Keresés

Részletes keresés

morgolodo Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1852
Szia, ha a bogyi kezdetben felerősíti a pánik tüneteit, akkor - az azt jelenti, hogy hatni fog. Ez később megszűnik. Milyen terápián voltál? Nálam a kognitív és magatartásterápia tökéletesen bevált.
Előzmény: rdg (1850)
Szandrácska Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1851
Ma voltam de. a dokimnál és kérdeztem a Remotivról, ha már úgyis ő ajánlotta nekem. Azt mondta, hogy szinte az összes páciensénél bevált, jól hat, csak kell neki az a másfél-2 hét, amíg kifejti a hatását. De szerinte csak a Remotiv EXTRA jó, a simába alig van hatóanyag. Nem lehet hozzászokni, nincs mellékhatása, mint a bogyóknak és tényleg jót tesz állítólag. Remélem. Majd megírom nekem hogy jött be. Még csak feleket szedtem, de mától 1 az adag (ez a normál adagolása). Majd meglátjuk másfél-2 hét múlva mi lesz. Addig csak kitartok már valahogy!
Előzmény: Törölt nick (1849)
rdg Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1850
Sziasztok!

Én most írok ide először. Nemrég kezdett eldurvulni nálam a pánik meg a depresszio...terápián már sokszor voltam de gyógyszerig még nem jutottam. Most eljött ennek is az ideje. A dokim paroxat-ot írt fel.
Csak felet vettem be belőle de egyre durvább a helyzet. Szerintem már olyan mellékhatásait is érzem amik nem is lehetnének(ez valszeg a pánik) Csak arra tudok figyelni hogy mi történi a gyógyszer miatt...Éjszaka meg arra ébredtem hogy fulladok aztán elájultam.elég szar és alig alszom.Tud valaki valamilyen használható tanácsot adni?
előre is köszi
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.13 0 0 1849
Jó, köszi, már most is csak felet szedek azn antidepiből akkor majd másnaponként veszek be felet, aztán negyedet és addigra talán hat a Remotiv, csak az a baj hogy én nem nagyon hiszek abban hogy a gyógynövényes bogyók használnak olyanoknál akik már előtte kemikáliákat szedtek, Jó lenne nagyon, mert akkor már csak a Xanaxról /este 1 tbl 0,25-ös/ és az altatóról kellene leállnom az fél Stilnox. Igyekezni fogok hát ha sikerül, köszi a tanácsokat.
Előzmény: Szandrácska (1848)
Szandrácska Creative Commons License 2006.03.13 0 0 1848

Szia!

Szerintem az antidepit csak fokozatosan hagyd el, ne egyik napról a másikra. A Remotiv nem váltja ki, így csak fokozatosan! Meg kérdezd meg, hogy amíg szeded az antidepit, lehet-e mellé szedni Remotivot. De a Remotivnak is 2-3 hét kell, amíg hat, ugyanúgy mint a legtöbb bogyónál.

Előzmény: Törölt nick (1847)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1847
Most csak azon gondolkodom, hogy jó holnap megveszem a Remotiv extrát,  és el kezdem szedni, de a Paroxat is antidepi, akkor azt elhagyom és szedek helyette Remativot vagy hogy a fenébe van. tehát egyyik nap még Paroxat másik nap meg már Revotiv, no majd meglátom, de már utalom a kemikáliákat és főleg a macera velük, hogy fel kell iratn. Egyszerübb bemenni egy patikába és kérni egy doboz Remotivot u. ugy mint ha vennél,  egy kg. kenyeret   a közértbe és semmi cico.
Előzmény: siabig (1844)
siabig Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1846

Igen az igaz,h.mindkettő orbáncfűkivonat,és ezért gondolom azt,h."embere válogatja",én az extrát vettem,és nem vált be.DE EZ AZ ÉN ESETEM.Remélem Nálad más lesz és hatni fog.Abban is igazad van,h.ki milyen gyógyszert szed,és mennyire van hozzászokva.Amilyen menyiséget irtál,én is igy kezdtem.Nem direkt szedem ezeket,és nem szívesen vagyok egy nagy gyógyszerevő,sajnos még nem tartok ott,hogy természetes gyógynővényi kivonatokkal próbálkozzam.A betegségem elején próbáltam mindent,a valeriánától kezdve stb,stb.

