Keresés

Részletes keresés

akapuli Creative Commons License 2006.03.20 0 0 35186
ha lehet, ne itt kelljen mar az ilyen jellegu dolgokat megtargyalni!!! huzzon mindenki a neki tetszo topikokba, az offolok meg lelephetnek. nekem se mindig tetszik, ami emitt-amott zajlik, megsem verem nagydobra. :-)
Előzmény: landmine (35179)
KARPI Creative Commons License 2006.03.20 0 0 35185

Activ Pickup jobban kene szoljon , elethubben de ne biztos hogy az  kell , sokszor a megszokott " rossz" hangszin a jo es elvart .

De az aktiv pickup ha jol van tervezve akarmelyik pickupfajtat "leutanozhatja" es jobb is lehet.

Legfontosabb erenye a gyenge magneses ter , igy nem csillapitja a hurokat , megno a szuszten .

Hatranya a " batri" vagy a kabelen keresztuli aramtaplalas .Esetleg sajat zaj az olcsobbak eseteben.

Egyesekben van kompreszor beepitve az alap eloerosito./impedancia adapterbe.

En csak egy parat halottam es probaltam de valoszinuleg rengeteg van es ezek kozott rengeteg nagyon jo.

Apropos , gyartottam magamnak Szuperpickupot , condenzator pickup , eltekintve a taplalasi problemaktol es a radiofrekvencias zaj problemaktol , a legjobb leheto hangszedo. Akarmelyik gitarra odateheto egy kozonseges fem lapocsaka a hurok alatt es mingyart melette az electronika minnel kozelebb.

Fantasztikus egyenletes hangsav es egy jo EQ -val minden hangszin kihozhato , mar csak a gitar ( a fa ) hangja a hatar a minoseghez.Meglepodtem mennyi melyhanja van egy gitarnak.

Nagy problema a draga alkatreszek es komplikalt elektronika , szoval draga.

Nagy elonye , amiert egyszer befejezem , hogy akarmilyen vacak minosegu femhurral jol szol .Nem szamit a hurok feromagneses  tulajdonsaga ,stb. ez jol jonne mert a hurok nagyon dragak es ha tizszer olcsobb hurokat vehetek tobb ideig szolhat a gitar szep hangal .

Előzmény: vic7799 (35178)
zenebona Creative Commons License 2006.03.20 0 0 35184

nagyvk: Nekem megvan, de megvalok tole ha erdekel :)

Egyebkent melyik szamot jatszanatok rola  ?

Előzmény: nagyvk (35169)
birta Creative Commons License 2006.03.20 0 0 35183
Szia Balázs a tokot tegnap eladtam köszi
Vanmég egy renek gitárládám ha tudtok vkit
Előzmény: sanda balázs (35180)
sanda balázs Creative Commons License 2006.03.20 0 0 35180

Miki,

bocs, nem tudtam olvasni a fórumot hétvégén.

ha megmondod hová, menjek akkor nekem bármelyik délután jó elhozni a GTx táskát.

Köszi,

landmine Creative Commons License 2006.03.20 0 0 35179

"azt a bizonyos háeszemet a sárga irigység sugallta"

Azért nézz szét, hogy elég sokszor (szinte minden topicban) ott vannak a Bali elleni hsz-eid...:) Ez mi, ha nem kötözködés? És vajon miért kötözködsz vele??

(ez is az volt, úh. sorry:) )

Előzmény: Stms (35177)
vic7799 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 35178
Emberek,

Hnagzásban mi a különbség az Aktív és Passziv Pickup-ök között ?
Stms Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35177
Ennek igazán örülök.

Természetesen azt a bizonyos háeszemet a sárga irigység sugallta, mert egy gonosz kis gnóm vagyok aki örül ha néhanapján átéri a gitár nyakát egy sima G-dúr erejéig; és kielégülést okoz ha nálam valamivel jobbaknak bepofázhatok, vagy lehúzhatom őket magam mellé a posványba.

De kérlek, nézzed el ezt nekem - mondjuk felebaráti szeretetből, vagy bölcs mosollyal ahogy Bruszlí nézhetett Cseki Csán első ugrásaira - hisz nem vagyunk egyformák, és így színes ez a világ.

