Keresés

Részletes keresés

kulisz Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13817
Sziasztok!

Elnézést tkp offtopic-kérdéseim lennének, amennyiben nem a Kéktúráról, hanem a Börzsöny-turistája arany fokozatával kapcsolatban akadtam el itt-ott, és tudom hogy itt előfordulnak a Börzsönyt tenyérből ismerő profik:)

Jelenleg térképnézegetős szakaszban vagyok, és nem lelek pár helyet, illetve nem egyértelmű.

A 18-as szám alatt nemes egyszerűséggel Vadászháznak írt célpont ugyan merre van?

Szintén homály a 19-es, Zammerhof-kilátó, 23 Torony-forrás, 24 Reisner-forrás.

Nem teljesen egyértelmű a 9 - Mély-forrás (Diósjenő, a volt Mázsaház közelében?), 10- Istállók a Tompaharaszton (Diősjenőtől északra a Börzsönyi kék mellett?) továbbá a 15 - Csörgő-kút, 17- Hideg-kút, 25 Király-kút.

nagy kösz előre is! :-)
rézike Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13816
Szia Morcsi! Nem a műút felöl mentünk, hanem rendesen a K jelzésen. A párom szerint volt az 25-30 m is! Hol adtátok fel és honnan hova indultatok? Nem tudok szerkeszteni, akárhogy is megcsinálom, amikor a "mehet"-et elindítom, az egész szöveg összefolyik. Tudsz segíteni, vagy ki tud szerinted?
Előzmény: Morcsi (13814)
olahtamas Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13815
Megvan a következő tervezett szakaszunk az alföldi kék mentén.
április 22-23
Nyírbogát-Vaja-Kisvárda 33+21 km.
A szállás 900 ft/fő Bihari Jánosné Vaja Damjanich u. 70. tel 06-20-886-0725.
Remélem addigra már jobbra fordul az időjárás.
Ha van kedvetek csatlakozzatok nyugodtan hozzánk.
Az útvonal nagy vonalakban
Morcsi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13814

Gratulálok! Mi Felazsoval 1 hónapja jártunk arra, de a nagy hó miatt feladtuk a túrát, helyette kékeztünk.

"Galyatető előtt könnyen megtaláltuk a Galya-csurgót, aminek a feliratát kellett bemásolni az igazolófüzetbe. A csurgó az úttól kb. 10-15 m-re van, de nyom nem vezetett oda. Időnként térdig süllyedve, egymás nyomába lépve közelítettük meg."

Érdekes, amióta ott jártunk, ilyen sok hó esett, vagy ti a műút felől próbáltátok közelíteni? Akkor volt néhány nyom, bár ha rossz helyre léptünk, térdig süppedtünk a hóba.

