Keresés

Részletes keresés

*Bodza* Creative Commons License 2006.03.19 0 0 15046
Kedves Gábor és Segítői!

30 év, 0 probléma, 1. terhesség, 7. hét. 7+1-nél lenne egy 9 órás utazás vonattal (InterCity, ülőhelyem lenne, cipekedni nem kell), majd rá 5 napra ugyanez vissza. Orvosnál még nem jártam (de az ottartózkodásom alatt fel fogom keresni). Érzetre semmi probléma: a minimális émelygésen kívül abszolút nem érzem magam máshogy) Ilyen korai terhességben van valami ellenjavallata a vonatos utazásnak?
bmeli Creative Commons License 2006.03.19 0 0 15045
Szia!
Tudom, nem engem kérdeztél, de leírom, én miért kaptam tablettában és infúzióban is.
A 32. hét után kevesebb, majd kevés lett a magzatvíz, az uh-k szerint nemigen növekedett a baba. A gyógyszer a keringésre, a magzatvízére is van hatással. Nálam nagyon bejött: az "enyhén retardáltnak" jósolt baba 60cm hosszal, egészségesen született.
Melinda
Előzmény: beny (15043)
Felicitász Creative Commons License 2006.03.19 0 0 15044
Kedves Gábor,

"160/110 vernyomassal, ahogy ezt olvasod, azonnal indulj az orvosod vagy a korhaz fele. MOST."

Ha van időd, mondasz még erről valamit? Oké, hogy ez igen magas érték stb. stb., de mire gondoltál, amikor az illetőt késlekedés nélkül orvoshoz küldted? Olyan választ várnék, amely úgy kezdődik, hogy "azért, mert..." (de nem úgy végződik, hogy "csak" :-) ),és tanulhatok belőle. Ha van időd.

Köszi szépen,
F.
Előzmény: Dr. Laufer Gabor (15040)
beny Creative Commons License 2006.03.18 0 0 15043
Kedves Mikolt!

Ne haragudj, hogy megint kérdezek, de most már tényleg kiváncsi vagyok, hogy mire való a Diaphyllin tabletta! Első terhességem utolsó hónapjában kaptam, kórházban, és a vizesedés miatt (legalább is ezt mondták)! Interneten rákerestem ott a javallat: Asztma (nehézlégzés vagy egyéb légzési panasz) kezelésére és annak megelőzésére alkalmazható, továbbá ödémás állapotok (kórosan felgyülemlett víz) gyógyítására vizelethajtóként.
mangabe Creative Commons License 2006.03.18 0 0 15042

Kedves Gábor!

Köszi a segítségedet a diaphylinnel kaőcsolatban. Végül felhívtam a dokimat is, akinek a válaszán egészen megdöbbentem. Szte egészen a 36. hétig kell szednem, zárt méhszáj és a napi minimális keményedések ellenére is. Mármitn mostanság nincsenek mensi szerű görcseim, keményedni keményedek, de csak napi párszor, ami már a 20.héttől jellemző volt. Akkor egyébként magnéziumot és bort ajánlott, és pihenést.

én most szinte már nem csinálok semmit, csak pihenek, és azt gondolom, így kivédhető a sok keményedés, ha melette szedem a magnéziuomot napi 3szor..

Szted megtehetem azt, hogy saját felelősségemre abbahagyom a diaphylinnt és ha érzem, hogy esetleg megint többet keményednék, elkezdem újra?Gondolom, ez nem kúra szerűen, hanem rögtön, egyszeri bevétel után is használ,nem? Az asztmások legalábbis így szedik.

Igazából a dokim néha összevissza beszél, az eddigi keményedéseimet nem vette túl komolyan, ezt a diaphyllint is az egyik kollegaja mondta, mikor bent jártunk az ügyeleten, és ezután ajánlotta már ő is nekem.

Csak valahogy nagyon nem szivesen szedném a gyógyszert még 4 hétig, ha annyira nem akut a dolog, mert mit adnak akkor ha mégis beindul a szülés, ha már most ilyen nagy ágyúval kezelnek?

Köszi a tanáccsot mégegyszer!

flamingo10 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 15041
Ana és Gábor!

Köszönöm a gyors válaszokat.