Köszönöm szépen.
Előzmény: Törölt nick (35170)
szaszon Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35176
www.hangszerdiszkont.hu - igy a helyes!
birta Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35175
Egyenlőre megtudják erősíteni a mostani twin fejet (ha erre gondoltál) annyira hogy nem kell most kifizetnem egy kalap pénzt egy újra, szal' egyenlőre marad.
Előzmény: GGV (35173)
szaszon Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35174

Hangszerek legjobb hazai arakon!

WWW.HANGSZERDIOSZKONT.HU

70/378-0267

Web: www.espguitars.com

www.espguitars.co.jp/oversea

www.hansgszerdiszkont.hu

....................................................................

EMG-81, 85, 60 pick-up csak - 19.990 Ft

EMG-81/7 custom pick-up 7 húros gitárokhoz - 24.990 Ft

EMG-89 csak - 22.990 Ft

EMG Zakk Wylde set (81 és 85 pickupok) - 39.990 Ft

Web: www.emginc.com

....................................................................................

Ernie Ball slinky - 1490.-

........................................

Ernie Ball medium - 1750.-

Ernie Ball 7 húros - 1750.-

.........................................

Ernie Ball basszus - 5.900.-

...................................................

Ernie Ball bassus 5 húros - 6500.-

..................................................

Web: http://www.ernieball.com/site/products_strings.php

.........................................

Dean Markeley signature - 1490.-

Dean Markely Blue Steel - 1750.-

Web: http://www.deanmarkley.com/Strings/Strings.shtml

GHS boomers - 1490.-

....................................................

GHS boomers basszus - 5900.-

Web: http://www.ghsstrings.com/electric.html

Elixir nanoweb - 3200.-

Elixir nanoweb basszus 4 húros - 13500.-

Elixir nanoweb basszús 5 húros - 16500.-

Web: http://www.elixirstrings.com/products/product_electric.html

.........................................................

Dunlop pengetõk

Ultex - 200 ft/db

..................................................................

Tortex  150 ft/db  

................................................................

Delrin - 150 Ft/db

Gels - 125 Ft/db

Gatorc - 150 Ft/db

....................................................................

Stubby 250 Ft/db

.........................................................................

Big stubby - 250 Ft/db           

..............................................................

Shell 150 ft/db

.................................................................

Nylon - 150 Ft/db

Web: http://www.jimdunlop.com/products/picks/index.html

....................................................................................................................................

Dunlop StrapLock Systemek, feket és Kró, színekben - 4.950.- Ft/készlet 

Web: http://www.jimdunlop.com/products/accessories/straplocks/index.html

..........................................................

Dunlop húrozó kúrbli: 750.-/db

Web: http://www.jimdunlop.com/products/accessories/winders/index.html

Ernie Ball hevederek: 1200.-

Web: http://www.ernieball.com/site/products_gtr.php

................................................................................................................................. 

INGYEN KISZALITAS 24 ORAN BELUL!!!

GGV Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35173
Sikerült a ládakészítés?

GGV
Előzmény: birta (35142)
birta Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35172
OFF! -szólt az Indián majd hozzátette-:

-Van egy nagyon jó kis motyóm eladó ha valakit érdekel. (bocs Csabi) Csináltattam egy nagyon pipec kis ládát ami fel van vértezve egy 150w-os eminence hangszóróval. Namármost ez olyanoknak nagy előny akiknek 100w-os fejük van de próbára nem akarják folyton a 4x12-es ládát elcipelni, meg egyébként is van egy csomó kis bulijuk, na azoknak kiváló megoldás ez a kis láda mert gyönyörü, és gyönyörűen is szól.
Azoknak is kiváló akiknek van egy kis kombójuk, de szeretnének hozzá egy kiegészitő ládát, nem akarnak vmi nagy ládával bajlódni. Nos azoknak is kiváló megoldás ez a láda
Zsír új alig vlt használva, karcmentes.
Nekem azért vált feleslegessé mert egy olyan sponzort találtam akitől kapok egy kis csöves kombót amivel kiváltom ezt a kis cuccot. Mindenképpen megéri mert nagyon nagyon jó cucc:
150w-os 1x12-es 8 ohmos nyitott gitárláda, gyönyörű és hatalmasat szól Eminence Legend 121-es hangszóróval. 40e ft-ért eladó
fénykép a honlapomon és hangmintát is tudok küldeni.
nagyvk Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35169
Nem tudja véletlenül valaki, hol lehet megvenni Szekeres Tamás Blue Syndicate c. albumát? Koncerten játszanánk róla egy számot, ahhoz kéne, de itt Debrecenben nem lehet kapni sehol...

