van!

Nem a pedál teszi a bicóst. Azért a technika fejlődése nem áll meg." A puding próbája az evés". Én is sok kilcsit ledaráltam klipsszel de nem sírom vissza.

Előzmény: gabriel8 (163)
gabriel8 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 163

MÚlté, már akinek. - kengyeles.

KIkérem magamnak :-)))

Klipszes sportcipővel, túrabiciklivel tekertem végig 10,5 óra alatt a Fausto Coppi bringamarathonját: 187 km + 4400m szintemelkedés. (2 db 7-8%-os 1300-1700m szintemelekdésű emelkedővel)

Nekem a kényelem többet ér, lassabb meg így sem vagyok.

Ha túrabiciklizés, akkor klipsz, ha esetleg teljesítménytúra, vagy verseny, akkor el tudom képzelni a SPD-t, stb...

G

Előzmény: huligan67 (162)
huligan67 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 162

Sziasztok!

A kengyeles a múlté, felejtsd el. Én montizni kétoldalas SPD-t használok, túrázni viszont olyat, mely egyik fele sima. A pedálnál szerintem lényegesebb a cipő. Ha egyszer kipróbálsz egy jó bicós cipőt soha nem akarsz másban tekerni.

"Az úton elindulni nehéz és nem végig menni!"

Üdv: Laci

Bulgária info? Légyszi-légyszi!

Előzmény: bx16trs (161)
bx16trs Creative Commons License 2006.03.22 0 0 161
Hello!

Szép helyek ezek.........!
A szlovák oldalhoz már volt szerencsém, nagyon kellemes, kicsi a forgalom is, legalább is Komarno-tól Párkányig! Az Esztergomi Küllőszaggató Kerékpáros Egyesület is ezen az útvonalon szervezi minden évben a "kis" dunaparti teljesítménytúráját! Nagyon jó!

Érdekelne, hogy használtok-e spd cipőt, pedált, vagy csak naturba, a képeken láttam kengyelest is (ettől kicsit félek)! Azért kérdem, mert kallódik a garázsban 1 szép pár spd pedál, csak cipőm nincs, azon gondolkodom, hogy vegyek-e!

üdv.
Előzmény: gabriel8 (160)
gabriel8 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 160

1, Erdélyről nem tudok mit mondani, ill amit hallottam --> tuti olcsó, csak az utak minősége...... - valszeg nem ott voltak felújítások, új útépítések, ahol a maygarok laknak.

2, Bár járok nygatra, Szlovákia még mindig a szívem egyik csücske. Hhogy kevdet kapj Szlovákiához, menj ESztergomból át Sturovóba, majd ott Komáromig, ill POzsonytól a szlovák Duna parton Győrig:

http://www.gyorgyigabor.hu/20050416_pozsony_duna.php

Tavalyi Bécs-Budapest túránkon végigjöttünk a szlovák oldalon és POzsonytól - nem emléxem pontosan de 30-40km-en át bringaút van a gáton :-)))

A Zemplénben is tudsz háborítatlanul tekerni.

Szlovák ajánló:

http://www.gyorgyigabor.hu/szlovak_bringaturaajanlo.php

Balassagyarmatról is lehet szép hegyek közé menni, Selmecbánya környéke csodálatosan szép: fenyők, hegyi tavak.......és autómentes erdészeti utak is vannak :-)

GyG

Előzmény: bx16trs (159)
bx16trs Creative Commons License 2006.03.22 0 0 159
Hello!

Köszi szépen megfontolom a tanácsod! Erdélyt pont a héten hozta fel ötletnek az egyik barátom! :-)))
Azt mindjárt gondoltam, hogy máshol nem ilyen a közlekedés! Nem olyan rég mentem Esztergomból Dorog felé, nagy volt a forgalom, és kicsit feltartottam a sort, persze a bunkó audis nem tudott volna egy fél percet várni, hogy kikerüljön, ledudált, leszorítot........

(Jó ez a topic, mert nyomon lehet követni, máshol fél nap alatt úgy elszalad a téma, hogy alig birom visszaolvasni. :-)))
Előzmény: huligan67 (158)
huligan67 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 158

Szia bx16trs!

Magyógon nagyon sok szép bringás terep van, de ha végig tekerted ezeket (mert így szól az illem) ajánlom neked Szlovákiát és Erdélyt. Ezekben az órszágokban viszonylag kevés pénzből is nagyon szép és extrem túrákat tehetsz meg. Ha kevés az időd vonattal rövidíthetsz. Hidd el könnyebb lesz mint nálunk.

Északi szomszédaink lényegesen előrébb tartanak a bicó kultúrában mint mi.

Tekert valaki Bulgáriában, Görög, vagy Törökórszágban?

"Az úton elindulni nehéz és nem végigmenni."

Előzmény: bx16trs (157)
bx16trs Creative Commons License 2006.03.21 0 0 157
Olvasgatom itt, hogy ki milyen szép helyeken járt, a biciklizésnek ezt a fajtáját tartom én is a legszebbnek, csak egyetlen nagy hátulütője van a dolognak, az ára, ill. még talán az, hogy sajnos nem mindenki engedheti meg, hogy akár 1 hónapig csak kerekezzen! :-((
Úgy néz ki maradok ebben az évben biztosan belföldön, bár azért Ausztriába kinézek! :-)))
BringasLevy Creative Commons License 2006.03.19 0 0 156
JA! Az infot köszi! Igazábol a csomagolási része az ami érdekelt. Nem mintha az ár mindegy volna.  :-) 
Előzmény: BringasLevy (155)
BringasLevy Creative Commons License 2006.03.19 0 0 155
Néhány évett az íreknél töltenék. Ott szeretnék biciklivel közlekedni. Nem szivesen hagynék itthon egy  kevesebb, mint egy éves, kb. €1000-s biciklit porosodni. Ráadásul úgy, hogy venni kellene másikat. 
Előzmény: huligan67 (154)
huligan67 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 154

Szia!

Merre utaznál?

Pénteken jártam az utazás kiállításon.Tetszett.

Érdeklődtem repcsikről is. 2o-30 euro+a bicó.

BringasLevy Creative Commons License 2006.03.16 0 0 153
Köszi Kivi!
Előzmény: kivi (152)
kivi Creative Commons License 2006.03.15 0 0 152
Célszerű bedobozolni, és akkor feladható poggyászként. Vannak mindeféle praktikák hogy miképp érdemes becsomagolni, azt kell szem előtt tartani, hogy a hordárok nem fogják nézni hogy mi van a dobozban... ugyanúgy bánnak a ruhával teli kofferral, mint a bringás dobozzal.
Előzmény: BringásLevy (151)
BringásLevy Creative Commons License 2006.03.15 0 0 151
Tudja valaki, hogyan lehet repülővel, biciklit szállítani?
huligan67 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 150

Túratáska terén az Ortlieb-re tettem le a voksom hosszas mérlegelés után. Persze a Vaude is tökéletes . Szlovákiában sikarült vennem egy pipec váztáskát ami vízhatlan és vízálló czipzárral van ellátva,ja és még kedvező áru is. Apache márkájú.

Sátor, hállózsák, polárok, goret-ex, aláöltöző terén az RP termékeit használom jó áruk és minőségük, valamint a jó személyes kapcsolat miatt is.

holnap folytatom,bocs de rohanok melóba.

Előzmény: gabriel8 (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!