Előzmény: rézike (13813)
rézike Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13813
Nagyon jó volt az elmúlt hét! 15-én a Gyermekvasút nyomában 20 km ttúra. 18-án Mátrahegy még a 10 km-es szakaszt sem mertem bevállalni, de a párom megcsinálta a 20 km. 19-én pedig - mivel nagyon vágytam a Mátrába én is - kinéztük a Kós Károly emléktúrát. Azt olvastam, hogy pár éve még ez is ttúra volt. Itt jöttem rá, hogy jól tettem, hogy nem mentem szombaton a Mátrahegyre. Mátraházára értünk 9 órakor, nem volt a parkolóban senki. Hosszas tollászkodás, pecsételőhely keresés után 9:40-kor vágtunk neki a Znégyzeten. Jó kis leereszkedés, kb. 250 m, patakátkelés sikeresen. A Vízműnél van egy kis eltérés az OKT atlaszhoz képest, mert nem jön ki a túra kétszer a műútra, hanem fent megy a kerítés mellett. Az új térképen már jól van. A Nyírjesi eh-nál gyors pecsételés, mert tartottam a sokat emlegetett kutyától, de csk távolról ugatott, nem láttuk. Itt jött be a K, amin szépen felkaptattunk Galyatetőig. A nap időnként sütött, remek volt, senkivel nem találkoztunk, de kitaposott nyom volt. Galyatető előtt könnyen megtaláltuk a Galya-csurgót, aminek a feliratát kellett bemásolni az igazolófüzetbe. A csurgó az úttól kb. 10-15 m-re van, de nyom nem vezetett oda. Időnként térdig süllyedve, egymás nyomába lépve közelítettük meg. 1 óra körül értünk fel, gyors üdítő, pecsételés, sok ember. Az MTSZ bélyegző rendben, és már két festékpárna is van a dobozban, sikerült alaposan belenyúlnom, remekül fog! A P+ jelzésen gyors leereszkedés Nagy-Lipótig, ahol az elfordul Parádsasvárra. A kitaposott út arra vezetett. Mi a K+ jelzésen folytattuk, sokkal kevesebb volt a nyom, és jött a hullámvasútazás. Pazar kilátás balra Parádsasvárra és mindenre. A tériszonyomat hősiesen legyőzve haladtunk, néhol csak kis ösvényen ment az út, jobbra-balra szakadék, időnként tüskés bozót. A Vércverés végén, amikor egy kicsit megközelítettük a műutat, komolyan gondolkodtam hogy feladom, és az úton megyek tovább. De aztán gondoltam, hogy ennél rosszabb már nem jöhet, és felkapaszkodtunk a Kós Károly kilátóhoz. Siralmas látvány! A szép faszerkezet derékban eltörve és leborulva. Itt egy számot kellett volna leolvasni valamelyik oszlopról, de a helyenként térd fölötti hóban nem találtunk semmit. Fényképeztünk, majd egy nagyon meredek leereszkedés közepén dobtam egy hátast. Elértük a Vörösmarty th-at, ahol 2 db bélyegző+párna kikészítve egy kisasztalra. Ettünk finom juhtúrós sztrapacskát 500 Ft-ért. Még 2 km és 70 m szintem. volt hátra. Ezt is legyőzve 17:40-kor "befutottunk" a buszpályaudvarra, ami időközben bezárt a bélyegzőjével együtt. Reggel nem volt annyi eszünk, hogy a végére is nyomjunk egyet! Kaptunk egy céges bélyegzőt a parkolónal lévő kocsmában + fénykép készült a pályaudvarnál. A parkoló megint üres volt. Mivel 17 óra után fel lehet menni a Kékesre kocsival is, felmentünk, gyalog már nem lett volna erőm. A K1-en (én így hívom a Kékest) senki nem volt, teljesen kihalt a sípálya és környéke is, csak mi voltunk. Megsimogattam a követ, a fantasztikus naplamentét végignéztük és 19 órakor Pesten voltunk. Szombaton a Bakony 25 ttúrát tervezzük, vasárnap a PPU 13.sz.túrát.
Morcsi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13812
Az kimaradt, hogy mindezt állandó internetkapcsolat nélkül...
Előzmény: felazso (13808)
felazso Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13810
felazso Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13809
OKT: Pilisszentkeresztnél Dobogókő felé volt változás, de már régebben. Itt a régi OKT-t K+re festették át.
Előzmény: Lud (13794)
felazso Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13808
Nos, akkor ide vések pár infót a TúraBázis fejlesztéséről, mert nem Te vagy az egyetlen, aki érdeklődött a dolgok menetéről.
Bár a kockát még senki sem emlegette előtted. :-)

A folyamat:
- felmerülnek gondolatok, 5letek
- némi szabadidő esetén kigondolom a megvalósít6óság módját
- további ráérés esetén elkészítem a fejlesztés (adatbázis+programozás) részét
- adatgyűjtés (néha gyorsan megy, néha nagyon lassan)
- adatok feldolgozása, rendezgetése a betöltéshez (ez általában sok idő)
- betöltés

Ebből általában az adatok feldolgozása, ami nagyon hosszú.

Hiányzó vagy "félkész" témák:
- túramozgalmak jellemző pontjainak ("túrapontok") összegyűjtése, mozgalmakhoz kapcsolása
- turistautak településekhez kapcsolása
- tanösvénykehez adatpótlás és hiányzó ismertetők készítése
- arborétumokhoz adatpótlás
- túraleírások összeszedése (főleg ebből a fórumból illetve túrázóktól), feldolgozása és mozgalmakhoz illetve turistautakhoz kapcsolása (Sok idő, mert sok anyagot kell átolvasni többször is)
- szervezetek adatpótlása (adatok netről, illetve tervezem offline, postai levelek küldését is)
- szálláshelyek és látnivalók további adatainak feldolgozása. Itt rengeteg adatom van, amit a betöltött adatokkal össze kell "fésülni", ez sok manuális munka -> idő.

Átírtam a bélyegzőhelyek listáját is, így talán használhatóbb, mint volt. Jobban nyomtatható. Innen hiányzik még az OKT, DDP, KDP illetve az egyéb, saját bélyegzési lehetőséggel rendelkező mozgalmak.