sceletor Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35168

Sziasztok!

Kösz a véleményeket.

Nos, hát természetesen írok saját számokat, épp nemrég lettem 2. egy dalszerzői versenyen:-)

Én többnyire énekes számokban gondolkozom, mivel énekelek is, meg szövegeket is írok, szóval komplett dalokat csinálok , de azért van egy-két instrumentális nótám is.

Természetesen a saját dolgaim a legfontosabbak, de mivel évek óta nem találok normális zenekart magamnak, akikkel ezt némileg érvényre is juttathatnám, ezért szívesen bevállalnék session munkákat  is a könnyűzene berkein belül, mert már teljesen kikészít, hogy itthon kell gitároznom! Na, meg tapasztalatszerzés szempontjából sem utolsó, ha az ember különféle stílusokban tevékenykedik.

Csináltam már pop-ot, most mellékesben rock and roll nótákat játszom majd a Menthol zenekarral, szóval nem vagyok egy beszűkült látókörű metal gitáros:-)

Szívesen felköltöznék már Pestre, mert itt Pécsen nulla a zenei élet. Csak hát egy éve próbálkozom, eddig mindhiába. Nem olyan egyszerű dolog ez sajnos..

No, igen, ritmusjáték. Szóval én sem gitárszólókkal kezdtem ám a gitározást, sőt anno én megelégedtem volna egy ritmusgitáros poszttal is, voltaképpen James Hetfield miatt fogtam hangszert, és először a Metallica lemezeket "vágtam" be mindenestül, úgyhogy a ritmusgitározással nincsenek problémáim azt hiszem:-)

A régebbi bandámban én voltam a szólógitáros/énekes, ahol a saját nóták mellett Metallica, Pantera, Mdeth, Bon Jovi, Guns nóták is helyet kaptak. Mindig is a riffcentrikus rock zenét szerettem, nem az ilyen ma divatos 3 kvintes bandákat.

Több oka is van, hogy azok a videók kerültek fel, amelyeket le lehet tölteni, az első, hogy talán ezeken keresztül tudom leginkább prezentálni a technikai felkészültségemet, másrészt meg "unalmamban" ilyenek szólókat, dalokat tanulgatok, mert ezekből sokat lehet tanulni, és hát mindemellett nagyon szeretem is ezt a zenét.

Tudom, hogy ezzel nem lehet semmire se jutni manapság, de talán, ha vki gitárost keres a produkciójába, azért vszeg tudja mérlegelni, hogyha vki ilyeneket is játszik, akkor egy egyszerűbb dolog sem fog ki rajta, tehát ideális jelölt lehet többféle gitárosi munkára is.

Ezt az elképzelésemet alátámasztja egy nemrégiben történt megkeresés Los Angelesből, ahova elvileg ki kéne mennem egy lemezfelvételre, meg turnéra, csak hát a vízumkérdés igen nehézkes..

Nemsokára felkerül majd néhány saját dalom részlete is az oldalra, amint megvagyok a jogvédéssel-ami szintén nem túl egyszerű dolog a szövevényes jogi útvesztő(k) miatt.

www.lovrekkrisztian.fw.hu

andree20 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35167

Tehát akkor nem egy nagy dobás a V-amp, megnéztem a hivatalos oldalán azt a kis flash progit, hát tényleg nem szól olyan nagyon faszán. A Pod-ról nincs valami hasonló?

Előzmény: vic7799 (35166)
vic7799 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35166
Én pontosan ezt jártam végig.