De mindenképp jól csinálod,és folytasd csak,hisz ezek a manuális szarok csak ideig -óráig hatnak.Igyekszem én is ezeket a benzokat csökkenteni,mert csak az időt húzom vele.

Kiváncsi vagyok mi lesz a tapasztalatod.

Előzmény: Szandrácska (1845)
Szandrácska Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1845
Én azért most próbálkozom a Remotiv extrával. Legnagyobb bajom max. az lehet, hogy nem hat semmit... De én elég jól reagálok a kül. szerekre, biztos azért mert nem vagyok egy nagy gyógyszerevő, ezért nálam lehet, hogy ez is hat. Valaki marék számra szedi pl: a Xanaxot, én a 0,25 mg-os Frontinból max. felet eszek meg, ha már nagyon kell és az is lenyugtat általában. Te a remotivból Extrát szedtél vagy simát? Egyébként ez is orbáncfű kivonatból van, úgyhogy ha a tea jó neked, ez nem tudom miért nem vált be. Majd elmesélem, hogy nekem jó volt-e. Csak várjuk ki azt a 14 napot, amíg hat. Aztán majd írok róla.
Előzmény: siabig (1844)
siabig Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1844

A Remotivot próbáltam én is:,nulla volt.Nekem legalábbis.

Viszont,ha már a gyógynővényi származékokról beszélünk,én az orbáncfű,ill.a citromfű teát részesítem előnyben.

A Paroxatról nem tudok írni,mert nem szedtem.

Viszont a benzodiazepin származékokról regényt.......

A kérdés,h.biztosan elhatároztad magad?És a lényeg h.jól érzed magad.

Le lehet állni róla!!!!!

Csak azt mondom,amit én tapasztaltam:Rivotrilból-/úgyanazt "adja"mint a xanax/-8mg/nap mennyiséget szedtem/ez nagyon sok/.Egyik nap abbahagytam a volt pszichiáterem utasítására,ezt követte kb 8-10 iszonyú nap,aztán jobban lettem.

Szóval kitartás kell,ehhez is mint minden függőség abbahagyásához.

Ha Te úgy érzed,h.elég volt ezekből a szerekből,és főleg jól vagy,csak a megszokás miatt használod,ne tétovázz.Azért mindenképp humanitáriusnak gondolom a lassankénti leszokást,de sokkal hosszabb,és bizonytalanabb.

Kivánom,h.sikerüljön,és igy kb fél év távlatából azt mondom,h.bármilyen szar volt az a pár nap,már mind1,és tudom,h.ezután csak akkor használom,ha kell.Sajnos én még nem vagyok olyan hangulatban,h.ezt teljesen abbahagyjam.

Sok sikert Neked!

Előzmény: Törölt nick (1843)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1843
Nekem abban segitsetek hogy miképp lehet leállni pl. a Xanaxról vagy a Paroxatról, tudom, hogy csak fokozatosan lehet abbahagyni de a fokozattosság elvét nem ismerem ill. gondolom de biztos szertenék benne lenni. Megpróbálkoznék én is a valaki által itt a topikban ajánlott Remotivval.
siabig Creative Commons License 2006.03.10 0 0 1842

Sztem nem lehet általánosítani sem a tüneteket pontosan sem azt,h.pontosan ki hogy éli meg ezt a betegséget.

De én is inkább attól féltem,h.mikor őrülök meg,mikor jön el az a pont,amikor kész:ennél lejjebb már nem kerülhetek.És nálam még alvászavarok voltak,vannak,ill.,mint Nálad fulladás,mintha megbénultam volna.

Betegségem legeléjén a gyógyszer ellen voltam.Ma már tudom,ahhoz,hogy eltudjam viselni a napokat kell sajna.

De még fontosabb,hogy az ember elfogadja ezt,hisz nem mi kértük.És igazán hiába is mondjuk egy "egészséges embernek"meghallgatja,de nem tudja beleélni magát,persze nem az ő hibájuk.Mindenesetre szerencsések azok,akik ezeket soha nem érezték,és nem tudják milyen igy megélni a hétköznapokat.