Igen, ez van nálam is, önmagában már nem fáj, talán ezért is feledkeztem meg róla. Csak pl. a táskától. De akkor elmegyek orvoshoz. De ugye tényleg nem keletkezett ott valami komolyabb baj? (Csak megijedtem attól amit Gábor írt. De persze majd ha látta orvos)

Még egyszer köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (15035)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2006.03.18 0 0 15040
Kedves mokuskerek666,

Száraz köhögés miatt voltam a háziorvosomnál, aki belenézett a torkomba, majd megnyomta a mandulámat és azonnal elzavart gégészhez. Gondolom gyanús volt neki, de nem tudom, miből. Én most sem látok semmit rajta, nyomkodni nem szoktam, így nem tudtam, hogy nyomásra genny ürül belőle. Nem piros, nem tüszős (gyerekkoromban sokat volt tüszős, így azt felismerem), nem fáj, csak lukak vannak rajta, amik állítólag régebbi gyulladások hegei.

Ma lesz meg a tenyésztés eredménye, és kapok rá antibiotikumot, így remélem mostantól rendben lesz.

A babának árthatott ez a gyulladás?

Nem arthatott.

Gabor
--------------------
Kedves kovibb,

Egy az egyben amit Mikolt irt.

Gabor
-------------------
Kedves franka6,

A skarlátos gyermek anyukáját is kerüljem el, akkor is, ha ő nem beteg? Hordozhatja ettől még a betegséget?

(8 hetes terhes vagyok, ha 100% biztonság inkább az ő elkerülését is jelenti, akkor természetesen azt választom, annyit kibírok a barátnőm nélkül...:-) )

8 hetesen jobb elkerulni anyukat is.

Gabor
-------------------
Kedves zsebibabi,

23 éves vagyok, 0 gyermek, 8 évvel ezelőtt egy elég komoly műtét gyerek fejjel (legalábbis ahogy én megéltem). A kérdésem ezzel lenne kapcsolatos, bár a zárójelentés nincs nálam. Röviden: 14 éves korom körül megjött a menzeszem, de egy év múlva se állt be rendesen, hol megjött, hol nem, több-kevesebb vérzés. Aztán amikor elmentünk a nőgyógyászhoz, kiderült, hogy kb. 9 cm-es cisztám van a jobb petefészkemen, legalábbis annak hitték. Műtétre beutaltak, aztán másnap reggel hazaküldtek, mert magas volt a billirubin (remélem jól írom, legalábbis érthető). Kb. két hét múlva újra beutaltak, műtét 4 órásra sikeredett, laparoszkópiával kezdték, aztán kiderült, hogy nem ciszta, hanem (na itt lenne jó idézni a zárójelentést) hormon daganat?, felvágtak, kivették a petefészkemet, közben sikerült egy artériát elvágni, az orvosok rohangáltak, anyukámék izgultak... 10 nap után kiengedtek vérszegényen, szédölögve egy zsák gyógyszerrel, mert közben tüdőgyulladást is kaptam.

Amit én akkor ebből megértettem, az az hogy azért hormon daganat, mert iszonyatosan magas volt a tesztoszteron szintem, a hangom pedig elkezdett mélyülni. Rendszeresen jártam utána ultrahangra, vérvételre, rendben volt minden. Azót is évente citológiára. Négy éve szedek fogamzásgátlót (Meliane- az a doki írta fel, aki műtött, az állítólagos alacsony hormontartalma miatt), semmi panaszom, bár előtte iszonyatosan görcsöltem az első napokon, de mindig pontosan 28-30 napra jött meg. Az első is pont a műtét utáni 28. napon.

Az egyik kérdésem csak annyi lenne, hogy egy petefészekkel mennyivel kevesebb esélyem van teherbe esni, feltéve ha minden más klappol.

A másik pedig, hogy ha a zárójelentést majd idézem, akkor megtennétek-e, hogy "lefordítjátok".

Egy petefeszekkel ugyanaz az esely a terhessegre.

Zarojelentest nem forditunk, hacsak nincs aktiv kapcsolatban egy aktiv problemadhoz.

