Keresés

Részletes keresés

Lancerdome Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23119
A ház külsőre-belsőre egyébként nagyon jól néz ki (mármint amit megnéztünk), de nem tudom, hogy később nem lesznek-e buktatói...!
Lancerdome Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23118

Köszi!

A kivitelező ígérete szerint, belülről teljesen kész lenne (belső vakolás+festés+parketta+ járolap+...stb.), csak a külső vakolás lenne hátra, amit a beköltözés után fejezne be...!

Előzmény: pasa_ (23115)
Lancerdome Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23117
Köszi!
Előzmény: Lacivill (23113)
Lancerdome Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23116

Szia!

A barátnőmék eladták a mostani lakásukat (záros kiköltözési határidővel), és nemsokára írnák alá a szerződést egy két hónap alatt elkészülő házra a kivitelezővel....!

Én óvekodok tőle, de ezzel egyedül vagyok, no meg a tapasztalatom is kevesebb.

Ezért is kérdezlek Titeket!

Szerintem ez nem "készház" lenne, mivel az aljzatbetontól ytonggal mennének tovább. Ja, és szerintem nincs födém (márha az a plafon), mivel egy megmutatott hasonló épületben is látszódott (belülről) a tető V íve, ahol az egyik felében galériás jelleggel, de szobák voltak kialakítva. Az földszinten egyébként padlófűtés lenne, ami talán segítheti a száradást, ha nem kellene kivárni, mire az aljzatbeton teljesen kiszáradna.... (na ezekhez nem értek)

Előzmény: Herr X (23112)
pasa_ Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23115
Szerkezetkeszre ossze lehet hozni, bekoltozhetore inkabb 3-4 honap parketta nelkul.
Előzmény: Lancerdome (23107)
pasa_ Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23114
Ha tuti hoyg hibasan ertelmezi a rendeletet en bizony mennek a felugyelo szervhez meg hajtanam a karteritest allamigazgatasi jogkorben elkovetett akarmiert. Kis szerencsevel magaval az ugyintezovel fizettetik ki a kart es a koltsegeket is. Nem tudom miert arra jatszik mindenki hogy TAPLALJA az ilyen TETVEKET. Es ugy nem csoda ha a balkant epitjuk a boritekokkal fiaink es unokaink szamara.
Előzmény: Herr X (23093)
Lacivill Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23113

Ahogy már irták, a víz a legnagyobb gond.

Mi kb 4,5 hónap után költöztunk be, minden nem volt kész, de lakható volt.

Száraz vakolást készitettünk, és jó meleg volt, a beton ki tudott száradni.

Ja és semmiféle párásodás nem volt ami hagyományos vakolásnál szinte lehetettlen.

Szóval 2 hónap után az első kapavágástól kezdve beköltözni elég meredek:)

Előzmény: Lancerdome (23110)
Herr X Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23112

kezdd el összeírni a lépéseket és a szükséges kötési időket.

A födém betonja sok időt igényel.

Persze lehet "készházat" is építtetni. Ott az alaptól már "száraz" technológiával dolgoznak az aljzatbetont leszámítva.

Miért ilyen sürgős?

(csak egy mester csesszen el valamit, aztán borul minden. Az meg különösen drágító tényező, hogy minden mesternek adott napon kell jönnie és adott napra befejeznie.)

atiTDI Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23111
Bontás anyagárban témában próbáld meg őket. Soroksári brigád, még közel is van. Ami fontos, hogy úgy egyezz meg velük, hogy a sittet szállitsák el konténerrel. Én úgy jártam hogy szépen elterítették, megemelve ezzel a terepszintet...
Tel: 30/2663780
Előzmény: Guszty44 (23105)
Lancerdome Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23110

Engedélyek, szakemberek (és pénz) elvileg megvannak.

Inkább technikailag érdekelne, hogy ennyi idő alatt felépíthető-e egy ház, ha mindent előírásszerűen betartanak.

Köszönöm!

Előzmény: Axióma (23108)
Axióma Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23109
(marmint vizet visz be termeszetesen)
Előzmény: Axióma (23108)
Axióma Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23108
Nalunk a kemenyengedelyezes (nem terv hanem a kemeny) - gazengedely - gazbekotes - gazatvetel - gazorafelszereles - kazanbeuzemeles maga tartott vagy 1-1,5 honapig (mindegyik hivatalos szemely tobb hetes hataridovel jott ki, a kazanosok talan nem annyira). Persze lehet, hogy turbosnal egyszerubb...
En nem biznek a helyedben hgoy olyan gyorsan meglesz, ha lenne fatartalmu burkolatod akkor plane nem (parkettas csak x% betonnedvesseg alatt all neki a munkanak). Sot, nem biznek benne hogy ha elkeszulnek akkor az jo is lesz... (az ytong ha nincs szepen rakva akkor kell vakolni ami egy csomo penz+vizt visz be, de a jo munkahoz meg ugye mi kelletik...).
Lancerdome Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23107

Sziasztok!

