Fékgondok. Az életem egy kis részében (5év)"felújított" fékbetétekkel , fék pofákkal,kuplungtárcsákkal foglalkoztam. Láttam nagyon sokféle dolgot, de leszakadt fékpofát nem,azt azért jó lenne látni ,hogy ez a ráfutó, vagy a lefutó fékpofa. A fékpofát ragasztják,azt az a előre letisztitott fékpofa vasra, majd egy sablonba teszik ,és igy rakják a kemencébe, igy azt ráégetik. A fékbetétről letisztitjákk a maradék ferodolt ,majd ráraknak egy sablont, és ezt kiöntik ferodollal ,és igy teszik a kemencébe, és magas hőfokon ráégetik. Az 5 év alatt nem nem találkoztam olyan problémával ,hogy levált volna a fékpofa-fékbetét!!!!!!
-Gyári fékbetét( rajta a jel hogy NOVI)????? de ki tudja hogy honnan????
-Utángyártott a Gyári ár feléért( de milyen? Madein Itali? vagy mí??)
-Felújjított ( mert a Magyar leleményes) A felújjított: mivel az elhasználodás során a vasrésze nem kopik( lásd kopásjező) ,ezt újra lehet ferrodolozni és ez is nagyon megbízható!!! Aki Budapesti , az ismeri a Szabolcs utcai Fékbetétest kuplungtárcsást. Én is hozzá jártam ,és gondoltam eggyet és én belevágtam. Még a Motoros rendörök is hozzánk is jártak , mivel rendörségnek nem volt pénze a fékbetétre SEM!!! a motoros rendör is megakar élni!!!!!!!!! Tehát mindenféle motorra is készül felújjított fékbetét-fékpofa. Ami még fontos hogy még ugyan itt foglalkoztunk(zunk) kuplungtárcsa ferrodolozásával. Ennek az a lényege , hogy ha elkopik a ferrodol, akkor itt újjat teszünk rá ( ez szegecseléssel történik)ha nem törött a közepén a rugó!!! Mivel a maí autókon már nem lehet állítani a kuplungon, a Szervizekben azt mondjákCSERE KOMPLETTEN!!!!! Pedig álltalában csak a tárcsa ferrodol kopik , a kinyomocsapágyat azt illik cserélni(ezt soföre vállogatja, Pl ha mindig rajta a pedálon a lábunk, sajnos ez nekem is egy rossz szokásom) a kinyomoszerkezet lamellái nem töröttek ,akkor nem kell cserélni mindent. DE HÁT EZ EGY JÓLÉTÍ ÁLOM????
én is derékszügű vezető vagyok :-))))) nem a fekvők közé tartozom. Ezekszerint neked sincs pocakod :DDDDD Szóval nekem nem enged vissza az ülés, pláne nem amikor nem ülök benne!
lomha? gondolom 2500-as fordulat fölé nem vitted még, mert az első 1500km alatt ezt ajánlják.
én a bejáratás alatt nem tartottam lomhának a 98LE-s benzineshez képest. A bejáratás után, amikor már oda lehetett lépni neki, akkor azt tapasztaltam, hogy tényleg van 18LE különbség a benzines javára :), de lomhának így se mondanám. Jól megy.
Immár egy hónapja tulajdonosa vagyok egy dci perfect-nek és merültek föl kérdéseim: -leereszt a háttámla. Már a faterom talicskájában is tapasztaltam, de azt hittem egyedi. Én igen meredek támlával szeretek vezetni és reggelre mindig egy kicsit előre kell tekerni hogy jó legyen. Gondoljátok hogy vmi mozgesszervi panasz előjele lehet? :-) -1.5 dci 80 lovas kicsit lomhának tűnik az első 500 km után. mennyi javulás várható? mennyi a bejáratás várható ideje? főidény majd nyáron lesz - ez az 500 csak város volt idáig. DonPiccolo
A gyujtotrafo se szokta magat eldobni, oszt tessek ennel a kurvanal ez is hiba.
Soroljam mas autoim, mas duhito hulyesegeit?
Igen, kurva nagy kibaszas, hogy a fekbetetet is kepesek elcseszni, de bemesz egy nem markaszervizbe es adnak neked olyan utangyartottat, hogy nem fog levallni az eletben sem...
A markaszervizben 26e forintot mondtak a fekpofak cserejere, vegre talaltam egy szerelot Pesten, aki 14 korul (inkabb alatta) elvallalja utangyartottal es a nyakat teszi ra, hogy nem fog levallni es birja, addig mig a gyari (mondjuk ezt nem nehez hozni). Es egyelore hiszek is neki, mert megbizhato ember ajanlotta...
Ettol meg telen a kezifeket nem huzzuk be, ha jot akarunk magunknak.
Eleg vicces volt a mult telen is az a Megane a parkoloban, ahogy pattogva elhagyta a parkolohelyet...
A szervízben nekem azt mondták, hogy ez elvékonyodott fékbetét esetén jön elő, tehát amikor már kopott! Akkor fordul elő, hogy leválik egy darab. Ha időben ki van cserélve, mielőtt teljesen elkopna, akkor nincs gáz.
ragasztó. a szerelő szerint is egy "öregebb" fékpofa télen hamar odafagy/korrodál a a dobhoz: elinduláskor pattan le a fékbetét egy hangos kattanással, majd (fékezéskor) beszorul/megszorul a kerék. Tolatva kiszabadítható, ha nincs nagyon beékelődve - a dobot le kell venni és kivenni a leesett betéteket.
ne használjuk a kéziféket...menetközben is eldobja magát...
kedves barátaim: ezt nem tudom lenyelni, ez gyenge minőség! Volt már autóm egy nehány: kispoláktól tinédzser opelig, de ön és közveszélyes féksaruk egyiknek se volt!