Gabor
-----------------------
Kedves SecretSelf,

Ismét pár kérdéssel fordulnék Hozzátok:

Az adataim: 27 év 2 terhesség(2 megszakítás), 0 gyerek.

kb. 4 hónapja próbálkozunk babát összehozni a párommal, de a sok külföldi tartózkodása miatt ez elég nehéz volt... Februárban volt egy vetélésem, ami után érdeklődtem, hogy mi a teendő a jövőben. Gábor azt tanácsolta, h hagyjunk ki pár ciklust a próbálkozással. Tehát én nem LH teszteltem, nem mértem hőmérsékletet, semmit, alig voltunk együtt, mégis nagyon úgy néz ki, hogy összejött a kétcsíkos teszt.. :-))) aminek nagyon örültem,de most egy kicsit aggódom... A vetélés befolyásolhatja a mostani terhességet? Ha igen, mennyire? A jövő hét utáni héten tudok csak orvoshoz menni - előbbre nem tudtak időpontot adni - addig is érdekelne, persze meg fogom kérdezni az orvost is. Ezen kívül lenne még pár kérdésem:

Mennyire normális, hogy nekem nincs reggeli hányingerem, hányásom, ugyanúgy megiszom a kávét, stb.? Ez törvényszerűen kéne hogy legyen, vagy szerencsém van? :-) egy hónapja szedek folsavat, ezt folytatom is, de meddig kell? végig? Emellett kell az elevitet szedni, ha írja az orvos, vagy elég a folsav? (barátnők szerint, az elevittől nagyobbak lesznek a babák...ez igaz?)Járok edzeni, konditerembe (kardio edzésre, tehát gyaloglás futógépen ill. taposás és szobabicikli), ezt most inkább fel kéne függesztenem, vagy mehet tovább?

Azt olvastam - többek között itt is - hogy terhesség alatt nem ajánlott a hajfestés. lehet buta a kérdés :-): milyen színre, mindenre? (pl. szőkére gondolom nem, de a abarna is veszélyes? végig?) nekem elég rossz a szemem, -8, -9 dioptria. Igaz, hogy így a hüvelyi szülés nem lehetséges? kár lenne...

utolsó kérdés: ha nekem február 3.-án volt az utolsó vérzésem (a vetélés) akkor én most hány hetes vagyok? ( a megtermékenyítés kizárásos alapon 02.17.-e)4 vagy 6?

Februar 3 veteles, most terhesseg? Hat, nem kizart, de ha a két csik nem volt teljesen egyertelmu, helyedben varnek nehany napot es megismetelnem. Plane ha nincs semmi hanyinger, ugyan az nem abszolut kotelezo.

Folsav: napi 1mg. Multivitamin kell, nem lesz nagyobb a baba attol (tevhit).

Veteles utan, menstruacio nelkul nem lehet tudni hany hetes a terhesseg. Majd az elso ultrahanggal kiderul.

Gabor
-----------------
Kedves flamingo10,

Tanácsot szeretnék kérni a következő ügyben : kb négy-öt hónapja megütődött az egyik mellem a hónalj felöli részen , akkor ez pár hétig csak úgy önmagában is fájt egy kicsit, bár semmi nem látszott rajta, így nem tulajdonítottam olyan nagy jelentőséget neki. Kb egy hónap múlva voltam háziorvosnál más miatt, s akkor megkérdeztem tőle ezt is, hogy normális-e, hogy még mindig fáj. Ő megnézte, s azt mondta, hogy ez simán belefér, sőt akár két hónapig is lehet érzékeny. Azt is mondta, nem kell vele csinálni semmit (kenni valamivel, vagy ilyesmi), majd elmúlik magától. Ma vettem észre (nehéz hátizsákot cipeltem, s a pántja megnyomta a hónaljamat), hogy nyomásra még mindig érzékeny. Ez még mindig normális? Van erre valami háziszer, amivel kezelhető, vagy menjek orvoshoz, esetleg nőgyógyászhoz? A háziorvos egyébként azt találta, hogy egy mirigy (elnézést, nem emlékszem pontosan) ami ott van, az van egy kicsit megduzzadva. A másik oldalon ugyanis kisebb és nem érzékeny.

Egyébként 29 éves vagyok, nem szedek semmilyen gyógyszert, nem voltam még terhes. És remélem, hogy ez nem valami komolyabb baj. Kérlek adjatok valamilyen megnyugtató választ!