Egy sürgős kérdésem lenne hozzátok:

Az alptól kezdve 2 hónap alatt fel lehet építeni egy pince nélküli, ytong-ból készült földszintes családi házat úgy, hogy minden előírást (száradás,...stb.) betartanak?

Előre is köszönöm:

Lancerdome

Arabella Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23106
Ép címeres tégla ára 200-500 Ft darabja!!!!
Előzmény: Guszty44 (23105)
Guszty44 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 23105
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:

Most indulunk neki egy építkezésnek a barátnőmmel és a kérdésem, hogy a mostani ház ami a telken van, azzal mi legyen?

Öreg parasztházról van szó, ami teljesen más mint amit szeretnénk így a bontás mellett döntöttünk.

Kb
40%-a tégla, amiből egy része címeres
60%-a vályog

a tetőn szinte minden cserép ép, de a ház korának megfelelő stílusú :O) ergo nincs rá szükségünk.

Mit szoktak csinálni?

A, Dózerolás?
B, Bontást elvégeztetni "anyag" árban?
C, SK bontás és értékesítés?

Előre is köszi a választ,

Guszty

ui.: A ház CSepel-sziget déli részében lenne, ha tudtok innen olyat aki foglalkozik ezzel (bontás anyagárban), ne tartsátok magatokban :O) thx
moxi Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23104
onnéttól érdemes leginkább, amikortól a fűtésrendszer bekötésre kerül, előszeretettel lopják a radiátorokat, kazánt stb...
Előzmény: CsRob1 (23103)
CsRob1 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23103
Lassan (remélem) megjön a tavasz, elkezdődnek az építkezések. Mi is mostanában kezdünk. Kérdésem, hogy érdemes-e, szükséges-e az építkezés idejére valamilyen biztosítást kötni? Pl elemi kárra, lopáskárra , bár a zárt helyiség eleinte elég nehezen megoldható. Célszerű-e felelősségbiztosítást kötni vagy igazából a kivitelező a felelős egy esetleges balesetért?
Emi2 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23102
Nálunk 101.25 m-re van a tűzcsap, és ezért 1.25 m-ért szivatnak.
Ha valaki akkor persze mi nem tehetünk róla, de a szabály az szabály mondják...
japex Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23101

Ha nincs viz villany gáz, akkor tök mindegy, hogy van tartalék tűzhelyed vagy nincs. Azon múlik a fűtés, hogy honnan lopsz fát, miután a parkettát eltüzelted.

Az viszont rendben van szerinted, hogy egy több gyerekes családot ezzel szivassanak és nem költözhetnek be?

Ilyen alapon atombunkerről és több raklap konzervről is kérjenek papírt, ha ennyire aggódnak. Az egész fölösleges szivatás.

Előzmény: crawen (23098)
crawen Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23098
Az előző hsz-omból kimaradt: Nem nekik, hanem neked nem mindegy, hogy mivel fűtesz, ha nincs villany, gáz stb. Megnéznélek mondjuk -20C-ban, fűtetlen lakásban, ugyanis az emberek addig nem ugrálnak, amíg a baj be nem következik.......
Előzmény: japex (23096)
crawen Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23097
Amennyiben van egy kandallód, akkor az elfogadható tartalékfűtésnek.
Előzmény: japex (23096)
japex Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23096

Ekkora f*szságot!

Nem mindegy nekik, hogy mivel fűtök, ha már világvége, anarhia van? És ha van egy kandallóm a cirkón kívül, akkor kérnek papírt a tartalék fáról és, ha az is van, akkor papírt a fa eredetéről, stb. Ezt az országot. Az eszem megáll. 

Előzmény: Jenő2004 (23087)
crawen Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23095
spooler Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23094
Mert ha ő váltotta ki, akkor egy lakóházat vettél, amiért neki, mint építtetőnek valamennyire viselnie kell a következményeket.
Ha te, akkor egy építési telket vettél, és az épületért minden felelősség a tiéd.
Előzmény: vt75 (23092)
Herr X Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23093

Szerintem tipikus a hozzáállás. Egy "borítékos sorsjegy" javítaná a rendelet értelmezési képességeiket. Én is utálom, de olcsóbb, mint megfelelni az "előírásaiknak" vagy felügyeleti szervhez fotdulni.

