olyan típust is tudsz, amihez tényleg kell? mert a boltokban nem látni ilyet... még az elvezetés is opcionális: pont az a kondenzációs szárító előnye, h zárt körrel dolgozik, a gyűjtőtartályában pedig elfér egy adagból kijött víz, elég utólag üríteni
Igen Gyemike, én használtam direkt melegvízzel - igaz én egy csaptelepre kötöttem, nem direkt csak a melegvízesre.
Ez arra volt jó, hogy az öblitéshez már átcsaptam a telep karját hidegre - állítólag jobb a hideg végső-öblítés.
A középre-állítást (vagyis a középállást) nem ajánlom, mert általában nyomás-különbség van a hideg- és a melegvíz között - így elindul a vándorlás valamelyik irányba és a felső szomszéd meg fog átkozni, hogy langyos-vize van a meleg-csapból.
Az egyik kollega szólt itt a mágnes-szelepről.
Van benne igazság - de olyan helyeken, ahol a melegvízzel keverés nélkül lehet szabadkézzel mosogatni (vagyis nem több 40-50 foknál) - az nem hiszem hogy kikezdené a szelepet. Szerintem.
Ha meg tudod venni, a Miele mosógépben tényleg nem fogsz csalódni. Az AEG sem rossz, csak mint írtam már, ez egy nagyobb részben Olasz gép, ahhoz viszont drága.
Mivel nemsoká beköltözünk első új lakásunkba, és már a konyhabútor, sütő-főzőlap/elszívó vásárláson túl vagyunk, most elkezdtük törni a fejünket mosógép ügyben.
Végigolvastam a topicot, mind az összes hozzászólást :-), hogy ne kérdezzek hülyeségeket.
Amit szeretnék, hogy tudjon a mosógép:
- inkább elöltöltős legyen, bár az sem baj, ha felültöltős
- Legyen legalább 1000-1200 fordulatos a centrifugája.
- Legyen rajta fél program
- Mosson szép tisztára
- Kmélő mosás és gyapjú mosás legyen neki. És mivel én szeretem a textilkresznek megfelelően mosni a ruhákat, legyen sok programja :-)
Rögtön lenne is egy kérdésem: a fuzzy mennyiség automatika jelenti a fél töltetet? Mert külön sehol nem látom, hogy "féltöltet" de ezt a fuzzy automatát elég soknál.
Az első választás egy Whirlpool 6. érzék mosógép volt, de arról hamar lebeszéltem magam, mert nem olvastam/hallottam róla túl jókat.
Már egészen véglegesítettem az elhatározást, amikor valaki, ha jól emlékszem sanyoooo beírta a 26ezres javítást, hát kissé elbizonytalanított.
És ha már annyira dícsértétek, ránéztem a Miele weboldalra. Nem kellett volna, mert rögtön kiszúrtam, hogy egy akció keretében az egyik elöltöltős gép (W 527) 199.900 Ft.
Na szóval, végképp nem tudom, hogy mi legyen.
Az AEG mellett szól:
- 90ezerrel olcsóbb
- ez is tud mindent amit nálam lényeges
A Miele mellett szól:
- olyan programokat is tud, amit az AEG nem, de talán később (pláne, hogy a családalapítás még ezután jön) fontos lehet. Úgymint: keményítés, áztatás.
- ha igaz amit ígérnek, meg amit eddig hallottam a Mieleről, akkor ezzel vagy 20 évig nem lesz gondunk. Utálok ilyesmit vásárolni, és ha tényleg ennyit mennek, akkor ezzel jó időre elfelejthetem a mosógépvásárlást. (Egyáltalán lehetséges az, hogy ilyen jól bírja?)
- programfrissítési lehetőség, amivel 15 év múlva sem lesz elavult a gép.
Szóval a szívem a Miele felé húz. Csakhát az a 90ezer. Nem mondom, ki tudnánk fizetni, de másrészről meg kijönne belőle az étkezőasztal 6 székkel.
ugyan nem kizárt, h hidegvízzel hűtsön egy szárítógép, de roppant ritka lehet, még egy ilyet sem láttam a boltokban... nem is lenne célszerű, hiszen ha mosógéppel egy helyiségbe kerül, akkor ott már foglalt a vízcsatlakozás, máshol meg nem feltétlenül van szerintem csak azok működnek így, amik mosógépek is egyben, hiszen ott persze adott a vízcsatlakozás
Utána kérdeztem: a kondenzációs szárítógéphez azért kell hideg víz mert a meleg párás levegőböl a nedvességet hideg víz megfelelő helyre juttatásával csapatja le. lLétezik olyan változat is , amibe rendes hűtést szerelnek és úgy csapatják le a párát. A kondenzvíz elvezetés történhet saját tartályba kijelzővel, vagy fali szifonnal csatornába...