4-5 honapos utestol nem fajhat a mell. Ha meg mindig faj, vizsgaltasd ki.
Ha valami "meg van duzzadva", esetleg egy mell-ultrahang kellene.

Gabor
-----------------------
Kedves MyBaby,

terhességem 39+6 napján vagyok. Egy hete magasabb vérnyomást mérek, (136/85 és 160/110 között ingadozik)
A fogadott orvosom Pipolphen drazsét írt fel, hogy ha magas lenne vegyek be egy fél tablettát.

Frissen végzett gyógyszerész barátnőm sikítva hívott fel, hogy meg ne próbáljam beszedni. Inkább feküdjek és legyek teljes ágynyugalomban.
Ez nem teljesen kivitelezhető a nap 24 órájában. Ma egész napos fejfájással köüszködve 140/90-e határértéken volt a vérnyomásom, délutáni pihenés után pedig 160/110.
Ezért most mégis bevettem egy felt, hiszen eddig is bizalommal voltam azu orvosom iránt.
Megnyugtató lenne számomra, ha mondanátok valamit erről a gyógyszerről.

160/110 vernyomassal, ahogy ezt olvasod, azonnal indulj az orvosod vagy a korhaz fele. MOST.

Gabor
--------------
Kedves shmi,

Tankonyvi dolgokra nem valaszolunk. Egy szot nem irsz magadrol, problemadrol, tortenetedrol.

A petesejt 24-48 orat el atlagosan.

Gabor
Felicitász Creative Commons License 2006.03.18 0 0 15039
Nem tudom, mire gondolt a barátnőd, én a helyedben egyébként is az orvosra hallgatnék. Ha kétséged van, egyébként is azt ajánlanám, hogy hívd fel az orvosodat. A pipolphent egyébként a legkülönbözőbb helyzetekben használják, pl. fogorvosi rendelőben nyugtatónak, allergiás reakciók és hányinger ellen, van fájdalomcsillapító és vérnyomáscsökkentő hatása is, nyugtatókkal kombinálva műtéti előkészítő gyógyszer... Mit akarsz tudni?
Előzmény: MyBaby (15036)
franka6 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15038
Kösz Mikolt, egy hétig persze kibírjuk. (amúgy a Holdra csakis Anettkával mennék, nélküle nem buli :-))) )
shmi Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15037

Sziasztok!

Most megint kérdezek egy csomót (14963 az előző).

Ciklus közepére igazítottam az éves rákszűrést (31 napos,14.nap megyek).Holnap kezdem a második adag clostyt beszedni,a gyógyszer nem zavar be a peteérés időtartamába (ugyanúgy középtájt várható)?Doki elvileg UH-n látná hogy állok tüsző ügyben?Van-e,kb mikor reped meg?

Apa katonáinak mennyi idő kell hogy célba érjenek és meddig képesek megtermékenyíteni a petesejtet?

Petesejt meddig "él"?

LH tesztet azért csinálok,de nem nagyon bízom benne.A fiammal mikor terhes lettem a 7.héten produkáltam halvány 2 csíkos tesztet előszőr+laborban is csináltak és ott is negatív lett a 6.hét végén.A tesztekkel óvatos vagyok ezek után...

Köszönöm.

MyBaby Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15036
Sziasztok,

terhességem 39+6 napján vagyok. Egy hete magasabb vérnyomást mérek, (136/85 és 160/110 között ingadozik)
A fogadott orvosom Pipolphen drazsét írt fel, hogy ha magas lenne vegyek be egy fél tablettát.

Frissen végzett gyógyszerész barátnőm sikítva hívott fel, hogy meg ne próbáljam beszedni. Inkább feküdjek és legyek teljes ágynyugalomban.
Ez nem teljesen kivitelezhető a nap 24 órájában. Ma egész napos fejfájással köüszködve 140/90-e határértéken volt a vérnyomásom, délutáni pihenés után pedig 160/110.
Ezért most mégis bevettem egy felt, hiszen eddig is bizalommal voltam azu orvosom iránt.
Megnyugtató lenne számomra, ha mondanátok valamit erről a gyógyszerről.

Köszönöm szépen!
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15035

Szia!

A zsírszövetek nehezen gyógyulnak. Én 3 hónapja kaptam a fenekembe egy injekciót, a tűt nem nyomták elég mélyre, így a hájacskába ment a cucc és azóta is üvöltök, mikor a táskám hozzáér.