Pontosan, ahogy Garfield007 is írja, a leszakadó fékbetét ha épp úgy gondolja, akkor menet közben feszít be. Nekem is volt hozzá szerencsém, mintha valaki jól oldalbarúgná a kocsit menet közben :)
Ahogy olvasgattam, beallhat menetkozben is es irtam is, hogy volt problem a fekekkel, de ezt ne tetezzuk azzal, hogy sajat magunk csinalunk galibat. Azert mas egy leszakadt fekbetet ami gyari hibas es mas egy osszefagyott fekpofa-fekdob combo...
Leirtak mar a tobbiek, hogy mire kell odafigyelni, meg annyit tennek hozza, hogy ha barmi gyanus van a jarmu kiseron vagy csak ugy, akkor meg egy festek retegvastagsag meres is elkelhet. Jo nehany Opelnel pl. szeria tartozek kellett hogy legyen a muszer, egy-ket markakereskedo eseten...
Urak, miota a dobfek letezik, azota kernek mindenkit egy-egy jobb szervizben, hogy ne hasznaljatok telen a kezifeket, konstrukcios "problema", hogy a viz befolyik es befagy a fekpofa es a fekdob koze...
A sebessegbe rakas altalaban eleg az auto rogzitesere, lejtos terepen keretik telen a padkanak kormanyozni, vagy egyeb kitamasztast hasznalni, nem viccbol.
Megint nem okoskodni szeretnek es tudom, hogy a Thalianal voltak fek beragadasos dolgok, de el kell fogadni, hogy ilyen konstrukcio, vannak szabalyai a hasznalatanak, mindegyik tipusu autonal igy mukodik.
Tapasztalatom szerint a kézifék használata gyorsítja a beragadást. Éjszakára vagy különösen autómosás után soha nem állok le behúzott kézifékkel csak sebességbe teszem az autót leállítás után!
"...még kérdéses, hogy egy összecsukott babakocsi befér-e a csomagtartóba ..."
Az biztos, hogy a Bergon kissé tankszerű babakocsija ("cross" a modell neve) kényelmesen befér hosszában, így mellé még egy bazi nagy sporttáska és egy rakás apróság is berakható. Persze, nekem se elsőre sikerült, de kis rutinnal már pillanatok alatt megy :-)
Nálam, mikor átvettem anno az autót, az átadó igyekezett mindent bemutatni, bekapcsolni (klíma,világítás,ablaktörlő stb,) A kreszcsomagot a régi autómból tettem át, tehát ezt nem kellett néznem de, ha rendeltél hozzá, akkor azt is nézd meg, hogy bent van-e a csomitartóban.
Alapvetően elég korrektek voltak velem mind a kétszer, mikor átvettem az autómat, semmi turpisságot nem tapasztaltam!:)
Ja! Ez igaz nem renaut-os átvétel, de roppant tanulságos volt nekem! Após vett még decemberben egy új Ford Focus-t. Valami akciós modell volt téli gumi ajándékkal! Kérte, hogy az átvételre menjek el vele, mivel már én már kétszer is átéltem ilyet. Nos, megvallva egy kicsit komolyabb márkának véltem a Fordot mint a Renyót, így nagy elvárásokkal is érkeztünk! Úgy kezdődött, hogy az eladó kb. 30 percet várakoztatott minket, mert az asszonnyal volt valami afférja és bezárkózott az irodájába... egyszer beszóltam, hogy nem nézhetnénk-e meg az autót? Azt mondta-illetve mutogatta- az udvaron van, menjünk majd megtaláljuk! Hát nagy nehezen rá is akadttunk az udvar leghátsó részébe néhány összetört Ford mondeó közé "betolva"! Már vagy 10 perce nézegettük csak kívülről, mikor egyszercsak megjött az eladó! Nem tartotta fontosnak, hogy magyarázatot adjon arra, hogy miért várakoztatott 30 percig!! Kinyitotta az autót, beülhettünk, ő meg kívül állt és rágyújtott, majd a kb. 300 méterre lévő szerelő fiúnak mondott el egy viccet... Aztán mikor apósnak jómagam igyekeztem bekapcsolni, elmagyarázni, hogy mi micsoda (az első igazán komoly autója volt ez neki!) kiszálláskor észre vettem, hogy valami vacak márkájú téligumi van felszerelve az autóra, a szerződés illetve az akciójuk is a Good year UG7-es téligumira szólt! Rákérdeztem! Meghökkent, majd elkezdett fenyegetőzni, hogy szerezhet rá, de az plussz felár! Orra alá tolattam apóssal a szerződést, ahol a saját kézírása áll, hogy "Téligumi: Good year UG7!" Bementünk a szalonba, irány a "nagyfőnök" irodája és bár nem stílusom a balhézás a főnök asztalára dobtam a szerződést és magyarázatot kértem az esetre, mikor éppen most fizettünk ki közel 5 milliót kp-ben, hogy hogyan történhet ilyen ebben a szalonban? Hívatkoztam a néhány hónappal azelőtti renyós átvételre is! A főnök aztán elnézést kérve ígérte, hogy azonnal intézkedik! Két nap múlva már a szerződés szerinti gumi feszített após új focusán!