A gyógyszerek közül-de ez csak az én véleményem,biztos másoknál másmilyen volt- az effectinnél hónapok után is úgy éreztem,hogy nem vagyok a saját testemben,csak fizikailag vagyok,de lélekben összevissza zavart.Főleg a seropram és a cipralex/hatóanyag azonos/okozott a szexuális életemben negativumokat,viszont a seropram 2 hónap alatt "meggyógyított".A többi gyógyszernél nem vettem észre semmi különöset,az edronax és az aurorix szedését már nem merném elkezdeni,előbbi még jobban felerősítette a pánikot,szoc.fobot,depressziót.

Nálam hozzászokás nem volt.Mindegyiket egyik napról a másikra simán elhagytam.

A szorongásoldók más téma/xanax,rivotril,frontin/,ezekről baromi nehéz leállni.

A rivotrilról a legdurvább személyes tapasztalatokból,de xanaxot még mindig szedek.

Most már kisérleti majomnak érzem magam,mert jött a remeron.Kis dózisban 15mg/nap.

Valaki esetleg tud róla kicsit többet mondani?

Előzmény: paddykelly (1839)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1841
Ez hátlehet akár igaz is, de aki antidepresszánst szed, hát nem tudom milyen sexről lehet beszélni, de ezek a gyógyszerek felfüggesztik a végső beteljesülést. Ez egyébként mindegyik gyógyszernél szerepel mint mellékhatás. Engem mondjuk nem igazán érint, mert már vén vagyok, de a fiatalok...... 
Előzmény: nevető kislexikon (1838)
drakulady Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1840
Általában ezek szoktak, de rengeteg helyen lehet róla olvasni. Pl. a heti Maxima is tárgyalja ezt a témát. Újat persze nem ír,de a tüneteket felsorolja, és annak jó, aki nem ismeri ezt a betegséget. Nekem nem volt sose halálfélelmem, mindig a megőrüléstől féltem. Ja, és még hozzájárult az is, mintha nem is lettem volna a saját testemben, hanem ilyen zsibbadt, félkómás állapot lépett fel.
Előzmény: paddykelly (1839)
paddykelly Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1839

Ahogy itt olvasgatom hogy ki mit szed, érdekes. Jó tudom hogy a pánikbetegségnek sok fajtája van és ezért többfajta gyógyszerek vannak. Nem írnátok le kinek milyen tünetei vannak, voltak a betegség miatt?

Nekem: halálfélelem éjszaka, fulladás, üldözési mánia, meg olyan érzés éjszakánként mintha a fejem össsze akarna törni, megmintha megdagadna és szétrobbanna, meg még olyan mintha agyvérzés akarna lenni.

nevető kislexikon Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1838

Ez aranyos (és főleg, mint természetes gyógymód, igen szimpatikus!):

Agatha Christie sikerének titka az endorfin és a szerotonin volt - állítja három brit neuronyelvész. A londoni, a birminghami és warwicki egyetem kutatói az "Agatha-program" keretében megállapították, hogy azok a nyelvi modellek, amelyeket használt, aktív tevékenységre ösztönözték az olvasó agyát.

(forrás: www.bookline.hu) :)

És íme még egy (ötlet):

A szex okosabbá tesz

Érdekes elmélettel jelentkezett Werner Habermehl, a Hamburgi Orvosi Kutató Intézet egyik professzora. Elmélete szerint a szeretkezés intelligensebbé tesz.

Felfedezése értelmében a rendszeres nemi élet fejleszti az intelligenciát. Ennek több biológiai oka is van. A szeretkezés nemcsak testi izgalmat okoz, hanem az agyra is hasonló hatással van. Megnő benne az adrenalin és a kortizol szintje, ami stimuláló hatással van az agyi folyamatokra. Ez érinti mind a memóriát, mind a felfogóképességet.

"A szex igenis intelligensebbé tesz" - ecseteli a rendszeres szexuális élet előnyeit a neves tudós az Unicum Campus magazinban. "Az egyik nagy előnye, hogy az ezen a téren szerzett tapasztalatokat később az élet más területén is fel tudjuk használni. Ráadásul a fizikai hatások mellett nem elhanyagolható változásokat okoz mentálisan is. Például az orgazmus közben felszabaduló endorfin hormonok az önbizalmat is növelik. A szeretkezés összességében is hatással van a hangulatunkra, enyhítheti akár a depresszió tüneteit is.