A mellet viszont érdemes figyelni ütődések után, nem annyira érzékenységre, inkább csomócskára. Nehogy most beparázz, ez csak dupla elővigyázatosság.

Ana

Előzmény: flamingo10 (15034)
flamingo10 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15034
Kedves Segítők és Gábor!

Tanácsot szeretnék kérni a következő ügyben : kb négy-öt hónapja megütődött az egyik mellem a hónalj felöli részen , akkor ez pár hétig csak úgy önmagában is fájt egy kicsit, bár semmi nem látszott rajta, így nem tulajdonítottam olyan nagy jelentőséget neki. Kb egy hónap múlva voltam háziorvosnál más miatt, s akkor megkérdeztem tőle ezt is, hogy normális-e, hogy még mindig fáj. Ő megnézte, s azt mondta, hogy ez simán belefér, sőt akár két hónapig is lehet érzékeny. Azt is mondta, nem kell vele csinálni semmit (kenni valamivel, vagy ilyesmi), majd elmúlik magától. Ma vettem észre (nehéz hátizsákot cipeltem, s a pántja megnyomta a hónaljamat), hogy nyomásra még mindig érzékeny. Ez még mindig normális? Van erre valami háziszer, amivel kezelhető, vagy menjek orvoshoz, esetleg nőgyógyászhoz? A háziorvos egyébként azt találta, hogy egy mirigy (elnézést, nem emlékszem pontosan) ami ott van, az van egy kicsit megduzzadva. A másik oldalon ugyanis kisebb és nem érzékeny.

Egyébként 29 éves vagyok, nem szedek semmilyen gyógyszert, nem voltam még terhes. És remélem, hogy ez nem valami komolyabb baj. Kérlek adjatok valamilyen megnyugtató választ!

És kösznöm.
SecretSelf Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15033

Mikolt, köszönöm szépen a gyors választ!! Megnyugtattál...

Akkor ez az Elevites dolog tényleg nagy baromság, már több helyről is hallottam, hogy a nagy - 4-4,5 kilós - gyerekek amiatt ilyen nagyok, mert az anyukák elevitet szednek... De akkor nem is szükséges szedni, ha a folsav elég. Mit jelent a sokoldalú? sok vitamint , zöldség, gyümölcs?

hajfestést akkor meggondolom, a lila azért nem aktuális mostanában.. :-) viszont fodrász festené, de csak színező... azért legfeljebb majd tőle is megkérdezem.

A hányingerre akkor még várok.. :-) mégegyszer köszi.

Előzmény: Mikolt (15032)
Mikolt Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15032

nem gond, hogy most lett ketcsikos a teszt. nem is kell hamarabb dokihoz menned.

normalis, hogy meg nem vagy meg rosszul, ido kell a szervezetnek, hogy erzekelje a terhessegedet ilyen szempontbol is. kavet azert ne igyal sokat.

folsavat szedjel a 12. het vegeig. Elevit nem kell melle, max helyette, ha ugy erzed, hogy nm taplalkozol eleg sokoldaluan. amugy a vitamin nem noveli a gyereket (ellentetben az etvaggyal), ez hulyeseg. viszont szekrekedest okozhat.

sportolast felfuggesztenem a 12. hetig, mert ha barmi tortenik, nem tudnad magadnak megbocsatani.

hajfestes kimelo szerrel jol szellozo szobaban mehet akar lilara is, de Gabor ugyis azt mondja majd, hogy nem, mert nem ismeri a hajfestekeket:)

a huvelyi szules nem a dioptriaid szamatol, hanem a szemfeneked allapotatol fugg, amugy nem zavar semmit a rossz szem helyes technikaval.

6 hetes vagy kb, ha pont kozepidoben fogantal es egybol osztodott is a petesejt.

Előzmény: SecretSelf (15031)
SecretSelf Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15031

Kedves Gábor,

Kedves Mikolt és a Többiek.

