Keresés

Részletes keresés

PöttManó Creative Commons License 2006.03.17 0 0 3634
Hát nem irigyellek! :-((( Borzasztó, hogy ott a kert és mégsem tudjátok önfeledten kihasználni ezt a szuper adottságot! Nem tudja a szomszéd valahová megkötni vagy elzárni ezt a fenevadat? Esetleg meg lehetne erősíteni a kerítést, mert ez így nem állapot, nem várhattok félelemben amíg el nem költöztök. :-(((
Előzmény: jessica13 (3633)
jessica13 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 3633
Más:a szomszédban van egy németjuhász keverék kutya(még másik három kistestű keverék mellett, melyből az egyik most 6-ot kölykedzett),mellesleg ez a nagytestű "fenevad" is kölykedzett, de olyan sokat, hogy számszerűen nem is mondták meg(ebből következtetek, hogy 10-15 körül). Legújabban szétszedi a kerítést és átjár hozzánk, hogy szabaduljon a kölykeitől(engem megharapott elég csúnyán egy németjuhász és azóta félek az idegen kuttyoktól) és ez még agresszív is, főleg, hogy kölykei vannak.Mindkét kutyánkat megkergette már az elmúlt 2 napban és már én sem merek kimenni, nemhogy a kutyák! Úgy sajnálom őket, mert mikor már nagyon muszály, legyőzve félelmüket kimegyünk együtt és gyorsan elvégzik a dolguk, de ha csak egy kutyaugatást meghallanak rohannak be.Vége az önfeledt futkározásnak!Már alig várom, hogy költözzünk, mert a szomszéd ehhez annyit fűz hozzá, hogy rossz napja van a kutyájuknak. Hát kösz!
jessica13 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 3632
Sziasztok!Rég írtam, de olvastalak ám benneteket! A szőr lenyírásával én sem értek egyet, de persze mindenki maga dönti el. Mivel a havanesenek nincs aljszőrzete, nem véletlenül hosszú a szőre, ez védi a természeti behatásoktól(napsütés stb.).Ma megyünk a Julyval állatorvoshoz, mert nagyon vakarja a jobb lábát könyöktől vállig, már a szőre is lekopott a sok nyalástól.Lehet, hogy bűzmirigy?Bolhájuk nincs és semmi látható nyoma, hogy mit vakarhat.Az viszont furcs, hogy csak azt a kis részt piszkálja magán!
Henikő Creative Commons License 2006.03.17 0 0 3631
Hali!

Bárki, akinek van kedve kutyájával etológia tesztekben részt venni, ezen a címen jelentkezhet: etoteszt@gmail.com
zsuzsa Creative Commons License 2006.03.17 0 0 3630
Hát ezzel én is hasonloképpen vagyok, mint Pött. Van egy véres verejtékkel csodaszép bundájunak kitnyésztett kutyafajta, erre édes 1 centisre lenyirják a szörét :-)))
A mieink lábon szoktak kirándulni.... ha hideg van, akkor beülhetnek hátizsákba, kutyahordo téskéba, de ezekt inkább akkor hazsnáljuk, ha piszkos, saros, olajos a jarda, ahova megyünk.
Ha nagyon hideg van, akkor leröviditjük ésszerü rövidségüre a sétát, jo féloras, oras setaba nem halnak bele, jo sokat rohangásznal es kimelegednek :-)
Előzmény: Dódy (3627)
PöttManó Creative Commons License 2006.03.16 0 0 3629

Ja és azt elfelejtettem mondani, hogy a kiskutya névrokona Vackor, az egyik legszebb és legsikeresebb havanese kan Magyarországon (nem mellesleg Babuci apukája) és mégis mindig kék, zöld stb gumit visel a hajában, és nagyon jól áll neki. Ettől ő még igazi kemény legény! ;o))))

http://vackor.havanesegallery.hu/vackor.html

http://bichonhavanese.freeweb.hu/

PöttManó Creative Commons License 2006.03.16 0 0 3628
Nekem van 1-2 fürdős képem, de csak Hugiról, Pöttömről csak videó készült. Amúgy mindenki azt csinál a kutyájával, amit akar, de szerintem (saját véleményem) a havanese azért lett ilyennek tenyésztve, mert hosszú szőrrel a szép, és aki rövid szőrű kutyát akar, az vegyen vizslát vagy tacskót. Azok rövid szőrrel a szépek.
Dódy Creative Commons License 2006.03.16 0 0 3627

Azt megmondom, hogy Vackor is borzasztóan nézett ki a tegnapi fürdés után. Mint egy nagyranőtt egérke. Pici fej, nagy pocak, pipaszár lábacskák.