- Azokhoz a térképekhez, amik neked nincsenek, a település hozzárendelés hiányzik.

Előzmény: Törölt nick (13793)
nagypapi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13807

Megelőzve Joeyline-t:

Már megint ez a Bp. központúság, miért feltételezed, hogy budapesti?!

Légy szíves minden megyeszékhelyről vagy méginkább kistérségi központból 1-1 military shop címét megadni (vagy a budapestit sem!)!!

:-))

(Komolyan ne vegyél!!)

Előzmény: hörpölin (13804)
felazso Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13806
Az OKT táv adatokra gondolsz?
Nem szedtem még össze, de szinte a teljes útvonalról vannak (több túrázó által készített) track logok illetve az OKT-s túrakalauzban lévő térképlapokról is viszonlag jól le lehetne mérni (beszkennelve, gépen). De ez szintén jópár órás munka. Még nem csináltam meg. Addig vagy a régi adatokat használod vagy megpróbálkozol a www.turistautak.hu oldalon nézelődni.

Előzmény: galendil (13779)
felazso Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13805
Ha vannak adatok, akkor kiteszem.
Sok terv van, de ami megvalósult eddig, abban sincs benne minden adat, mert kevés időm van a fejlesztésre, adatgyűjtésre és feldolgozásra.
Előzmény: olahtamas (13778)
hörpölin Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13804

Vaterló!

1.  Ősagárdon a vegyesbolt és a korcsmahivatal egy épületben van. A kocsmai zárás idején (talán de. 11 és du. 3 között) hétköznaponként a vegyesbolt nyitva van. Mi is ott stempliztünk, adnak céges pecsétet!

2.  Az MTSZ-ben elfogadnak bármilyen pecsétet, amin a településnév megtalálható. Pl. szó nélkül elfogadták &son kéktúrás füzetében igazolásképpen annak a kőszegi kempingnek a pecsétjét is, ahol megszálltunk! Most, hogy az állomást kilométerekre elkerüli a kéktúra, szvsz nem is tehetnek mást!

3.  Ha strapabíró honvédségi holmit akarsz, talán érdemes megnézni a régi MN zárolt holmikat (is) árusító boltok ajánlatát! Biztos fenn vannak a neten is, én csak azt tudom, h a lányom a XI. ker. Bocskai úton vett a segedelmemmel magának VV táskát a Fadrusz utca sarkánál lévő military boltban (amennyiben bpesti vagy, mond neked a cím valamit). Na, ott láttam ilyen holmikat is.

Egyébként mi is tavaly nyáron jártuk be az Írottkő - Sárvár szakaszt! Milyen kicsi a világ!

Előzmény: vaterló (13798)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.03.21 0 0 13803
Szerintem március vége-április eleje/közepe lehet ideális, mert talán addigra felszárad a talaj, de még nem lesz dzsindzsás a környék.
Előzmény: rézike (13799)
vaterló Creative Commons License 2006.03.20 0 0 13802
Köszi a válaszokat.
Igen a városban pecsételtem, a S....a Touristnál. A kérdés mögött a következő mondat áll: "A zárójelbe tett vasútállomásokon csak akkor kell, ha azok a túra kezdő, vagy befejező helyével esnek egybe." Kőszeg pedig ilyen zárójeles.
Előzmény: galendil (13801)
galendil Creative Commons License 2006.03.20 0 0 13801

1. passz

2. a városban pecsételtél vagy csináltál képeket mert az is jó ha te is rajta vagy

3. OFF

www.esokabat.hu

ebben a kérdésben ez a topik inkább hasznos túrafelszerelés és útiholmi

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9035934

HEV Creative Commons License 2006.03.20 0 0 13800
Munkaruha boltokban van egész jó sima esőkabát és hozzá nadrág is.
rézike Creative Commons License 2006.03.20 0 0 13799
Szia! Az általad bejárt út még előttünk van és a közeljövőben tervezzük. Szerinted inkább most járjuk be(sár)? A megjegyzésed miatt kérdezem, hogy nyáron nagy lehet ott a bozót. Máshol is olvastam már, hogy nyáron szinte járhatatlan.
Előzmény: Vagdalthús (13796)
vaterló Creative Commons License 2006.03.20 0 0 13798
Sziasztok!