Ismét pár kérdéssel fordulnék Hozzátok:

Az adataim: 27 év 2 terhesség(2 megszakítás), 0 gyerek.

kb. 4 hónapja próbálkozunk babát összehozni a párommal, de a sok külföldi tartózkodása miatt ez elég nehéz volt... Februárban volt egy vetélésem, ami után érdeklődtem, hogy mi a teendő a jövőben. Gábor azt tanácsolta, h hagyjunk ki pár ciklust a próbálkozással. Tehát én nem LH teszteltem, nem mértem hőmérsékletet, semmit, alig voltunk együtt, mégis nagyon úgy néz ki, hogy összejött a kétcsíkos teszt.. :-))) aminek nagyon örültem,de most egy kicsit aggódom... A vetélés befolyásolhatja a mostani terhességet? Ha igen, mennyire? A jövő hét utáni héten tudok csak orvoshoz menni - előbbre nem tudtak időpontot adni - addig is érdekelne, persze meg fogom kérdezni az orvost is. Ezen kívül lenne még pár kérdésem:

Mennyire normális, hogy nekem nincs reggeli hányingerem, hányásom, ugyanúgy megiszom a kávét, stb.? Ez törvényszerűen kéne hogy legyen, vagy szerencsém van? :-) egy hónapja szedek folsavat, ezt folytatom is, de meddig kell? végig? Emellett kell az elevitet szedni, ha írja az orvos, vagy elég a folsav? (barátnők szerint, az elevittől nagyobbak lesznek a babák...ez igaz?)Járok edzeni, konditerembe (kardio edzésre, tehát gyaloglás futógépen ill. taposás és szobabicikli), ezt most inkább fel kéne függesztenem, vagy mehet tovább?

Azt olvastam - többek között itt is - hogy terhesség alatt nem ajánlott a hajfestés. lehet buta a kérdés :-): milyen színre, mindenre? (pl. szőkére gondolom nem, de a abarna is veszélyes? végig?) nekem elég rossz a szemem,  -8, -9 dioptria. Igaz, hogy így a hüvelyi szülés nem lehetséges? kár lenne...

utolsó kérdés: ha nekem február 3.-án volt az utolsó vérzésem (a vetélés) akkor én most hány hetes vagyok? ( a megtermékenyítés kizárásos alapon 02.17.-e)4 vagy 6?

Előre is köszi! :-)

zsebibabi Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15030

Mikolt, köszönöm!

Előzmény: Mikolt (15029)
Mikolt Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15029

ugyanannyi eselyed van teherbeesni, mint masnak.

a zarojelentesrol meg majd a maga idejeben.

Előzmény: zsebibabi (15028)
zsebibabi Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15028

Kedves Gábor és Segítők!

23 éves vagyok, 0 gyermek, 8 évvel ezelőtt egy elég komoly műtét gyerek fejjel (legalábbis ahogy én megéltem). A kérdésem ezzel lenne kapcsolatos, bár a zárójelentés nincs nálam. Röviden: 14 éves korom körül megjött a menzeszem, de egy év múlva se állt be rendesen, hol megjött, hol nem, több-kevesebb vérzés. Aztán amikor elmentünk a nőgyógyászhoz, kiderült, hogy kb. 9 cm-es cisztám van a jobb petefészkemen, legalábbis annak hitték. Műtétre beutaltak, aztán másnap reggel hazaküldtek, mert magas volt a billirubin (remélem jól írom, legalábbis érthető).  Kb. két hét múlva újra beutaltak, műtét 4 órásra sikeredett, laparoszkópiával kezdték, aztán kiderült, hogy nem ciszta, hanem (na itt lenne jó idézni a zárójelentést) hormon daganat?, felvágtak, kivették a petefészkemet, közben sikerült egy artériát elvágni, az orvosok rohangáltak, anyukámék izgultak... 10 nap után kiengedtek vérszegényen, szédölögve egy zsák gyógyszerrel, mert közben tüdőgyulladást is kaptam.

Amit én akkor ebből megértettem, az az hogy azért hormon daganat, mert iszonyatosan magas volt a tesztoszteron szintem, a hangom pedig elkezdett mélyülni. Rendszeresen jártam utána ultrahangra, vérvételre, rendben volt minden. Azót is évente citológiára. Négy éve szedek fogamzásgátlót (Meliane- az a doki írta fel, aki műtött, az állítólagos alacsony hormontartalma miatt), semmi panaszom, bár előtte iszonyatosan görcsöltem az első napokon, de mindig pontosan 28-30 napra jött meg. Az első is pont a műtét utáni 28. napon.