A csatot lány kutyán még el tudom képzelni, de fiún semmiképpen sem. Egyébként én nem szeretném hosszúra hagyni a szőrét, mert több képen is láttam félig lenyírva és nagyon tetszett. Olyan játékmackós olyankor.

A mérete meg előbb-utóbb úgyis kiderül.

Még egy kérdés: kirándulni miben viszitek őket? Vettünk mi egy hordozót. Műanyag, rácsos és két oldalról is nyitható. Autóban ez kiváló, de egy erdei túrához nem valami praktikus. A hegymenetet pedig nem túl sokáig bírná a  lábacskáin.

zsuzsa Creative Commons License 2006.03.16 0 0 3626
Nálunk a havanesek 4-6 kg között vannak, a nagyobb kanok 6 kg vagy afelett.
6 kilos kutya igazábol nem nagyobb, mint egy macska... csak a ször miatt tünnek nagynak, kisvirág kutyáinak dus, gündör szöre van. Vizesen feleakkorák, a mieink is viccesen néznek ki vizesen, legközelebb le is fogom fényképezni öket :-)
Előzmény: Dódy (3622)
PöttManó Creative Commons License 2006.03.16 0 0 3625
A havanese hosszú szőrű fajta, nem zavarja a szemébe lógó haj, és ha megnő a szőre 1 éves korára, akkor már el lehet tűrni, vagy csatot teeni bele! Hugi már 6 hónapos kora óta visel csatot.
Előzmény: Dódy (3624)
Dódy Creative Commons License 2006.03.16 0 0 3624

Köszi a tájékoztatást. Vackor, mint a neve is mutatja fiú. De még olyan picike. Hány hónapos korára éri el a teljes méretét? Lehet 4 hónaposan kozmetikushoz vinni? Nem lát már a szeme előtt lógó szőrtől. Csak attól félek, hogy nem bír vele a kozmetikus, mert olyan ficánkolós, nem tud nyugton maradni egy percig sem, csak ha alszik.

Tegnap megfürdettem. Egészen jól tűrte, sőt alapfokon a hajszárítót is. Fésülésnél sokat ugrál, de utána kap jutalomfalatot, amit imád.

Előzmény: kisvirág55 (3623)
kisvirág55 Creative Commons License 2006.03.16 0 0 3623

Azt még nem döntöttem el, hogy mikor felvételezik. Meg hogy kell-e neki egyáltalán. Olyan okos.

Dódy, mindkét kutyám havanese, és jól látod, többféle nagyság van, meg attól is függ, hogy fiú vagy lánykutyája van az embernek. A fiúk majdnem kétszer akkorák mint a lányok. Nálunk Csibe nagyobb mint Babuci, a formájuk is más, Csibe hosszúkásabb.

De a nagyobb méretű kiskutya kisebb könnyebb mint mondjuk a kisebb méretű puli. Gyorsan fel lehet őket kapni akár vészhelyzetben, akár csak kedveskedésből.  

Előzmény: Dódy (3622)
Dódy Creative Commons License 2006.03.15 0 0 3622

Én úgy látom ebből a kutyusból könyvelő lesz. Az adókedvezmények terén szakértő vagy inkább olvasni szeret? Az én Vackorom a fényes újságokat kedveli. Fáradhatatlanul gyakorolja a helybenfutást a mellső lábaival. Amikor kellőképpen mérges lesz széttépi az újságot.

Egyébként a Te kutyáid Havanese vagy Bolognese fajták? Azaz igazság, hogy én még nem láttam élőben csak egy Havaneset, Vackor anyukáját. Az a kutyus elég kicsi volt. A képen viszont a Tieid sokkal nagyobbnak tűnnek. Most fogalmam sincs mekkora is lesz a kutyusom.

Előzmény: kisvirág55 (3620)
PöttManó Creative Commons License 2006.03.15 0 0 3621
Nagyon aranyos! Látom élénken érdeklődik a jog iránt! Mikor akarod beiratni a jogi karra? ;o)))
Előzmény: kisvirág55 (3620)
kisvirág55 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 3620

Ez disznóság, tegnap írtam erre választ, és sehol sincs.

Azt írtam, hogy Pöttöm nagyon ügyes, Babuciról is van képem, ahogy "dolgozik", de ő nem egyedül ül az asztalnál.