(Galaktika Magazin, 2006.februári szám - 29. oldal) :)

siabig Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1837

Sziasztok!

A remeron nálam épp aktuális 3.napja szedem,de tartok a hízástól.

Most váltottam pszichiátert.Az eddigi antidepresszánsoktól inkább fogytam,
majd egy idő után tartottam azt a súlyt./effectin,aurorix,edronax,seropram,
wellbutrin,coaxil,cipralex/Szóval nem igazán hatottak nálam,talán a seropram,
de a mellékhatás miatt nem sokáig szedtem,igaz rövid idő alatt kihúzott a mélyből.
Nálam a szoc.fob az alap minden más:pánik,depresszió ennek eredménye.

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1836
Ja és még annyit, hogy én a Remeronról hallottam hogy nagyon hizlal.
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1835

Sziasztok!

Nem nagyon értem az antidepresszansokhoz való hozzászokásárol irtakat. Én napi fél Paroxatot szedek, este persze még  1 Xanaxot és fél Stilnoxot, ugy érzem aludni nem tudnék másképp. Az én pszichiaterem azt mondta hogy az antidepresszánsoknál nem alaku ki fügőség. Azt tudom hogy a Sanax baromi függőséget okor, nehéz róla leállni és mint az előbb elmilettekről csak fokozoatosan lehet.Mondjuk én teljesen panaszmentes vagyok, atz igazi pánikbetegsdégem kb 10 éve volt csak akkor nem tudtam hogy az mi. Pl. befizettem egy parisi utra és amikor begördült a busz, lehetett megkezdeni a a felszállást,  megláttam, hogy a buszon az ablakok nem nyithatók, mert klimás, rajtam eluralkodott a panik, hogy én megfulladok, ha véletlenül a klima nem müködik. A már berakott utitáskámat kiszedtem a csomagtérből és hazajöttem. Ugyan ezt éreztem más kármüvön is, hogy nincs elég levegőm, gondolom ezek nem ismeretlenek előttetek sem. Végül a csucs egy hónapokig tartót nem alvás lett amikor is orvoshoz fordultam és azóta most már 8éve szedek antidepit.

Előzmény: lacko-h (1817)
Eszemesz Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1834

Még 1x a Zoloftról

Nem feltétlenül hízlal.

Én a 2 és fél év Zoloft-szedés alatt 3-4 kg-ot szedtem fel. Ezt nem is annyira a gyógyszernek, hanem a koromnak és a mozgásszegény életmódnak tudom be. Amúgy meg bizonyíthatatlan.

Most kezdek leállni róla (mától), napi fél szemmel. Ha végleg elhagyom, tudatom, fogytam-e.

Előzmény: greenwood (1832)
Szandrácska Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1833
Köszi a tanácsot. Valószínű ezt fogom tenni. Megvárom mit hoz ki a Remotiv.
Előzmény: greenwood (1832)
greenwood Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1832

Adj egy eselyt a Remotivnak. A mostani  kozerzetedbe siman belejatszhat az idojaras is, amire sok mindent ra lehet fogni, de teny az, hogy a nem-depresszios/panikbeteg ismeroseim is elegge maguk alatt vannak az utobbi napokban. persze lehet, hogy nincs osszefugges.

Szamomra furcsa volt, hogy az orvosod azt mondta: ha az egyiktol hiztal, a tobbitol is hizni fogsz (marmint az antidepresszansoktol). Egyszeruen nem tartom korrektnek ezt a joslast. Bizonyos gyogyszerektol lehet hizni, masoktol pedig nem. A zoloft pl. olyasmi, aminek a szedese kozben valoban fellephet sulynovekedes (nalad ez nagyon erosen jelentkezett is). De vannak olyan szerek, amelyek teljesen maskepp mukodnek. Ha nem jonne be a Remotiv, en azert megkerdeznem az orvost, hogy mit javasol...