Három kérdésem lenne:

1. Ősagárdon milyen alternatív pecsételési lehetőség van, ha az ember fia a kocsmai holtszezonban érkezik a településre?
2. Nyáron a Kőszeg-Írottkő szakaszt jártam be. A vasútállomáson nem pecsételtem, mivel csak bent a városban dőlt el, hogy nekivágunk a szakasznak. Jelenthet ez problémát a későbbiekben?
3. Hol lehet esőkabátot venni? Nem flancos holmira gondolok, hanem arra az egyszerű, leírhatatlan zöld típusra, amit a katonaságnál csak kotonnak neveztünk. Horgászboltban?

Köszi a válaszokat.

vaterló
Vagdalthús Creative Commons License 2006.03.20 0 0 13797
Jut eszembe! Megnéztem, Magyarkúton a bélyegző ott van a krokodil mellett, a szokott helyen.
Előzmény: Vagdalthús (13796)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.03.20 0 0 13796

OKT-PMP kombinációk, 2006. március 15., 17., 19.

Verőce-Katalinpuszta-Kosd

(Magyarkút, ami kimaradt)-Katalinpuszta-Ősagárd-Felsőpetény

A Naszályt és környékét már bejártam az elmúlt években, de csak részletekben, s nem minden pontját, továbbá még mozgalmakon kívül. A múlt héten a hiányzó kilométereket pótoltam, s nem utolsósorban a pecséteket. Ezáltal megkezdtem a Pest megyei pirost és folytattam az Országos Kéktúrát.

Márc. 15.: afféle náthaelűző túra volt, mert hétfőn erőteljesen ledöntött egy vírus, márpedig tavaly márciusban is a Naszály északi oldalán tett túra rakott helyre.

Katalinpusztáról, a Gyadai-tanösvény kiindulópontjáról indultunk, onnan a piroson hosszan. Még minden havas volt. A kórság miatt erőm alig volt, tartottam tőle, hogy még a rétig sem tudok elmenni, csak szenvedtem. De csak erőt vettem magamon.

Egy darabig a piroson mentünk, majd jelzetlen úton fel a kékig. Emelkedő, alaposan felöltözve, az izzadás az egyik legjobb gyógyszer a bacilusok ellen. Az OKT-n mentünk vissza Katalinpusztára. A füzeteimet ezúttal nem vittem, viszont csalódással vettem tudomásul, hogy nincs forralt bor a kocsmában. Jól jelzett a kék, jól járható széles úton, rókaszag, vaddisznóürülék, volt minden. Egy mészkőszikla alatt fordul jobbra az OKT, már közel a faluhoz, ott egy fára erősített kék nejlonzacskó irányított. A cserjés-bozótos rész, közel a kopjafához, tényleg sűrű, el tudom képzelni, mi lehet itt nyáron...

Nem volt egy komoly túra, de ebben az eü. állapotban pont ennyi volt a fizikai kapacitásom.

Március 17: Kosd-Ősagárd-Felsőpetény.

Négy igazolófüzettel felszerelkezve rajtoltam el, egyúttal teli bizonytalansággal: a januári Magyar Turistában volt egy írás, pont ugyanezen útvonalról, ahol a túravezető ötször tévedt el. Kosdon -az írás ellenére- és jól jelzett pirosokat találtam. A Pálma Presszóban bélyegeztem, a Török-rétig semmi gond nem volt a PMP-vel. Eleinte sár fogadott, ez nagyjából az OKT-be csatlakozva váltott végérvényesen havas talajra. Addig javarészt hangulatos, avarral telített tölgyerdőben haladtam. A Török-rét után nem sokkal, egy irtás után, fiatal tölgyes-bozótosba érve egyszer csak visszapillantottam, s ott emelkedett teljes egészében, méltóságosan mögöttem a Naszály, csupa-hó északi oldalával. Valami csodaszép volt. Felfedeztem egy erdészház-szerű ingatlant, nem tudom, milyen funkciójú, de a fára akasztott piros lábos meggyőző volt :-))