Ez itt sajnos még mindig kelet-Balkán....

vt75 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23092

nem tudom - teljesen lamer vagyok ebben a témában - de az önkorinál az építési osztályon szerepelnie kellene valahol, nem?

Miért lehet ez érdekes?

Előzmény: spooler (23084)
vt75 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23091

Szia Zöldövezeti,

Köszi a választ, a szerződésben ilyen kitétel nem volt, az ügyvédet mi vittük.

Okulásként röviden elmondom a történetet:

Kinéztük az ingatlant (30m), megállapodtunk, majd 4 hónapos kiköltözési határidőt engedve folyamatosan fizettük a részleteket.

(Ez kamatban kifejezve több 100e Ft jelentett, és arra is futotta, hogy elmenjenek egy 3-4 hetes kirándulásra külföldre.)

Adott napon -péntek- megjelenek az uccsó zsével (3m), de még nem költöztek ki, jó akkor menjünk el a kocsimmal és intézzük el az átírásokat, a kiköltözést meg oldják  meg vasárnapig (de rendes vagyok - mondták).

Vasárnap odamegyünk - pénz ismét nálunk, asszony díszmagyarban - és azt láttuk, hogy a mai nap biztosan nem költöznek ki. Holnap - mondták, és az ottmaradt szemetet a pincéből a jövő hónapban elvitetjük.

Az asszony a visszafelé úton egy dugóban elsírta magát, hazaérve bedurrantam és felhívtam őket: amennyiben holnapra az összes cucc nem lesz kitakarítva, akkor ne is hívjanak és a kötbérhez (10e/nap) péntektől ragaszkodom (ha vasárnap elhúznak ez sem érdekel).

Másnap kitakarítva, elpakolva: utolsó rohadt szemét vagyok, hogy ragaszkodom a kötbérhez (tartalmilag kb hasonló) és hogy ők végig milyen rendesek voltak velem (az asszonyt, nem az enyémet, kedvem lett volna felpofozni). 

Azóta megcsináltattuk az "ismert" hibák egy részét (ereszcsatorna rendszer) és nekifogtunk a "nem ismertekhez" is (gépkocsi leálló dőlésszög javítás). Ez utóbbi javításakor derült ki, hogy talán a födém nincs normálisan leszigetelve (illetve a garázs mennyezete alul fel van nikecellezve, hogy "még jobban szigeteljen")

Ami hibát még elkövettünk: a szomszédokkal nem beszéltünk, mert megkértek rá, és nem azonnal, de félig-meddig elmondták, hogy tudták, hogy abból (is) élnek, hogy 4-5 évente mennek tovább, építve egy másikat.

A tanulópénz így elég drágára sikeredett, remélem más esetleg tanul belőle.

A födém - ha jól látom - csak 2-3 centi betont kapott max + rá a burkolat. Az átadott terven szerepel még polifoam, nikecell és újabb réteg aljzatbeton. Mivel ezek nincsenek meg, így a pince fűtésével lehet valamennyire erre a dologra rásegíteni.

Ezek után szerinted mi lehet/érdemes csinálni?

(egy szakértővel meg szeretném véleményeztetni hivatalosan - ha tudja valaki, hogy ez kb milyen nagyságrendű összeg, leírhatná)

Üdv, T

Előzmény: Törölt nick (23083)
Emi2 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23090
Nálunk hála a jó égnek nem volt kötelező a 2 kémény.
Elég volt egy ilyen többlet teljesítményes papíros.
szojuz Creative Commons License 2006.03.13 0 0 23089
Ja az e-mail címem holdfeny@pro.hu. s.o.s.!
Előzmény: szojuz (23088)
szojuz Creative Commons License 2006.03.13 0 0 23088
Segítsetek, gondban vagyok. Vettem egy kis parasztházat vidéken, de korszerűsíteni, felújítani kell. Egy hetem van, hogy egy költségvetést prezentáljak. Aki el tudná készíteni, az terveket kér, de két hete nem érem el a tervezőt, akivel szóban megegyeztem, de a terveknek neki sem kezdett. Nem fontos, hogy szakember készítse a költségvetést, az is jó, ha én megcsinálom. Valaki küldhetne nekem egy mintát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!