Előzmény: Szandrácska (1831)
Szandrácska Creative Commons License 2006.03.09 0 0 1831
Köszi Lackó az infót. Mindenesetre megvettem a Remotiv extrát, már 2 napja szedek felet belőle. (A dokinő mondta, hogy 1 hétig féllel "üzemeljek", aztán utána jöhet a napi 1.) De ennek a hatása is kb. 14 nap alatt alakul ki.  Majd meglátjuk mi lesz belőle. A tegnapi napon elég jó volt, de ma nagyon szenvedek, valami közérzetileg nagyon sz*r. Nem tudom, hogy ez a front miatt van, vagy mi az oka, de baromira utálom és ilyenkor magamat is, hogy miért nem tudok már kikászálódni ebből az egészből.
Előzmény: lacko-h (1821)
drakulady Creative Commons License 2006.03.07 0 0 1830
Nem tudtam, hogy ennyire népszerű ott. Ez a macskás tetszik:-) attól függetlenül, hogy sajnálom szegény macskát a tünetei miatt. Azt se tudtam, hogy az állatoknak is lehetnek ilyen panaszai. Egy epilepsziás kutyám volt, de kényszeres tünetekkel bíró állatokkal nem találkoztam.
Előzmény: lacko-h (1829)
lacko-h Creative Commons License 2006.03.07 0 0 1829
Prozac antidepresszáns gyógyszer: egyike azon készítményeknek, amelyekkel az utóbbi két évtizedben a depressziót – minden korábbi hatóanyagnál eredményesebben – kezelik. Amerikában tapasztalható méreteit az is jelzi, hogy ott a lakosság évente több mint 1,3 milliárd dollárt fizet ki a patikákban Prozacért, amely a második helyen áll az orvosok által leggyakrabban felírt gyógyszerek sorában. (Újabban már az állatorvoslásban is alkalmazzák; a szerző egyik barátnőjének a macskája is ezt kapta kényszeres tüneteinek gyógyításához.)
lacko-h Creative Commons License 2006.03.07 0 0 1828
A Prozac-ország annak a tízéves háborúnak a története, amit egy fiatal lány azért vív, hogy ne a depresszió láttassa vele a világot, hanem ő legyen képes valamilyennek látni a betegséget, saját állapotát: puszta kémiának vagy az életrajzi, társadalmi (elsősorban családi), kulturális kondíciók produktumának, azaz sikerüljön találnia valamilyen külső szempontot, ahonnan a testébe-lelkébe költözött pusztítás kézben volna tartható.
Előzmény: drakulady (1827)
drakulady Creative Commons License 2006.03.07 0 0 1827
Többször szárnyrakélt, hogy növeli az öngyilkossági hajlamot hosszútávon. Jelent is meg egy könyv Prozac - ország címmel, amit sajnos nem olvatam, de beszerezhető. Persze ezek csak "pletykaszintű" infók, szóval nem kell készpénznek venni, csak eddig még nem nem találkoztam senkivel, aki használt Prozacot, és hirtelen eszembe jutott. Mondjuk, ha elolvassa valaki a többi gyógyszer mellékhatását, azok se különbek, de mégis jobb, mint állandóan rettegni a pániktól.
Előzmény: paddykelly (1825)
lacko-h Creative Commons License 2006.03.07 0 0 1826

Nagyon köszönöm mindenkinek aki tanácsaival segített, ma már egy picit jobb volt!

Köszi mindenkinek!

Beszámolok a továbbiakról, talán tudok én is evvel segíteni nektek.

Köszi mégegyszer!!!!

paddykelly Creative Commons License 2006.03.07 0 0 1825

Nekem is jó volt a rivotril. A mellékhatásaira mondtam hogy nem jött be szerencsére.

Prozacról viszont én nem hallottam még. Miket mondanak róla?

Előzmény: drakulady (1824)
drakulady Creative Commons License 2006.03.07 0 0 1824
Nekem a Rivotril bejött. Előtte Frontin kaptam, de az szörnyű volt, utána kaptam a Rivotril - Fevarin koktélt.
A Prozacot személyesen nem ismerem ,de furcsa szorikat lehet róla hallani.
Előzmény: paddykelly (1823)
paddykelly Creative Commons License 2006.03.07 0 0 1823
Én rivotrilt kaptam, annak ha felsorolnám a mellékhatásait nem férne ide. De szerencsére nekem egyik sem jött be
Előzmény: lacko-h (1821)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!