Az erdőből kiérve, a magaslesek mellett, már Ősagárd közelében ismét masszív sár fogadott, sőt, az aszfaltútig mindenem merő sár lett, közel térdig. A kocsmában a bélyegzés könnyen ment, bár párnát nem vittem, így egy halovány, de olvasható feliratot produkáltam. Félédes nagyfröccs: 80 Ft. A csehóban kemény arcok diskuráltak, autentikus a hely. Az evangélikus templom után elfordultam balra, itt még volt jelzés, aztán az utolsó háznál is egy, amely levezetett egy völgybe, innen vége a kékségnek. A térkép szerint mentem, először előre, utána jobbra, majd a félig-meddig látható szekérúton fel a dombra, ahol friss irtás volt és farakások. Látom lent, hogy simán meg is kerülhettem volna, így a cuppogós talajon meredeken leereszkedtem, nem egyszerű mutatvány volt. Sietnem kellett, mert a Vácról Kosdra 12:20-kor induló buszt sajnos lekéstem, mentem a 13:20-assal, így a Felsőpetényből 17:10-kor visszainduló járatig 60 perccel kevesebb maradt a teljes távra, bő három óra. Bekeveredtem egy fenyvesbe, s aztán már csak úgy voltam a dologgal, hogy megyek kb. irányban (hallottam, olvastam itt is ezt-azt e szakaszról...), aztán ha teszem azt, az aszfaltútra érek ki, hát Istenem, az legalább biztos... jobbról egy fenyőerdő mellett haladva mentem, erősen ingoványos szekérúton, aztán egyszer csak tényleg ott volt a szalagkorlát. Na, mondom, az idő szorít, ki kell lépni, nincs mese, jöjjön a közút. Galoppozva haladtam, miközben addigra a bal térdem igencsak fájt, az egyik saras-havas leereszkedésnél meghúzodott az izom is, próbáltam belekocogni, nem ment sajnos, így maradt az iramos gyaloglás. A petényi kocsmába időben értem, bélyegeztem az OKT, a Cserháti várak, kastélyok, kúriák (ez már megvolt korábban, de sajnos az igazolófüzetem elvesztettem 11 pecséttel...:-((( ) és a Nógrád megye természetjárója megfelelő helyére is, a buszig is maradt időm.

Ide még mindenképp vissza akarok térni, s alighanem fordított irányban(Felsőpetény-Ősagárd) megpróbálom majd végigjárni, több időt szánva rá, s lehetőleg tényleg a kéken.

Március 19.: Verőce-Katalinpuszta.

Tegnap csudaszép tavasz volt. Elméletileg -a péntekhez hasonlóan- egy piros-kék kombinációt akartam Verőce-Katalinpuszta-Magyarkút útvonalon, de a vírusok közbeszóltak. Ugyanis közben a páromnak is átadtam a kórt, én már kifelé jövök belőle. No, elrajtoltunk Verőcéről, a vasútállomáson kaptam bélyegzőt. Hófoltok alig itt-ott, az is inkább csak a Fenyves-hegyen. Ahonnan ragyogó kilátás van mindenfelé, lelátni a Dunára a hétvégi telkek fölött, látszik a váci Kompkötő-sziget (mecsoda horgászhely az!), szemben a Visegrádi-hegység, balra a Naszály, mögöttem a Börzsöny, nagyon izgalmas. A piros végig teljesen jól jelzett, sőt, friss festésekkel találkoztam. A hegytetőről lefelé az erdőben tartósan megmaradt a hó, továbbá előttem szökellt át keresztbe egy őz is. Katalinpusztán, a tábla szerint 6,8 km-t követően mondta a párom, hogy sajnos érzi, nem fog menni a hiányzó öt és fél.

Bélyegeztem a füzeteimbe, kértem egy fél Hubit, 3 deci fehérbort, meleg teát, majd a 17:06-os busszal hazajöttünk. Igen ám, de nagyon rákészültünk lélekben a magyarkúti szenzációs bablevesre. Na jó, kocsiba be, irány a "Kocsma a pipáshoz", s bár a gyalogtúra második fele és a bélyegzés elmaradt, de majd a leves... de az is elmaradt, a konyha valamiért bem üzemel :-(((

Tavaszi Széll Creative Commons License 2006.03.20 0 0 13795
Az alábbiakat a ttt.tr.hu-ba véstem be:  "A Gyöngyvirág kulcsosház kapuja szimbolikusan bedrótozva, ezért első nekifutásra az ismertető táblára erősített kis fadobozba kukkantottam, de kevés sikerrel, nyalóka nincs. A hevenyészett dróthurkot kibogoztam, de sem a villanyóraszekrényben, sem a rá erősített kis dobozban bélyegzőt nem találtam. Mivel az udvaron állt egy autó, kopogtam és óbégattam. Kijött egy fiatal srác, aki aznap este a születésnapját ünnepelte egy baráti társasággal a kulcsosházban, de pecsét ügyében ő sem tudott segíteni. Ekkor még fölhívtam a gondnokot az lentebb fellelhető telefonszámon (ami egyébként az ominózus ismertető táblán is megtalálható), de ő is csak annyit tudott ígérni, hogy másnapra (03. 19.) kiteszi a raktárba zárt tartalékbélyegzőt. Megkértem a születésnapját ünneplő fiút, hogy készítsen rólam egy fotót a kulcsosház táblája alatt – készségesen elkövette. Végül bátortalanul megkérdeztem, hogy Bakonycsernyén a legközelebbi kocsma érintése valóban 4 km oda-vissza? Ezt megerősítette, majd önzetlenül felajánlotta, hogy autóval elvisz oda. Némi szabódás után ezt elfogadtam, Túra sörözőben pecsételtem, majd jótevőm – aki ezért csak egy kólát fogadott el – visszaszállítmányozott a kulcsosházhoz. Na most ez kispistázás volt?"