Az egyik kérdésem csak annyi lenne, hogy egy petefészekkel mennyivel kevesebb esélyem van teherbe esni, feltéve ha minden más klappol.

A másik pedig, hogy ha a zárójelentést majd idézem, akkor megtennétek-e, hogy "lefordítjátok".

Előre is köszönöm!

Mikolt Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15027
100% biztonsag azt igenyelne, hogy koltozz a Holdra. amugy a skarlat mennyi ido, kb 1 het? addig kibirjatok talan:)
Előzmény: franka6 (15026)
franka6 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15026

Kedves Gábor és Segítők!

Köszönöm a válaszod (15014), melyben azt írod, hogy

"...... Ha TUDOD hogy valaki skarlatos, es terhes vagy, keruld el a szemelyt ennek ellenere."

A skarlátos gyermek anyukáját is kerüljem el, akkor is, ha ő nem beteg? Hordozhatja ettől még a betegséget?

(8 hetes terhes vagyok, ha 100% biztonság inkább az ő elkerülését is jelenti, akkor természetesen azt választom, annyit kibírok a barátnőm nélkül...:-)  )

kovibb Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15025

Mégegyszer köszönöm!

B.

Előzmény: Mikolt (15024)
Mikolt Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15024
egy ev LH teszt nelkuli sikertelen probalkozas es 6 honap LH tesztes sikertelen probalkozas utan erdemes orvoshoz fordulni.
Előzmény: kovibb (15023)
kovibb Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15023

Kedves Mikolt!

Nagyon köszönöm a gyors válaszodat. Többször is elolvastam, és azt hiszem, helyreraktál. Én is így gondolom, és nem fogom hagyni magam!

Egyébként jól gondolom, hogy kb. júliusban esedékes a doki, ha addig LH teszteléssel és rendes próbálkozással nem jönne össze?

Dehát miért ne jönne össze :)))

Bea

Előzmény: Mikolt (15022)
Mikolt Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15022

1. natha miatt probalkozzatok nyugodtan

2. szolj a zaklatoknak, ha esetleg jonnenek estenkent es tartanak a labaidat szejjel estenkent, es taktikai tanacsokat adnanak attol sem lenne konnyebb a teherbeeses, habar nagyon ertekeled a buzgalmukat. mifele szokas a masik no bugyijaban turkalni? plusz a nenikejet annak, aki szerint 31 evesen oreg vagy, hogy a ferjedrol ne is beszeljek. az en ferjem 42. eletevet tolti 2 heten belul es ket franko gyereket csinalt nekem.

azt gondolom a kelletenel nagyobb jelentoseget tulajdonitasz a kornyezet velemenyenek.

Előzmény: kovibb (15021)
kovibb Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15021

Kedves Gábor, Mikolt, Ana, Felicitász, Thor!

31 és fél éves vagyok (0 terhesség, 0 probléma), férjem 41., épp babaprojekt kellős közepén járunk. Egy éve kezdtük a próbálkozást, de ebből kb. 6 ciklus volt "értékelhető", a többinél vagy a középidő vagy az egész időszak kimaradt különféle okok miatt (lumbágó, gyógyszeres kúra, távollét, stb...)

Ciklusaim szabályosak, előző hónapban csináltam ovulációs tesztet, a 14. napon jelzett. Így minden jel arra mutat, hogy most hétvégére esik a legfogékonyabb időszakom. De: elkapott valami baciféle, orrfolyással, rossz közérzettel. Tegnap (csütörtök) csúcsosodott, volt hőemelkedésem is, most már úgy érzem, hogy jobban vagyok, de az orrom továbbra is folyik.

Szerintetek, ha nem leszek rosszabbul, (teljesen tünetmentes biztos, hogy szombatig nem leszek) próbálkozhatunk-e a babával, vagy inkább hagyjuk?

A kérdésemnek fő oka, hogy ahogy fent is írtam, noha 1 éve próbálkozunk, abból jó, ha 6 ciklust mondanék igazán próbálkozósnak.

Egyébként környezetünkből elég nagy nyomás nehezedik ránk, hogy "mi lesz már", "nem vagytok már fiatalok", "nem akar összejönni?", "voltál már orvosnál" szinte már az őrületbe kergetnek. Egyébként egy éve voltam orvosnál, mindent rendben talált. És én meg csak kapkodom a levegőt, hiába készülök a támadásra, mindig övön alul ér, és csak hebegek...