Na, jótól kérdezed! Van a kondenzációs, meg a légkivezetéses szárítógép. A légkivezetéseshez nem kell víz, és lefolyó, mert egy csövön keresztül vezeti ki a gőzt. Na azt a másik félét, ezt én sem ismerem! Azért kérdeztem.
Remelem megbocsajtod a kerdesemet - mi a kondenzacios szaritogep? Eddig csak olyant ismertem, ami meleg levegoben forgatja a ruhat - es a nedvesseg a ruhabol egy tomlon keresztul tamvozik (lehetoleg hazon kivulre).
Na es a masodik kerdes: miert kellene viz egy szaritogephez?
Mégegyszer a MIELE mosógépről : A cég a mosógép öntvény csapágyházának gyártásához( leöntéséhez ) Németországon belül öntödét keresett, aki az ő elvárásának megfelelően dolgozik, de senki nem vállalta az adott tűréshatáron belüli öntést. Ezért a cég épített magának egy öntödét...
A barátom MIELE mosógépe csapágyas lett. A magyarországi képviselet az adatok alapján tájékoztatta: a készülék 34 éves. Eredeti alkatrészek vannak benne...
Most ebbe inkább nem mennék bele, mert rögtön az aktuálpolitikánál találjuk magunkat és ez mégiscsak mosógéptopic! :DDD
A MIELE azért olyan nehéz, mert VAN BENNE ANYAG! A többi "mosógép" a "futottak még" kategória! Nemrég Székesfehérvárról hoztak fel hozzánk egy MIELE-t javításra, nem volt több mint 25 éves, de a tulajdonosa nem akart mai modern gépet! Jó neki az a miele még 25 évig! :DDD
Nem a fizetésről beszéltem, hanem mosógép árról. Ma egy havi fizetésből lehet venni mosógépet. Akkoriban nem volt más csak energomat 3.5 haviért. Erre próbáltam rávilágítani. Ha lett volna akkoriban 1 havi bérért más mosógép, akkor vajon az energomatot választotta volna sanyooo (3.5 haviért)?
épp a múlt héten történt, hogy egy kollégámnak segítettem a szülei lakását kiüríteni, s a lift nélküli harmadik emeletről egy kisebb miele mosógépet (kb 20 éves) próbáltunk levinni.
nem vagyunk madárcsontú kis emberek, de nem ment. ez a kis mosógép szvsz több mint 100 (inkább 150) kilós volt, ráadásul sehol sem lehetett megfogni, egy kocka az egész éles oldalakkal. próbálkoztunk valahogy szétszedni, de nem ment. nem akartunk kockáztatni, hogy elindul a lépcsőházban, s maga alá temet mindent. otthagytuk. örülni fog a következö lakó.
utána már világossá vált hogy miért van az, hogy a német e-bay-on használt működőképes miele mosógépeket miért lehet majdnem ingyen elvinni (képet akartam magamban alkotni, mennyit kínáljak fel érte a kollegámnak, ha sikerül levinni, azért mentem az e-bay oldalakra).
azért ilyen olcsó, mivel ezt csak szakember tudja egy többemeletes házból biztonságosan levinni, akinek meg ki kell fizetni gondolom órabért, kiszállási díjat, adót stb stb, s a végén az olcsón megnyert öreg mosógép párszáz euróban van mire hazaér.
Nekem egyben gyártott Tisza konyhám van még otthon, de a tűzhelyemet dobogóra kellett tenni, hogy a teteje egy magasságba essen az aztallappal. Tehát ha kiveszem a dobogót kb 12 cm-vel alacsonyabb mint a többi bútor. Ha úgy van ahogy mondod, hogy a tűzhely és a mosógép egymagas, akkor a mosógépe is simán beférne. Eddig egyszer már sikerült 'megugrattnom' a mosógépet, pedig a lábak alapján fix a gép, csak egy kutyaszőnyeg volt benne, de azt nem lehet mással együtt mosni, és igen jól szívja a vizet. Meg is ijedtem, de csak 1 cm volt a kimozdulás, és nem felfelé, hanem előre. Hogy ez segítség-e annak aki a beépítést kérdezte? ....
1985-ben született a lányom és akkor vettünk egy Energomat-ot 14.500 Ft-ért! A fizetés akkor kb 4.000 Ft volt, tehát több mint 3,5 havi fizetésért lehetett egy hazai gyártású Energomat-ot kapni!
Ma mennyi egy átlag fizetés? Mondjuk 100.000 FT. Mennyibe kerül egy Miele?
280.000 Ft-ba? 2,8 havi fizetés!
Akkor miért is drága a Miele????????
Hát igen, ezt hívják piacnak. Ha akkoriban lett volna 4000-ért új mosógép, akkor vajon Energomatot vettél volna? ;-) Ha nem lenne más, csak Miele, ma is kénytelenek lennénk azt venni.