Tényleg, ez kispistázás?

Lud Creative Commons License 2006.03.20 0 0 13794
kapasbol meg harom ugrik be:
- Dobogokotol delre is volt valami uj nyomvonalvezetes (bar ebben nem vagyok biztos h kek)
- Bukk Oserdo kikerulese
- Vertesben is egy osfas reszen kisebb kerulo
a nalam szakavatottabbak mondjak majd a tobbit.
Előzmény: felazso (13776)
olahtamas Creative Commons License 2006.03.19 0 0 13791
Akkor ezért meresztgettem hiába a szememet, a kilátótornyot keresve.
Az étteremről mi is kb. ezt sejtettük a helyi ember elmeséléséből, így nem is kerültünk érte akkorát.
Előzmény: kvte (13788)
kvte Creative Commons License 2006.03.19 0 0 13790

Azt hittem engem már nem sok meglepetés érhet a régi kéktúra felfestés kapcsán. A mai napig.

A térképen kék nyíllal jelzett irányból (Románia felől) jól beazonosítható jel érkezik, és fordul be a faluba (beton villanyoszlopon). Komolyan nem értettem. Kimentünk a a Szérűk laposa nevű helyig, ahol a határmenti lokalizációs töltés fut. Itt ugyan kivágták a régi fákat, de ezek szerint erre is jöhetett régen jel...

Hát ezt is megtudtam.

olahtamas Creative Commons License 2006.03.19 0 0 13789
Ez lett volna az én következő javaslatom is :))
Előzmény: kvte (13786)
kvte Creative Commons License 2006.03.19 0 0 13788

Biharugra - Körösnagyharsány,

az útvonaltól 1 km-re, nem a korábban tervezett helyre épült fel a szilaspusztai madármegfigyelő torony a biharugrai tórendszer szélén. A térképen jelzett egykori büfére csak az odavezető villanyvezeték emlékeztet. Szilaspusztán egykor szép kastély állt, de szorgos népünk apránként hazahordta. Ma csak istállók vannak.

kvte Creative Commons License 2006.03.19 0 0 13787

Geszt, cigánysor: Jobb veled a világ...

kvte Creative Commons License 2006.03.19 0 0 13786

Lehetséges AK útvonal felderítése, ma

(Okány- Zsadány közt 2 km aszfalt kihagyása, szebb, erdő mellett haladó nyomvonal alakítható ki)

1. út Okány felől

1/a méghogy nincsenek jelek!

2. egy most kitisztított erdei ösvény, amely pontosan az Okány felől érkező úttal szemben indul egy kis csatorna mellett az erdőszélen

3 Az erdőt elhagyva szántóföld mellett megyünk tovább a keresztező földútig (a kép visszafelé nézve készült)

4 balra a Tölgyfástanya mögötti erdőfolt felé nézve jól járt út halad, amely a Toprongyos - Korhány csatorna hídján vezet át, ahol a régi jel is haladt tovább. 

Az erdőig nem mentem el, de a kezdet bíztató. (A tócsák miatt nem kell aggódni, ez a környék legszárazabb része volt)

Az önkormányzat takaríttatta ki az utat, úgy néz ki hosszabb távon is szeretnék fentartani az utat.

padler Creative Commons License 2006.03.19 0 0 13785
A ttt.tr.hu-n lévő OKT fórumban a bélyegzőhelyek fejlécénél az (aktuális) füzet szerinti távolságok vannak feltüntetve. Az más kérdés, hogy a kisebb-nagyobb útvonalváltozások egy részét nem követték le még a térképi méréssel sem.
A Bodajk (Fenyő büfé) - Fehérvárcsurgó (Becsali büfé) 12 km-es távja kb. reálisnak tűnt a bejárás során.
Előzmény: galendil (13782)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!