A válaszom határozottan IGEN ÉRDEMES.
Előzmény: andree20 (35165)
andree20 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35165
Szerintetek ha csak otthonra vonalból, vagy fejhallgató kimenettel használnám, egy gyengébb minőségű gitárral, érdemes-e kétszer annyit fizetni egy POD 2-ér mint egy Behringer V-amp 2 ért? A Pod-ról sok jót hallottam, utóbbiról szinte semmit. Van egy kis Behringer kombóm azzal vegyesek a tapasztalataim. 
andree20 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35164
Szerintem kezdessz fáradni ebben a sokfrontos indexes háborúban. :)
Előzmény: Törölt nick (35158)
vic7799 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35163
Te Zizi vagy.

Ki mondta ezt ?
Előzmény: Törölt nick (35158)
Stms Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35162
Jó, ezen lépjünk túl, előszeded néha.

Mit értettél félre a hozzászólásomban?
Előzmény: Törölt nick (35161)
Stms Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35160
Neked most mi a bajod, mondd?
Előzmény: Törölt nick (35159)
vic7799 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35157
Igen ez teljesen igaz.

Session zenészek kiszolgálják a zenekar lényeges emberét meg feljáccák studióban a cuccot...stb de nem róluk szól a dolog általában.

Előzmény: Stms (35156)
Stms Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35156
Na, senki sem alszik? :D

Nem biztos hogy mindenki tud jó saját zenét csinálni. De hátha. Nagyon kíváncsi lennék rá.

Amit én hiányoltam a videókban az a ritmusjáték. Mondjuk a Potato-ba belefért volna. :) Ha ilyesmi munkálatokat akar vállalni Sceletor kollega, ott szerintem jórészt arra van szükség. Meg egyéb stílusokba legalább kitekintés (technikailag valószínűleg nem jelent problémát).

De ha ez fekszik igazán, az se gond, csak érdemes tisztában lenni, hogy nem sok DT-cover band keres session munkára gitárost.
Előzmény: vic7799 (35155)
vic7799 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35155
Jah, csatlakozom.
Előzmény: Törölt nick (35154)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.19 0 0 35154
A gitárod ugyan nem érdekel, de a Satriani- és Petrucci-videókon nyújtott produkciódhoz ezúton gratulálok. Szívesen megnézném, mit művelsz saját számokban.
Előzmény: sceletor (35153)
sceletor Creative Commons License 2006.03.18 0 0 35153

Eladó sorba került az alábbi hangszerem:

Hamer Californian

-27(!)bund,

-Floyd Rose tremolo,

-gyönyörű cherry szín

-3 állású pickup váltó
Nyaknál Duncan Design single coil, a hídnál EMG '81 aktív humbucker pickup,

-vadi új, dobozban tartottam, kb. 2 órát játszottam rajta- 120 e Ft

Ha a gitár tüzetesebben is érdekel, kérésre csinálok róla videót, vagy képet.

www.lovrekkrisztian.fw.hu

lovrekkrisztian kukac yahoo pont com

nahat Creative Commons License 2006.03.18 0 0 35152
És nem kevés az AC60? Mármint wattban, nem lesz erőtlen a hangja? Jó, nyilván számít a zenei közeg, a többi cucc hangereje. Jelenleg egy 100 W-os cuccon tolom, próbán 1/3 hangerőn, koncin mondjuk 1/2-2/3. Csakhát az nem akusztik.
Előzmény: tzuiop (35151)
tzuiop Creative Commons License 2006.03.18 0 0 35151

Érdemes kipróbálni mindkettőt! Roland AC 60 van a Roland boltban!

A hegedűs kolléga most vett egy ilyet és az ár érték aránya nagyon jó.

A Hot Jazz Band is használt ilyet. Most már áttértek az AER -re, nekem is az van.Viszont ezek nem olcsók, de azért próbáld ki a Zichy Jenős Eldoradóban őket!

Amúgy egy használt Marsallt tudok eladót(a Hot Jazz Band gitárosáé)

Előzmény: SolarTom (35116)
csgabka Creative Commons License 2006.03.18 0 0 35150
hello

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!