Előzmény: PöttManó (3619)
PöttManó Creative Commons License 2006.03.13 0 0 3619
Lebukott! Végre kiderült, kinek jön az a rengeteg kéretlen e-mail! ;o)))netezik
PöttManó Creative Commons License 2006.03.13 0 0 3618
Igazad van! ;o))) Pont tegnap történt, hogy Pöttöm a szokásos vehemens stílusában nekirohant Huginak, így szokta hívni játszani. Sajnos sokszor felkészületlenül éri ez a kicsit, és elesik, elburul. Most megunta, hogy burulás közben megütötte magát és egyetlen morgással Pöttöm fölé kerekedett, aki ijedtében egyből hanyatt dobta magát, megadta magát. Szerintem nem kell 2-3 hónap, és Hugi átveszi a főnökséget tőle. :-)))
Előzmény: kisvirág55 (3617)
kisvirág55 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 3617
Egy kiskutya mellett olyan nincs, hogy nem történik semmi. Pláne kettő mellett. Ne lustulj, Pött!
Előzmény: PöttManó (3613)
kisvirág55 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 3616

Elfelejtettem az előbb: de ha ez az egyetlen alkalom, hogy kettesben vagytok együtt, akkor persze játsszál vele. Akkor az a fontosabb, hogy együtt vagytok, nem baj, ha tovább tart a fésülés.

Előzmény: kisvirág55 (3615)
kisvirág55 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 3615
Csibével pl. most is küzdeni kell, mert ő egy ellenálló, nem csinál semmit, csak leszorítja a kezeit, kifordul, amikor hanyatt fektetem, kitolat, amikor a hátát fésülöm, mindezt lassan, módszeresen. Babuci megadóbb, csak a végén kezdi a kicsúszást, amikor már unja. De a rendszeresség sokat segít a dolgon. És szerintem ne játssz vele közben, mert akkor mindig a játékon lesz a hangsúly, és soha nem végzel a fésüléssel.
Előzmény: Dódy (3614)
Dódy Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3614

Itt vagyok, nem vesztünk el csak nem nagyon volt időm írni. Azért nem menekültök a kifogyhatatlan kérdéseimtől.

Fésülés: próbálom én hetente 3-4 alkalommal fésülni, de mintha gumibogyószörpöt ivott volna, úgy ugrál ki a kezemből. Mindenképpen a fésűt szeretné megrágni. A tükrös fésűvel egy ideig nem próbálkozom, mert eléggé tüskés és nem szeretnék a szemébe kapni vele. Van viszont egy körkefém, ezzel elég jól boldogulok, persze miután jól kifárasztottam. Ekkor ugyanis álmos lesz, lelassul és sikerül valamennyire megfésülni. Nem egyszerű mutatvány. A szemkörnyék tisztítás ellen is tiltakozik hevesen. Gondolom ez nálatok is valami hasonló volt, de mennyi ideig?

PöttManó Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3613
Mi jól vagyunk, köszi! Azért nem írok, mert nem sok érdekes történik velünk, és az időnk is kevés! Na de majd tavasszal... (feltéve ha megjön egyáltalán)
Előzmény: kisvirág55 (3612)
kisvirág55 Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3612

Halihó, hol vagytok? Zsuzsát megtaláltam máshol, de a többiek? Pött, jól vagytok?

És a kicsi (új) kutyusok?

Előzmény: kisvirág55 (3611)
kisvirág55 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 3611

Ugye? És tényleg olyan Babucis. Emlékszem, napokig soroltuk neki a neveket, és egyikre sem reagált. Csak a Babucira. Arra azonnal felkapta a fejét. Hiába, erős egyéniség, még nevet is maga választott magának.

Zsuzsa, emlékszel, most (8-án) másfél éve született!

Előzmény: zsuzsa (3609)
kisvirág55 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 3610

Nőnapi buli 10-én??????

De semmi baj, mi megvárunk.

Előzmény: Dódy (3608)
zsuzsa Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3609
És milyen bucifeje volt :-))
Előzmény: kisvirág55 (3606)
Dódy Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3608

Most kiszállok a csevegésből, mert nőnapi buliba kell mennem, de holnap még lesznek kérdéseim. Elsősorban a fésüléssel kapcsolatban.

Üdv. Mindenkinek!

Dódy Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3607
Köszi!
kisvirág55 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3606
Tényleg nagyon kicsi. Én már nem is emlékszem, hogy az enyém is volt ilyen csöpp.
Előzmény: zsuzsa (3605)
zsuzsa Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3605
hihi de pici :-)))))))))

ilyenkor lehet jol elkapatni a kis büdösöket :-)))))
Előzmény: Dódy (3603)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!