Egyébként elég mozgalmas életet élünk, jövünk-megyünk, nem a teherbeesés körül forognak a napjaink. Plussz a munkahelyi stressz sem kímél minket sem...

Gábor, igazad van, amikor azt mondod, hogy a terhesség nem villanykapcsoló, és nem lehet eröltetni, (én is így látom ezt) mert akkor méginkább nem lesz eredmény. De úgy érzem, hogy a görcsösségemet növeli a jószándékú (tényleg!), de ostoba kíváncsiskodó, kedveskedő kérdések a környezetemből (szülők, család, barátok, munkahely, szomszádok, fél-ismerősök, stb...)

Ugyanakkor amiatt is ideges vagyok, hogy van abban valami, hogy nem vagyunk már teljesen fiatalok, főleg, hogy nemcsak egy gyermeket szeretnénk.

Tehát összefoglalva: 1.) nátha miatt próbálkozhatunk-e

2.) van-e ötletetek arra, hogyan tudnám lerázni a környezetemet úgy, hogy ne legyek a "bunkó". ("A semmi közöd hozzá" választ és társait próbáltam, de attól besértődtek, és még én éreztem magam rosszul utána, mert nem értették, hogy mi bajom van)

Tudom, hogy nem szakmai kérdés, de nagyon köszönöm, ha lenne valami ötletetek, hogyan lehet kimászni ebből a mókuskerékből.

Másoktól származó ötleteket is szívesen olvasok a Beszélgetősben.

Köszi szépen előre is: Bea

Mikolt Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15020
ezt mar kerdezted. a gyereknek csak az elhanyagolt gyulladas art.
Előzmény: mokuskerek666 (15017)
Mikolt Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15019

a szules utani lapos has tok altalanos dolog, az surun van. meg az is, hogy valakinek nincs hasa terhesseg alatt, mert mittudomen, feszes a hasizma. de egy 1600 grammos baba az mar kb 30-32 hetes, magzatmozgas meg nagyon rahagyva is a 23. hettol van. olyan nincs, hogy 7-10 hetig nem tunik fel valakinek, hogy rugdossak belulrol. no meg a szulest sem lehet osszekeverni egy gyomorrontassal, egeszen mashol es mashogy faj.

az a lany vagy rettenet igenytelen lehetett, vagy elmebeteg, vagy szimplan a szemedbe hazudott. ha titkolta a terhesseget a csaladja elott, akkor valahol tok normalis es ertheto, hogy nem fogja soha bevallani, hogy mi tortent.

Előzmény: enkis (15018)
enkis Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15018

bocs, muszáj belepoff:

2004 januárjában amikor szültem, a melletem lévő ágyon volt egy erdélyi fiatal lány, aznap reggel szült - aznap reggel tudta meg, hogy terhes.

Higyjétek el, kikérdeztem alaposan :), mert nem akartam elhinni!

A baba 1600 grammos lett és a lánynak már délben olyan lapos hasa volt, mint egy címlaplánynak.

Egész éjjel rosszul volt, azt hitte elrontotta a hasát. (vajúdott!)

Reggel ment be az ügyeletre, mert nem lett jobban. Az ügyeletes persze egyből küldte a kórházba, ahol ripszropsz megszülte a babát.

(mondom, napokig faggattam, mert nem akartam elhinni)

Előzmény: Mikolt (15016)
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15017

Kedves Gábor!

Száraz köhögés miatt voltam a háziorvosomnál, aki belenézett a torkomba, majd megnyomta a mandulámat és azonnal elzavart gégészhez. Gondolom gyanús volt neki, de nem tudom, miből. Én most sem látok semmit rajta, nyomkodni nem szoktam, így nem tudtam, hogy nyomásra genny ürül belőle. Nem piros, nem tüszős (gyerekkoromban sokat volt tüszős, így azt felismerem), nem fáj, csak lukak vannak rajta, amik állítólag régebbi gyulladások hegei.

Ma lesz meg a tenyésztés eredménye, és kapok rá antibiotikumot, így remélem mostantól rendben lesz.

A babának árthatott ez a gyulladás?

Köszi, M.K.

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (15014)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!